Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δέσμευση Παπανδρέου για εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν την Πέμπτη Σαρκοζί και Μέρκελ στις Βρυξέλλες κυρίως για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αφορά και στην Ελλάδα διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική βούληση -έχοντας καταθέσει και έχοντας περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Όπως τόνισα ότι έχουμε και τις προηγούμενες μέρες πάρει επιπλέον ενισχυτικά για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μέτρα ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% το 2010», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί».

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσής του είπε ότι «είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όπου επιβεβαιώθηκαν οι βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή: μεσογειακή συνεργασία, Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής και κλιματικής κρίσης».

«Θέλω να τονίσω την πολύ καλή αυτή συνεργασία και την πολύ καλή συνάντηση που είχα με τον κ. Σαρκοζί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ενώ πριν τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακογιέ.

Στο ταξίδι εργασίας που πραγματοποιεί ο Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

1 σχόλιο:

  1. …..Τώρα, πια, κουτσή ελπίδα
    για ν’ αλλάξει κι ο ντουνιάς….,
    είν’ στους ναυαγούς ‘’σωσίβια’’
    θεωρίες της οκάς….,
    τα ‘’συστήματα’’ στον πάτο….,
    σκιάχτρα….. και προφίλ κι αν φας….!

    Κι όσοι ‘κάναν τα κουμάντα
    ξελασκάρισαν στο φουλ….,
    άντε και ‘’καλά σαράντα’’….,
    γιούρια, τεχνοκράτες, βουρ….,
    μεν και δε στον ‘’Άδη’’ τούμπα….,
    τέλος….. κι άστε τα ντουρ -- ντουρ….!

    Κι όμως…., αντιδράσεις διόλου….,
    σαν τα πάντα να μη σβήνουν….,
    έχει η ζωή δυο πόρτες
    και κανένα παραθύρι….,
    κι είναι μύθος κι ουτοπία,
    και, οι έξοδοι κινδύνου….!.....

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή