Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συντριβή αεροπλάνου με 19 νεκρούς

Νεκροί είναι και οι 19 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες- στο μικρό αεροπλάνο που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Νεπάλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το αεροπλάνο μετέφερε 16 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου του Κατμαντού.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι υπάρχει ένας επιζών. Αυτός «διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη νοσηλεία του. Επομένως έχουμε 19 νεκρούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίνοντ Σινγκχ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου του Κατμαντού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν έχει άδεια για να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 Ινδοί, 2 Αμερικανοί, 1 Ιάπωνας και 3 Νεπαλέζοι πολίτες και 3 μέλη πληρώματος επίσης από το Νεπάλ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την επιστροφή του αεροπλάνου στο Κατμαντού έπειτα από πτήση του στα Ιμαλάια, δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος του αεροπλάνου αυτού της ιδιωτικής εταιρείας Buddha Air.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε λόφο στο Γκονταβάρι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βροχοπτώσεις και ομίχλη, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Σίνγκχ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου