Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

“Η ριζοσπαστική θεωρία πηγάζει από την ενέργεια της εξεγερτικής επιθυμίας, πρωταρχικά απο την βασική αναγνώριση οτι η κοινωνική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, οδηγεί τις ζωές μας στην πτώχευση. Επειδή έχουμε εκπαιδευτεί όχι να σκεπτόμαστε αλλά να έχουμε σκέψεις, είναι η εύκολη λύση το να πέσουμε απ’ αυτή την βασική διαπίστωση, στην αποδοχή της μίας ή της άλλης ‘’ριζοσπαστικής’’ ιδεολογίας . Δεν υπάρχει όμως τίποτα ριζοσπαστικό στην ηλιθιότητα η στην ‘’σκέψη’’ μέσω συνθηματολογίας, ακόμη και αν αυτή η ξερή συνθηματολογία είναι αναρχική’’ Feral Faun

Ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη το κράτος στήνει μια τεράστια κατασταλτική επιχείρηση για τις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Χιλιάδες μπάτσοι σε όλες τις πόλεις εξασκούν σε διαδηλώτες την ‘’σοσιαλιστική’’ εκδοχή της μηδενικής ανοχής με αποτέλεσμα, εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, ξυλοδαρμός διαδηλωτών απο τα ΜΑΤ,στρατοκρατία σε όλα τα αστικά κέντρα,τραυματισμός 2 διαδηλωτών απο μηχανές της αστυνομίας, πανω από 150 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Για να γίνει αποδεκτή όλη αυτή η βία, τα ΜΜΕ τρομόκρατούσαν επί μέρες για επερχόμενες καταστροφές και διατυμπάνιζαν την δήθεν πίστη τους στην ειρήνη, αυτή η τρομολαγνία των ΜΜΕ δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα ωστε το στέκι ρεσάλτο να παρουσιαστεί ως <<γιάφκα>> οι παρευρισκόμενοι ως <<τρομοκράτες>> και η δικαστική εξουσία με τη σειρά της να επιβαλλει εξοντωτικές εγγύησεις στους συλληφθέντες.

Η εξουσία είχε πάρει πολλύ σοβαρά τις μερες αυτές, ήθελε να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις πoιός έχει τον έλεγχο και δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει ωμή βια σε μια μάχη τρομοκράτησης και επιβολής της ένομης τάξης.

Οφείλουμε να αντεπιτεθούμε....

Αναλαμβάνουμε την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του πρωτοδικειού Κρήτης το μεσσημέρι του Σαββάτου 5/12/2009.Επισκεφτήκαμε το κτίριο και αφήσαμε στην πόρτα του Ά τριμμελούς στον τριτο όροφο αρκετή βενζίνη ωστέ να αγγίξουν οι φλόγες και τις γύρω υπηρεσίες.

Η κίνηση μας αυτή δεν είναι απάντηση στην κράτική καταστολή αλλά μια πρόκληση να κάνουμε εμφανές οτι αρκεί η αποφασιστικοτητά και η επιλόγη του παιδείου της μάχης ώστε να φανεί η γύμνια κάθε σχεδίου της αστυνομίας και η αδυναμία του, ακομα και σε μία διαφημισμένη απο τον Ηρακλειώτικο τύπο <<επιχείρηση>> , να αντιμετωπισεί το ενδεχόμενο μιας εικοσιτετράωρηςαπειλής.

Υ.Γ Ο καμένος όροφος του πρωτοδικείου για τον Η. Νικολάου που δικάστηκε την προηγούμενη της επίθεσης .

Λευτεριά στους Π. Μασούρα Ε. Γιοσπα Χ. Χατζημιχελάκη
Οργανισμός Αποδόμησης της Τάξης

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου