Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση για το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο κινηματογραφικού αφιερώματος

Τον έρωτα για το ποδήλατο θα επιχειρήσουν να εξυμνήσουν την Ημέρα των Ερωτευμένων τα μέλη της ομάδας «BikeRespect» με εκδήλωση που θα οργανώσουν αυτή την Κυριακή, στις 4 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη της ομάδας θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα οφέλη χρήσης του ποδηλάτου, ενώ θα διοργανωθούν και ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά. Θα ακολουθήσει βόλτα με τα ποδήλατα που θα ολοκληρωθεί με πάρτι σε μαγαζί της νέας παραλίας. Στο σημείο λήξης της βόλτας οι ποδηλάτες θα αφήσουν ελεύθερα βιοδιασπώμενα μπαλόνια, προκειμένου να υπογραμμίσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Την Ημέρα των Ερωτευμένων εμείς εκφράζουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο και άρα για τη ζωή», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Αγγελική Γιουρούκου.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Σεξ, προβλήματα και σινεμά», που παρουσιάζουν για δέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας από τις 11 ως τις 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του «Ολύμπιον».

Η ομάδα «BikeRespect» δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αριθμεί 2.300 μέλη. Στόχο των δράσεών της αποτελεί η καθιέρωση του ποδηλάτου ως κύριου μέσου μετακίνησης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου