Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Περιβαλλοντική πληροφόρηση ζητούν GE και Google

Οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν ότι η τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 15%.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέχουν στους καταναλωτές μεγαλύτερη πληροφόρηση σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και το κόστος της, για να τους βοηθήσουν να καταναλώνουν και να ρυπαίνουν λιγότερο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της General Electric και της Google Inc.

Όπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, οι δύο εταιρίες υποστήριξαν, στην κοινή ανακοίνωση στην οποία προχώρησαν στην Κοπεγχάγη, ότι η τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 15%.

Αν τα νοικοκυριά στις αναπτυγμένες χώρες μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% μέχρι το 2020, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 470 εκατομμύρια τόνους, ποσότητα που ισοδυναμεί με την «απόσυρση» 206 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των GE και Google.

Οι δύο εταιρίες προσθέτουν, επίσης, ότι μικροεπεξεργαστές για τη ρύθμιση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πλυντήρια και οι θερμοστάτες θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να «διαχειρίζονται καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου