Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στα €80,4 εκατ. τα χρέη των ΠΑΕ προς το Δημόσιο τη διετία 2008-09

Σε 80.398.844 ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με απάντηση του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΝΔ κ. Αντώνη Μπέζα σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 4 Αυγούστου 2009 και η οποία μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας! Οι ερωτώντες ζητούσαν να πληροφο- ρηθούν το σύνολο των χρεών των ΠΑΕ προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να κατατεθούν στη Βουλή τα πορίσματα των ελέγχων που διενήργησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και τα ονομαστικά μετοχολόγια των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και ειδικότερα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Πανιωνίου και της Καβάλας, όπως αυτά έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Μπέζας στην απάντησή του με ημερομηνία 1 Σεπτεμβρίου 2009 αρκέστηκε να αναφέρει: « Σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο των βεβαιωμένων χρεών των ΠΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο τα έτη 2008-2009 ανέρχεται στο ποσόν των 80.398.844 ευρώ ».

Επειδή ο υφυπουργός της ΝΔ δεν απάντησε επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει εκ νέου την ερώτηση στη Βουλή. Η οφειλή των 80,4 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή τα χρέη των ΠΑΕ προς το ΙΚΑ) δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη καθώς είναι σχεδόν ισόποση με τα ετήσια έσοδα των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας από τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα και τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου