Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Γιούρι Γκέλερ: «Έχω ανάγκη την κριτική, δεν με ενοχλεί»

Σε αντίθεση με αρκετούς από τους ανθρώπους της σόουμπιζ, τον Γιούρι Γκέλερ δεν τον ενοχλούν καθόλου οι αρνητικές κριτικές που δέχεται. Αυτό τουλάχιστον είπε ο ίδιος στο περιοδικό «Hello», τονίζοντας ότι έχει ανάγκη τους κριτικούς και πως έχει συνηθίσει να ακούει όσα λένε για εκείνον εδώ και τέσσερις δεκαετίες!

«Αυτού του είδους τις κριτικές τις δέχομαι τα τελευταία 40 χρόνια. Χωρίς αυτές τις κριτικές, είμαι ένα τίποτα. Τις χρειάζομαι. Οι κριτικοί μιλάνε. Και το προτιμώ αυτό από το να μη μιλάνε καθόλου», τόνισε ο μένταλιστ, ενώ ακολούθως είπε τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Φερεντίνο:

«Είναι ένας τέλειος παρουσιαστής. Τολμώ να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους με τους οποίους έχω δουλέψει ποτέ. Έχει χάρισμα, προσωπικότητα, οι τηλεθεατές τον αγαπούν, είναι έξυπνος και πάρα πολύ γρήγορος».

tempo

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ «'Ημουν κι εγώ εκεί» ΝΔΕ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

'Εναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά στους «Πρωταγωνιστές» που θα μεταδοθούν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 23:15 στο MEGA, αυτούς που βρέθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 στους δρόμους.
- «Αποφάσισα να γίνω ο ίδιος η πέτρα που πέφτει με μίσος επάνω στη τζαμαρία», απαντά ένας από τους «κουκουλοφόρους» που συμμετείχαν στα επεισόδια και προσθέτει «όταν βρίσκομαι μπροστά από μία τζαμαρία - και δε μιλάω για τα μικρομάγαζα, μιλάω για τις τράπεζες - είμαι εκεί για να δείξω ότι δεν ζω για να πλουτίσω αυτούς τους ανθρώπους και να κάνω πιο φτωχούς τους δικούς μου, είμαι εκεί για να τους πω ότι υπάρχω και ήρθα για να διεκδικήσω αυτό που μου ανήκει».
- «Δέχτηκα κομμάτι μάρμαρο στη μάσκα μου, μου έσπασε η καλύπτρα με τρύπησε εσωτερικά σε δύο σημεία, είχα ένα διπλό κάταγμα και την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο ότι ζω για τρία χιλιοστά», λέει ένας αστυνομικός των ΜΑΤ, ο παλιότερος της διμοιρίας που κατέβηκε πρώτη στα Εξάρχεια.
Στην εκπομπή μιλούν ακόμη:
- ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκέμβρη που απελευθερώθηκε μετά από 49 ημέρες απεργίας πείνας και θεωρεί ότι το δικό του παράδειγμα είναι «μία απόδειξη ότι όσο υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες, το κράτος εκδικείται».
- ο 'Ακης Γαβριηλίδης, συγγραφέας και μεταφραστής που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες για την εμπειρία του από δύο πορείες στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
- η Λίνα που ήταν μαθήτρια και μένει στα Εξάρχεια για την πρωτοφανή μαζικότητα των μαθητικών διαδηλώσεων.
- ο επιχειρηματίας Χρόνης Ιερόπουλος που το κατάστημά του υπέστη ολική καταστροφή: «Δεν έχω πρόβλημα ούτε με την αστυνομία ούτε με τους αναρχικούς, το δικό μου το πρόβλημα είναι με το κράτος».

Αυτή είναι η τρίτη εκπομπή για τη βία που ετοίμασαν οι «Πρωταγωνιστές». 'Εχουν προηγηθεί η εκπομπή με την Κωνσταντίνα Κούνεβα και η εκπομπή με τη Σοφία Ψυχογιού που τραυματίσθηκε από καλάσνικοφ έξω από Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 23:15 στο MEGA

70.000 επιπλέον άνεργοι μέσα σ' ένα μήνα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι από 640.000 τον Οκτώβριο έφτασαν στους 710.000 τον Νοέμβριο, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70.000 σε ένα μήνα και το ποσοστό πλησίασε το 15,7%.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μηνες του χειμώνα είναι δυσοίωνες, αφου το Παρατηρητήριο Απασχόλησης εκτιμά οτι ο αριθμός των ανέργων ενδέχεται να ξεπεράσει τους 800.000.

Η έκρηξη της ανεργίας και η οικονομική κρίση αποτελούν "τορπίλη" για τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ, από τους 804.000 ασφαλισμένους περιπου 230.000 χρωστούν στο ταμείο τους, ενώ η ετήσια εισφοροδιαφυγή μόνο για το 2009 εκτιμάται ότι φτάνει στο 1,4 δισ. στο σύνολο των ταμείων.

Το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό, εξετάζει πρόταση σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστούν θα μπορούν να παίρνουν από το ΤΕΜΠΕ δάνειο για να πληρώσουν τις εισφορές τους και τα χρήματα να πηγαίνουν κατευθείαν στο ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς να εκταμιεύονται από τον ασφαλισμένο.

Ν. Ευαγγελάτος: «Δουλεύω στον ΑΝΤ1 και θα συνεχίσω για πολύ ακόμα»

Απάντηση σε όλα όσα ακούγονται για το μέλλον του στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο του σταθμού έδωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος με μια συνέντευξή του στο περιοδικό «Down Town».

Απαντώντας σε ερώτηση για όσα γράφτηκαν σε εφημερίδες και blogs περί αποχώρησής του από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον ΑΝΤ1, ο ancorman του καναλιού είπε:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δουλεύω στον ΑΝΤ1 κι έχω συμβόλαιο για να συνεχίσω να το κάνω για αρκετό καιρό ακόμη».

Παραδέχθηκε πάντως ότι το κανάλι του Αμαρουσίου είναι σε μια φάση αναδιάρθρωσης του δελτίου, ενώ σε ερώτηση αν αισθάνεται ότι ο Γ. Λάτσιος τον άδειασε δημοσίως ότι δήλωσε πως υπάρχει θέμα με το δελτίο τόνισε:

«Εγώ δεν το εκλαμβάνω έτσι. Η αλήθεια όπως και να την πεις είναι αλήθεια».

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν μια πιθανή αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1 να επηρεάζει και τις σχέσεις της Τ. Στεφανίδου με τη διοίκηση είναι ξεκάθαρος:

«Έπειτα από τόσα χρόνια είναι τόσο σαφές πως ο καθένας έχει τη δική του πορεία, ώστε αν κάποιος ισχυριζόταν το αντίθετο θα ήταν εκτός πραγματικότητας».

Όσο για τη διακοπή των «Αποδείξεων και στην Πολιτική» είπε:

«Με στενοχώρησε που κόπηκε η εκπομπή. Σέβομαι όμως την απόφαση του καναλιού. Το ότι ήταν μια εκπομπή που όσο κράτησε είχε τόσο υψηλή τηλεθέαση σημαίνει πως εγώ ό,τι περνούσε από το χέρι μου το έκανα»

Η ζωή του πέους WOMENONLY.GR

Όλα στα ζωή κάνουν τον κύκλο τους και έχουν αρχή, μέση και τέλος. Έρωτες, φιλίες, σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τον κύκλο ζωής ενός πέους. Όμως, ποιά είναι τα μυστικά του πέους, ποιός ο κύκλος ζωής του, ποιές οι αλλαγές που έχει στο σχήμα, το μέγεθος και τη στύση του; Μάθε τα πάντα, για το πιο πολύτιμο εργαλείο του συντρόφου σου, μετά την καρδιά του φυσικά (που σου ανήκει ήδη).

Γενικά χαρακτηριστικά: δεν είναι μυστικό, ότι η σεξουαλική λειτουργιά ενός άντρα πέφτει όσο μεγαλώνει. η ηλικία του. Ταυτόχρονα, όσο μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης του, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο και ερεθιστεί. Έπειτα, αφού τον ξεσηκώσεις, χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο για να έρθει σε στύση και να φτάσει ως τον τον οργασμό. Όπως είναι κατανοητό, η ηλικία δεν επηρεάζει μόνο τη στύση αλλά επιδρά και στην παραγωγή σπέρματος που μειώνεται ως προς την ποσότητα, την ποιότητα και την ένταση του.

Η στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα συνδέεται καθαρά με τα χρόνια που περνούν και πλήττει κυρίως τις ηλικίες ανάμεσα στα 40 - 70 χρόνια. Μετά τα 40, η ακμαιότητα ενός άντρα ως προς την σεξουαλικότητά του πέφτει απότομα από 60% έως 30%, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Μια πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει ότι στη διάρκεια της ζωής του, το πέος ενός άντρα βιώνει μεγάλες αλλαγές που αφορούν στην εμφάνιση, το μέγεθος αλλά και την ευαισθησία του.

1. "Φτου να μην το ματιάσω" = η εμφάνιση του πέους

Όσον αφορά την εμφάνιση, παρατηρούμε δύο σημαντικές αλλαγές στο πέος με τα χρόνια. Σταδιακά, το κεφαλάκι του πέους χάνει το μοβ χρώμα του, εξαιτίας της μειωμένης κυκλοφορίας αίματος στην περιοχή. Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο τριχωτό της βουβωνικής χώρα. Όσο μειώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον καλό σου, οι τρίχες και στο σημείο αυτό αραιώνουν.

2. "Θα πιάσω τη μεζούρα" = το μέγεθος του πέους

Τα παραπανίσια κιλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο για τους άντρες, όσο μεγαλώνουν. Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά λίπους στην κοιλιά ενός άντρα, τόσο μεταβάλλεται και το μέγεθος του πέους. Μια τεράστια κοιλιά κάνει το πέος να φαίνεται μικρότερο αμέσως. Σε κάποιες περιπτώσεις το κοιλιακό λίπος, μπορεί να κρύβει το πέος στην κυριολεξία.

Έξτρα: Αν το αγόρι σου είναι υπέρβαρο, μπορείς να του δώσεις κίνητρο να αδυνατίσει, τονίζοντας του πόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το πέος του, κατόπιν.

Εκτός από αυτή την αλλαγή στο μέγεθος του πέους, που είναι αναστρέψιμη, το ίδιο το πολύτιμο αυτό εργαλείο υπόκειται μια συρρίκνωση στο μέγεθός του με τα χρόνια. Η σμίκρυνση του πέους (σε μήκος και πλάτος) δεν είναι ποτέ τόσο δραματική ώστε να καταλάβεις τη διαφορά. Αν το πέος του καλού σου σε στύση φτάνει τα 15 εκατοστά, στα 60 χρόνια του θα δεις μια διαφορά της τάξης του ενός εκατοστού το πολύ.

Τι προκαλεί τη συρρίκνωση του πέους; Στο φαινόμενο εμπλέκονται δύο μηχανισμοί. Η μία έχει να κάνει με τη σταδιακή δημιουργία στρώματος λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών του πέους, μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Η διαδικασία αυτή που φέρει το επιστημονικό όνομα, αθηροσκλήρωση, είναι η ίδια που προκαλεί τη στένωση των αρτηριών και στην καρδιά. που μπορεί να προκαλέσει και το έμφραγμα.

Ο έτερος μηχανισμός έχει να κάνει με τη σταδιακή δημιουργία ανελαστικού κολλαγόνου (ιστού του δέρματος) στις ινώδη κοιλότητες που περιβάλλουν το πέος. Η στύση είναι εφικτή εφόσον αυτές οι κοιλότητες (σκέψου τες σαν θαλάμους) γεμίσουν με αίμα. Οποιοδήποτε εμπόδιο γύρω από αυτές και σε συνδυασμό με τις στενότερες αρτηρίες) σηματοδοτεί μικρότερες στύσεις.

3. Αχ βρε λυγερόκορμο = η κυρτότητα του πέους

Αν ο ιστός του πέους μεγαλώσει με τη συνήθεια (ου έχουν πολλά αγόρια) να στοιβάζουν το πέος από τη μια μεριά ή την άλλη, το σχήμα του μπορεί να γίνει πιο καμπυλωτό απ' ότι συνήθως. Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως νόσος του Περονί, συνήθως προκύπτει στην μέση ηλικία, που το πέος ξεκινά να χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό μπορεί να επιφέρει επώδυνες στύσεις και δυσκολία στη διείσδυση, ενώ η πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης για λύση του προβλήματος είναι συχνή.

4. "Είσαι και τρυφερούλι" = η ευαισθησία του πέους

Πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πέος γίνεται λιγότερο ευαίσθητο στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται ?σκληρό? δυσκολότερα και εξίσου δύσκολα να φτάνει ο αγαπημένος σου στον οργασμό. Το αν ο οργασμός που επιτυγχάνεται προσφέρει λιγότερη ηδονή, αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει ανοιχτό.

Πάντως, οι επιστήμονες επιμένουν ότι το πιο σημαντικό συστατικό για μια απολαυστική ερωτική ζωή, παραμένει η ικανότητα του αγαπημένου σου να σε ικανοποιεί. Όσο καιρό θα καταφέρνει να σε απογειώνει μέσω της διείσδυσης, θα αισθάνεται θεός. Μπορεί γέρικος, αλλά θεός.

Ζητείται σωματοφύλακας για τη Σούζαν Μπόιλ

Για την Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι της.

Αν και αναδείχθηκε σε αστέρι διεθνούς εμβέλειας, παραμένει δεμένη με το πατρικό της στο Μπλάκμπερν (Blackburn) κοντά στην Γλασκόβη και δηλώνει πως δεν επιθυμεί να μετακομίσει σε κάποιο αριστοκρατικό προάστιο του Λονδίνου. Οι επαύλεις και οι ψηλές σιδερένιες πόρτες που κρατούν μακριά τους περίεργους , δεν φαίνεται να την συγκινούν.

Πάντως, η 48χρονη Μπόιλ αποφάσισε να πάρει ορισμένα μέτρα ασφαλείας, προσλαμβάνοντας ειδική εταιρεία για την προστασία της και σωματοφύλακες για τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της.

Κατά τα άλλα, η ασουλούπωτη Μπόιλ που ξεχώρισε μέσα από το τάλεντ σόου "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", δεν έχει αλλάξει συνήθειες υιοθετώντας ένα λαοφιλές προφίλ. Καθημερινά, υποδέχεται τους θαυμαστές που συνωστίζονται έξω από το σπίτι της για να την δουν από κοντά και είναι ιδιαίτερα φιλική με όλους.

Μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει βόλτα στην γειτονιά, φορώντας ένα σκούφο του Άη-Βασίλη και να ποζάρει στους παπαράτσι που περίμεναν για να την χαιρετίσουν.

Η Σούζαν ζει το όνειρο της αφού με το πρώτο της άλμπουμ "Ι Dreamed A dream", σημείωσε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, κατάφερε να πουλήσει 441. 820 αντίτυπα στην Αγγλία, ενώ οι πωλήσεις στην Αμερική -το ίδιο διάστημα -ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Στην κορυφή του Billobard ανέβηκαν οι Bon Jovi με νέο album.

Οι αειθαλείς Bon Jovi κατέλαβαν την κορυφή του Billboard 200 chart με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, «The Circle». Πρόκειται για το 11ο studio album του συγκροτήματος που κατέκτησε την κορυφή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του, με πωλήσεις άνω των 163.000 αντιτύπων. Για το διάσημο συγκρότημα το «The Circle» είναι το τέταρτο album τους που κατακτά την πρώτη θέση του Billboard 200. Προηγήθηκαν τα «Lost Highway» (2007), «New Jersey» (1988) και «Slippery When Wet» (1986).

Μετά την περσινή τους επιτυχία με την πρώτη σε πωλήσεις περιοδεία, αυτή η νέα κορυφή αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι οι Bon Jovi μετά από 2 δεκαετίες στη μουσική βιομηχανία συνεχίζουν να μένουν στη κορυφή. Το νέο τους album εκτός από τις Η.Π.Α. έχει φτάσει Νο.1 σε Καναδά , Ιαπωνία και Γερμανία ενώ είναι ήδη Νο.2 στην Μεγάλη Βρετανία.

Θυμίζουμε ότι οι Bon Jovi ερμήνευσαν το νέο τους single «We Weren't Born To Follow» στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Το τραγούδι γράφτηκε από τους Jon Bon Jovi και Richie Sambora ενώ την παραγωγή έκανε ο John Shanks. Ο ίδιος φέρει την ευθύντη της παραγωγής για τα 2 προηγούμενα albums («Have A Nice Day» το 2005 και «Lost Highway» το 2007).

Το συγκρότημα ετοιμάζει μια ακόμα μεγάλη έκπληξη για τους φανατικούς του φίλους. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια περιοδεία για την προώθηση του νέου album με τον προφανή τίτλο «The Circle World Tour». Η τουρνέ θα ξεκινήσει από το Seattle στις 19 Φεβρουαρίου 2010 και για τα επόμενα 2 χρόνια θα περιοδεύσει ανά τον πλανήτη, περνώντας από 30 χώρες όπου θα πραγματοποιηθούν 135 συναυλίες.

"κολλημένος" με το Facebook

ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΡΩΣΕΙ ΤΟ STATUS ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Προσφορά ανθρωπιάς Λαρισαίου σε 45 οικογένειες

Ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς , ο Λαρισαίος Βασίλειος Τσιώμος, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά στην ιδιόγραφη διαθήκη του όρισε το σπίτι του στη Λάρισα ή το ποσό της εκποίησης του μετά το θάνατο του

Προσφορά ανθρωπιάς Λαρισαίου σε 45 οικογένειες
να διατεθεί για τη συντήρηση και προστασία των ορφανών και άπορων παιδιών της Λάρισας. Έτσι με απόλυτο σεβασμό στην επιθυμία του, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε τα έσοδα του συγκεκριμένου κληροδοτήματος να διατίθενται κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, σε ορφανά και άπορα παιδιά.

Το Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων αποφάσισε φέτος τα Χριστούγεννα, να ενισχύσει οικονομικά 45 άπορα και ορφανά παιδιά από τη Λάρισα με το ποσό των 450 ευρώ το καθένα. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τη νομαρχία Λάρισας να αποστείλει στη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων μια κατάσταση με τα ονόματα των 45 άπορων και ορφανών παιδιών στα οποία θα χορηγηθεί η συγκεκριμένη βοήθεια .

Κατόπιν τούτου από τη νομαρχία καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στη διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της για να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος είναι αίτηση του ασκούντος τη γονική μέριμνα ή του κηδεμόνα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού, του πατρός ή μητρός, το έτος γέννησης και τη διεύθυνση κατοικίας του, ακριβές αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το προηγούμενο έτος ή υπεύθυνη δήλωση σφραγισμένη από το Δ.Ο.Υ. περί μη υποχρεωτικής υποβολής, και πιστοποιητικό απόδειξης οικογενειακής κατάστασης που να επιβεβαιώνει ότι είναι μόνιμος κάτοικος του δήμου Λαρισαίων και επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας).

Η απόδοση των χρημάτων θα γίνει με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων στο όνομα του κάθε αρχηγού ή κηδεμόνα της οικογένειας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας στη Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας και στις κ.κ Ευαγγελία Μαργιώλη - Ελένη Γιατροπούλου (τηλ. 2413- 506280 και 281).

19 χρόνια φυλακή σε βιαστή 8χρονου

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε χθες για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου αγοριού 8 χρονών το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας σε 25χρονο από την περιοχή του Τυρνάβου. Ο δράστης στις 27-5-06 είχε παρασύρει τον ανήλικο σε αγροτική περιοχή, του έδεσε τα χέρια τον φίμωσε και τον βίασε.

19 χρόνια φυλακή σε βιαστή 8χρονου Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ μετά το έλος ο δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές.

Επίθεση στα Τρίκαλα δημάρχου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε ταβέρνα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι θαμώνες ταβέρνας των Τρικάλων κοντά στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 11. 45 σε αυτά που έβλεπαν.

Έναν σε έξαλλη κατάσταση δήμαρχο Εστιαιώτιδας Γιάννη Περιστέρη να μπαίνει στην ταβέρνα, να οδύρεται και τελικά να έρχεται στα χέρια με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Απόστολο Γεωργάκη…

Ο κ. Περιστέρης συνοδεύονταν από 3-4 άτομα, ενώ στο τραπέζι του Προέδρου βρίσκονταν τα δύο αδέλφια του κ. Γεωργάκη με αποτέλεσμα να υπάρξει γενικευμένη σύρραξη…

«Μου πήρε τηλέφωνο και ζήτησε ο δήμαρχος να με δει και του είπα που είμαι. Ήρθε με συνοδεία και άρχισε να με βρίζει και ήρθαμε στα χέρια», δηλώνει στο trikalanews. gr ο κ. Γεωργάκης και προσθέτει ότι «αύριο θα υποβάλλει την μήνυση ο δικηγόρος μου για την επίθεση που δέχθηκα».

Ερωτηθείς από το trikalanews.gr για τους λόγους της επίθεσης που δέχθηκε, ο κ. Γεωργάκης απάντησε πως «έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή στις 11 του μήνα και φαίνεται ότι θίχθηκε από τις εξηγήσεις που του ζήτησα για τιμολόγια που έχουν κοπεί σε εργολάβους για έργα που δεν υπάρχουν»…

Ο κ. Γεωργάκης η θητεία του οποίου λήγει ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με την λήξη της θητείας της δημοτικής Αρχής, ήταν κατηγορηματικός για τις από εδώ και πέρα σχέσεις του με τον δήμαρχο. «Αποκλείεται να συνεργαστώ μαζί του μετά την λήξη της θητείας γιατί δεν είναι άτομο εμπιστοσύνης».

Καταπέλτης κατά του δημάρχου ήταν σε δηλώσεις του στο trikalanews. gr και ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του και Αντιδήμαρχος Νίκος Παππάς.

«Αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Εστιαιώτιδας είναι απαράδεκτα», επιρρίπτοντας αποκλειστικά τις ευθύνες για την κατάσταση στον δήμαρχο Ιωάννη Περιστέρη.

Αφίσσα από Θεσσαλονίκη για Δεκέμβρη

Κυριακή 6 Δεκέμβρη
ολοι στους δρόμους.

Οι αόρατοι αποκτούν πρόσωπο.

MONACO - HEAVEN 7

ΤΙ ΚΟΜΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΕΕ ΜΟΥ... ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ OFFRADIO

Η Μενεγάκη στο Mega

Θα γίνει ....πεθερά

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη θα αφήσει για λίγο τα πλατό της αγαπημένης της εκπομπής και θα μεταφερθεί σε αυτά του Mega καθώς θα πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο της σειράς "7 θανάσιμες πεθερές", που προβάλλεται απο τη συχνότητα του Mεγάλου καναλιού. Ο Ρόλος της πεθεράς γοήτευσε από την πρώτη στιγμή την βασίλισσα της πρωινής ζώνης καθώς η αδυναμία που έχει στον γιο της Άγγελο είναι γνωστή σε όλους.Τα γυρίσματα της σειράς, αναμένεται να αρχίσουν σε λίγο καιρό.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σήμερα

Συνεχίζεται ο «χορός» των κινητοποιήσεων και σήμερα. Στους δρόμους κατεβαίνουν οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου,οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι δασοπυροσβέστες, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι εργαζόμενη στην Εθνική Λυρική Σκηνή και οι ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος Οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για όσους εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Βασικά αιτήματα είναι: η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η υπεράσπιση των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, νέο μισθολόγιο, και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι ζητούν την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα απορριμματοφόρα και στον καθαρισμό δρόμων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασοπυροσβεστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι δασοπυροσβέστες μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δοσοπυροσβεστών. Αίτημα τους η άμεση εργασιακή αποκατάστασή τους, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 500 ευρώ σε 240 συναδέλφους τους και τέλος η χορήγηση δασικού επιδόματος. Οι δασοπυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Δεύτερη μέρα απεργίας των έκτακτων αρχαιολόγων

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την απεργία τους οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠ.ΠΟ. Αίτημα τους η εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 για τις 24μηνες συμβάσεις, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητούν επίσης την πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων «με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια». Οι αρχαιολόγοι πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συγκέντρωση στο θέατρο «Ολύμπια» και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο της στο οποίο έχει περιέλθει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο μεταξύ ματαιώθηκε ο «Χορός των Μεταμφιεσμένων», συμπαραγωγή του Μεγάρου με τη Λυρική που είχε προγραμματιστεί για τις 24, 27, 29 και 31 Ιανουαρίου 2010.

Τελεσίγραφο από τους ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας

Μέχρι σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι έχουν δώσει τελεσίγραφο στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό προκριμένου να συζητήσουν το αίτημα τους να συνεργάζονται με περισσότερες από μία εταιρεία ανά νομό που ισχύει σήμερα

Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στη λεωφορειολωρίδα στη Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Μεταφορών μέχρι και το Δημόκριτο και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για συνάντηση με τον υπουργό, προειδοποιούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις – πιθανόν και αποκλεισμό δρόμων.

tvxs

Καταδίκη μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Ποινή κάθειρξης 27 ετών επέβαλε το Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε στέλεχος του καρτέλ ναρκωτικών Χουάρες του Μεξικού, για τη λαθραία εισαγωγή 200 τόνων κοκαΐνης στη χώρα.

Σύμφωνα με δικόγραφα, ο κατηγορούμενος Χιλμπέρτο Σαλίνας Ντόρια παραδέχθηκε ότι παρέλαβε πάνω από 200 τόνους κοκαΐνης από το 1994 ως το 1999 από το καρτέλ της Χουάρες και φρόντισε για την μεταφορά και την παράδοση των ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη.

Να σημειωθεί ότι η κλιμακούμενη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 από τα τέλη του 2006. Γεγονός, το οποίο ανάγκασε τους προέδρους των ΗΠΑ και του Μεξικού να «σκύψουν» σοβαρά πάνω από το μεγάλο πρόβλημα και να βρουν άμεσες λύσεις.

Είπαν σε μητέρα ότι πέθανε... ο ζωντάνος γιος της

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 09:13

Τα αμερικανικά ταχυδρομεία μηνύει η μητέρα ενός στρατιώτη, καθώς γράμμα που είχε στείλει στο γιο της, ο οποίος υπηρετεί στο Ιράκ, της επιστράφηκε με την εσφαλμένη σφραγίδα «θανών».

Η Joan Najbar από το Duluth της Μινεσότα είχε στείλει το γράμμα το 2006. Ο γιος της υπηρέτησε στο Ιράκ 22 μήνες.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η ταχυδρομική υπηρεσία επέστρεψε το φάκελο με τη χαρακτηριστική κόκκινη σφραγίδα, όπως συμβαίνει, όταν μια επιστολή μένει ανεπίδοτη λόγω του θανάτου στρατιωτικών.

Η Najbar σε κατάσταση πανικού, καθώς δεν μπορούσε να έχει νέα του γιου της, ήρθε σε επαφή με την Αμερικανική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τελικά την πληροφόρησε ότι αυτός ήταν ζωντανός.

Η μητέρα ανέφερε στη μήνυσή της ότι η πράξη αυτή «συνιστά ακραία και εξοργιστική συμπεριφορά που παραβιάζει τα όρια της αξιοπρέπειας».

ΤΡΕΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ..ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΟΥ 2009!!!



prezatv

Συνεχιζεται η δικη του Η.Νικολαου

Συνεχιζεται σημερα στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης για δευτερη μερα η δικη του Η.Νικολαου που κατηγορειται για μια σειρα απο εμπρησμους στην Θεσσαλονικη -μεταξυ αυτων και για την τοποθετηση εμπρηστικου μηχανισμου στην δημοτικη αστυνομια Ευοσμου. Σημερα μεχρι το μεσημερι αναμενεται η αποφασ.

seleo

Στα 5 ευρω ενα πακετο τσιγαρα

Με το αζημίωτο διευκολύνει τους «ξεχασιάρηδες» πελάτες του νυχτερινό κέντρο των Σερρών, καθώς όπως μας καταγγέλλουν αρκετοί Σερραίοι , το κατάστημα πουλάει έως και πέντε ευρώ το πακέτο τα τσιγάρα.

«Είναι καθαρή αισχροκέρδεια, επιτέλους δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί σε αυτήν τη χώρα ;», δήλωσε στο infoserres.gr νεαρός Σερραίος, που έχει επανειλημμένως, όπως μας τόνισε, πληρώσει ακόμα και πέντε ευρώ για ένα πακέτο τσιγάρων που κοστίζει τρία ευρώ και είκοσι λεπτά.
Παρά ταύτα, όπως ακόμα μας καταγγέλλουν, ουδέποτε έχουν πάρει απόδειξη αν και έχουν πληρώσει λογαριασμούς που ξεπερνούν τα τετρακόσια ευρώ.

infoserres

Το πιο ακριβό μπουκάλι μπύρας πουλήθηκε για 16.000$

Ενα μπουκάλι μπύρας που σώθηκε από τη καταστροφή του διάσημου αερόπλοιου Hindenburg το 1937, πουλήθηκε σε δημοπρασία το Σάββατο, για περισσότερα από 16.000$, πολλά περισσότερα από τα 4-8.000 που εκτιμούσαν οι διοργανωτές.
Ετσι το μπουκάλι που είχε βρει άθικτο ο πυροσβέστης Leroy Smith...
έγινε το ακριβότερο μπουκάλι μπύρας στον κόσμο και μάλιστα ένα το οποίο ο τυχερός και σίγουρα πολύ πλούσιος ιδιοκτήτης του, δεν θα μπορέσει να γευτεί ποτέ, αφού σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών, το περιεχόμενό του πλέον δεν πίνεται.

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Henry Aldridge and Sons που ειδικεύονται σε δημοπρασίες αντικειμένων από καταστροφές και είναι εκείνοι που πούλησαν τα περισσότερα memorabilia του Τιτανικού.

rc-cafe

3-12 Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΑΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σύλλογος “Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ”
ΤΘ 50969

ΤΚ 14203
i-diadromi

Θεσσαλονίκη Hip Hop Festival 2009 2/12/2009



Thessaloniki Hip Hop Festival 2009

Πότε; 18 & 19 Δεκεμβρίου 2009

Που; Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533, πρώην Υδρόγειος)

Μετά από 7 χρόνια ασταμάτητης πορείας, το “Zoltan Tribe Thessaloniki Hip Hop Festival” (THHF) βρίσκεται και πάλι κοντά σας πιο ώριμο και ανανεωμένο από ποτέ!

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, o πολυχώρος “Block 33” θα γίνει για δύο μέρες πυρήνας έλξης της αστικής κουλτούρας, με σκοπό να δώσει στους επισκέπτες του THHF 2009 μια ολοκληρωμένη και σφαιρική Hip Hop εμπειρία.

Το πλέον εδραιωμένο και ενημερωμένο Φεστιβάλ Hip Hop κουλτούρας, αλλάζει μορφή και για πρώτη φορά στην επταετή πορεία του παρουσιάζει ένα γεμάτο διήμερο, που σας προκαλεί να το παρακολουθήσετε μέχρι τελικής πτώσης!!

Ζωντανές ερμηνείες από την αφρόκρεμα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, ο καθιερωμένος πλέον θεσμός του MC Battle, ο ολόφρεσκος διαγωνισμός για DJs, σεμινάρια για παραγωγούς, breakdance και graffiti επιδείξεις, προβολές ταινιών, παρέα με πολλές άλλες εκπλήξεις, είναι μερικά από τα πράγματα που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο επισκέπτης του ΤΗΗF μέσα στο διήμερο αυτό.

Από τον θρυλικό Afu-Ra, απ’ ευθείας από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τους Βρετανούς Foreign Beggars που έρχονται με ολόφρεσκο δίσκο για να μας κάνουν να ταρακουνηθούμε και τον Killa Kela, έναν από τους καλύτερους beatboxers στον πλανήτη με full band, το φετινό ΤΗΗF επιφυλάσσει τις πιο φρέσκες προτάσεις για το 2010.

10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Ρίμα για χρήμα”, ο Τάκι Τσαν, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Β. Ελλάδας το πολυαναμενόμενο “Ρίμα Για Χρήμα 2”, ενώ οι Εισβολέας, Ανάφλεξη, Σκοτεινή Πλευρά, LADOSE, Ψυχόδραμα, Απέχεις, Stigma&Xquze και πολλοί πολλοί ακόμα… υπόσχονται δύο δυνατές βραδιές…

Αναλυτικά οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο THHF 2009:

AFU-RA (USA) ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ (GR) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ “ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ 2”

FOREIGN BEGGARS (UK) ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ (GR)

KILLA KELA – FULL BAND (UK) ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ (GR)

ANAΦΛΕΞΗ (GR) LADOSE (GR) ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ (GR)

MC YINKA (GR) ΑΠΕΧΕΙΣ (GR) STIGMA&XQUZE (GR)

S.M.A. (GR) ΑΔΕΣΠΟΤΟ (GR) 4012 BEATS (GR) DIEZEL (GR)

Πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς: KAS (GR)

DJ UNKUT (DE) SPARKY T (GR) DJ THE BOY (GR) SER (GR) AMOK (YAKUZA) RASEL (YAKUZA) SPIKE(YAKUZA) WAKE (YAKUZA) RTM ONE (YAKUZA) SIVE1 (YAKUZA) DJ STRIDER (GR) DJ SPACE (GR) DJ D-MICE (GR) PROPHET OF NOISE (GR) TOTAL REALITY (GR)

HOSTED BY: SIFU VERSUS (GR)


THHF MC BATTLE 2009

Οκτώ MC’s αυτοσχεδιάζουν και αναμετρούνται για το μεγάλο έπαθλο και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στα πλατώ ο DJ D-Mice, θα συντονίζει τη “μονομαχία”.

THHF DJ BATTLE 2009

O ολόφρεσκος διαγωνισμός για DJ’s είναι το νεοαφιχθέν γεγονός στο πρόγραμμα του THHF 2009. Οι διαγωνιζόμενοι θα “παλέψουν” για την πρώτη θέση επιδεικνύοντας τις δεξιότητές τους στα διπλά πλατώ, με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή DJ Unkut, τον Sparky T και τον DJ The Boy.

PRODUCERS WORKSHOPS(ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ)

Γνώστες του είδους μαζί με το νικητή του “THHF remix contest 2009”, θα παρουσιάσουν τα βασικά θεμέλια της τέχνης της παραγωγής και της δημιουργίας του beat, σε μια προσπάθεια να δώσουν τα απαραίτητα εναύσματα στους ενδιαφερόμενους.

FILM SCREENINGS (ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ)

Προβολές της μικρού μήκους μουσικής ταινίας "SOUND CHECK" σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνη και του ντοκιμαντέρ για το graffiti και την τέχνη του δρόμου “CCTV vol.2”, .

GRAFFITI ACTION

Ο Ser και η ομάδα των Yakuza θα δώσουν χρώμα στο Block33 σε ένα κομμάτι αφιερωμένο στο THHF 2009.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Block 33

26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533, πρώην Υδρόγειος

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Doors open 19:00

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (e-ticket) / 15€ (on spot)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Doors open 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 25€ (προπώληση) / 30€ (on spot)

'Η μαριχουάνα με βοηθάει να γράφω καλύτερα', δήλωσε η Alanis Morissette, σε μια συνέντευξη-ύμνο σ' αυτήν...

Τη σημαία υπερ της κάνναβης ύψωσε περήφανα η Alanis Morissette, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τη λατρεύει. Τη συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό του "είδους" High Times (το πιάσατε το υπονοοούμενο)...

"Συχνά λάμβανα ανεξήγητα μηνύματα, σε όλη τη ζωή μου. Όταν δεν είμαι φτιαγμένη μπορώ να εξαφανίσω αυτά τα συναισθήματα", είπε η Alanis, εξηγώντας ότι η μαριχουάνα τη βοηθάει να γράφει καλύτερα...

Στο περιοδικό εμφανίζεται σε ένα καλιφορνέζικο κήπο... μαριχουάνας.

Ο δε συντροφός της αυτή τη στιγμή, Tom Ballanco, είναι υποστηρικτής της φαρμακευτικής μαριχουάνας. Η ίδια παραδέχεται ότι εκείνος τη μύησε στα καλά της...

Τέλος, η Alanis Morissette δουλεύει αυτο τον καιρό στο follow-up του περσινού 'Flavors Of Entanglement'.

avopolis

Βιετνάμ: Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος στρατιωτών

Μαζικό τάφο με τουλάχιστον 25 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε μάχη πριν από 41 χρόνια, ανακάλυψαν οι αρχές του Βιετνάμ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Ανήκαν σε λόχο καταδρομών που εξοντώθηκε το 1968 προσπαθώντας να απελευθερώσει τη φυλακή Κουάνγκ Νγκάι», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Νγκουέν Τρονγκ Λουγιέν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη. «Δεν έχουμε εξακριβώσει πόσες σοροί βρίσκονται εκεί, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και άλλες», είπε.

Η φυλακή χρησιμοποιείτο για αιχμαλώτους πολέμου από την κυβέρνηση του αλλοτινού Νότιου Βιετνάμ. Η επιχείρηση των καταδρομέων έγινε στο πλαίσιο της Επίθεσης Τετ, στις αρχές του 1968. Απέτυχε και σχεδόν όλοι οι άνδρες του λόχου σκοτώθηκαν, είπε ο Λουγιέν.

Την Τρίτη, εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρίας που διεξάγει έργα στην περιοχή του πρώην γενικού νοσοκομείου της Κουάνγκ Νγκάι βρήκαν ανθρώπινα οστά και άλλα αντικείμενα, όπως στολές και καπέλα, θαμμένα σε βάθος 2 μέτρων. Οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση για την εκταφή των σορών χθες Τετάρτη.

Ο Λε Μάι Λιεν, πρόεδρος της λαϊκής επιτροπής της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι, δήλωσε ότι η εκταφή σχεδιαζόταν να διαρκέσει μια ημέρα, αλλά βρέθηκαν πολλές περισσότερες σοροί από όσες αναμενόταν.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ σκοτώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάνω από 58.000 στρατιώτες των ΗΠΑ. Η σύρραξη τέλειωσε με την ήττα του Βόρειου Βιετνάμ το 1975.

Εκρηξη σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη

Εκρηξη σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από τις 3 τα ξημερώματα στον προθάλαμο καταστήματος της τράπεζας Millenium, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 47, στη Νέα Σμύρνη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιός στην είσοδο της τράπεζας.

Β. Παπαζάχος: Γιατί δεν εκκενώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1978

Η παιδική του ηλικία, από το 1930 έως το 1947 στο Σμόκοβο, η ενηλικίωση και η ζωή του στην Αθήνα από το 1947 έως το 1977, καθώς και η μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, μέσα από τις κοινωνικές, πολιτικές και επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων οκτώ δεκαετιών, αποτυπώνονται στην αυτοβιογραφία του ομότιμου καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλη Παπαζάχου με τίτλο: «Ταξίδι στο παρελθόν μου».

Κρίσιμες αποφάσεις

«Στις 5 Ιουλίου 1978, όταν είχαν επιστρέψει αρκετοί Θεσσαλονικείς στα σπίτια τους (σ.σ. μετά τον καταστροφικό σεισμό της 20ής Ιουνίου) έγινε ένας σεισμός μεγέθους 5,0 Ρίχτερ που είχε την εστία του στο δυτικό μέρος του ρήγματος και ήταν πολύ κοντά στην πόλη. Είχε επίκεντρο μόλις 12 χιλιόμετρα από τις Σαράντα Εκκλησιές, όπου ήταν το σπίτι του Γιώργου Λεβεντάκη και όπου είχαμε εγκαταστήσει προσωρινά ένα φορητό σεισμογράφο. Ο σεισμός τράνταξε την πόλη, επειδή η εστία του ήταν κοντά σ' αυτήν. Γι' αυτό πρότειναν στον πρωθυπουργό να εκδώσει ανακοίνωση για να συστήσει στους κατοίκους να φύγουν από την πόλη. Ο Καραμανλής με κάλεσε τότε και μου είπε ότι αυτός θα αναλάβει τη σχετική πολιτική απόφαση, αλλά ήθελε πρώτα τη γνώμη μου. Του είπα ότι δεν πρέπει να εκδώσει τέτοια ανακοίνωση, γιατί η διεθνής σχετική εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες ανακοινώσεις έχουν συνήθως μεγαλύτερες αρνητικές κοινωνικές συνέπειες απ' ό,τι οι συνέπειες ενός ισχυρού σεισμού. Του ανέφερα επίσης ότι από τις μέχρι τώρα καταγραφές (από το φορητό σεισμογράφο των Σαράντα Εκκλησιών) προκύπτει ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, δηλαδή η συχνότητα των μετασεισμών φθίνει με το χρόνο (νόμος Omori) και παραμένει σταθερό το μέσο μέγεθος (κανόνας Lomnitz), όπως αναμένεται. Συνομίλησε κατόπιν και με τους υπουργούς Δημοσίων Εργων (Ν. Ζαρντινίδη) και Βορείου Ελλάδος (Ν. Μάρτη) και αποφάσισε να μην εκδώσει ανακοίνωση».

«Σταθμός»

Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης αποτελεί «σταθμό» και στην αυτοβιογραφία του Βασίλη Παπαζάχου, του ανθρώπου που έκτοτε ταυτίστηκε στη συνείδηση των πολιτών, με την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση σε θέματα σεισμών.

«Παράλληλα με την προσωπική μου αναδρομή, βλέπω πώς εξελίσσονται τα χρόνια αυτά οι φιλοσοφικές και πολιτικές ιδέες και τα επιστημονικά επιτεύγματα. Πιστεύω ότι η γενιά μου έζησε συνταρακτικά γεγονότα, Παγκόσμιο Πόλεμο, Εμφύλιο, μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις», σημειώνει ο κ. Παπαζάχος.

Τα δύο παιδιά και τα εγγόνια του, όπως ο γάμος του με τη σύζυγό του, Κατερίνα, και άλλες προσωπικές στιγμές έχουν ιδιαίτερη αναφορά στο βιβλίο του. Οπως σημειώνει, η πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του ήταν το 1969, όταν δέχτηκε πρόσκληση για να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ. «Βγάλαμε βίζα και ετοιμαζόμασταν να πάμε στις ΗΠΑ. Μόλις την πήραμε, όμως, αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ και δεν το μετάνιωσα. Σε επιστημονικό επίπεδο, νομίζω ότι το πιο σημαντικό γεγονός ήταν η πρόγνωση από την ομάδα του εργαστηρίου των δύο σεισμών, των Κυθήρων το 2006 και της Ρόδου το 2008», συμπληρώνει.

Για τα κόμματα

Πολιτικοποιημένος από τα νεανικά του χρόνια, ο Β. Παπαζάχος υιοθετεί την επιστημονική αντίληψη και για τα πολιτικά κόμματα. «Τα κόμματα είναι σαν μοντέλα για την υλοποίηση των βασικών αξιών που είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να τα λατρεύουμε, αλλά να λειτουργούν για την επίλυση των προβλημάτων».

«Οι ευνοϊκές συνθήκες (κοινωνικές, οικογενειακές) είναι αναγκαίες για την πρόοδο των ατόμων. Είναι, όμως, τα άτομα που προοδεύουν. Γι' αυτό, κοινωνικό καθήκον κάθε ανθρώπου είναι να αξιοποιεί τις ευνοϊκές συγκυρίες για την ηθική, πνευματική και επαγγελματική του πρόοδο (κυρίως στα νιάτα του) και να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών (κυρίως όταν είναι ενήλικας). Προσπάθησα έντονα να ανταποκριθώ στις δύο αυτές κοινωνικές απαιτήσεις. Οι συνταξιδιώτες μου σ' αυτό το νοητό ταξίδι είναι απ' αυτούς που μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας», αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του βιβλίο ο Β. Παπαζάχος.

Η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Β. Παπαζάχου με τίτλο: «Ταξίδι στο παρελθόν μου» (εκδόσεις «Ζήτη») θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο - πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δημ. Γούναρη 39 στην περιοχή της Καμάρας). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Δημοσθένης Μουντράκης και ο ίδιος ο Βασίλης Παπαζάχος.

agelioforos

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 55χρονος που είχε «ταμπουρωθεί» στη Γερμανική Σχολή

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Γερμανική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Ο 55χρονος Κωνσταντίνος Αραμπατζής, ο οποίος είχε "ταμπουρωθεί" στην Γερμανική Σχολή και απειλούσε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, τελικά παρδόθηκε και συνελήφθη.

Ο δράστης, κρατούσε όμηρο το διευθυντή της σχολής, τον οικονομικό διεθυντή και έναν καθηγητή γερμανικής υπηκοότητας, ενώ η σχολή έχει εκκενωθεί χωρίς να κινδυνεύει κανένας από τους μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές για να μην προκληθεί πανικός ενημερώθηκαν ότι «πρόκειται για άσκηση εκκένωσης της σχολής σε περίπτωση πυρκαγιάς» και μεταφέρθηκαν όλοι σώοι σε διπλανό σχολικό συγκρότημα. Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος εισέβαλλε στη σχολή στις 12.20 το μεσημέρι, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον φύλακα. Λίγα λεπτά αργότερα, κρατούσε ομήρους τους τρεις άνδρες και ζητούσε "λύτρα" 10.000.000 ευρώ προκειμένου να τους απελευθερώσει. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έσπευσαν στον χώρο ειδικά κλιμάκια των ΕΚΑΜ, των ΤΕΕΜ, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ. Ο δράστης ήταν βαριά οπλισμένος και είχε στην κατοχή του τρεις χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, ένα υποπολυβόλο και έναν εμεργό εκρηκτικό μηχανισμό με 6.5 κιλά εκρηκτικής ύλης, τρεις ηλεκτρονικούς πυροκροτητές, διακόπτη και μπαταρία, με τον οποίο απειλούσε να "τινάξει" στον αέρα το κτίριο.
Στη 1.20 ο 55χρονος άφησε ελεύθερους τους ομήρους και ζήτησε να συναντηθεί με δύο αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τους οποίους γνώριζε από την προηγούμενη φορά, που είχε και πάλι πάρει όμηρο τον διευθυντή της Σχολής, τον Μάιο του 2006. Οι δύο αστυνομικοί, έπεισαν τον 55χρονο να παραδοθεί και να μην αυτοκτονήσει, όπως έλεγε πως θα κάνει. "Εδειχνε αποφασισμένος να κάνει πράξη τις απειλές του. Στην προανάκριση θα προκύψει από που είχε προμηθευτεί τα όπλα και την εκρηκτική ύλη" ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσακνάκης.

Δηλώσεις του Γερμανού διευθυντή της Σχολής
Οπως δήλωσε ο Ρολφ Βίκτορ Ζιντενχανς μετά το αίσιο τέλος της επιχείρησης των αστυνομικών «ο 55χρονος είχε δύο βαλίτσες με πυροκροτητή και κρατούσε δύο όπλα». Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις αρχικά «ζητούσε ως λύτρα 10.000.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει τις οφειλές του στις γερμανικές αρχές» ενώ στη συνέχεια τους άφησε να αποχωρήσουν από τη Σχολή λέγοντας «πηγαίνετε εσείς, εγώ θ' αυτοκτονήσω».

Οπλα χειροβομβίδες και εκρηκτικά

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 55χρονος στις βαλίτσες είχε τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, τρεις χειροβομβίδες ενώ είχε και δύο πιστόλια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 55χρονος είχε προμηθευτεί τα όπλα και τα εκρηκτικά από την Αθήνα, από άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο Ηδη οι δύο βαλίτσες που κρατούσε ο 55χρονος μεταφέρθηκαν από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να εξεταστούν από τα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.


