Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αυστραλία- Ο Ελληνοαυστραλός Μηλιώτης ξεκίνησε την παραγωγή του Happy Feet

Ο ομογενής σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ ή Γιώργος Μηλιώτης ξεκίνησε σήμερα στο Σίδνεϊ την παραγωγή της ταινίας "Χάπι Φιτ 2" (Happy Feet 2).

Ο ομογενής σκηνοθέτης, που κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων για την πρώτη του ταινία "Happy Feet", εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και η δεύτερη ταινία με το ίδιο θέμα θα έχει την ίδια επιτυχία.

Η πρώτη ταινία "Happy Feet" προβλήθηκε το 2006 και εισέπραξε 384 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

"Θα αξιοποιήσουμε ιδιαίτερα την τεχνολογία για τη συγκεκριμένη ταινία όπως έγινε και με το φιλμ «Αβατάρ» (Avatar)", είπε ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης.

Ο Miller ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές στο παρελθόν, το 1993 για το σενάριο της ταινίας "Lorenzo's Oil" και το 1996 για την ταινία "Babe" στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και σεναρίου.

Για την ταινία "Babe" είχε κερδίσει Όσκαρ καλύτερης παραγωγής.

Ο Μίλερ σπούδασε γιατρός αλλά έγινε διάσημος σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία "Μαντ Μαξ". Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες με πρωταγωνιστές τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φέϊφερ, Σερ κ.α.), αλλά το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα του πριν από το Happy Feet ήταν η παραγωγή της ταινίας "Μπέιμπ, το ζωηρό γουρουνάκι", που του απέφερε και Όσκαρ, ενώ ο ίδιος σκηνοθέτησε τη συνέχεια "Το μικρό γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου