Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση με αυγό στον Υφυπουργό Μ. Όθωνα Video

Maxim - Miss Mexico Video

Παραλύουν και πάλι τα ΜΜΜ στην Ελλάδα

Μία ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς σχεδόν ανύπαρκτα θα είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλ. σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ αποφάσισαν για αύριο Δευτέρα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν.

Αύριο, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα θα αποφασίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, για νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο δεν κυκλοφορούν επίσης τα λεωφορεία απο τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τα τρόλει απο τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τρίτη και Τετάρτη έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Το αν μετράει ή όχι το μέγεθος φαίνεται ότι είναι κάτι που απασχολεί πολύ τους Γερμανούς.


Όπως αναφέρουν Γερμανοί γιατροί το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξητική τάση για τέτοιου είδους… αισθητικές επεμβάσεις!

«Οι επεμβάσεις αύξησης του μεγέθους του ανδρικού μορίου βρίσκονται στην 7η θέση στις αισθητικές επεμβάσεις που επιλέγουν οι άντρες» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, Sven von Saldern και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό «μας έχει ξαφνιάσει ακόμη κι εμάς».

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, οι επεμβάσεις αυτές μπορεί να… βελτιώνουν το μέγεθος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βελτιώνουν και τη… λειτουργία του ανδρικού μορίου.

«Πρόκειται για μια καθαρά αισθητική επέμβαση» τόνισε.

newsbeast

Παράνομο το 50% του λογισμικού που χρησιμοποιείται παγκοσμίως

Το 47% των χρηστών Η/Υ παγκοσμίως έχει προμηθευτεί παράνομα το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιεί, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos Public Affairs, εκ μέρους της Business Software Alliance (BSA).

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, δε, τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με την πιο ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε χρήστες Η/Υ, σχετικά με τη συμπεριφορά και τη στάση τους απέναντι στην πειρατεία λογισμικού και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε περίπου 15.000 χρήστες Η/Υ σε 32 χώρες, πραγματοποιώντας 400 έως 500 προσωπικές ή ηλεκτρονικές συνεντεύξεις σε κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι χρήστες Η/Υ στον αναπτυσσόμενο κόσμο, στην πλειονότητά τους, αποκτούν συστηματικά το λογισμικό τους με παράνομα μέσα, όπως είναι η αγορά μίας άδειας χρήσης για ένα πρόγραμμα λογισμικού και η μετέπειτα εγκατάστασή του σε πολλαπλούς υπολογιστές ή το κατέβασμα (download) προγραμμάτων από δίκτυα ανταλλαγής (peer to peer), εκφράζοντας, ωστόσο, την υποστήριξή τους στις αξίες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Κίνα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό τακτικών πειρατών, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που μελετήθηκαν, και ακολουθούν η Νιγηρία, το Βιετνάμ, η Ουκρανία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Κορέα και το Μεξικό.

ASHLEY BULGARI - ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ Xbox ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ Video

Ashley Barron Cheerleading... Video

Top-10 χαμένων πέναλτι που έμειναν στην Ιστορία των Μουντιάλ Video

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΛΜΑΝΑΚ


1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.

1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

1992: Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.

1996: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη. Την ίδια μέρα, παραιτείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ), Μιλτιάδης Έβερτ.

2005: Η Ελλάδα νικά 78-62 τη Γερμανία και κατακτά τον τίτλο στο 34o Ευρωμπάσκετ. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος για την εθνική μας.

Γεννησεις

1944: Μάικλ Ντάγκλας, αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός.

1951: Πέδρο Αλμοδoβάρ, το «τρομερό παιδί» του ισπανικού κινηματογράφου.

1969: Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, ουαλή ηθοποιός.
Θανατοι

1849: Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ήρωας του '21.

1849: Γιόχαν Στράους ο πατήρ, αυστριακός συνθέτης.

Η δασκάλα τα πήρε στο κρανίο Video

Εκοψαν από τα πολλά τους, λένε οι βουλευτές...

Κατά 40% έχουν μειωθεί οι συνολικές απολαβές των 300 της Βουλής!

Στις διευκρινίσεις αυτές προχώρησε χθες το γραφείο Τύπου της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμη ότι αποφασίστηκε πρόσφατα η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού των βουλευτών ενώ, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, οι βουλευτές επιβαρύνονται με την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 5%.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι από το 2010 έχει καταργηθεί ολοκληρωτικά για τους βουλευτές η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Εξάλλου, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής αντικαθίστανται τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού. Στο εξής οι βουλευτές της περιφέρειας θα έχουν οχήματα έως 1.800 κ.ε. και οι βουλευτές Αθηνών οχήματα έως 1.400 κ.ε.

