Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο διάδοχος του MP3 λέγεται MusicDNA!

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Independent:

Μια νέα ψηφιακή μορφή μουσικής που χαρακτηρίζεται σαν «ο διάδοχος του Mp3» παρουσίαστηκε στις 24 Ιανουαρίου στο MIDEM. Το MusicDNA όπως ονομάζεται, επιτρέπει στους κατόχους ενός αρχείου Mp3 την πρόσβαση σε επιπλέον ενημέρωση σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο στίχων και artwork, σε ημερομηνίες συναυλιών και σε επίσημα blogs, σε videos και στα posts του Twitter.

Ένα από το οφέλη για τη μουσική βιομηχανία ωστόσο σε σχέση με το MusicDNA, είναι και η καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας, αφού μόνο με νόμιμα αγορασμένα τραγούδια μέσω ΜusicDNA μπορεί ο χρήστης να έχει αυτές τις παροχές, ενώ οι πειρατικές εκδόσεις θα υπάρχουν μόνο ως στατικά αρχεία.

Τα αρχεία MusicDNA θα είναι αναγνώσιμα σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής MP3. Το πρόσθετο περιεχόμενο, αποστέλλεται από τις δισκογραφικές εταιρίες, καλλιτέχνες ή και τους επίσημους πωλητές-αντιπροσώπους του MusicDNA, και εμφανίζεται στο MP3 ενώ ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Το MusicDNA δημιουργήθηκε από την εταιρία BACH Technology και υποστηρίζεται από την εταιρία που έφτιαξε το MP3, Fraunhofer IDMT.

H διάθεση του MusicDNA προβλέπεται να ξεκινήσει την Άνοιξη.

Τα labels που ήδη έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν το MusicDNA είναι:

Beggars Group, Rough Trade (The Strokes, Mystery Jets), 4AD (The Big Pink, TV On The Radio), Matador Records (Sonic Youth) και XL Recordings (Vampire Weekend, MIA).

http://www.musicdna.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου