Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ανακάλυψαν νέο «όπλο» στη μάχη κατά της Αλτσχάιμερ

ΠΑΡΙΣΙ. Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι ανακάλυψαν έναν νέο στόχο στη μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ. Υστερα από πειράματα στο εργαστήριο ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας της Γαλλίας (ΙΝSΕRΜ) είδαν ότι η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο πρωτεΐνες παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου.

Τα συμπτώματα της Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών ασθενειών έχουν συνδεθεί με υψηλά επίπεδα της τ-πρωτεΐνης στον εγκέφαλο. Οι γάλλοι ερευνητές με επικεφαλής τον Ετιέν-Εμίλ Μπολιέ ανακάλυψαν ότι μια άλλη πρωτεΐνη, γνωστή ως FΚΒΡ52, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος σε διαφορετικά ερεθίσματα, μπορεί να επιβραδύνει ή και να προλάβει τη βλαπτική για τον οργανισμό συσσώρευση της τ-πρωτεΐνης. «Πρόκειται για ένα “όπλο” ενάντια στην τ-πρωτεΐνη το οποίο έχει την έδρα του μέσα στα κύτταρα» ανέφερε ο Μπολιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προσέθεσε ότι με βάση τα νέα αποτελέσματα οι ερευνητές έχουν θέσει ως στόχο «να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα αυτού του όπλου και να ανακαλύψουν νέα φάρμακα».

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου