Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κάτω από το 1% των κρατουμένων επισκέφθηκαν τα πορνεία

Συνολικά δημιουργήθηκαν πορνεία σε 10 στρατόπεδα.

Η πρόσβαση σε αυτά εξασφαλιζόταν με ειδικά κουπόνια που μοιράζονταν στους κρατουμένους σαν πριμ με αντάλλαγμα «καλή συμπεριφορά και επιδόσεις».

Με τα κουπόνια αυτά οι κρατούμενοι μπορούσαν να αγοράσουν τσιγάρα, τρόφιμα ή να επισκεφθούν τις πόρνες του στρατοπέδου, που έμεναν σε ειδικά κτίρια.

Πόσοι όμως από τους σκελετωμένους από την πείνα, την παγωνιά και την εξαθλίωση κρατούμενους μπορούσαν να επισκεφθούν τις πόρνες;

Ελάχιστοι. Συνολικά επισκέπτονταν τα πορνεία λιγότερο από το 1% των κρατουμένων. Και αυτό διότι όπως μας εξηγεί ο κ. Ζόμερ «στην πραγματικότητα μπορούσαν να τα επισκεφθούν μόνον οι κρατούμενοι που ανήκαν στους προνομιούχους του στρατοπέδου.

Π.χ. οι επιστάτες που επέβλεπαν τους άλλους που εργαζόντουσαν στα λατομεία, στους δρόμους, στα εργοστάσια. Ήταν κρατούμενοι που διατρέφονταν καλύτερα, φορούσαν κανονικά ρούχα και κυρίως ήταν στην πλειοψηφία τους Άριοι ή ακόμη και Πολωνοί. Όλοι αυτοί έπαιζαν σημαντικό ρόλο για την επιβολή πειθαρχίας και εργασιακών επιδόσεων. Επομένως το κίνητρο του σεξ ήταν σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου