Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Εκοψαν από τα πολλά τους, λένε οι βουλευτές...

Κατά 40% έχουν μειωθεί οι συνολικές απολαβές των 300 της Βουλής!

Στις διευκρινίσεις αυτές προχώρησε χθες το γραφείο Τύπου της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμη ότι αποφασίστηκε πρόσφατα η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού των βουλευτών ενώ, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, οι βουλευτές επιβαρύνονται με την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 5%.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι από το 2010 έχει καταργηθεί ολοκληρωτικά για τους βουλευτές η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Εξάλλου, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής αντικαθίστανται τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού. Στο εξής οι βουλευτές της περιφέρειας θα έχουν οχήματα έως 1.800 κ.ε. και οι βουλευτές Αθηνών οχήματα έως 1.400 κ.ε.

Οι βουλευτές επαρχίας λαμβάνουν επίσης 1.000 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο, 104 αεροπορικά εισιτήρια, μόνο όμως για τις εκλογικές τους περιφέρειες, και δωρεάν εισιτήρια για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ.

Οι 300 λαμβάνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου, 200 ευρώ για χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη από τέσσερις υπαλλήλους και έναν επιστημονικό συνεργάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν χθες βουλευτές, η μηνιαία αποζημίωσή τους δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ. Τέλος, για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησής τους απαιτούνται δύο πλήρεις τετραετίες.
Α.Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου