Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΤΑ ΚΟΥΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Η παρουσία του Τζόρβα στο Καραϊσκάκη το απόγευμα της Τρίτης για τις ανάγκες φωτογράφησης ενός εκ των χορηγών της Εθνικής, "ερέθισε" οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα να του επιτεθούν φραστικά.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην έδρα του "αιώνιου" αντιπάλου μαζί με άλλους διεθνείς, ανάμεσά τους και οι Βύντρα και Σαλπιγγίδης.

Ομως μόλις έγιναν αντιληπτοί οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής από τον κόσμο που ήταν πέριξ του γηπέδου, ο Τζόρβας ήταν αυτός που τους εκνεύρισε με την παρουσία του εκεί.

Η κόντρα του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι δεδομένη, με αποκορύφωμά της την περίφημη υπόθεση με το αεροβόλο στον αγώνα του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη.

Ετσι κάποιοι από αυτούς μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον "λούζουν" με διάφορα... κοσμητικά επίθετα. Δεν έλειψαν και μερικοί που έκαναν κίνηση να πλησιάσουν πιο κοντά τον διεθνή πορτιέρο.

Ευτυχώς όμως τόσο ο Τζόρβας όσο και κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού διατήρησαν την ψυχραιμία τους και σε συνδυασμό με την μικρή αστυνομική δύναμη που ήταν εκεί, κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

sport24

Μουντιάλ 2010: Η προεπιλογή της Εθνικής ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Χωρίς Ροναλντίνιο, Αντριάνο η Βραζιλία

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
:
Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ), Ντόνι (Ρόμα), Εουρέλιο Γκόμες (Τότεναμ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:
Μαϊκόν (Ιντερ), Ντάνιελ Αλβες (Μπαρτσελόνα), Ζιλμπέρτο (Κρουζέιρο), Λούσιο (Ιντερ), Ζουάν (Ρόμα), Λουϊζάο (Μπενφίκα), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν)

ΜΕΣΟΙ:
Μίτσελ Μπάστος (Λιόν), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Φελίπε Μέλο (Φιορεντίνα), Ραμίρες (Μπενφίκα), Ελάνο (Γαλατασαράι), Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Κλέμπερσον (Φλαμένγκο), Ζοσούε (Βόλφσμπουργκ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
Ρομπίνιο (Σάντος), Λουϊς Φαμπιάνο (Σεβίλη), Νίλμαρ (Βιγιαρεάλ), Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με κουπόνια ζουν 40 εκατ. Αμερικανοί

Σχεδόν 40 εκατομμύρια Αμερικανοί λαμβάνουν δελτία σίτισης, ένα επίπεδο ρεκόρ που αποτελεί την κορυφή στην σταθερή κλιμάκωση του προγράμματος σίτισης το οποίο εφαρμόζεται ευρέως από τον Δεκέμβριο 2008 εξαιτίας της ύφεσης στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Γεωργίας, ανακοίνωσε ότι 39,68 εκατ. άνθρωποι ή 1 στους 8 Αμερικανούς ήταν το Φεβρουάριο εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα παροχής δελτίων σίτισης, καταγράφοντας αύξηση κατά 260.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο.

"Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα μεταξύ του αμερικανικού πληθυσμού", δήλωσε το Κέντρο Έρευνας Τροφίμων και Δράσης. " Σύμφωνα με τις έρευνες, ένας στους τρεις ανθρώπους που θα έπρεπε να λαμβάνουν συσσίτιο, δεν το κάνουν".

Οι εγγραφές καταγράφουν ρεκόρ κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του 2008 όταν έφτασαν τις 31,78 εκατ. και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 305 θέσεων

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 8Κ/2008 (ΦΕΚ 508/06.10.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 305 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου.

Τα αποτελέσματα έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ενώ ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η πρώτη κατάληψη των Εξαρχείων.....

Η πρώτη κατάληψη εγκαταλελειμένου κτηρίου
στα Εξάρχεια έγινε το 1982 στην οδό Βαλτετσίου 42.
Μεταξύ των καταληψιών και ο γνωστός τότε Νικόλας Άσιμος
με την κιθάρα του την τρελλή λογική του και συμπεριφορά του....
τα τραγούδια του που πουλούσε ο ίδιος σε κασέτες... τις εμφανίσεις
του σε υπαίθριες παραστάσεις στην Πλατεία των Εξαρχείων και αλλού
στην περιοχή.
Τίποτα το ανησυχητικό παρά μόνο μια προχωρημένη εικόνα
για εκείνη την εποχή.
Υπήρχε πάντα η εφημερίδα του τοίχου αλλά με προβληματισμούς
και όχι με εμπρηστικά ή εμετικά συνθήματα όπως σήμερα.
Τα ναρκωτικά είχαν περάσει όμως τις πύλες των Εξαρχείων.
Σιγά-σιγά αρχίζει ο κατήφορος της συνοικίας των διανοουμένων
οι οποίοι άλλοι με την αδιαφορία τους και άλλοι με τα λάθος
μηνύματα βοήθησαν να φυτρώσει και να θεριέψει στην συνέχεια
η αναρχία που δεν περιορίστηκε μόνο σε ιδέες και σε συνθήματα.
Σήμερα το Κράτος τρέχει και δεν φτάνει.....

http://pisostapalia.blogspot.com/

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου απο το ΕΚΘ- ΕΔΟΘ

Οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 και ώρα 19.00 μ.μ. Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου , ενάντια στα άδικα, σκληρά οικονομικά και αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόϊκας.

«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες της 5ης Μάη, πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα απαιτώντας :
Την κρίση και τα βάρη να τα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.Όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τα Δημόσια οικονομικά και τον πλούτο της χώρας.
ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά πρωτίστως να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, Τετάρτη 12 Μάη 2010, ώρα 19.00 μ.μ.» τονίζεται στην ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Φονικός καύσωνας το 2300, λένε οι κλιματολόγοι

Η κλιματική αλλαγή όχι μόνο δεν θα σταματήσει μέχρι τα τέλη του αιώνα αλλά είναι πιθανό να συνεχίσει να επιδεινώνεται μέχρι να αφήσει ακατοίκητο το μεγαλύτερο μέρος της Γης γύρω στο 2300, υπολογίζουν κλιματιλόγοι στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο φονικός καύσωνας «θα ξεκινούσε με μια μέση παγκόσμια θέρμανση κατά περίπου επτά βαθμούς Κελσίου, θέτονας υπό αμφισβήτηση το κατοικήσιμο ορισμένων περιοχών» γράφει η ερευνητική ομάδα στην αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

«Με μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 11-12 βαθμούς Κελσίου, οι περιοχές αυτές θα επεκτείνονταν ώστε να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού όπως είναι σήμερα κατανεμημένος».

«Υπάρχει πιθανότητα γύρω στο 50/50 να συμβεί αυτό μακροπρόθεσμα» δήλωσε στο AFP ο καθηγητής Στίβεν Σέργουντ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και του Πανεπιστημίου Πέρντιου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες μελέτες για την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής ήταν «κοντόφθαλμες» και δεν εξέτασαν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του φαινομένου. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες που προειδοποιούν ότι η παγκόσμια θέρμανση θα παραταθεί για αιώνες λόγω του ρόλου των ωκεανών.

Η νέα μελέτη όχι μόνο κοίταξε πιο μακριά στο μέλλον, αλλά εξέτασε και τις επιπτώσεις του «θερμικού στρες» που θα υποστούν οι άνθρωποι από ένα συνδυασμό ακραίων θερμοκρασιών και ακραίας υγρασίας.

Ο Δρ Σέργουντ πάντως αφήνει και ένα περιθώριο αισιοδοξίας: «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή τις επόμενες δύο δεκαετίες, υπάρχουν όμως πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τις μακροπρόθεσμες μεταβολές» δήλωσε στο AFP.

Με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις της μελέτης συμφωνεί και ο καθηγητής Τόνι ΜακΜάικλ του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, ο οποίος υπογράφει συνοδευτικό άρθρο σχολιασμού στην ίδια επιθεώρηση.

«Σύμφωνα με ρεαλιστικά σενάρια που εκτείνονται μέχρι το 2300, ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με αυξήσεις της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς ή και περισσότερο» προειδοποιεί.

Tη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα ζήτησε ο Κ.Παπούλιας



Κινδυνεύουν να χαθούν 100000 θέσεις εργασίας


Αυτές είναι οι υποψήφιες Playmate 2010! tlife.gr


Οι υποψήφιες για τον διαγωνισμό Playmate 2010 είνα δώδεκα και είναι όλες τους υπέροχες, ποια πιστεύεις ότι θα κατακτήσει την πρώτη θέση;

Το TL!fe παρευρεύθηκε στο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε εχθές στο Club Messiah στην Γλυφάδα. Τα κορίτσια είναι πάρα πολύ όμορφα και λαμπερά. Είναι πάρα πολύ αγχωμένα καθώς πλησιάζει η ημέρα του διαγωνισμού. Πάμε να τις γνωρίσουμε;



Είναι η Νατάσα Λυμπερίδου και θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει την βραδιά, αφού είναι το νούμερο 1.



Είναι η Ειρήνη Κεβεζέ και έχει το νούμερο 2. Η Ειρήνη όλο το βράδυ δεν σταμάτησε να χορεύει να χαμογελάει και να ποζάρει με νάζι στο φωτογραφικό φακό που την απαθανάτιζε. Φαινεται πως τελικά δεν έχουν όλα τα κορίτσια άγχος για την μεγάλη βραδιά του διαγωνισμού.



Το όνομα της είναι Αρετή Σπανού και έχει το νούμερο 3.



Είναι η Κάτια Δέδε και έχει το νουμερο 4. Ηταν η απαστράπτουσα της βραδιάς με ένα εξαιρετικό φόρεμα με παγιέτες και swarovski. Είπε στο TL!fe πως όσο πλησιάζει η τελική βραδιά τόσο πιο πολύ αγχώνεται.



Είναι η Μαρίνα Παπά και θα είναι το νούμερο 5. Της αρέσει πάρα πολύ ο χορός και σχολίασε ότι περιμένει πως και πως τη μεγάλη βραδιά.



Είναι η Ήρα Μελλή και έχει τον αριθμό 6. Πόζαρε άνετη στο φακό του TL!fe και δήλωσε πως είναι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετέχει στον διαγωνισμό.



Είναι η Αλεξάνδρα Ιωανοπούλου και έχει τον αριθμό 7. Με ένα φόρεμα σε καλοκαιρινούς τόνους χαμογελάει και ποζάρει στο φωτογραφικό φακό.



Είναι η Νικολέτα Ρωμανού και έχει τον αριθμό 8.



Η Ανδρομάχη Ξένου θα εμφανιστεί με τον αριθμό 9.



Η Ανδρεανή Τσάφου θα κάνει την εμφάνιση της στον διαγωνισμό με τον αριθμό 10.



Είναι η Βερόνικα Βασιλείου και έχει τον αριθμό 11.



Και τέλος η βραδιά θα κλείσει με την Αμάντα Λαγαδιανού με τον αριθμό 12. Όλα τα κορίτσια θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε στις 19 Μαΐου στο Star, με οικοδέσποινα την Χριστίνα Λαμπίρη.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια!

O Nick Vujicic είναι 26 ετών. Γεννήθηκε χωρίς πόδια και χέρια ωστόσο από μέσα του πηγάζει τόση θετική ενέργεια που πολλοί τον θεωρούν αστείρευτη πηγή δύναμης. Αποδεικνύει πως αν έχεις θέληση δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο και δίνει πολύ κουράγιο στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τον ίδιο.

Πόσο πωλείται η αμόλυβδη στα πρατήρια της χώρας

Νομός Αριθμός

Πρατηρίων

Μέση

Τιμή

Ελάχιστη

Μέγιστη

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 157 1,5 1,45 1,62
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ 42 1,5 1,46 1,61
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 30 1,51 1,46 1,57
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ 36 1,51 1,47 1,57
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 236 1,51 1,44 1,66
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 37 1,51 1,47 1,58
ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 29 1,52 1,38 1,61
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 20 1,52 1,47 1,58
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΗΣ 14 1,52 1,47 1,57
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 55 1,52 1,42 1,6
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 79 1,52 1,47 1,64
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 68 1,52 1,45 1,7
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 11 1,52 1,49 1,58
ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 23 1,52 1,48 1,6
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 27 1,52 1,48 1,59
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 75 1,53 1,46 1,67
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 44 1,53 1,49 1,65
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 31 1,53 1,45 1,62
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 48 1,53 1,48 1,7
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 16 1,53 1,5 1,59
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 47 1,53 1,48 1,62
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ 84 1,54 1,49 1,63
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 33 1,54 1,43 1,59
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 10 1,54 1,45 1,63
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 53 1,54 1,47 1,72
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 46 1,54 1,44 1,61
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 11 1,54 1,49 1,6
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 32 1,54 1,49 1,6
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 67 1,54 1,47 1,66
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 18 1,55 1,51 1,6
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 34 1,55 1,46 1,63
ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 3 1,55 1,51 1,58
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΗΣ 16 1,55 1,49 1,61
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 9 1,55 1,5 1,6
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 30 1,56 1,48 1,66
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 13 1,56 1,5 1,64
ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 15 1,56 1,49 1,62
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 84 1,56 1,48 1,67
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 8 1,56 1,52 1,6
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 7 1,57 1,55 1,59
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 10 1,57 1,5 1,64
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ 12 1,57 1,52 1,69
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 60 1,58 1,47 1,69
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 67 1,58 1,48 1,66
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 27 1,59 1,53 1,67
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 78 1,6 1,5 1,69
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 78 1,61 1,52 1,7
ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 54 1,61 1,55 1,69
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 36 1,61 1,59 1,66
ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ 25 1,62 1,58 1,66
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 14 1,62 1,57 1,68
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 33 1,63 1,55 1,7
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 8 1,63 1,61 1,65
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 26 1,65 1,58 1,71

Τα κινητά με Google Android ξεπερνούν το iPhone σε πωλήσεις

Το πρώτο τρίμηνο του 2010 τα «έξυπνα κινητά» με λειτουργικό σύστημα Google Android ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε πωλήσεις τα iPhone της Apple στην αμερικανική αγορά, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD. Το Android καταλαμβάνει έτσι τη δεύτερη θέση μετά τα Blackberry της RIM.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα smartphone της καναδικής Research in Motion αντιστοιχούσαν στο 36% των αμερικανικών πωλήσεων σε ιδιώτες, συγκριτικά με 28% για τα κινητά Android και 21% για τα iPhone.

Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις σε εταιρικούς πελάτες.

H επιτυχία του Android αποδίδεται κυρίως στις καλές πωλήσεις του μοντέλου Droid της Motorola και του Droid Eris της HTC, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αντίθεση με την Apple, η Google προσφέρει δωρεάν το Android στους κατασκευαστές κινητών και πουλάει επίσης μέσω του δικτυακού τόπου της το δικό της μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Nexus One και κατασκευάζεται από την HΤC.

Πλήγμα για την Google ήταν όμως η απόφαση που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint, η οποία σταματά να υποστηρίζει το Nexus One στο δίκτυό της, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου Evo 4G της HTC, το οποίο επίσης τρέχει Android.

Η μάχη στην αναπτυσσόμενη αγορά των smartphone αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα: Τον Απρίλιο η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι αγοράζει για 1,2 δισ. δολάρια την εταιρεία Palm, ενώ και η Microsoft παρουσίασε δύο δικά της κινητά τηλέφωνα που δίνουν έμφαση στην κοινωνική δικτύωση.


in.gr

Επιστήμονες του ΑΠΘ αναλύουν την ηφαιστειακή τέφρα


Η αφρικανική σκόνη που έκανε την εμφάνισή της το Σαββατοκύριακο αλλά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα επανέλθει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Παρασκευή, η ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια να καλύπτουν τον αέρα, αλλά και η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία που εντοπίστηκε χθες ψηλά πάνω από τον ουρανό της πόλης σε συνδυασμό με την αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία προβληματίζουν τους επιστήμονες και πιθανόν να ταλαιπωρήσουν όσους Θεσσαλονικείς μετακινηθούν σήμερα στο κέντρο της πόλης.

Χθες το πρωί τα όργανα μέτρησης της υπηρεσίας ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης κατέγραψαν 100 μικρογραμμάρια ΡΜ10 στο σταθμό μέτρησης της οδού Λαγκαδά στο β’ δημοτικό διαμέρισμα, ωστόσο, όπως εξηγούν οι αρμόδιοι, "τα όργανα που έχουμε δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την ηφαιστεική τέφρα, μόνο την αέρια ρύπανση". Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, η τιμή αυτή δεν εμπνέει ανησυχία, παρά μόνο εάν περάσει τα όρια συναγερμού που είναι στα 110 μικρογραμμάρια ως μέση ημερήσια τιμή για επτά ημέρες.
Πάντως, από το τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, που διαθέτει πλέον σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης των ρύπων πάνω από την πόλη και εκδίδει εβδομαδιαίες αναφορές, ο καθηγητής Μάρκος Ασσαέλ επισημαίνει "ότι θα πρέπει η ατμόσφαιρα της πόλης να παρακολουθείται συστηματικά και μάλιστα θα πρέπει να γίνονται συστάσεις σε άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης". Οι ερευνητές της ομάδας του καθηγητή εκτιμούν μάλιστα ότι "τα επίπεδα αέριας ρύπανσης στην πόλη έχουν αυξηθεί πολύ".
"Το επόμενο διάστημα θα αναλύσουμε δείγματα της ηφαιστειακής σκόνης που θα συλλέξουμε από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εντοπίσουμε τη σύστασή τους" εξηγεί η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κωνσταντινή Σαμαρά Κωνσταντίνου. "Έχουμε ήδη κάνει αναλύσεις στη σκόνη από τη Σαχάρα, που εμφανίζεται συχνά στην πόλη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η σκόνη αυτή, φυσικής προέλευσης, είναι ακίνδυνη. Βέβαια, επιφορτίζει την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα της πόλης. Ωστόσο, η ποσότητα της καθημερινής αέριας ρύπανσης που δεχόμαστε δεν συνιστά τη λήψη έκτακτων μέτρων", καταλήγει.

makthes

Χωρίς νερό στη Θεσσαλονίκη


Xωρίς νερό για εννέα ώρες θα παραμείνουν οι Θεσσαλονικείς που διαμένουν στις οδούς Μοναστηρίου 40 και Μιχ. Καλού έως Μοναστηρίου 94 και Κωλέττη.

Η διακοπή θα διαρκέσει από τις 08:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα και οφείλεται σε εργασίες μετατόπισης αγωγού στο εργοτάξιο του μετρό Αγ. Πάντων.

Το ροζ video με τον Μπαικάλ

STREET FIGHTER LEGACY Ένα μικρό 3D film από τους απδούς του Game



Joey Ansah and Streetlight Films present: 'StreetFighter-Legacy' a liveaction short film project, based on the popular Capcom gaming franchise: Street Fighter.

The short film is a Streetlight Films production, co-directed by Joey Ansah and Owen Trevor, produced by Jacqueline Quella and stars Jon Foo as Ryu and Christian Howard as Ken.

Έρχεται ο νέος Windows Live Messenger

Από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp., αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του Windows Live Messenger.

Ο νέος Messenger αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της επερχόμενης νέας σουίτας υπηρεσιών επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου Windows Live που πρόκειται να αποκαλυφθεί σύντομα. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότεροι από 320 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger κάθε μήνα, αποστέλλοντας 10 δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά.

«Καθώς η χρήση του Διαδικτύου εξακολουθεί να σημειώνει ραγδαία ανοδική πορεία, οι χρήστες του – όπου κι αν βρίσκονται – μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο μέσω ποικίλων κοινωνικών δικτύων και sites ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη για τον καθένα τη διατήρηση επαφής με το δίκτυό του», δήλωσε Ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Με το νέο Messenger εστιάσαμε στην παροχή εργαλείων που σας βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα τις επαφές σας και να παρακολουθείτε τα social updates που έχουν οι αγαπημένοι σας φίλοι στο διαδίκτυο».

Ο Messenger θα συγκεντρώνει ενημερώσεις (updates) από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn, επιτρέποντας σε φίλους να μοιράζονται, να σχολιάζουν και να στέλνουν μηνύματα μέσω αυτών των δικτύων, μέσα από το Messenger. Ο Messenger αντλεί επίσης ενημερώσεις από άλλα websites που χρησιμοποιούν όσοι ανήκουν στη λίστα φίλων του χρήστη επιτρέποντας τους να συνδέονται με το Messenger.

Ο Messenger αυτή τη στιγμή διατίθεται σε περισσότερες από 76 αγορές και 48 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί την αφετηρία μίας σειράς νέων υπηρεσιών που θα καταστούν διαθέσιμες σε πελάτες μέσω PC, διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων.

Τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα:

• Βίντεο-συνομιλία (video chat) υψηλής ανάλυσης (high definition)

• Ενσωμάτωση αποτελεσμάτων αναζητήσεων μέσω του Bing

• Messenger Connect: Επιτρέπει σε οποιοδήποτε website να ενσωματώσει το Messenger, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε και να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους φίλους που έχετε στο Messenger

• Οι Σημαντικότερες Στιγμές των Φίλων

• Ενιαία λίστα επαφών

• Συγχρονισμένα status updates

Braistorm multitasking

Η ανικανότητα του ανθρώπου, τόσο του άνδρα, όσο και της γυναίκας, να ασχοληθεί με περισσότερα από δύο πράγματα τη φορά (αυτό που στη γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ονομάζεται «multitasking» ), οφείλεται στο γεγονός ότι διαθέτει μόνο δύο ημισφαίρια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Γάλλων νευροεπιστημόνων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όταν ο εγκέφαλος επιχειρεί να καταπιαστεί με πάνω από ένα πράγμα, τότε κάθε ήμισυ του εγκεφάλου διαχωρίζεται, εστιάζεται σε μια μόνο «δουλειά» και καταφέρνει να εκτελεί τις παράλληλες εργασίες με αυτό τον διχασμό. Όμως η προσθήκη ενός τρίτου πράγματος δημιουργεί προβλήματα στον εγκέφαλο, δηλαδή η «κατανομή εργασίας» έχει εγγενή όρια, πράγμα που εξηγεί γιατί δυσκολευόμαστε να είμαστε «πολυδιάστατα» όντα την ίδια στιγμή.

Η μελέτη, υπό τον δρα Ετιέν Κεσλέν της Ecole Normale Superieure και του ερευνητικού ινστιτούτου INSERM του Παρισιού, δημοσιεύτηκε στο “Science”, σύμφωνα με το BBC, τον «Ιντεπέντεντ», το “Science” και το “Live Science”. Οι Γάλλοι ερευνητές θεωρούν ότι η έρευνά τους επίσης μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε ανορθολογικές αποφάσεις, όταν έχουν να επιλέξουν από μια μακρά λίστα πραγμάτων.

Σύμφωνα με τον Κεσλέν, «μπορούμε να μαγειρέψουμε και ταυτόχρονα να μιλάμε στο τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε και ένα τρίτο πράγμα, όπως π.χ. να διαβάσουμε εφημερίδα, γιατί όταν έχουμε τρία ή περισσότερα πράγματα, ο εγκέφαλός μας αδυνατεί να τα εκτελέσει σωστά».

Παραμένει ως έχει ο κανονισμός αντι-ντόπινγκ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια πιο φιλική και κατανοητή έκδοση με τις οδηγίες για την υποβολή σε ελέγχους ντόπινγκ και τον κανονισμό για τα «whereabouts» των αθλητών.

Ο κανονισμός αυτός, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται κάθε αθλητής να υποβάλλει κάθε τρεις μήνες έγγραφο σχετικά με τον ακριβή τόπο παρουσίας του για μία ώρα καθημερινά, έχει γίνει πηγή έντασης μεταξύ του WADA και των διεθνών Ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων βέβαια και αυτής του ποδοσφαίρου (FIFA).

«Οι κανονισμοί του παγκόσμιου κώδικα για τα whereabouts των αθλητών δεν πρόκειται να αλλάξουν, δεν υπάρχει σχετική εισήγηση ότι χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού, Τζον Φάχεϊ, μετά τη λήξη των εργασιών της εκτελεστικής επιτροπής. «Ίσως όμως θα πρέπει να κάνουμε καλύτερες τις οδηγίες μας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για κάποιες παράξενες μεταφράσεις στις οδηγίες διαφόρων αθλημάτων και χωρών και χρειάζεται σύντομα να τις βελτιώσουμε», επεσήμανε ο κ. Φάχεϊ, που αρνήθηκε ότι θα υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανονισμούς και τόνισε ότι χρειάζεται να ενταθεί ο πόλεμος κατά της μάστιγας του ντόπινγκ.

Ο Φάχεϊ αποκάλυψε επίσης ότι ο WADA δεν πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διενέργεια των ελέγχων που θα γίνουν στο μουντιάλ ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής αυτό το καλοκαίρι (11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου), αφού είπε ότι υπεύθυνη να τους κάνει είναι η FIFA.

«Η FIFA είναι μέλος του Οργανισμού κι έχει αποδεχθεί τον παγκόσμιο κώδικα. Ήδη έχει εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα για τους ελέγχους που θα γίνουν και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνουν πολύ καλά», πρόσθεσε ο Φάχεϊ.

Οι διακοπές στην Ελλάδα ιδιαίτερα φθηνές για τους Ελβετούς

Ελκυστική και φθηνή η Ελλάδα για τους Ελβετούς τουρίστες.

Η εφημερίδα «Βasler Ζeitung» (8/5), με τίτλο «Οι διακοπές στην Ελλάδα ιδιαίτερα φθηνές», δημοσιεύει συνέντευξη με τον Christoph Wydler, ειδικό σε θέματα τουρισμού στο Ινστιτούτο Τουριστικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, για το τουριστικό ρεύμα από την Ελβετία προς την Ελλάδα.

Ο κ. Wydler κρίνει ότι οι εικόνες στα ΜΜΕ με την κοινωνική αναταραχή και τις απεργίες στην Ελλάδα θα αποτρέψει τουρίστες να επισκεφθούν την Αθήνα, αλλά εκτιμά ότι δεν θα επηρεασθεί η κίνηση προς τα νησιά. Πιστεύει επίσης ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι φέτος φθηνότερες έως 30% και λόγω καλύτερων προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία και λόγω του ασθενούς ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου από το οποίο επωφελούνται οι Ελβετοί τουρίστες. Ο ίδιος συνιστά στους Ελβετούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά να διαθέτουν καλή ενημέρωση από τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας.

Επίσης, σημειώνει ότι δεν δικαιολογείται πανικός, ότι στη σημερινή συγκυρία ο τουριστικός κλάδος αποτελεί μια όλο και σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για την Ελλάδα κι αν κάποιος ακυρώσει τις διακοπές του στην Ελλάδα, συμβάλλει στην περαιτέρω εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι Ελβετοί τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους των διαδηλώσεων και να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά γραφεία σε περίπτωση προβλημάτων. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα κανείς Ελβετός δεν χρειάστηκε βοήθεια στην Ελλάδα.

H πιο φονική ημέρα του 2010 χθες στο Ιράκ

Η πιο αιματηρή ημέρα από τις αρχές του έτους ήταν η χθεσινή για το Ιράκ, καθώς τουλάχιστον 75 άνθρωποι –84 σύμφωνα με άλλη εκδοχή– σκοτώθηκαν και 200 ακόμη τραυματίστηκαν σε πολλαπλές επιθέσεις σε αγορές, εργοστάσια και σημεία ελέγχου στη χώρα.

Βομβιστές αυτοκτονίες οδήγησαν δύο αυτοκίνητα στην είσοδο εργοστασίου υφασμάτων στην πόλη Χίλα, σε απόσταση 62 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης. Από την επίθεση, που σημειώθηκε τη στιγμή της λήξης της βάρδιας, σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι και 140 τραυματίστηκαν.

Τη στιγμή που αστυνομικοί, τραυματιοφορείς μετέβαιναν στον τόπο της επίθεσης, ακολούθησε και τρίτη έκρηξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν και άλλοι άνθρωποι. Νωρίτερα, βομβιστής αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά επετέθη με αυτοκίνητο στην αγορά της πόλης Σουάιρα, 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας 40. Επίσης 10 συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και σημεία ελέγχου στη Βαγδάτη.

Arianny Celeste

Helena Mattsson Video

Selita Ebanks Video shoot

Νικόλ Κολέτο Η ψυχολογος....








Αλλαγή ηγεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


O Δημήτρης Εϊπίδης είναι από χθες ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Αφού έκανε δεκτή την παραίτηση της Δέσποινας Μουζάκη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος επέλεξε ως αντικαταστάτη της ένα πρόσωπο που έχει ήδη συμβάλει τα μέγιστα στον θεσμό: από το 1992 ως το 2005, στο πλευρό του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή Μισέλ Δημόπουλου.

Οι 30 "εκλεκτοί" του Ρεχάγκελ


Τερματοφύλακες

Μιχάλης Σηφάκης (Άρης)
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός)
Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί

Γιώργος Σεϊταρίδης (Παναθηναϊκός)
Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός)
Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια)
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα)
Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ)
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός)
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)

Μέσοι

Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)
Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα)
Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια)
Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ)
Σάκης Πρίττας (Άρης)

Επιθετικοί

Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)
Παντελής Καπετάνος (Στεάουα)
Φάνης Γκέκας (Χέρτα)
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Αναπληρωματικοί

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)
Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Γιώργος Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός)
Στέργος Μαρίνος (Παναθηναϊκός)

Οι 25 πρώτοι θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (21/05-02/06), που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας, ενώ οι 5 αναπληρωματικοί θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, σε περίπτωση που ο Ότο Ρεχάγκελ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποιον από τους "βασικούς".

Όσον αφορά στους παίκτες που θα διεκδικήσουν κάποια θέση στην τελική 23άδα του Γερμανού τεχνικού, αυτοί είναι οι Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Πρίττας και Μάκος, αφού οι υπόλοιποι 21 θεωρούνται σχεδόν σίγουροι.

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ MUNDIAL....


Ώρες αγωνίας για τον Τζιμπρίλ Σισέ που μετράει αντίστροφα σε ότι αφορά την συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ραϊμόν Ντομενέκ μέσω τηλεοπτικού σταθμού θα ανακοινώσει στις 21.00 τους 23 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τους "τρικολόρ".

Ο πρώτος σκόρερ της Super League θεωρείται σχεδόν βέβαιος από σύσσωμο τον γαλλικό Τύπο. Σχεδόν σε όλα τα δημοψηφίσματα ο 28χρονος στράικερ κερδίζει μία θέση στο ρόστερ.

Συγκεκριμένα σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Figaro ο Σισέ συγκεντρώνει το 70% των προτιμήσεων των αναγνωστών της, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την "Equipe".

Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ υπερτερεί έναντι των Ζινιάκ της Τουλούζ, των Σαμίρ Νασρί και Γκαέλ Κλισί της Άρσεναλ, του Φιλίπ Μεξές της Ρόμα αλλά και του Σίντνεϊ Γκοβού (Λυών)!

Αν όλα πάνε καλά ο Σισέ θα βρίσκεται στην αποστολή μαζί με τους Ανελκά, Μπενζεμά και Ανρί εκτοπίζοντας τον Ζινιάκ που πάντως θεωρείται αγαπημένο παιδί του Ντομενέκ.

Αστυνομική επιχείρηση για τις κλοπές καλωδίων ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται την Τρίτη επιχείρηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό ατόμων που σχετίζονται με την κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση διενεργείται στον πρώην καταυλισμό σεισμοπαθών στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται καθώς το φαινόμενο της δολιοφθοράς στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ έχει λάβει διαστάσεις.

Τα συχνά περιστατικά κλοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης από τη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ έχει προκαλέσει αφ' ενός την ταλαιπωρία των επιβατών, αφ' ετέρου την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Για το θέμα της κλοπής καλωδίων πριν από λίγες ημέρες η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (Μηχανοδηγοί ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και όπως τονίζει «το κόστος των δολιοφθορών ανέρχεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ έως σήμερα».

Ερώτηση για το ζήτημα έχει υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

YouTube Rentals, Φτιάξε το δικό σου online videoclub

Μέχρι σήμερα για να αποκομίσεις έσοδα από το YouTube μπορούσες βάζοντας διαφημίσεις Google μέσα στα βίντεό σου και εφόσον είχες μπει στο πρόγραμμα YouTube Partners (δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα).

Τώρα αλλάζει εντελώς το σκηνικό με τη δημιουργία του προγράμματος YouTube Rentals όπου προστίθεται η δυνατότητα να «κλειδώσεις» τα βίντεό σου και για να τα δει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο αντίτιμο το οποίο καθορίζεις εσύ.

Ο δημιουργός περιεχομένου (διαθέσιμο μόνο σε κατόχους περιεχομένου των Η.Π.Α.) μπορεί να επιλέξει το κόστος την ενοικίασης του βίντεο και τη χρονική διάρκεια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα V.O.D. (Video on Demand) γιαυτό μην σας κάνει εντύπωση εάν την επόμενη φορά που θα θελήσετε να δείτε ένα βίντεο να πρέπει να το πληρώσετε.

techblog

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 MAIOY


Ιδρύεται η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Λος Άντζελες.

Γνωστότερη στους κινηματογραφόφιλους ως Ακαδημία, απονέμει κάθε χρόνο τα Βραβεία Όσκαρ.

Όλα ξεκίνησαν όταν o ιδιοκτήτης της εταιρίας Metro Goldwyn Mayer (MGM) και αδιαμφισβήτητο αφεντικό της μέχρι τότε μικρής κινηματογραφικής βιομηχανίας, Λούις Μπ. Μάγερ, στην προσπάθειά του να αντιδράσει στις φήμες περί ανηθικότητας των κινηματογραφικών κυκλωμάτων, τις οποίες διέδιδαν τοπικά συνδικάτα και θρησκευτικές οργανώσεις, θέλησε να συσπειρώσει τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δημιουργήθηκε το 1927, μετά από ένα δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο, με στόχο να μεσολαβεί στις εργατικές διαφορές. Η αρχική σύνθεσή της περιελάμβανε 231 επαγγελματίες και από τους πέντε κλάδους του χώρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, τεχνικοί και παραγωγοί). Ο Μάγερ επέβλεπε προσωπικά την επιλογή των μελών της Ακαδημίας, η δραστηριότητα της οποίας πολύ σύντομα επικεντρώθηκε στα κινηματογραφικά πράγματα.

Αρχικώς, τα μέλη της Αμερικανικής ψήφιζαν το συνάδελφο της αρεσκείας τους και η τελική απόφαση για τους νικητές περνούσε από το Κεντρικό Συμβούλιο Κρίσεων. Τα αποτελέσματα δίνονταν στις εφημερίδες για δημοσίευση στις 11 π.μ. τη μέρα των βραβείων. Αλλά το 1940, η εφημερίδα «Los Angeles Times» ανακοίνωνε τους νικητές στην έκδοση των 8:45. Την επόμενη χρονιά υιοθετήθηκε και διατηρείται έως σήμερα το σύστημα του κλειστού φακέλου και η πασίγνωστη φράση: «And the Οscar goes to...».

Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν στις 16 Μαΐου του 1929, σε μια κλειστή τελετή 250 ατόμων στο Blossom Room του ξενοδοχείου Roosevelt στο Χόλιγουντ, για ταινίες της περιόδου 1927 - 1928. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν υπήρχες, καθώς οι νικητές ήταν γνωστοί από τις 18 Φεβρουαρίου, με την ανακοίνωση της θέσπισης των βραβείων. Η πρώτη ομιλούσα ταινία «The Jazz Singer» αποφασίστηκε ότι δεν έπρεπε να συναγωνιστεί τις άλλες, και της δόθηκε ειδικό αγαλματίδιο. Ένα τέτοιο πήρε και ο Τσάρλι Τσάπλιν, μιας και δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα βραβείο στις κατηγορίες σκηνοθεσίας, κωμωδίας, ερμηνείας και σεναρίου, για την ταινία του «Το Τσίρκο».

O Morrissey κινείται νομικά εναντίον του BBC!

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths κινήθηκε νομικά απέναντι στο BBC για να προλάβει να εμποδίσει τον σταθμό να μεταδώσει μια παλιότερη ακυκλοφόρητη ηχογράφησή του (demo).
Οι δικηγόροι του Morrissey, επενέβησαν ώστε το BBC να μην μεταδώσει το διάρκειας 20 δευτερολέπτων demo το οποίο θα έπαιζε σε ένα ραδιοφωνικό documenter για τον παραγωγό Stephen Street.

Το demo ήταν από την αρχή της solo καριέρας του Morrissey και αφορά σε μια session ηχογράφηση που είχε γίνει το 1988 για το ντεμπούτο solo album του ‘Viva Hate’, με παραγωγό τον Street.
«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνέβη αυτό», λέει ο Street. «Κατά τη διάρκεια αυτού του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ δεν λέω κάτι προσβλητικό για τον Morrissey, αλλά αντίθετα επαινώ την δουλειά του και δεν νομίζω ότι θα του προκαλούσα κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά αν έπαιζα το συγκεκριμένο απόσπασμα» προσθέτει ο παραγωγός.

Η εκπομπή η οποία φιλοξενούσε το ντοκιμαντέρ, στο παρελθόν έχει μεταδώσει ανάλογο υλικό από μουσικούς όπως ο Paul McCartney, ο Bruce Springsteen και ο Phil Collins αλλά ποτέ κανείς μουσικός δεν είχε πρόβλημα, ούτε κινήθηκε νομικά.

avopolis

O Liam Gallagher παραγωγός ενός καινούργιου φιλμ για τους Beatles.

O Liam Gallagher αυτό το διάστημα δουλεύει πάνω σε ένα νέο project το οποίο αφορά στους Beatles. Πρόκειται για ένα φιλμ το οποίο εξετάζει την ιστορία του θρυλικού σχήματος, τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την οριστική διάλυσή του.

Το φιλμ βασίζεται πάνω στο βιβλίο του Richard DiLello με τίτλο 'The Longest Cocktail Party: An Insider's Diary Of The Beatles, Their Million Dollar Apple Empire And Its Wild Rise And Fall', το οποίο περιγράφει την καθημερινότητα των Beatles και ειδικά τον τρόπο που δούλευαν από 1967 μέχρι το 1970.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην frontaman των Oasis δεν έχει μιλήσει ακόμα για τη συμμετοχή του στο project, πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου του DiLello και σκοπεύει να αποκαλύψει την δουλειά του στο επόμενο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Gallagher, που σε αυτό το project συνεργάζεται και με την εταιρία Revolution Films, αυτή την περίοδο ψάχνει σεναριογράφο και σκηνοθέτη για το φιλμ.

Έφτιαξε site μόνο για να της κάνει πρόταση γάμου!

Ο 36χρονος Αλέξανδρος με τη βοήθεια των συναδέλφων του έφτιαξε ένα απίστευτο site μόνο και μόνο για να κάνει πρόταση στην 28χρονη καλή του Ορελή. Τα επίθετα θα αποκαλυφθούν σε λίγο καιρό γιατί όλα έχουν το σκοπό τους!

Όπως και το site που έφτιαξε ο πολύ ερωτευμένος φίλος μας. Ο ίδιος είναι μέτοχος σε εταιρεία που ασχολείται με websites και έτσι ίσως να του ήταν πιο εύκολο από κάποιον άλλον που θα το προσπαθούσε αλλά αυτό δεν κάνει την πρότασή του λιγότερο πρωτότυπη.

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και ένα χρόνο και φυσικά πολύ ερωτευμένο. Ο Αλέξανδρος έφτιαξε το site την Παρασκευή δίχως να το πει στην αγαπημένη του. Σκοπός ήταν να το μάθει από μόνη της, φτάνοντας στα αυτιά της ή καλύτερα στα μάτια της το site.

http://www.willyoumarryme.gr/


H ίδια το έμαθε χτες αφού κάποιος φίλος της το έκανε post στο profile της. Το site αποτελείται από τέσσερις σκηνές. Τη γνωριμία του ζευγαριού που έγινε στο Facebook, το μυστικό της επιτυχίας της σχέσης τους, τα ταξίδια τους με τίτλο το γύρο του κόσμου και φυσικά την... πρόταση γάμου! Εδώ όμως είναι το κρυμμένο χαρτί. Για να δει η κοπέλα το video πρότασης πρέπει να γίνει share, δηλαδή να μοιραστεί, 10.000 φορές σε διαφορετικά προφίλ facebook και μετά να πει το ναι. Τον κωδικό αυτής της κατηγορίας τον ήξερε μόνο η ίδια.

Ο πρωτοπόρος της ιδέας μίλησε στο ΤLIFE και έκανε μία εκτίμηση πως σε δύο εβδομάδες από τώρα θα έχει μαζέψει τα 10.000 πολυπόθητα shares και μαζί θέλει να πιστεύει και το πολυπόθητο ναι! Για τους λόγους αυτούς δεν θέλει να αποκαλύψει τα επίθετά τους αλλά να γίνουν όλα όπως τα φανταζόταν και με πραγματική προσπάθεια.

tlife

Ο Χόντγκσον προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Ρόι Χόντγκσον ψηφίστηκε ως προπονητής της χρονιάς από την ένωση επαγγελματιών προπονητών της Αγγλίας.

Η Φούλαμ έφθασε έως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τερμάτισε στην 12η θέση της πρέμιερ λιγκ. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τους Λονδρέζους τον Δεκέμβριο του 2007, αντικαθιστώντας τον Λόρι Σάντσεζ, και σε αυτά τα χρόνια μετέτρεψε τη Φούλαμ σε μία από τις συνεπέστερες μικρομεσαίες ομάδες της πρέμιερ λιγκ, απομακρύνοντάς την από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο 63χρονος Αγγλος προπονητής κατά το παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων στην Μπλάκμπερν, την Ιντερ, την Ουντινέζε, αλλά και στην εθνική Φινλανδίας.

Αλεξανδρειάδα 2010" στο Λιτόχωρο Πιερίας

Ένα «κομμάτι» της ζωής των αρχαίων Μακεδόνων αναβίωσε μέσα από σχέδια, εργασίες, ζωγραφιές και παιχνίδια εκατοντάδων μαθητών που φοιτούν στα Γυμνάσια του νομού Πιερίας.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για την 1η Αλεξανδρειάδα 2010, που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Λιτοχώρου.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τις αφηγήσεις για τη ζωή των αρχαίων Μακεδόνων και με «όπλα» τους δεκάδες χρώματα και πινέλα ζωγράφισαν πάνω σε πήλινα πιθάρια, με ελεύθερο θέμα. Παράλληλα, κατασκεύασαν από ξύλο σάρισες -το δόρυ μεγάλου μήκους που αποτελούσε το βασικότερο επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας- και στεφάνια από φύλλα βελανιδιάς, τα οποίο τοποθέτησαν στο χώρο.

Στόχος της Αλεξανδρειάδας ήταν να διδαχτούν οι μαθητές την ιστορία της Μακεδονικής Δυναστείας και του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη, ενώ επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καταστεί θεσμός τα επόμενα χρόνια.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, το Γραφείο Πολιτισμού της Β/θμιας εκπαίδευσης, ο δήμος Λιτοχώρου και το Διεθνές Ιδρυμα Μνημείο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αίτημα για αποκατάσταση των ζημιών στο νομό Λάρισας

Να ξεκινήσει αμέσως, πριν το καλοκαίρι, η αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι δρόμοι του νομού Λάρισας λόγω του κλεισίματος των Τεμπών ζητά με δήλωσή του ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Χαρακτηρίζοντας «θετικό γεγονός» ότι τα Τέμπη άνοιξαν στην προβλεπόμενη προθεσμία, ο κ. Κατσαρός τονίζει παράλληλα ότι «είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των πολιτών για το υψηλό κόστος των διοδίων» και υπενθύμισε την υπόσχεση του Υφυπουργού Υποδομών πως το θέμα θα επανεξεταστεί από την Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Εταιρεία.

«Επί πέντε σχεδόν μήνες ο νομός Λάρισας πέρασε έναν Γολγοθά. Συνέπειες υπήρξαν για όλη τη χώρα και τους πολίτες της, αλλά αυτός που την πλήρωσε κυρίως ήταν ο νομός Λάρισας, οι κάτοικοι του, οι επιχειρήσεις του και το οδικό του δίκτυο που υπέστη σημαντικές ζημιές» σημείωσε.

Λεωφορείο "ντυμένο" με... γκαζόν κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αν κυκλοφορείτε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δείτε μπροστά σας έναν κινούμενο κήπο, μην εκπλαγείτε. Είναι ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που… ντύθηκε με γκαζόν!

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Καινοτομίας -Θεσσαλονίκη Πόλη του Μέλλοντος" που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τις 10 έως τις 16 Μαΐου.

Το λεωφορείο του ΟΑΣΘ -που υποστηρίζει τη δράση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.(ΔΕΘ) - ξεκινά το ιδιότροπο δρομολόγιό του από σήμερα και θα σταθμεύει κάθε μέρα σε διαφορετικό σημείο της πόλης. Εκεί, θα υποδέχεται τον κόσμο που επιθυμεί να ενημερώνεται (μέσα από το πληροφοριακό υλικό), για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, στην πράσινη ανάπτυξη και διάφορους άλλους τομείς.

Επιπλέον, μέσα στο πράσινο λεωφορείο θα υπάρχουν και κάποια εκθέματα, όπως ένα βραβευμένο- εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον 100% ξύλινο- ποδήλατο για μικρά παιδιά αλλά και συστήματα που υποδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

"Η δράση του πράσινου λεωφορείου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση το κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ενώ πρόσθεσε ότι "το φεστιβάλ καινοτομίας μπορεί να αποτελέσει μια νότα αισιοδοξίας μέσα σε αυτήν την περίοδο κρίσης που διανύουμε".

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, "η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βιομηχανία του μέλλοντος για τη Θεσσαλονίκη και γι αυτό απαιτείται η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των νέων".

Το 1ο φεστιβάλ καινοτομίας που αρχίζει την Πέμπτη με τη βράβευση προσωπικοτήτων που ξεχώρισαν στον τομέα αυτό, έχει ως θέμα του: "Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν". Στη διάρκειά του, οργανώνεται -μεταξύ άλλων- Εκθεση Καινοτόμων Προϊόντων και Εφαρμογών, από τις 13 έως τις 16 Μαΐου. Θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Δ΄ του λιμανιού.

Οι ξηροί καρποί μειώνουν τη χοληστερίνη

Η κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερίνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν κανείς τρώει καθημερινά, επί τρεις έως οκτώ εβδομάδες, κατά μέσο όρο 67 γραμμάρια ξηρών καρπών, που αντιστοιχούν σε ένα μικρό σακουλάκι, τότε η ολική χοληστερίνη του μειώνεται κατά 5,1%, ενώ η "κακή" χοληστερίνη (LDL) κατά 7,4%, με συνέπεια να βελτιώνεται η κρίσιμη για την υγεία αναλογία "κακής" προς "καλή" χοληστερίνη.


Εκτός από την χοληστερίνη, οι ξηροί καρποί -που περιέχουν "καλά" λίπη, ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες- διαπιστώθηκε ότι μειώνουν κατά 10,2% κατά μέσο όρο και το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, τα οποία επίσης σχετίζονται με τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Όσο πιο υψηλά ήσαν εξαρχής τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, τόσο μεγαλύτερη ήταν η κατοπινή ωφέλεια από την κατανάλωση των ξηρών καρπών για την μείωσή αυτών των επιπέδων στο αίμα.

Η ωφέλεια είναι αναλογικά μικρότερη στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα και μεγαλύτερη στα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Όσο πιο ανθυγιεινή διατροφή κάνει κανείς (με πολλά λίπη κλπ), τόσο μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια από τους ξηρούς καρπούς, σε σχέση με τα άτομα που ήδη κάνουν μια γενικότερη υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα και ψάρια. Παρόλα τα πολλά λιπαρά που περιέχουν οι ξηροί καρποί, δεν βρέθηκαν να αυξάνουν το πάχος κατ΄ ανάγκην, ενώ η επίδρασή τους διαρκεί για αρκετό καιρό, καθώς η κατανάλωσή τους φαίνεται επίσης να μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα, η οποία περιλάμβανε την ανάλυση 25 προηγούμενων μελετών σχετικών με το θέμα που είχαν διενεργηθεί σε επτά χώρες, έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Λόμα Λίντα της Καλιφόρνιας υπό την Τζόαν Σαμπάτε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ιατρικής "Archives of Internal Medicine" του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Σε όλες τις μελέτες είχε γίνει σύγκριση δύο ομάδων εθελοντών ηλικίας 19-86 ετών, μιας από άτομα, που έτρωγαν ξηρούς καρπούς, και μιας ομάδας ελέγχου που δεν έτρωγαν. Καμία ομάδα δεν έπαιρνε φάρμακα που μειώνουν την χοληστερίνη.

Οι αμερικανοί ερευνητές συνιστούν την αύξηση της κατανάλωσης ξηρών καρπών στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής και ανέφεραν ότι διαφορετικά είδη καρπών έχουν παρεμφερή ευεργετικά αποτελέσματα. Όμως βρετανοί συνάδελφοί τους προειδοποιούν ότι μπορεί οι ξηροί καρποί να αποτελούν τμήμα μιας υγιεινής δίαιτας, όχι όμως αν είναι καλυμμένοι με ζάχαρη ή αλάτι, όπως συνήθως συμβαίνει.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι ξηροί καρποί έχουν επωφελή δράση, αν και, σύμφωνα με μια εκδοχή, οφείλεται στις φυτικές στερόλες που περιέχουν και οι οποίες εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης. Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν και άλλες έρευνες πάνω στο ζήτημα.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει την ωφέλεια των (ανάλατων) ξηρών καρπών, όμως η νέα έρευνα για πρώτη φορά ποσοτικοποίησε αυτή την ωφέλεια σε σχέση με την χοληστερίνη.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)