Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΞΑΝΘΗ ΑΡΗΣ 1 - 1 ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Κλειστά τα σχολεία στην Καστοριά



Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς ανακοινώθηκε ότι αύριο (Πέμπτη) όλες οι σχολικές μονάδες του νομού δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της χιονόπτωσης.

Αμετακίνητοι από το μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας στο μπλόκο του Προμαχώνα, πήραν πριν από λίγο, μετά από μία ευρεία σύσκεψη, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής τους επιτροπής, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους από τη συνάντηση στους αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να συναποφασίσουν τη συνέχεια και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων τους.

Το μπλόκο του Προμαχώνα είναι το τελευταίο αγροτικό μπλόκο στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στο συνοριακό σταθμό για 24η μέρα. Ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός από και προς τη Βουλγαρία, μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Στην περιοχή από και προς το συνοριακό σταθμό παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί με τα φορτηγά τους, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν με το πέρασμα της ώρας. Να σημειωθεί ότι από τον Προμαχώνα αποχώρησαν το πρωί και οι άνδρες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που για περισσότερο από δύο εβδομάδες τροφοδοτούσαν τους εγκλωβισμένους οδηγούς με νερό, τσάι και τρόφιμα.

Δέσμευση Παπανδρέου για εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν την Πέμπτη Σαρκοζί και Μέρκελ στις Βρυξέλλες κυρίως για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αφορά και στην Ελλάδα διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική βούληση -έχοντας καταθέσει και έχοντας περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Όπως τόνισα ότι έχουμε και τις προηγούμενες μέρες πάρει επιπλέον ενισχυτικά για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μέτρα ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% το 2010», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί».

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσής του είπε ότι «είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όπου επιβεβαιώθηκαν οι βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή: μεσογειακή συνεργασία, Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής και κλιματικής κρίσης».

«Θέλω να τονίσω την πολύ καλή αυτή συνεργασία και την πολύ καλή συνάντηση που είχα με τον κ. Σαρκοζί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ενώ πριν τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακογιέ.

Στο ταξίδι εργασίας που πραγματοποιεί ο Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Δείτε τον αγώνα ΟΣΦΠ-ΖΕΝΙΤ live










http://www.laola1.tv/en/gr/volleyball/cev/olympiacos-piraeus-zenit-kazan/video/146-516-16305.html

Το χαμηλό IQ συνδέεται με καρδιοπάθεια

Το επίπεδο εξυπνάδας ως προγνωστικός παράγοντας καρδιοπάθειας έρχεται δεύτερο μετά το κάπνισμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έρευνα του MRC στη Βρετανία ανακάλυψε ότι το χαμηλότερο IQ συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και θνησιμότητας και είναι περισσότερο σημαντικός δείκτης καρδιοπάθειας και θανάτου από τους άλλους παράγοντες κινδύνου, με εξαίρεση το κάπνισμα.

Είναι γνωστό ότι άνθρωποι με φτωχότερη εκπαίδευση και χαμηλότερο εισόδημα συχνά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο κακής υγείας και ποικιλίας νόσων. Έρευνες υπέδειξαν πιθανές αιτίες, όπως περιορισμένη πρόσβαση σε μονάδες περίθαλψης, φτωχότερες συνθήκες διαβίωσης, χρόνιο στρες και υψηλότερα ποσοστά παραγόντων κινδύνου του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα.

Η έρευνα του MRC, που ανέλυσε στοιχεία 1.145 αντρών και γυναικών ηλικίας περίπου 55 ετών που παρακολουθηθήκαν για 20 χρόνια, αξιολόγησε τους πέντε κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως το κάπνισμα, το IQ, το χαμηλό εισόδημα, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χαμηλή φυσική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον David Batty του MRC, δήλωσαν ότι υπάρχουν πιθανοί αληθοφανείς λόγοι που μπορεί ενδεχομένως να εξηγούν την αιτία που τα χαμηλότερα σκορ του IQ μπορούν ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, ιδιαίτερα η μέθοδος προσέγγισης ενός ανθρώπου σε υγιή συμπεριφορά.

Οι ερευνητές σημειώνουν στο ‘European Journal of Cardiovascular Prevention’ ότι όσοι αγνοούσαν τις συμβουλές σχετικά με τον κίνδυνο του καπνίσματος ή τα οφέλη της άσκησης και της καλής διατροφής για την υγεία της καρδιάς ενδεχομένως ήταν περισσότερο πιθανό να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Ο Batty δήλωσε ότι οι ικανότητες που αντικατοπτρίζονται στο IQ μπορεί να είναι σημαντικές για τον έλεγχο του κινδύνου καρδιοπάθειας. Θεωρεί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να σχεδιαστούν καμπάνιες δημόσιας υγείας για ανθρώπους με χαμηλό IQ και πως υπάρχει η δυνατότητα μέσω παρεμβάσεων να αυξηθεί.

Πηγές: ‘European Journal of Cardiovascular Prevention’.

H Beyonce στη Βραζιλία για το νέο video-clip!



10 λόγοι για να κάνουμε έρωτα !

1. Άσκηση.
Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μία μορφή σωματικής άσκησης, σύμφωνα με τον Δρ Μ. Cirigliano της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο που ισοδυναμεί με τζόκινγκ τουλάχιστον 100 χλμ.

2. Βαριά αναπνοή - Δυσκολία στην αναπνοή.
Μία ερωτική νύχτα μπορεί ν’ αυξήσει την ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα και να συμβάλλει στη διατήρηση αλλά και στην μέγιστη λειτουργία των οργάνων μας.

3. Γερά κόκαλα και μυς.
Κάθε είδος σωματικής άσκησης αυξάνει την τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη θεωρείται ως η υπεύθυνη ορμόνη στην διατήρηση του δυνατού και ισχυρού μυοσκελετικού συστήματος.

4. Μείωσε την χοληστερόλη.
Κάνοντας έρωτα τακτικά μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του σώματος, ενώ αλλάζει θετικά και την αναλογία της καλής προς την κακή χοληστερόλη.

5. Ανακούφιση του πόνου.
Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αρθριτικών πόνων - αρθραλγίες, της κεφαλαλγίας - πονοκέφαλος, ενώ οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό μπορεί να αυξήσουν τα όρια του πόνου.

6. DHEA – Διυδρο-επιανδροστερόνη
Μία δημοφιλής συμπληρωματική ορμόνη, απελευθερώνεται φυσικά κατά τη διάρκεια του έρωτα και μάλιστα ακριβώς πριν από τον οργασμό και την εκσπερμάτιση. Η DHEA αυξάνεται τρεις έως και πέντε φορές.

7. Προστασία του προστάτη αδένα.
Ερευνητές λένε πως προβλήματα του προστάτη μπορεί να προκύψουν ή να επιδεινωθούν από την συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του αδένα. Η τακτική εκσπερμάτιση βοηθά, ανακουφίζει και προσφέρει καλύτερες συνθήκες στον προστάτη. Να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζουν ξαφνικά η συχνότητα σεξουαλικής επαφής κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον προστάτη.

8. Ανακούφιση από το Στρες.
Το σεξ μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των επιπέδων του άγχους.

9. Ο Crenshaw λέει: ….πως το αισθησιακό ή και στοργικό χάιδεμα μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα της οξυτοκίνης μία ουσία που εκκρίνεται από την υπόφυση και προκαλεί αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

10. Ορμόνες με φυσικό τρόπο.
Ο έρωτας μπορεί ν’ αυξήσει το επίπεδο οιστρογόνων μιας γυναίκας, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, το καρδιαγγειακό σύστημα ενώ αυξάνεται η θηλυκότητα και η σεξουαλικότητά της.

Ρεβάνς στο Ξάνθη-Αρης μετά το 1-1, διεκόπη λόγω βροχής το Καβάλα-Πανιώνιος στο Κύπελλο

Ο Αρης με γκολ του Νέτο στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 την Ξάνθη και έτσι οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 17 Φεβρουαρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την Πέμπτη, καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστεί η αναμέτρηση Καβάλα - Πανιώνιος, η οποία διεκόπη στο 69' λόγω βροχής ενώ βρισκόταν στο 0-0.

Στην 4άδα έχουν ήδη προκριθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ανάμεσα στο ματς Καβάλα - Πανιώνιος, θα υπάρξει (στις 17 Φεβρουαρίου) δεύτερος αγώνας στη Νέα Σμύρνη.

Δέκα ημέρες εκτός δράσης ο Μέλμπεργκ


Εκτός δράσης για περίπου 10 ημέρες θα παραμείνει ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός διεθνής αμυντικός θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του και στο ματς με τον Εργοτέλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε, έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας για περίπου 10 ημέρες.

Καιρικός «Αρμαγεδών» στον πλανήτη


Τριανταφυλλένια Κοκαΐνη

Οι ολλανδικές αρχές του αεροδρομίου του Άμστερνταμ κατασχέσαν περίπου 20.000 τριαντάφυλλα, μέσα στα οποία εντόπισαν κοκαΐνη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κοκαΐνη εντοπίστηκε την Κυριακή και ήταν κρυμμένη μέσα στα χαρτόκουτα που συγκρατούσαν τα τριαντάφυλλα, μοιρασμένη σε σακουλάκια των 20 γραμ., συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τρεις υπόπτους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν άλλα 9 κιλά κοκαΐνης.

ert

Silvina Luna

















SILVINA ESCUDERO













Η Ελ Λιμπεράτσι είναι εκρηκτική στις σελίδες της αυστραλιανής έκδοσης του FHM!








ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.

Η ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΟΜΑΔΑ... ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...

ΠΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90'
Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ...

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...

ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ... ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ...

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...







Jennifer Walcott



Η σπάνια ασθένεια της ωραίας κοιμωμένης

Η Louisa Ball είναι ένα 15χρονο κορίτσι που δεν διαφέρει σε τίποτα από τις συνομήλικές της, εκτός από το ότι κάθε φορά που πέφτει να κοιμηθεί, ξυπνάει μετά από πολλές μέρες.

Η Louisa, πάσχει από το σύνδρομο "Kleine-Levin", που ονομάζεται και "ασθένεια της ωραίας κοιμωμένης". Πρόκειται για μια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία.


Η ασθένεια περνάει από μόνη της μετά από 8 με 12 χρόνια και οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να βρουν ούτε πώς προκαλείται, ούτε πώς εξαφανίζεται ξαφνικά.

Έτσι η Louisa, περνάει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο κρεβάτι. Ο μεγαλύτερος "ύπνος" της είχε διαρκέσει 13 ολόκληρες ημέρες, στη διάρκεια των οποίων, παρά τις προσπάθειες των γονιών της δεν ξύπνησε στιγμή.



news24/7

Ο παγιδευμένος διαρρήκτης

Στροφή της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε διάταγμα για την αναβίωση της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε σήμερα ένα διάταγμα για τη διαδικασία αναβίωσης της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα που καθορίζει κυρίως τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα επιλέγεται η τοποθεσία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, και επιβάλλει στις εταιρείες να χρηματοδοτούν μόνες τους τη μελλοντική διάλυση των σταθμών.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε οριστικά το διάταγμα που καθορίζει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να επιστρέψουμε στην πυρηνική ενέργεια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.

Ο νόμος για την αναβίωση της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία υιοθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε έπειτα από την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ και με το οποίο οι Ιταλοί την είχαν αποκηρύξει.

Οι εργασίες κατασκευής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας θα ξεκινήσουν το 2013 και η παραγωγή ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει το 2020, σύφωνα με το υπουργείο.

Το διάταγμα που υιοθετήθηκε σήμερα καθορίζει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα επιλέγεται η τοποθεσία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας καθώς και τα μέτρα οικονομικής αποζημίωσης (πιο φτηνή ενέργεια, επιδότηση) για τις ζώνες που θα δεχθούν να κατασκευαστεί ένας σταθμός στην περιοχή τους.

Επιπλέον, το διάταγμα επιβάλλει στις εταιρείες που θα διαχειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς να αναλαμβάνουν το κόστος της διάλυσής τους μόλις ολοκληρώνεται ο κύκλος τους, ενώ προβλέπει την δημιουργία στην Ιταλία ενός κέντρου επεξεργασίας αποβλήτων.

Απεργία στις 24 Φεβρουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Δηλώσεις Σπ. Παπασπύρου.

Με 24ωρη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου κλιμακώνουν τα συνδικάτα την απάντησή τους στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχει ήδη κηρύξει η ΓΣΕΕ στις 24.2.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ και η απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων και το συλλαλητήριό τους ξεπέρασε τις προσδοκίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούσε ο κακός καιρός.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας για τα κυβερνητικά μέτρα έκανε λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης, έκανε λόγο για ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδήγησαν στην απουσία των σωματείων του ιδιωτικού τομέα από το σημερινό πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την ανακοπή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο δεύτερο ανάλογο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε ένα μαζικό συλλαλητήριο από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία στο απεργιακό συλλαλητήριο πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης που όπως φαίνεται παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόγραμμα που κατά πολλούς θεωρείται πιλότος και για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούσαν στο Σύνταγμα συνδικαλιστές και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική ως κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική που οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν και που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία και ταυτόχρονα φοροδιαφεύγουν μαζικά, ενώ προέβλεψε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα θα ανατραπεί.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Σημειώνεται επίσης, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης οι μισθοί απειλούνται, όχι μόνο με πάγωμα αλλά και με ονομαστική μείωση, που για κάποιους θα ξεπεράσει το 20%.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο περιορισμός της απασχόλησης στο δημόσιο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες και τους εργαζομένους γενικότερα.