Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το διαζύγιο προκαλεί τριχόπτωση


Δύσκολη διαδικασία το διαζύγιο, αναμφισβήτητα. Το να χάνεις τα παιδιά σου, τα υπάρχοντά σου και τον χρόνο σου ο οποίος σπαταλιέται σε δυσάρεστες διαδικασίες προκαλούν από μόνα τους πολλά δυσάρεστα συναισθήματα και πρόκειται για μια πολύ στρεσσογόνα διαδικασία. Τα υψηλά επίπεδα άγχους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, κάνουν τις γυναίκες να χάνουν -εκτός από τη συναισθηματική τους ισορροπία- και τα μαλλιά τους.

Ο Δρ. Bahman Guyuron, επικεφαλής της μελέτης, βρήκε πως οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί περισσότερες φορές (και η μελέτη συμπεριλαμβάνει και χήρες και διαζευγμένες) υποφέρουν από τριχόπτωση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εκείνες που διατηρούν ευτυχείς γάμους. Η έρευνα παρακολούθησε 66 ομοζυγωτικούς δίδυμους άνδρες και 84 ομοζυγωτικές δίδυμες γυναίκες για να καθορίσει εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Φυσικά οι γενετικοί παράγοντες και, επίσης, το κάπνισμα έχουν και αυτοί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Οι άνδρες δεν επηρεάζονται τόσο από το διαζύγιο όσον αφορά στην απώλεια των μαλλιών τους, όπως παρατηρήθηκε στην έρευνα. Γιατί; Διότι το διαζύγιο αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα δύο φύλα και είναι πολύ περισσότερο αγχογόνο για τις γυναίκες. Οι άνδρες, όπως υποστηρίζει ο Δρ. Guyuron, μπορούν πιο εύκολα να μεταβαίνουν από τη μία σχέση στην άλλη ενώ οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά περισσότερο και αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη δυσκολία την απώλεια του συντρόφου και των δεδομένων της ζωής τους.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως εκτός από το κάπνισμα και το διαζύγιο οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους σε μεγαλύτερο βαθμό αν κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και εξαιτίας της έκθεσης του τριχωτού της κεφαλής τους στον ήλιο.

Με λίγα λόγια αν θέλετε να εξασφαλίσετε το ότι η πλούσια κώμη σας θα παραμείνει στη θέση της μην κοιμάστε πολύ, φορέστε καπέλο, κόψτε το κάπνισμα και σταθεροποιήστε τη σχέση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου