Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ





Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το Boeing 787

Την παρθενική του δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε το αεροσκάφος 787 Dreamlinerτης Boeing. Η πτήση με αφετηρία και προορισμό αεροδρόμια της Πολιτείας της Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δυόμισι ετών, εξαιτίας προβλημάτων στο σχεδιασμό και την κατασκευή.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει διαφημιστεί ως το «εξυπνότερο» όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου. Η καινοτομία του έγκειται εν μέρει στον ελαφρύ σχεδιασμό του: κατασκευασμένο από άνθρακα και τιτάνιο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και το κόστος συντήρησης.

Πρόκειται, όπως εκτιμούν ειδικοί του χώρου της αεροναυπηγικής για πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τον τομέα της αεροπλοΐας.

«Είναι ένα αεροσκάφος που αλλάζει ολόκληρη τη βάση της πτήσης, εξαιτίας του εξοπλισμού του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάουαρντ Γουίλντον, ειδικός της εταιρίας BGCPartners.

Ηδη έχουν γίνει 840 παραγγελίες από όλον τον κόσμο, αν και κάποιες έχουν ακυρωθεί λόγω των καθυστερήσεων.

Το 787 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2007. Είναι το πρώτο καινούριο αεροσκάφος της Boeing από το 1995. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στο εγχείρημα. Το Dreamliner θα περάσει εννέα μήνες συνεχών δοκιμών.

Οι υποψήφιοι για τις Χρυσές Σφαίρες

Ανακοινώθηκαν στο Λος Άντζελες από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών με την ταινία «Up in the air» να συγκεντρώνει τις περισσότερες:

Αναλυτικά οι κινηματογραφικές υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες


Καλύτερη Δραματική Ταινία
Avatar
The Hurt Locker
Άδωξοι Μπάσταρδοι
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Up in the Air

Καλύτερη Κωμωδία- Μιούζικαλ
(500) Ημέρες με τη Σάμερ
The Hangover
It’s Complicated
Τζούλι και Τζούλια
Nine

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Δραματική Ταινία
Τζεφ Μπρίτζες (Crazy Heart)
Τζορτζ Κλούνεϊ (Up in the Air)
Κόλιν Φερθ (A Single Man)
Μόργκαν Φρίμαν (Invictus)
Τόμπι Μαγκουάιρ (Brothers)

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Ταινία
Έμιλι Μπλαντ (Βασίλισσα Βικτώρια)
Σάντρα Μπούλοκ (The Blind Side)
Έλεν Μίρεν (The Last Station)
Κάρι Μάλιγκαν (Μια Κάποια Εκπαίδευση)
Γκάμπι Σιντίμπ (Precious)

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Κωμωδία-Μιούζικαλ
Ματ Ντέιμον (The Informant!)
Ντάνιελ ντέι Λιούις (Nine)
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Σέρλοκ Χολμς)
Γιόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (500 Ημέρες με τη Σάμερ)
Μάικλ Στάλμπαργκ (A Serious Man)

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμωδία - Μιούζικαλ
Σάντρα Μπούλοκ (Η Πρόταση)
Μαριόν Κοτιγιάρ (Nine)
Τζούλια Ρόμπερτς (Αδιακρισίες)
Μέριλ Στριπ (Τζούλι και Τζούλια)
Μέριλ Στριπ (It’s Complicated)

B’ Ανδρικός Ρόλος
Ματ Ντέιμον (Invictus)
Γούντι Χάρελσον (The Messenger)
Κρίστοφερ Πλάμερ (The Last Station)
Στάνλει Τούτσι (The Lovely Bones)
Κρίστοφ Βαλτζ (Άδωξοι Μπάσταρδοι)

B’ Γυναικείος Ρόλος
Πενέλοπε Κρουζ (Nine)
Βέρα Φαρμίγκα (Up in the Air)
Μονίκ (Precious)
Τζούλιαν Μουρ (A Single Man)

Καλύτερη Σκηνοθεσία
Κάθριν Μπίγκελοου (The Hurt Locker)
Τζέιμς Κάμερον (Avatar)
Κλιντ Ίστγουντ (Invictus)
Τζέισον Ράιτμαν (Up in the Air)
Κουέντιν Ταραντίνο (Άδωξοι Μπάσταρδη)

Καλύτερο Σενάριο
Distric t 9 (Νιλ Μπλόμκαμπ, Τέρι Τάτσελ)
The Hurt Locker (Μαρκ Μπόαλ)
Άδωξοι Μπάσταρδη (Κουέντιν Ταραντίνο)
It’ s Complicated (Νάνσι Μέγιερς)
Up in the Air (Τζέισον Ράιτμαν, Σέλντον Τέρνερ)

Καλύτερο Τραγούδι
Avatar (Τζέιμς Χόρνερ, Σάιμον Φράνγκλερ, Κερκ Χάρελ: Ι Will See You)
Brothers (U2, Bono: Winter)
Crazy Heart (Τι Μπόουν Μπαρνέτ, Ράιαν Μπίνγκχαμ: The Weavy Kind)
Everybody 's Fine (Πολ Μακάρτνει: Ι Want to Come Home)
Nine (Μόρι Γιέστον: Cinema Italiano)

Καλύτερο Soundtrack
Avatar (Τζέιμς Χόρνετ)
The Informant! (Μάρβιν Χάμλις)
A Single Man (Άβελ Κορσνιόφσκι)
Up (Μάικλ Τζακίνο)
Where the Wild Things Are (Κάρτερ Μπέρνγουελ, Κάρεν Ορζολεκ)

Καλύτερο Animation
Cloudy with a Chance of Meatballs
Coraline
Fantastic Mr. Fox
The Princess and the Frog
Ψηλά στον Ουρανό

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία
Ραγισμένες Αγκαλιές
Baaria
Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
La nana
O Προφήτης

Εξετάσεις για Λούα Λούα, χειρουργείο για Γιοβάνοβιτς

Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, μπορεί να μην προπονήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, για να δουν οι άνθρωποι της ομάδας, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά έκανε αιματολογικές εξετάσεις, που θα φανερώσουν πολλά. «Νυστέρι» για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, που πλέον δεν ενδιαφέρει τους Πειραιώτες.

Πέρα από τις αιματολογικές εξετάσεις, ο Λούα Λούα θα μεταβεί την Τετάρτη και στο Ιατρικό Κέντρο, για περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν κυρίως, με την κατάσταση που βρίσκεται η ταλαιπωρημένη ωμοπλάτη του.

Εν τω μεταξύ, ο Ραούλ Μπράβο ξεχάστηκε και δεν πήγε στην προπόνηση της Τρίτης, λόγω λανθασμένης συνεννόησης (!), αλλά θα γυμναστεί κανονικά το απόγευμα. Το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα, δεν ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τη διοίκηση, η οποία δε θα δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως κατά πάσα πιθανότητα, παύει να υφίσταται ενδιαφέρον απόκτησης, του άσου της Σταντάρ Λιέγης, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με το νέο έτος.

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κινηθεί για το Σέρβο μεσοεπιθετικό, καθώς θα αποτελεί ρίσκο μία τέτοια μεταγραφή, από τη στιγμή που θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς τέλη Ιανουαρίου, άρα δε θα γνωρίζει νωρίτερα το τιμ των πρωταθλητών, την κατάστασή του.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.............

ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
δεν κατασκευάζονται απο χαρτί; Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 26% λινό

ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
που φαίνεται από το διάστημα είναι το ΛΑΣ ΒΑΓΚΑΣ.

ΤΟ 1800
οποιοσδήοτε δεν είχε καταφέρει να αυτοκτονήσει στην Αγγλία καταδικαζόταν σε θανατική ποινή.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
έχει 74,72 χιλιόμετρα νεύρων.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΟΙ 9.000.000
άνθρωποι έχουν γεννέθλια την ίδια μέρα με σένα

Sexy DJ...

Δύσκολα τα πράγματα και θα κάνω τα παράπονά μου… Έχεις ξενυχτίσει αγαπητέ αναγνώστη, λόγω ενός πάρτι ραδιοφωνικού σταθμού. Έρχεσαι στην ώρα σου, με τα χίλια ζόρια, με το μάτι να ανοίγει με δυσκολία… Και ξαφνικά.. Πρέπει να φτιάξεις ένα θέμα για την φωτογράφηση της Βικτόρια Μέτζκερ, στο Ουγγρικό FHM.

Η κυρία αυτή, είναι DJ και πέρα από όλα τα υπόλοιπα, φροντίζει πάρα πολύ καλά το σώμα της. Ανοίγει ή δεν ανοίγει το μάτι; Και εγώ, γιατί αισθάνομαι περίεργα που το βράδυ που πέρασε έβλεπα αγοράκια να τραγουδούν live, ενώ κάπου στην Ουγγαρία αυτός ο άγγελος έπαιζε μουσική; Και είναι κακό που αναρωτιέμαι, τι να φορούσε; Ουφ… Τα είπα και ξεθύμανα!!!

shoot.gr








«Αναλφάβητοι» ιντερνετικά παραμένουν οι Ελληνες

Το 18,2% των Ελλήνων πολιτών διαθέτουν ικανοποιητικές (μέτριες ή υψηλές δεξιότητες) στη χρήση του Διαδικτύου, συγκριτικά με το 31% που αντιστοιχεί στο μέσο όρο των χωρών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα με νέα μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Όπως πάντως επισημαίνεται, παρόλο που το επίπεδο διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του μέσου όρου της ΕΕ των «27», η διαχρονική εξέλιξή του αντικατοπτρίζει ρυθμούς βελτίωσης συγκρίσιμους με αυτούς της ΕΕ. Μέσα σε τρία χρόνια (2005-2007) υπήρξε αύξηση του ποσοστού των Ελλήνων πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες κατά 9,3% και μείωση του ποσοστού των πολιτών χωρίς δεξιότητες κατά 7,7%.

Το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων παρέμεινε σχετικά σταθερό γύρω στο 10%, ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του αντίστοιχου των Ευρωπαίων πολιτών με χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων, το οποίο κυμαίνεται γύρω στο 30%.

Εξάλλου, κατά τα τρία αυτά χρόνια υπάρχει βελτίωση του διαδικτυακού αλφαβητισμού σε όλες τις επιμέρους ομάδες του πληθυσμού, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους (65-74 ετών) για τους οποίους το ποσοστό είναι ιδιαίτερα χαμηλό και παρέμεινε στάσιμο. Σημαντική βελτίωση κατά 12,6% παρατηρείται στο ποσοστό των ανέργων Ελλήνων πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση Διαδικτύου. Για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, μέσα στην τελευταία τριετία, η βελτίωση του ποσοστού των πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, μεταξύ 1,6% (για τους οικονομικά ανενεργούς πολίτες) και 7,1% (για τις γυναίκες).

Η μελέτη επίσης διαπιστώνει ότι:

- Το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων διευρύνεται για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

- Το χάσμα παραμένει σχετικά σταθερό για τους οικονομικά ανενεργούς, τις γυναίκες και τους μεσήλικες.

- Το χάσμα μειώνεται για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές και για τους άνεργους πολίτες.

Κατά το Παρατηρητήριο, η μείωση του χάσματος διαδικτυακού αλφαβητισμού για τους ανέργους εν μέρει μπορεί να οφείλεται στο ότι η ανεργία στην Ελλάδα πλήττει κυρίως τους νέους, που όμως είναι οι πλέον ψηφιακά εγγράμματοι πολίτες. Μπορεί επίσης να οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ και άλλων φορέων τα τελευταία χρόνια.

Η μείωση του χάσματος για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές πιθανόν να οφείλεται στην πρόσφατη έντονη ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ειδικά στις αγροτικές περιοχές και κυρίως μέσω του έργου «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην Ελληνική Περιφέρεια», ύψους 210 εκατ. ευρώ, με παράλληλη ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την ΚτΠ, η αδυναμία πρόσβασης και χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελεί ολοένα και περισσότερο σημαντική μορφή κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Το ψηφιακό χάσμα, ειδικά σε σχέση με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, επηρεάζει τη συνοχή και την ευημερία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, η ηλεκτρονική ενσωμάτωση εξακολουθεί να αποτελεί κεντρική παράμετρο των πολιτικών επιλογών των επόμενων πέντε έως δέκα χρόνων στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Το Παρατηρητήριο τονίζει ότι η ηλεκτρονική ενσωμάτωση των πολιτών είναι αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, διότι εξασφαλίζει την ισότητα στην κοινωνία της γνώσης. Επισημαίνει ότι όσο περισσότερο εξαπλώνονται οι χρήσεις των ΤΠΕ και των υπηρεσιών ΤΠΕ, τόσο λιγότερο καταφέρνουν ορισμένα άτομα να ακολουθήσουν τις σχετικές εξελίξεις, κυρίως όσοι δεν αποτελούν μέρος του παραγωγικού δυναμικού ή έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι γυναίκες, οι διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές, οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι.

Η βελτίωση του διαδικτυακού αλφαβητισμού των πολιτών είναι κατά την άποψη του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ η πλέον επιτακτική και απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αξιοποίηση των υπό υλοποίηση ή υπό σχεδιασμό ευρυζωνικών υποδομών (π.χ. οπτικών ινών/FTTH ή VDSL) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Το video της γροθιάς του Axl Rose σε φωτογράφο...

SNOWREPORT Χαμηλές θερμοκρασίες ξανά από την Πέμπτη..

Μετά από 3 αναστολές κλειστά είναι το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν λόγω μειωμένης ορατότητας και πυκνής χιονόπτωσης και το Χ.Κ. Παρνασσού λόγω πολύ ισχυρών ανέμων. Στα 3-5 Πηγάδια η ποιότητα χιονιού είναι υγρό-πατημένο και στο Σέλι ρίχνει χιονόνερο.

Αύριο Τετάρτη 16/12 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10.00-12.00 στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια Άσκηση Διάσωσης από εναέριο αναβατήρα με τη συμμετοχή του προσωπικού του Χ.Κ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, τους Ερυθροσταυρίτες και το σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων. Για το λόγο αυτό, ο κεντρικός εναέριος αναβατήρας θα παραμείνει κλειστός.

Με κάθε επιφύλαξη το Χ.Κ. Βασιλίτσας ανοίγει την Παρασκευή. Λειτουργεί σχολή σκι στο πάνω πάρκιν με ένα ιδιόκτητο baby lift για τους αρχαρίους.

"Επιτέλους, νιώσαμε τη χαρά του ευρωπαϊκού σκι στην Ελλάδα! Το προσωπικό του Χ.Κ.Παρνασσού ευγενικό και πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει, οι εγκαταστάσεις καθαρές και περιποιημένες, επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις πίστες για τους χιονοδρόμους και το καλύτερο; Εκπληκτικό χιόνι στις πίστες!! Συγχαρητήρια σε όλους!" Ειρήνη Παπαδοπούλου SR Team - Δασκάλα Σκι
Σε λειτουργία νέα Snow Cam στη βάση του Χ.Κ. Καλαβρύτων. Δείτε εδώ. Ευχαριστούμε τους νέους υπευθύνους του Chalet 1750 για την φιλοξενία και την υποστήριξη λειτουργίας της κάμερας.

Ζεβλάκοφ: Θέλω Ρεάλ

Την Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να προτιμά για αντίπαλο του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του ChampionsLeague ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αμυντικός έδωσε το παρών σε εκδήλωση χορηγού εταιρεία του νταμπλούχου Ελλάδας και φρόντισε να μεταφέρει την άποψή του για την κλήρωση του Ch. League, αλλά και για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Τι δήλωσε ο Γιώργος Γκαλίτσιος.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Άρη: «Είναι το παιχνίδι με το οποίο θα τελειώσουμε τη χρονιά. Θα είναι καλό να νικήσουμε για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Ξέρουμε πως η έδρα του Άρη είναι δύσκολη., όμως όλα τα ματς είναι ίδια. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πήγε καλά στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, παρά τις απουσίες. Κάναμε καλή δουλειά. Τώρα σταδιακά επιστρέφουν οι τραυματίες και αυτό είναι καλό για την ομάδα».

Όσο για την κλήρωση του Champions League που ακολουθεί; Ο Πολωνός αμυντικός, σχολίασε: «Περάσαμε από τους ομίλους και περιμένουμε την κλήρωση. Δεν σκέφτομαι ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Οι μεγάλες ομάδες μπορεί να ασκήσουν μεγάλη πίεση, αλλά κάποιες φορές είναι καλό να κληρωθείς με κάποια δυνατή ομάδα. Ίσως θα ήταν καλό να αντιμετωπίσουμε και τη Ρεάλ».

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, καθώς παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα. Θα έχουμε κάποιες επιστροφές παικτών. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το έργο μας είναι δύσκολο, όχι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλα, γιατί κάθε ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει τον καλύτερό της εαυτό», ήταν ο πρώτος λόγος του Γιώργου Γκαλίτσιου, που ασχολήθηκε και με το Champions League: «Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε κάποια προτίμηση. Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε τα μεγαθήρια. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να παίξουμε με τη Φιορεντίνα ή την Μπορντό. Ακόμη κι αυτές όμως είναι πολύ καλές».

sportaction

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

“Η ριζοσπαστική θεωρία πηγάζει από την ενέργεια της εξεγερτικής επιθυμίας, πρωταρχικά απο την βασική αναγνώριση οτι η κοινωνική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, οδηγεί τις ζωές μας στην πτώχευση. Επειδή έχουμε εκπαιδευτεί όχι να σκεπτόμαστε αλλά να έχουμε σκέψεις, είναι η εύκολη λύση το να πέσουμε απ’ αυτή την βασική διαπίστωση, στην αποδοχή της μίας ή της άλλης ‘’ριζοσπαστικής’’ ιδεολογίας . Δεν υπάρχει όμως τίποτα ριζοσπαστικό στην ηλιθιότητα η στην ‘’σκέψη’’ μέσω συνθηματολογίας, ακόμη και αν αυτή η ξερή συνθηματολογία είναι αναρχική’’ Feral Faun

Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη το κράτος στήνει μια τεράστια κατασταλτική επιχείρηση για τις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Χιλιάδες μπάτσοι σε όλες τις πόλεις εξασκούν σε διαδηλώτες την ‘’σοσιαλιστική’’ εκδοχή της μηδενικής ανοχής με αποτέλεσμα, εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, ξυλοδαρμός διαδηλωτών απο τα ΜΑΤ,στρατοκρατία σε όλα τα αστικά κέντρα,τραυματισμός 2 διαδηλωτών απο μηχανές της αστυνομίας, πανω από 150 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Για να γίνει αποδεκτή όλη αυτή η βία, τα ΜΜΕ τρομόκρατούσαν επί μέρες για επερχόμενες καταστροφές και διατυμπάνιζαν την δήθεν πίστη τους στην ειρήνη, αυτή η τρομολαγνία των ΜΜΕ δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα ωστε το στέκι ρεσάλτο να παρουσιαστεί ως <<γιάφκα>> οι παρευρισκόμενοι ως <<τρομοκράτες>> και η δικαστική εξουσία με τη σειρά της να επιβαλλει εξοντωτικές εγγύησεις στους συλληφθέντες.

Η εξουσία είχε πάρει πολλύ σοβαρά τις μερες αυτές, ήθελε να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις πoιός έχει τον έλεγχο και δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει ωμή βια σε μια μάχη τρομοκράτησης και επιβολής της ένομης τάξης.

Οφείλουμε να αντεπιτεθούμε....

Αναλαμβάνουμε την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του πρωτοδικειού Κρήτης το μεσσημέρι του Σαββάτου 5/12/2009.Επισκεφτήκαμε το κτίριο και αφήσαμε στην πόρτα του Ά τριμμελούς στον τριτο όροφο αρκετή βενζίνη ωστέ να αγγίξουν οι φλόγες και τις γύρω υπηρεσίες.

Η κίνηση μας αυτή δεν είναι απάντηση στην κράτική καταστολή αλλά μια πρόκληση να κάνουμε εμφανές οτι αρκεί η αποφασιστικοτητά και η επιλόγη του παιδείου της μάχης ώστε να φανεί η γύμνια κάθε σχεδίου της αστυνομίας και η αδυναμία του, ακομα και σε μία διαφημισμένη απο τον Ηρακλειώτικο τύπο <<επιχείρηση>> , να αντιμετωπισεί το ενδεχόμενο μιας εικοσιτετράωρηςαπειλής.

Υ.Γ Ο καμένος όροφος του πρωτοδικείου για τον Η. Νικολάου που δικάστηκε την προηγούμενη της επίθεσης .

Λευτεριά στους Π. Μασούρα Ε. Γιοσπα Χ. Χατζημιχελάκη
Οργανισμός Αποδόμησης της Τάξης

indymedia

Eπίθεση σε συνδέσμους ΠΑΟ

Αρχικά, λίγο μετά τις 1:00 τα ξημερώματα επί των οδών Παναγιωταρά και Κοντογιανναίων, στο Γκύζη άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο των γραφείων του "τριφυλλιού". Σημειώθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο καθώς και σε 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λίγα λεπτά μετά, έγινε επίθεση εμπρησμού έξω απο σύνδεσμο του Παναθηναικού στην οδο Υμηττού στον Χολαργό, με υλικές ζημιές πέρα του εξωτερικού μέρους του συνδέσμου, την καταστροφή μιας μοτοσυκλέτας και τις υλικές ζημιές σ' ένα σταθμευμένο Ι.Χ.

Σενάριο ανταλλαγής Νίστελροϊ-Ρ.Καρβάλιο

Ο τραυματισμός του Πέπε που αναμένεται να μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης, σημαίνει ότι η "Βασίλισσα" θα κινηθεί για την απόκτηση αμυντικού με τον Πορτογάλο άσο των "μπλε" να αποτελεί τον πρώτο στόχο.

Την ίδια στιγμή η Τσέλσι αναμένεται να χάσει τους Ντρογκμπά και Καλού που θα αγωνιστούν στο Κόπα Άφρικα τον Ιανουάριο και έτσι χρειάζεται μία ακόμη λύση για την γραμμή κρούσης.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ρικάρντο Καρβάλιο και μάλιστα είχε επιδιώξει και στην προηγούμενη θητεία του στην προεδρία της ομάδας να τον αποκτήσει αλλά τότε η Τσέλσι είχε βγει νικήτρια στο συγκεκριμένο...μεταγραφικό ντέρμπι.

sport24

Χριστοφόρου VS Θεοφάνους

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Μεσημεριανό Express», ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου εξήγησε γιατί είχε αποχωρίσει από το συγκρότημα των «One», ενώ δεν δίστασε να εκφράσει και την αντίθεσή του με τις πρόσφατες επαγγελματικές επιλογές του πρώην μάνατζέρ του, Γιώργου Θεοφάνους:

«Έζησα τόσο απίστευτα πράγματα, μεγάλα πράγματα με τους “One”. Συναυλίες, πλατινένιους δίσκους, συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες…» θυμήθηκε ο τραγουδιστής, όμως δεν δίστασε να αποκαλύψει πως οι σχέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, αλλά και του μάνατζέρ τους, Γιώργου Θεοφάνους, δεν υπήρξαν πάντα ρόδινες. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κωνσταντίνος τελικά αποχώρησε από το γκρουπ- για να πάρει στη συνέχεια τη θέση του ο Δήμος Μπέκε και τελικά οι “One” να διαλυθούν: «Είχαν σπάσει τα νεύρα μου. Δεν υπήρχε επικοινωνία ούτε συνεννόηση. Μας τη βάρεσε η επιτυχία. Κάποια στιγμή είχαμε χάσει τους κώδικες επικοινωνίας με τον Γιώργο και εγώ, όταν δεν περνάω καλά, φεύγω» είπε.

Συνέχισε μάλιστα σχολιάζοντας την επιλογή του γνωστού συνθέτη να λάβει μέρος στην κριτική επιτροπή του X-Factor: «Καταπιάνεται με πράγματα που δεν του αξίζουν τόσο και αφήνει αυτό στο οποίο έχει ταλέντο, τη σύνθεση. Θέλει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του. Τα φώτα θα έπρεπε να είναι στραμμένα πάνω στο έργο του. Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει» ήταν τα λόγια του, ενώ σχετικά με πρόσφταες υποτιμητικές δηλώσεις του Γιώργου Θεοφάνους για τους «One», ο Κωνσταντίνος τόνισε: «Έχει πάρει πολλά από τους “One” και θα έπρεπε να το σκέφτεται διπλά όταν μιλά για εμάς».

yupi

Νέο, σφοδρό κύμα απολύσεων

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 18 εργαζόμενοι των Αττικών Εκδόσεων, συντελεστές του περιοδικού Grazia, το οποίο σταματά την έκδοσή του μετά τη λήξη της συνεργασίας των Αττικών Εκδόσεων με την Ελευθεροτυπία. «Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει - Καμιά απόλυση δεν είναι νόμιμη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, υπογραμμίζει ότι δε θα μείνει αναπάντητη και αυτή η εργοδοτική πρόκληση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12, ώρα 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Κηφισίας 40).

«Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού και πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού τύπου (ΣΕΠΤ) Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, αφού χρησιμοποίησε στα επιχειρηματικά του σχέδια τους εργαζόμενους, ετοιμάζεται να τους πετάξει στο δρόμο μετά τη λήξη της εργολαβίας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και διαφημίζει το νέο του επιχειρηματικό προϊόν - την οικονομική εφημερίδα Κεφάλαιο».

«Είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Τύπου, που ανοιγοκλείνουν περιοδικά, εφημερίδες και σταθμούς, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους και πιόνια στις επιχειρηματικές συμφωνίες τους. Με την ανοχή του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, απολύουν καθημερινά, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων».

http://katalipsiesiea.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html

Μια νύχτα στα Εξάρχεια - «Αρχάνθρωποι»

Οι «Αρχάνθρωποι», με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τα γεγονότα του Δεκέμβρη όταν χάθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Το τραγούδι γράφτηκε για τους νέους κάθε ηλικίας και γενιάς που δεν ξέχασαν να αγωνίζονται.

Αυτιστικά παιδιά: τα ξεχασμένα από το κράτος

«Εκτός» αφήνει ο νέος νόμος για την εισαγωγή των παιδιών με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα αυτιστικά παιδιά. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις εις βάρος των αυτιστικών παιδιών. Η Φωτεινή Ζαφειροπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων μιλάει στο tvxs για την απουσία του ελληνικού κράτους στο θέμα του αυτισμού.

«Ο αυτισμός είναι μια αναπηρία, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα αυτιστικά παιδιά δεν έχουν ειδικές ικανότητες, τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν και να γίνουν ακόμα και παραγωγικά», σχολιάζει η κα.Ζαφειροπούλου. Οφείλουμε, άλλωστε, να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι το λεγόμενο «φάσμα του αυτισμού» καλύπτει μία σειρά από διαφορετικούς βαθμούς εμφάνισης των τυπικών συμπτωμάτων του αυτισμού, όπως η μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και η περιορισμένη και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά.

Με το νέο νόμο, οι απόφοιτοι Λυκείου που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, εισάγονται σε καθορισμένα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%. «Ωστόσο, ο νέος νόμος θέτει εκτός του ρυθμιστικού του πεδίου τους αυτιστικούς μαθητές, οι οποίοι ιδίως όταν έχουν αναπτύξει ένα υψηλό βαθμό λειτουργικότητας, μπορούν να αντεπεξέλθουν πλήρως στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σχολιάζει η κα.Ζαφειροπούλου. Μάλιστα, όπως μου εξηγεί, τα αυτιστικά παιδιά έχουν ιδιαίτερες ικανότητες σε ό,τι αφορά την παρατηρητικότητα και την αντίληψη του χώρου, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανοί στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον τομέα της κοινωνικοποίησης συχνά ισοφαρίζονται από μια ειδική ικανότητα τους να αντιλαμβάνονται τη λεπτομέρεια σε βαθμό που ο κοινός ανθρώπινος νους δε μπορεί.

Το κράτος λάμπει... δια της απουσίας του

Πέρα από τα παιδιά, ωστόσο, που πάσχουν από αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και άρα μπορούν να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με αυτισμό βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση. Και εκεί ακριβώς το κράτος λάμπει... δια της απουσίας του. «Ο μεγαλύτερος τρόμος των γονέων αυτιστικών παιδιών είναι τι θα απογίνει το παιδί τους όταν αυτοί δε θα μπορούν πλέον να το φροντίζουν. Η κοινωνική πρόνοια είναι ανύπαρκτη και τα παιδιά αυτά καταλήγουν είτε στα δημόσια ψυχιατρεία είτε σε ‘ιδρύματα’ τα οποία απλώς στο όνομα είναι ιδρύματα, ενώ στην πράξη είναι κανονικά κολαστήρια» σχολιάζει η κα.Ζαφειροπούλου.

«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή αναπηρία για την οποία λείπουν όχι μόνο οι δομές εκπαίδευσης αλλά και οι δομές διαβίωσης!» εξηγεί, προσθέτοντας ότι στο θέμα του αυτισμού είναι αναγκαίο να υφίστανται ειδικές δομές, με μικρό αριθμό παιδιών και ειδικό προσωπικό, στο οποίο τα παιδιά αυτά θα ζουν και θα εκπαιδεύονται σταδιακά, οδηγούμενα σε ένα βαθμό λειτουργικότητας είτε ημιαυτόνομης είτε και πλήρως αυτόνομης.

«Σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ειδικά κονδύλια οδηγούνται ακριβώς στη δημιουργία τέτοιων δομών, ωστόσο στη χώρα μας το κράτος δείχνει πλήρη αδιαφορία και όλο το βάρος πέφτει εν τέλει στους συλλόγους γονέων, οι οποίοι αποκλειστικά με τις δικές τους δυνάμεις προσπαθούν να αντικαταστήσουν το ανύπαρκτο κράτος για να βοηθήσουν τα παιδιά τους», καταλήγει.

tvxs

Το top 8 της χρονιάς από τον Ταραντίνο

Αυτή η περίοδος (και όλο το διάστημα μέχρι την απονομή των Όσκαρ) είναι η πιο κατάλληλη για να δημιουργήσεις τις λίστες της χρονιάς: καλύτερες ταινίες, ερμηνείες τις χρονιάς, φαβορί, αουτσάιντερ, βραβευμένοι (-θα βαρεθούμε να μετράμε κινηματογραφικά βραβεία ενώσεων, κριτικών, εντύπων και κοινού-) αδικημένοι, νικητές στις διακρίσεις και νικητές στις συνειδήσεις. Ο Κουέντιν Ταραντίνο, μιλώντας στον Hollywood Reporter έδωσε το δικό του μέχρι στιγμής top 8 της χρονιάς, όπου περιλαμβάνονται αναμενόμενοι και λιγότερο αναμενόμενοι τίτλοι. Ο σκηνοθέτης διευκρίνισε ότι δεν έχει δει ακόμα το Avatar του Κάμερον, το Lovely Bones του Τζάκσον και το Invictus του Ίστγουντ, ενώ ανέφερε ότι θα ήθελε να ξαναδεί το Bright Star της Κάμπιον, αλλά και το District 9 για να αποφανθεί αν τελικά έχουν θέση στην τελική δεκάδα του. Οι ταινίες -με σειρά προτίμησης- που ανέδειξε είναι:

1. Star Trek
2. Drag Me to Hell
3. Funny People
4. Up in the Air
5. Chocolate
6. Observe & Report
7. Precious
8. An Education

e-go

Μπαράζ ένοπλων ληστειών

Τρείς ένοπλες ληστείες έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ άγνωστος αντρας μπήκε σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Μικράς Ασίας στον Εύοσμο και με την απιελή όπλου πήρε άγνωστο χρηματικό πόσό και έφυγε.
Αντιμέτωποι με ένοπλους ληστές ήρθαν και οι υπάλληλοι σε σουπερ μάρκετ στην Τούμπα στην οδό Λιτιχώρου όταν δυο άγνωστοι άνδρες λίγα λεπτά πριν τις 9 πήραν άγνωστο χρηνατικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος και έφυγαν προς άγνωστη κατευθυνση με μηχανή.
Στις 3 τα ξημερώματα στην οδό Ιωνος Δραγούμη δύο άγνωστοι κρατώντας όπλα μπήκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής και πήραν 150 ευρώ που ο ίδιος ο υπάλληλος του ξενοδοχείου είχε μαζί του καθώς και 200 ευρώ από το ταμείο.

Ληστεία με λεία 50.000 ευρώ

50.000 ευρώ κατήγγειλε πως του πήραν άγνωστοι ένας 64χρονος άντρας χθες το απόγευμα. Καθώς βάδιζε στο δρόμο σε περιοχή της Καλαμαριάς, τον προσέγγισαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε Ι.Χ. Αυτοκίνητο. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο και με την άσκηση σωματικής βίας του πήραν τις εισπράξεις της εταιρίας του, τις οποίες πήγαινε να καταθέσει στην τράπεζα. Οι δύο άγνωστοι διέφυγαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους.

Κομβόι ασθενοφόρων στην Καβάλα

Κομβόι 15 ασθενοφόρων από το Λονδίνο με προορισμό την Παλαιστίνη έφτασε το πρωί της Δευτέρας στην Καβάλα.

Στα ασθενοφόρα επέβαιναν ακτιβιστές οι οποίοι μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό υλικό για τον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου από το Λονδίνο και θα ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου στη Γάζα –με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ισραηλινή εισβολή- ενώ στην Κωνσταντινούπολη θα προστεθούν 50 ακόμη ασθενοφόρα.

Πως φτιάχνουν "σπίτια" τα χταπόδια στο βυθό

Αλλο ένα ζώο -και μάλιστα το πρώτο μη σπονδυλωτό που ανακαλύφθηκε ποτέ- έρχεται να προστεθεί στον ολοένα και πιο μακρύ κατάλογο των ζωντανώνΠως φτιάχνουν σπίτια τα χταπόδια στο βυθό που αποδεικνύονται αρκετά έξυπνα για να χρησιμοποιούν εργαλεία από το περιβάλλον τους για κάποιο σκοπό.

Πρόκειται για τα χταπόδια, τα οποία, όπως διαπίστωσαν -ξελιγωμένοι από τα γέλια μέσα στο βυθό, όπως είπαν- Αυστραλοί επιστήμονες, αρπάζουν σπασμένες καρύδες που βρίσκουν στο βυθό και αρχίζουν να τρέχουν βολίδα μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο όπου τις συγκεντρώνουν και κάποια στιγμή, όταν χρειάζονται προστασία, κρύβονται μέσα στο νέο σπίτι τους!

Η ανακάλυψη, με την χρήση υποθαλάσσιου βίντεο, έγινε από ερευνητές του Μουσείου Βικτόρια της Αυστραλίας, υπό τον δρα Μαρκ Νόρμαν, και δημοσιεύτηκε στο
περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC και το Live Science.

Είναι, κατά τους ερευνητές, η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται η χρήση εργαλείων από τα χταπόδια και γενικότερα από οποιοδήποτε μη σπονδυλωτό ζώο. Μέχρι τώρα τα χταπόδια -που γενικά θεωρούνται αρκετά έξυπνα- είχαν παρατηρηθεί απλώς να χρησιμοποιούν διάφορα ακίνητα αντικείμενα ως καταφύγιό τους.

"Κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια, όταν το είδα για πρώτη φορά. Κατάλαβα ότι κάτι σκόπευε να κάνει, αλλά δεν περίμενα να αρπάξει το κέλυφος της καρύδας και να το βάλει στα πόδια μαζί με αυτό", δήλωσε ο ερευνητής δρ. Τζούλιαν Φιν.

Η έρευνα και η βιντεοσκόπηση των χταποδιών (του είδους Amphioctopus marginatus) διήρκεσε πολλά χρόνια (από το 1999 έως το 2008), στα ανοιχτά των ακτών των νήσων Μπαλί και Σουλαβέζι της Ινδονησίας. Σε τέσσερις περιπτώσεις εντοπίστηκαν χταπόδια να χρησιμοποιούν κελύφη από φαγωμένες καρύδες (που είχαν πετάξει άνθρωποι στη θάλασσα) για να μείνουν μέσα σε αυτά.

Μάλιστα, τα χταπόδια χρησιμοποιούσαν τα πόδια τους για να ξεχώσουν κελύφη που ήταν χωμένα μέσα στο βυθό. Έπειτα, τα χταπόδια τοποθετούσαν τα κελύφη προσεκτικά στο βυθό με το άνοιγμα της σπασμένης πλευράς προς τα πάνω, καθάριζαν το εσωτερικό τους από τη λάσπη του βυθού, που είχε εισχωρήσει στα κελύφη και μετά χώνονταν μέσα σε αυτά.

Τα χταπόδια μετέφεραν κάτω από το σώμα τους τις καρύδες μέχρι 20 μέτρα, από το σημείο όπου τις βρήκαν αρχικά και μάλιστα με ταχύτητα που εξέπληξε τους επιστήμονες, πιθανώς επειδή όταν κουβαλάνε κάτι, τα χταπόδια αισθάνονται ευάλωτα από τους εχθρούς τους και θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το κουβάλημα, για να νιώσουν πιο ασφαλή.

Το πιο απίστευτο είναι ότι αν τα χταπόδια έχουν μόνο το ένα μισό της καρύδας, απλώς το αναποδογυρίζουν και χώνονται κάτω από αυτό. Αν όμως είναι αρκετά τυχερά για να βρουν και τα δύο κομμάτια της σπασμένης καρύδας, τότε χώνονται στο ένα μισό και μετά τοποθετούν από πάνω το άλλο μισό, ώστε τα δύο κομμάτια να εφαρμόζουν μια χαρά όπως ήταν η αρχική καρύδα πριν σπάσει και έτσι το χταπόδι είναι απόλυτα προστατευμένο μέσα σε αυτήν!

Η χρήση εργαλείων κάποτε εθεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινη ικανότητα, όμως σιγά-σιγά οι επιστήμονες παρατηρούν ανάλογη συμπεριφορά σε όλο και περισσότερα ζώα (πίθηκοι, δελφίνια, ελέφαντες, κοράκια κ.α.). Ως εργαλείο θεωρείται κάτι που το ζώο μεταφέρει και κάποια στιγμή χρησιμοποιεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό - και το χταπόδι πλέον ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανακύπτει πλέον το ερώτημα αν αυτή η έξυπνη συμπεριφορά των χταποδιών είναι σημάδι μαθησιακής ικανότητας ή κληρονομημένη.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης: Ανοιχτό και τις γιορτές

Ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εφαρμόζει ο Δήμος Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης πρόκειται να αποτελέσει και τις ημέρες των γιορτών οικονομική ανάσα για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση.

Το Παντοπωλείο μετρά συνολικά 50 δικαιούχους οι οποίοι και την περίοδο των Χριστουγέννων θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Ο Δήμος Σταυρούπολης καλεί όλους τους πολίτες να δείξουν γι’ άλλη μια φορά έμπρακτα την αγάπη τους για το συνάνθρωπο.

"Εκρηξη" πλειστηριασμών, "θηλιά" σε δανειολήπτες

Ακόμη δυσκολότερες μέρες έρχονται για τους Ελληνες διανειολήπτες το πρώτο τρίμηνο του 2010, διάστημα κατά το οποίο εκπρόσωποί τους προβλέπουν διπλασιασμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μιλώντας στον «Α» ο Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών - Δανειοληπτών, χαρακτήρισε ως καταστροφική την επόμενη χρονιά, ενώ για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος σημείωσε ότι θα γίνουν «τρομερά πράγματα», αφού τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το 6% σήμερα θα αυξηθούν στο 13%, με συνέπεια νέα έκρηξη στον αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων.

Ηδη οι τελευταίοι έχουν εκτοξευτεί τη φετινή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και το 2009 είναι με διαφορά το χειρότερο έτος από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σημειώνεται μάλιστα ότι η κατάσταση χειροτέρεψε, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Ιούλιο ισχύει νόμος που απαγορεύει την τέλεση πλειστηριασμών για ποσά οφειλής μικρότερης των 200.000 ευρώ.

Πάνω από 3 ακίνητα κάθε μέρα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης μέχρι τις 30 του περασμένου Νοεμβρίου έγιναν 1.112 αιτήσεις για πλειστηριασμούς, όταν ολόκληρη την περσινή χρονιά ο αριθμός τους έφτασε τις 994 και την προπέρσινη τις 917. Δηλαδή τους πρώτους έντεκα μήνες της φετινής χρονιάς έβγαιναν στο «σφυρί» περίπου 3,3 ακίνητα την ημέρα, ενώ πέρσι όλο το χρόνο 2,7 και πρόπερσι 2,5. Ιδιαίτερα κακή περίοδος για τους δανειολήπτες ήταν και μεταξύ των ετών 1994 - 2000, αφού ο αριθμός των ετήσιων πλειστηριασμών ακινήτων κυμάνθηκε μεταξύ 818 - 942. Μεταξύ του 2001 και του 2006 παρατηρήθηκε μια σχετική βελτίωση της κατάστασης, αφού το μέγιστο νούμερο έφτασε στους 693 πλειστηριασμούς ακινήτων (2006) και το ελάχιστο τους 503 (2004). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 1993 στη Θεσσαλονίκη εκδικάστηκαν μόλις 39 υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων.

Πιο ζοφερή η κατάσταση

Για ακόμη πιο άσχημη κατάσταση από αυτήν που αποτυπώνουν τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο κ. Κρητικός. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με μια απλή ματιά στα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο εκδικάζονται αιτήσεις πλειστηριασμών για ποσά μέχρι 12.000 ευρώ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο συνολικός αριθμός τους στην πόλη κυμαίνεται μεταξύ 2.000 - 2.500.

«Αν βέβαια ελεγχθούν και οι αιτήσεις διαταγών πληρωμών, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο πριν φτάσουμε στη διαδικασία της αίτησης για πλειστηριασμό, θα διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη αφορούσε φέτος περίπου 15.000 άτομα. Ολα αυτά δείχνουν μια κατάρρευση του οικονομικού ιστού της Θεσσαλονίκης. Αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του τραπεζικού καρτέλ, το 2010 θα είναι μια καταστροφική χρονιά για τους δανειολήπτες», τόνισε ο κ. Κρητικός.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Περιοχής Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη απ' ό,τι φαίνεται, αφού δεν αποτυπώνουν απολύτως την πραγματικότητα τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων για πλειστηριασμούς, ωστόσο μόλις το 10% - 20% από αυτούς εκτελείται. «Δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά κι έτσι οι περισσότεροι πλειοδότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κινήσουν τη διαδικασία εκτέλεσης πλειστηριασμού. Μόλις το 10% - 20% από τις αιτήσεις στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκτελείται. Πάντως, σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι, παρά την ισχύ του νόμου του περασμένου Ιουλίου, αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για πλειστηριασμούς», ανέφερε η κ. Μπιλίση - Χρουσαλά.

Λιγότερες συναινετικές προσημειώσεις

Σημαντική μείωση του αριθμού των συναινετικών προσημειώσεων, η οποία κυμαίνεται γύρω στο 30%, δείχνουν τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου ο αριθμός τους έφτασε τις 13.918, όταν πέρσι έγιναν 21.301. Οπως υποστήριξαν στον «Α» στελέχη τραπεζών, η μείωση του αριθμού των συναινετικών προσημειώσεων σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη μείωση των χορηγούμενων στεγαστικών δανείων. Από τη μια πλευρά πλέον το ενδιαφέρον των δανειοληπτών είναι μικρότερο και από την άλλη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χορηγούν με μεγαλύτερη φειδώ τα στεγαστικά δάνεια, αφού ελέγχουν με περισσότερη προσοχή τα στοιχεία των αιτούντων, ώστε να μειωθούν οι επισφάλειες.

Εληξε η κατάληψη του υπ.Οικονομικών από το ΠΑΜΕ

Εληξε πριν από λίγο η συμβολική κατάληψη της εισόδου του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία προχώρησε από το πρωί η συνδικαλιστική οργάνωση ΠΑΜΕ, που ανήκει στο ΚΚΕ. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιχειρήθηκε να εκδηλώθεί η διαμαρτυρία για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου χθες από το Ζάππειο.

Πιθανό εξιτήριο αύριο για το Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι θα βγει από το νοσοκομείο πιθανότατα αύριο το απόγευμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα βγει αύριο από το νοσοκομείο, αλλά θα πρέπει «να απέχει από δημόσιες δραστηριότητες για τουλάχιστον 15 ημέρες», δήλωσε σήμερα ο προσωπικός γιατρός του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπερλουσκόνι, Πάολο Μποναγιούτι, η χθεσινή νύχτα ήταν καλύτερη από την πρώτη για τον ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα.

Είναι «ήσυχος» και πέρασε μια «καλύτερη» νύχτα από την προηγούμενη, παρά το γεγονός ότι χθες κοιμήθηκε στη 01:30', τόνισε ο Μποναγιούτι στη Rai 1 στο Μιλάνο.

Ο γιατρός Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, επικεφαλής του τμήματος ανάνηψης του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε όπου νοσηλεύεται ο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι ο ιταλός πρωθυπουργός πέρασε μια δεύτερη «ήσυχη» νύχτα και ότι θα βγει από το νοσοκομείο πιθανότατα αύριο το απόγευμα.

Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ

Αν και η Εθνική Ελλάδος έχει αποδείξει κατά το παρελθόν ότι έχει συνηθίσει να νικά «δια πυρός και σιδήρου».

Η κλήρωση για το Μουντομπάσκετ του 2010 δεν ήταν ευνοϊκή για την Εθνική, ωστόσο η ομάδα αυτή έχει αποδείξει πως της αρέσουν τα δύσκολα. Στο τρίτο γκρουπ η επίσημη αγαπημένη με τη διοργανώτρια Τουρκία, καθώς και Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού. Στη φάση των «16» διασταυρώνεται με το τέταρτο γκρουπ όπου βρίσκονται Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία και Λίβανος. Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου ως τις 12 Σεπτεμβρίου του 2010.

Α’ Όμιλος: Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία.

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράν, Τυνησία.

Γ’ Όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Δ’ Όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος.

- Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία να αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη (αίτημα που έγινε δεκτό) και μετά από κάθε αγώνα να διαμένει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας!

-Πριν την έναρξη της διαδικασίας παρουσιάστηκε η μασκότ της διοργάνωσης, που ήταν μία γάτα.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στη δεύτερη φάση (φάση των «16») προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Ακολουθούν νοκ άουτ παιχνίδια ως εξής:

1. Α1-Β4

2. Γ2-Δ3

3. Β1-Α4

4. Δ2-Γ3

5. Γ1-Δ4

6. Α2-Β3

7. Δ1-Γ4

8. Β2-Α3

Οι νικήτριες των ζευγαριών προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου προκύπτουν τα εξής ζευγάρια:

9. Νικητής 1-Νικητής 2

10. Νικητής 3-Νικητής 4

11. Νικητής 5-Νικητής 6

12. Νικητής 7-Νικητής 8

Ακολουθεί η ημιτελική φάση:

13. Νικητής 9-Νικητής 10

14. Νικητής 11-Νικητής 12

Οι νικητές των ημιτελικών αναμετρώνται στον τελικό και οι δύο ηττημένοι στον μικρό τελικό.

Απεργία στα ΚΕΠ

Την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα ΚΕΠ, λόγω της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Επίσης, ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στις διεκδικήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζητούν

-την άμεση έκδοση της τρίτης προκήρυξης με τις διπλάσιες θέσεις εργασίας του συνόλου των θέσεων από τις ήδη συστημένες, καθώς και τις υπολειπόμενες ακριβώς με το καθεστώς που διέπεται από το νόμο 3200/2003 αρ.24, και

-την εξαίρεση των συναδέλφων τους με συμβάσεις έργου, άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και να λυθεί άμεσα η άνιση μισθολογική αντιμετώπιση των υπαλλήλων των ΚΕΠ, ΟΤΑ β΄βαθμού.

Φόνος 84χρονης στην Αρκαδία

85χρονος σκότωσε την 84χρονη σύζυγό του και τραυματίστηκε.

Τις πρωϊνές ώρες σήμερα στο Λεβίδι Αρκαδίας ένας 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 84χρονη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ στη συνέχεια, αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο 85χρονος συζυγοκτόνος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης σοβαρά τραυματισμένος, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έρευνα για τα αίτια διενεργεί η Ασφάλεια Τρίπολης.

Έντονες χιονοπτώσεις στη Σερβία

Ισχυρή χιονόπτωση πλήττει από χθες βράδυ τη Σερβία.

Το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα και μέχρι στιγμής στο Βελιγράδι έφτασε τα 15 εκατοστά. Τα συνεργεία καθαρισμού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι στην πρωτεύουσα.

Οι Αρχές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, αφού ήδη στο Βελιγράδι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι μεγάλες πόλεις στη Σερβία.

Μόνο χθες το βράδυ, καταναλώθηκαν 2.000 τόνοι αλατιού για να αποτραπεί το πάγωμα του οδοστρώματος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Σερβίας.

Θετικό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Η μετεωρολογική υπηρεσία, ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι χιονοπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και υπάρχει κίνδυνος τις βραδινές ώρες να παγώσει το χιόνι.

Στις ορεινές περιοχές της Σερβίας το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι, παρά τα προβλήματα που προκαλεί, είναι η χαρά των παιδιών που έσπευσαν στα πάρκα για να παίξουν χιονοπόλεμο, να κάνουν χιονάνθρωπους και να αποδείξουν στους μεγάλους πως το χιόνι είναι πηγή χαράς και όχι αιτία προβλημάτων.

Νέο σχέδιο για το κλίμα στην Κοπεγχάγη

Προς το παρόν το σχετικό κείμενο κρίνεται αόριστο διότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες αναφορές.

Ένα νέο σχέδιο διεθνούς συμφωνίας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σε αριθμητικό στόχο, ούτε ως προς τις μειώσεις των εκπομπών ρύπων, ούτε ως προς τη χρηματοδότηση, δόθηκε στη δημοσιότητα στην Κοπεγχάγη από τους υπευθύνους των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, το κείμενο αυτό αναμένεται να αναθεωρηθεί την νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όταν οι ομάδες εργασίας που έχουν οριστεί για τα ευαίσθητα σημεία θα έχουν καταθέσει την πρότασή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στις βιομηχανοποιημένες χώρες.

Στη φάση αυτή, το κείμενο δεν κάνει πλέον καμία αναφορά σε συγκεκριμένη επιδίωξη περιορισμού της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, τη στιγμή που το προηγούμενο σχέδιο συμφωνίας έκανε λόγο για δύο πιθανούς στόχους: +1,5 ή +2 βαθμούς Κελσίου.

Περιβαλλοντική πληροφόρηση ζητούν GE και Google

Οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν ότι η τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 15%.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέχουν στους καταναλωτές μεγαλύτερη πληροφόρηση σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και το κόστος της, για να τους βοηθήσουν να καταναλώνουν και να ρυπαίνουν λιγότερο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της General Electric και της Google Inc.

Όπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, οι δύο εταιρίες υποστήριξαν, στην κοινή ανακοίνωση στην οποία προχώρησαν στην Κοπεγχάγη, ότι η τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 15%.

Αν τα νοικοκυριά στις αναπτυγμένες χώρες μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% μέχρι το 2020, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 470 εκατομμύρια τόνους, ποσότητα που ισοδυναμεί με την «απόσυρση» 206 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των GE και Google.

Οι δύο εταιρίες προσθέτουν, επίσης, ότι μικροεπεξεργαστές για τη ρύθμιση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πλυντήρια και οι θερμοστάτες θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να «διαχειρίζονται καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας».

«Ελληνική αποικία» εισηγμένων εταιρειών στο Λονδίνο


Από τις αρχές του νέου έτους ξεκινά στη χρηματιστηριακή αγορά PLUS του Λονδίνου η διαπραγμάτευση των μετοχών της μεγαλύτερης κρητικής εταιρείας επενδύσεων ακινήτων Cretan Group Plc, μετά την επίσημη κατάθεση του φακέλου εισαγωγής. Η ελληνική εταιρεία διαχειρίζεται ακίνητα συνολικής αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ με συνολικό εμβαδόν 3,1 εκατομμυρίων τ.μ..

Το χρηματιστήριο PLUS στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό με θετικό κλείσιμο στη διάρκεια του 2008. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει σημαντικές εταιρείες με ακόμα υψηλότερες φιλοδοξίες, όπως η μεγαλύτερη εταιρεία real estate του Κουβέιτ, η Rak Real Estate, η οποία εισήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο με κεφαλαιοποίηση 640 εκατομμυρίων λιρών. Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως πεδίο δράσης πιο έμπειρων επενδυτών, ακόμα και σε σύγκριση με το γνωστό AIM. Σημαντικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι σε μια σύγκριση κόστους εισαγωγής εταιρειών στα χρηματιστήρια της Βρετανίας η αγορά PLUS εμφανίζεται φθηνότερη έως και 5 φορές από το ΑΙΜ, ενώ είναι αρκετά φθηνότερη και από το ελληνικό ΧΑΑ.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η εισαγωγή της Cretan Group στην αγορά PLUS αυξάνει κατακόρυφα το προφίλ της εταιρείας, οι κινήσεις της οποίας έχουν ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η εισαγωγή της εταιρείας του προέδρου και βασικού μετόχου Γιώργου Βλαμάκη επιτεύχθηκε υπό την καθοδήγηση των συμβούλων εισαγωγής της Axiom Capital, εταιρείας με έδρα στο Λονδίνο γνωστής για την προώθηση ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Έχοντας ήδη επιτύχει μια ακόμα εισαγωγή ελληνικής εταιρείας ακινήτων, της Alexander, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Μιχαηλίδη από τη Θεσσαλονίκη, άλλες τέσσερις εταιρείες από διάφορους ανερχόμενους κλάδους προετοιμάζονται για εισαγωγή, με τις δύο στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Η προηγούμενη εισαγωγή σημειώθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και αφορούσε την ICTV, θυγατρική εταιρεία των Ευρωσυμβούλων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν παρατηρητές, η Axiom Capital ετοιμάζει μία «ελληνική αποικία» εξωστρεφών εταιρειών στο Λονδίνο.

Πρυτανικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί, οι πρώτες πρυτανικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8:00 το βράδυ και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αφού η εκλογική διαδικασία διεξάγεται τόσο στην έδρα του ιδρύματος, στην Τρίπολη όπου ψηφίζουν τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό προσωπικό και οι φοιτητές των δύο σχολών που εδρεύουν στην πόλη, όσο και στις υπόλοιπες τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, που ψηφίζει μεγάλος αριθμός φοιτητών από τις σχολές που εδρεύουν σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Κόρινθο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στις εκλογές συμμετέχουν δύο συνδυασμοί με υποψηφίους πρυτάνεις, την καθηγήτρια και πρόεδρο του τμήματος Φιλολογίας που εδρεύει στην Καλαμάτα, Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου και ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής που εδρεύει στην Κόρινθο, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σε φυλακή του Ιλινόι κρατούμενοι του Γκουαντάναμο

Σε φυλακή του Ιλινόι θα στεγαστούν ορισμένοι κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σήμερα ότι σκοπεύει να αγοράσει μια φυλακή στο Ιλινόι για να στεγάσει εκεί ορισμένους κρατούμενους από τη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποκτήσει το Σωφρονιστικό Κέντρο Τόμσον, στο Τόμσον του Ιλινόι, με σκοπό να στεγαστούν εκεί κρατούμενοι για ομοσπονδιακά αδικήματα και περιορισμένος αριθμός κρατουμένων από το Γκουαντάναμο.