Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νέα οργάνωση «πίσω» από την έκρηξη στο γραφείο Σημίτη

Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» ανέλαβε με τηλεφώνημα της στο ΣΚΑΪ την ευθύνη για την έκρηξη, νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα, αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Η οργάνωση εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ στις 20 Μαρτίου του 2009 είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο γραφείο του Κυριακού Μητσοτάκη.

Από την έκρηξη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές.

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας, που είχε διακοπεί λόγω έκρηξης αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη, που βρίσκεται Ακαδημίας 35.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια στο διάδρομο του 5ου ορόφου μπροστά στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, όπου και εξερράγη.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην πόρτα του πολιτικού γραφείου και στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και μικρότερες στις διπλανές εισόδους του «Ιδρύματος Σημίτη» και ενός δικηγορικού γραφείου.

Στο γραφείο του κ. Σημίτη την ώρα της έκρηξης ήταν δύο άτομα τα οποία βγήκαν στο μπαλκόνι, ενώ από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου