Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αμετακίνητοι από το μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας στο μπλόκο του Προμαχώνα, πήραν πριν από λίγο, μετά από μία ευρεία σύσκεψη, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής τους επιτροπής, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους από τη συνάντηση στους αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να συναποφασίσουν τη συνέχεια και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων τους.

Το μπλόκο του Προμαχώνα είναι το τελευταίο αγροτικό μπλόκο στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στο συνοριακό σταθμό για 24η μέρα. Ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός από και προς τη Βουλγαρία, μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Στην περιοχή από και προς το συνοριακό σταθμό παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί με τα φορτηγά τους, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν με το πέρασμα της ώρας. Να σημειωθεί ότι από τον Προμαχώνα αποχώρησαν το πρωί και οι άνδρες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που για περισσότερο από δύο εβδομάδες τροφοδοτούσαν τους εγκλωβισμένους οδηγούς με νερό, τσάι και τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου