Στον αέρα οι εργαζόμενοι στην παλιά Ολυμπιακή αφού όπως ανακοινώθηκε χθες η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται θέματα που τους αφορούν.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπογράφτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, περίπου 2,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα ήταν έτοιμη και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ετσι εμποδίζεται ο δρόμος για αυτούς που επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν και υπολογίζονται σε 2.100 περίπου, ενώ εκείνοι που επέλεξαν μετάταξη σε κάποια ΔΕΚΟ, φτάνουν τους 2.400.

Στο κείμενο της πράξης που ακυρώθηκε περιλαμβάνονταν οι διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν:

- Ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων, την ένταξη των εργαζομένων της «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ», θυγατρική της Ολυμπιακής, στο τακτικό προσωπικό της Ολυμπιακής και θέματα των υπαλλήλων της Ολυμπιακής στο εξωτερικό.

- Τον συνυπολογισμό, χωρίς προσαύξηση, του χρόνου ασφάλισης των εργαζομένων εκτός Ολυμπιακής και θέματα αποσπασμένων της Ολυμπιακής στο ελληνικό δημόσιο.

- Θέματα των εργαζομένων στο OLYMPIC CATERING, καθώς επίσης και η δυνατότητα και των μηχανικών αεροσκαφών, αλλά και των ιπταμένων χειριστών της Ολυμπιακής να μεταφερθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το κυριότερο από εκεί να έχουν το δικαίωμα να ζητούν και να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών άνω του ενός έτους, για να μπορούν οι ίδιοι να ζητούν εργασία εκτός Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, να εργάζονται κανονικά και όταν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εάν και εφ' όσον το επιθυμούσαν.