Οι βουλευτές επαρχίας λαμβάνουν επίσης 1.000 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο, 104 αεροπορικά εισιτήρια, μόνο όμως για τις εκλογικές τους περιφέρειες, και δωρεάν εισιτήρια για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ.

Οι 300 λαμβάνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου, 200 ευρώ για χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη από τέσσερις υπαλλήλους και έναν επιστημονικό συνεργάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν χθες βουλευτές, η μηνιαία αποζημίωσή τους δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ. Τέλος, για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησής τους απαιτούνται δύο πλήρεις τετραετίες.
Α.Ν.Γ.

Κάθε 71 δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος εκδηλώνει νόσο Αλτσχάιμερ


Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 4,6 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας ενώ κάθε 71 δευτερόλεπτα κάποιος αναπτύσσει νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 30 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από τη νόσο αυτή η οποία επηρεάζει το 10% περίπου των ατόμων ηλικίας 65 ετών και πάνω, και η επικράτηση διπλασιάζεται σχεδόν κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 65 ετών. Επειδή ο πληθυσμός γερνάει, ο αριθμός των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ θα συνεχίσει να αυξάνεται. Το 2030 αναμένεται να φτάσει στα 59 εκατομμύρια και ως το 2050 τα 104 εκατομμύρια.

Στόχος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ είναι η αναγνώριση των «προσώπων της άνοιας» σε όλο τον κόσμο, που θα κάνει την πραγματική διαφορά τόσο για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειες τους, όσο και για τους φροντιστές τους.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας. Είναι μία νευροεκφυλιστική ασθένεια του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που χαρακτηρίζεται στην ήπια μορφή της από σταδιακή απώλεια της μνήμης και περιορισμό των υπόλοιπων νοητικών λειτουργιών του εγκεφάλου και είναι προοδευτική και μη αναστρέψιμη προς το παρόν. Είναι μία νόσος της «τρίτης ηλικίας», παρ’ όλο που σποραδικά συναντώνται και περιστατικά σε ηλικίες μικρότερες των 65 ετών.

Στην αρχή τα συμπτώματα είναι ήπια και ίσως δεν γίνονται αντιληπτά τόσο από τον ασθενή όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον. Η νόσος εξελίσσεται σταδιακά και σε κάθε στάδιο αυξάνεται και η βαρύτητα της. Έτσι επηρεάζονται όλο και περισσότερο οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής όπως οι κοινωνικές σχέσεις, η διαχείριση των οικονομικών, η ατομική φροντίδα, η μετακίνηση, η οδήγηση, χάνεται η πρωτοβουλία, αδυνατεί ο πάσχων να αντιμετωπίσει μη γνώριμες καταστάσεις κ.λπ.

Με την πάροδο του χρόνου οι δυσκολίες αυτές γίνονται πολύ σοβαρές και προστίθενται και διαταραχές της συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα, απάθεια, διαταραχές ύπνου, διαταραχές όρεξης, υπερκινητικότητα, παραλογισμός, καχυποψία, απώλεια της αίσθησης του χρόνου κ.ά. Ο ασθενής πλέον εξαρτάται για την επιβίωση του ολοκληρωτικά από τους άλλους.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή και είναι το πρώτο βήμα προς τον προγραμματισμό για το μέλλον. Επίσης η ενημέρωση των συγγενών παίζει εξ ίσου σημαντικό ρόλο, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να χειριστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος στον πάσχοντα και να είναι σε θέση να τον φροντίσουν.

health.in.gr

Ο «δεκάλογος» της ελευθερίας στο Ίντερνετ


Τον «δεκάλογο» των αρχών, που πρέπει να υιοθετήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, για να μην παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης στο Ίντερνετ, έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει, παγκοσμίως, να διατηρηθεί σταθερό και ανοικτό, ως μέσο διαφύλαξης της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην πληροφόρηση.

Οι δέκα αρχές που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και που, κατά την Επιτροπή, πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τα 47 κράτη-μέλη του ΣτΕ, αναφέρονται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, στην αποδοχή της πολυμερούς διακυβέρνησης του Ιντερνετ και της οικουμενικότητας του, στην ενίσχυση των χρηστών του διαδικτύου, στην αποκεντρωμένη διαχείριση και τη διαλειτουργικότητα καθώς και στην αποδοχή της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας του κυβερνοχώρου.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η οποιαδήποτε ρυθμιστική παρέμβαση στο χώρο του Διαδικτύου, από τα κράτη μέλη ή παγκοσμίως, θα πρέπει ν' αποτελεί μέτρο έσχατης ανάγκης. Να δοθεί προτεραιότητα στην αυτορύθμιση και στην υιοθέτηση των νέων εθελοντικών δημοσιογραφικών προτύπων, σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ.

Κατά την Επιτροπή, η εφαρμογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση σοβαρών διασυνοριακών θεμάτων μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να γίνεται μόνον με την συνεργασία των εθνικών κυβερνήσεων και των ενδιαφερόμενων φορέων διαχείρισης του Ιντερνετ και πάντα υπό το πρίσμα της μη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρέπει να υιοθετηθεί ένας καινούργιος παγκόσμιος ορισμός των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει το Διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα και τα online παιχνίδια, τονίζει η Επιτροπή

Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα παρουσιάσει όλα τα σχετικά έγγραφα, για συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους στην λειτουργία και διαχείριση του Διαδικτύου φορείς, στο ο Διεθνές Φόρουμ Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναϊρόμπι, απο τις 27 εως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Συντριβή αεροπλάνου με 19 νεκρούς

Νεκροί είναι και οι 19 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες- στο μικρό αεροπλάνο που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Νεπάλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το αεροπλάνο μετέφερε 16 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου του Κατμαντού.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι υπάρχει ένας επιζών. Αυτός «διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη νοσηλεία του. Επομένως έχουμε 19 νεκρούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίνοντ Σινγκχ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου του Κατμαντού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν έχει άδεια για να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 Ινδοί, 2 Αμερικανοί, 1 Ιάπωνας και 3 Νεπαλέζοι πολίτες και 3 μέλη πληρώματος επίσης από το Νεπάλ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την επιστροφή του αεροπλάνου στο Κατμαντού έπειτα από πτήση του στα Ιμαλάια, δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος του αεροπλάνου αυτού της ιδιωτικής εταιρείας Buddha Air.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε λόφο στο Γκονταβάρι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βροχοπτώσεις και ομίχλη, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Σίνγκχ.


Aνοιχτή επιστολή βουλευτών σε Παπανδρέου Video

ΤΖΕΙΝ ΤΑΠΟΡ... ΠΟΛΥ ΣΕΞΥ







«Επίθεση» με αυγό κατά του υφυπουργού Προστασίας Μ. Όθωνα

Στόχος «επίθεσης» με αυγό, το οποίο εκτόξευσε νεαρή κοπέλα διαμαρτυρόμενη για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, έγινε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, νεαρή κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό.

Αμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Από πλευράς του υφυπουργού δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως δικογραφία ενώ κινήθηκε και η διαδικασία του αυτόφωρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προς περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας η BAE Systems


Την περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία πρόκειται να ανακοινώσει η BAΕ Systems, μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες στον κόσμο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων Sunday Telegraph και Sunday Times καθώς και πληροφορίες του δικτύου Sky News αναφέρουν ότι η εταιρεία θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση την προσεχή εβδομάδα.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν 2.500 με 3.000 υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ μεταξύ των εγκαταστάσεων που θα πληγούν περισσότερο είναι το εργοστάσιο στο Ουόρτον του Λάνκασιρ, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoons, και ένα στο Μπρόου του Γιόρκσιρ, όπου κατασκευάζονται τα αεροσκάφη τύπου Hawk.

Η BAE αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πότε θα γίνουν οι περικοπές, τι κλίμακας θα είναι και ποια εργοστάσιά της θα πληγούν περισσότερο.

Πού χάθηκαν οι αγανακτισμένοι


Πού πήγε η πλατεία; Γιατί τη στιγμή που λαμβάνονται τα πλέον επαχθή μέτρα οι «αγανακτισμένοι» δεν είναι εκεί; Γιατί δεν επαναδραστηριοποιείται η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος; Επιστήμονες και ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κοινωνία υφίσταται ένα παραλυτικό σοκ, εξαιτίας των σκληρών μέτρων.

«Ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Απ' τη μια δείχνει έτοιμος για όλα κι απ' την άλλη μένει ανενεργός. Πολλοί κάνουν πίσω και λόγω της σκληρής καταστολής» τονίζουν ακτιβιστές. Εκτιμούν ότι οι ακραίες πολιτικές λιτότητας επιβάλλονται με βίαιη κρατική καταστολή και καθημερινές εκβιαστικές κυβερνητικές δηλώσεις, οι οποίες έχουν μουδιάσει και τρομοκρατήσει τον κόσμο.

Δεν είναι άλλωστε και λίγο, να δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι «η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000». Ούτε βέβαια τυχαίο ότι όλες οι πρόσφατες συγκεντρώσεις των κινημάτων «Δεν πληρώνω» στο Σύνταγμα επιχειρήθηκε να διαλυθούν από τα ΜΑΤ, πριν καν ξεκινήσουν.

Από την άλλη βέβαια, το μέτωπο ανυπακοής ενάντια στα νέα φορολογικά χαράτσια (κίνημα «Δεν πληρώνω») ενδυναμώνεται καθημερινά και βρίσκεται σε εγρήγορση. Ισως γι' αυτό ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Σεραφείμ Σεφεριάδης τονίζει: «Για όσους επιχαίρουν, συνιστώ υπομονή. Το κίνημα δεν έχει υποχωρήσει και να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχισθεί με μορφή που μπορεί να είναι διαφορετική. Αλλωστε το κίνημα των πλατειών όπως ονομάστηκε, δεν είχε κανένα φετιχισμό να συγκεντρώνεται αποκλειστικά στις πλατείες. Είναι κίνημα λαϊκών συνελεύσεων, που έχει ως παρακαταθήκη την ανάπτυξη και στήριξη πολύπλευρων κοινωνικών αγώνων».

Προς το παρόν πάντως η αντίδραση των ακτιβιστών του «real-democracy», μέσω της οποίας προβάλλουν -όπως υποστηρίζουν- τη σιωπή τους, είναι χαρακτηριστική. Με ένα «μαύρο» πλαίσιο στην αρχική σελίδα του σάιτ, σημειώνουν: «Θυμάστε κάποτε τι έλεγαν; Κάντε ησυχία, οι Ελληνες κοιμούνται. Κάνουμε λοιπόν ησυχία, μέχρι να ξυπνήσουν και να βγουν στις πλατείες. Πρώτοι θα είμαστε μαζί σας. Προς το παρόν σιωπούμε»...

«Ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί», εξηγεί μέλος του real-democrary. «Από τη μία είναι έτοιμος για όλα, κι από την άλλη μένει ανενεργός. Οι πολίτες φοβούνται και επηρεάζονται αρνητικά από το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί καθημερινά η κυβέρνηση. Πολλοί κάνουν πίσω, λόγω της σκληρής αστυνομικής καταστολής, την οποία όσοι κατέβηκαν στο Σύνταγμα, έζησαν στο πετσί τους. Σε κάθε περίπτωση, εμείς απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο, κάθε Τετάρτη και Κυριακή».

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=39105:2011-09-25-07-59-42&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz1Yxufu3Yl
Seleo.gr News

Το διαζύγιο προκαλεί τριχόπτωση


Δύσκολη διαδικασία το διαζύγιο, αναμφισβήτητα. Το να χάνεις τα παιδιά σου, τα υπάρχοντά σου και τον χρόνο σου ο οποίος σπαταλιέται σε δυσάρεστες διαδικασίες προκαλούν από μόνα τους πολλά δυσάρεστα συναισθήματα και πρόκειται για μια πολύ στρεσσογόνα διαδικασία. Τα υψηλά επίπεδα άγχους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, κάνουν τις γυναίκες να χάνουν -εκτός από τη συναισθηματική τους ισορροπία- και τα μαλλιά τους.

Ο Δρ. Bahman Guyuron, επικεφαλής της μελέτης, βρήκε πως οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί περισσότερες φορές (και η μελέτη συμπεριλαμβάνει και χήρες και διαζευγμένες) υποφέρουν από τριχόπτωση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εκείνες που διατηρούν ευτυχείς γάμους. Η έρευνα παρακολούθησε 66 ομοζυγωτικούς δίδυμους άνδρες και 84 ομοζυγωτικές δίδυμες γυναίκες για να καθορίσει εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Φυσικά οι γενετικοί παράγοντες και, επίσης, το κάπνισμα έχουν και αυτοί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Οι άνδρες δεν επηρεάζονται τόσο από το διαζύγιο όσον αφορά στην απώλεια των μαλλιών τους, όπως παρατηρήθηκε στην έρευνα. Γιατί; Διότι το διαζύγιο αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα δύο φύλα και είναι πολύ περισσότερο αγχογόνο για τις γυναίκες. Οι άνδρες, όπως υποστηρίζει ο Δρ. Guyuron, μπορούν πιο εύκολα να μεταβαίνουν από τη μία σχέση στην άλλη ενώ οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά περισσότερο και αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη δυσκολία την απώλεια του συντρόφου και των δεδομένων της ζωής τους.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως εκτός από το κάπνισμα και το διαζύγιο οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους σε μεγαλύτερο βαθμό αν κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και εξαιτίας της έκθεσης του τριχωτού της κεφαλής τους στον ήλιο.

Με λίγα λόγια αν θέλετε να εξασφαλίσετε το ότι η πλούσια κώμη σας θα παραμείνει στη θέση της μην κοιμάστε πολύ, φορέστε καπέλο, κόψτε το κάπνισμα και σταθεροποιήστε τη σχέση σας.