Αποφυλακίστηκε στις αρχές του χρόνου

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 55χρονος αποφυλακίστηκε στις 16 Ιανουαρίου 2009 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και αφού συμπλήρωσε τα 3/5 των ποινών που του είχαν επιβληθεί. Σε βάρος του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ έδινε παρών δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Χρυσούπολης Καβάλας. Οπως έγινε γνωστό ο 55χρονος τους τελευταίους μήνες διέμενε στο χωριό Πετροπηγή ενώ αστυνομικοί που συνομιλούσαν μαζί του ανέφεραν ότι «το μεγάλο του πρόβλημα ήταν ότι δε μπορεί να ταξιδέψει στη Γερμανία για να δει τα ανήλικα παιδιά του».



Ξανά το 2006
Το Μάιο του 2006 ο ίδιος δράστης είχε πάρει όμηρο τον τότε διευθυντή τη Γερμανικής Σχολής Γιοαχίμ Φέγκεντενγκ. Ο Κωνσταντίνος Αραμπατζής είχε στο χαρτοφύλακα που κρατούσε τρία κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης τύπου C4, δύο πυροκροτητές έξι χειροβομβίδες, ένα περίστροφο, ένα καλάσνικοφ και σφαίρες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση στις 9 Ιουνίου 2008 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 χρόνων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του τότε ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό για να εκδικηθεί το γερμανικό κράτος το οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την άδικη όπως ισχυρίζεται 19ετή κάθειρξη που του επέβαλαν τα ελληνικά δικαστήρια. Πίστευε πως με τον τρόπο αυτό θα στρέψει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και θα πετύχει την επανάληψη της δίκης που τον έστειλε στην φυλακή. «Δεν με αφησαν ήσυχο ούτε και μετά την καταδίκη μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Κρατάει χρόνια...

Πριν από οχτώ χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου 2001 ο 55χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 χρόνων μαζί με έναν πρώην αστυνομικό με την κατηγορία ότι «εξοφλούσαν» τα χρέη τους σε Γερμανούς επιχειρηματίες και τραπεζίτες με... απαγωγές, απειλές και χρήση βίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις αρχές του 1995 ο Αραμπατζής κάλεσε στην Ελλάδα τους Γερμανούς υπαλλήλους της τράπεζας «Volksbank Ahlen Sassenderg Wabendorf», Dieter Bitter και Michael Vorderdruggen για το διακανονισμό χρεών που είχε από το διάστημα που ασχολούνταν με το εμπόριο μοτοσικλετών με έδρα τη Γερμανία. Σύμφωνα με τη δικογραφία όμως ο διακανονισμός... επιτεύχθηκε με την απειλή όπλων. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι φίμωσαν τους δύο αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους οδήγησαν με φορτηγάκι στην περιοχή της Καβάλας. Εκεί σύμφωνα με τη δικογραφία ανάγκασαν τους δύο Γερμανούς τραπεζίτες να υπογράψουν όχι μόνο έγγραφα συμβιβασμού αλλά εμφανίζονταν και ως οφειλέτες του Κώστα Αραμπατζή.


Νέες ρυθμίσεις για κολέγια, μοριοδοτήσεις και εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί έως την άνοιξη του 2010 θα ρυθμίζει τα θέματα των κολεγίων, τα οποία θα ονομάζονται και πάλι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ενώ η αρμοδιότητα για την αδειοδότησή τους θα ανατεθεί στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Αυτό ανακοίνωσε χτες από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Δήλωσε, παράλληλα, ότι μπαίνει τέλος στην επιπλέον μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που αποσπώνται προτού να λήξει η θητεία τους στα δυσπρόσιτα σχολεία και αντίθετα θεσπίζονται επιπλέον κίνητρα για το διορισμό τους στα σχολεία αυτά.

«Οι εκπαιδευτικοί των δυσπρόσιτων, όταν αποσπώνται ή μετακινούνται για οποιονδήποτε λόγο, δε θα κουβαλούν μαζί τους τα επιπλέον μόρια», είπε, ενώ επέκρινε δριμύτατα την απόφαση του προκατόχου της Α. Σπηλιωτόπουλου, με την οποία προχώρησε προεκλογικά σε αποσπάσεις 1.120 εκπαιδευτικών, αν και η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η κ. Διαμαντοπούλου επέμεινε ότι θα καταργηθεί η βάση του «10» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνάρτηση ωστόσο με συνολική αλλαγή του εξεταστικού συστήματος.

Και σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, καταδίκασε μεν τα επεισόδια που εκδηλώνονται, αλλά ουσιαστικά απέκλεισε την αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου.

Για την 6η Δεκεμβρίου

Για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τη βία και δεκάδες ακόμη θέματα που απασχολούν τους 16ρηδες σήμερα ρώτησαν χτες την Αννα Διαμαντοπούλου οι μαθητές του 4ου Ενιαίου Λυκείου Γαλατσίου, σε συζήτηση που είχαν μαζί της σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας.

«Πριν από ένα χρόνο ένας αστυνομικός σκότωσε τον Αλέξη. Κάναμε αποχή από τα μαθήματα και βγήκαμε στους δρόμους, όχι για να κάνουμε ζημιές, γιατί δεν είμαστε αλήτες, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε. Οι αστυνομικοί όμως μας συμπεριφέρονται άσχημα», είπε στην υπουργό μια 16χρονη μαθήτρια, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε: «Γιατί τον σκότωσε; Δεν μπορούσε απλά να του μιλήσει; Ενα παιδί σαν κι εμάς ήταν».

Απαντώντας στις απανωτές ερωτήσεις των παιδιών η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία. Η ελληνική κοινωνία αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στο γεγονός αυτό. Η βία όμως που ξέσπασε στους δρόμους ξεπέρασε τα όρια και τελικά στράφηκε εναντίον της κοινωνίας».

ΠΑΙΔΕΙΑ Αποφασισμένοι για απεργία οι εκπαιδευτικοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί. Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν για μία ακόμη φορά με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πανάρετο, η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τις γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση.

Όπως δήλωσε στη “Μ” το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου, “η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο”.
Τα επόμενα 24ωρα συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν και στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, ενώ χθες γενική συνέλευση είχε και η ΟΛΜΕ.
Λάδι στη φωτιά έριξε για μία ακόμη φορά η άρνηση του υπουργείου να δεσμευτεί για την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή. “Στόχος του υπουργείου είναι η διατήρηση του επαίσχυντου θεσμού της ωρομισθίας, καθώς και ο δραστικός περιορισμός διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία”, τονίζει η κ. Φατούρου.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ… ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Μπορεί πολλοί εκπαιδευτικοί να συμμερίζονται αυτές τις απόψεις, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Άλλωστε, παρά τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της παιδείας, η έλλειψη μαζικότητας των τελευταίων συγκεντρώσεων προβληματίζει τους διοργανωτές.
Έντονος είναι ο προβληματισμός του υπουργείου Παιδείας και για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των σχολείων που κλείνουν συνολικά λόγω των κρουσμάτων νέας γρίπης. Μέχρι τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακριβώς με ποιον τρόπο θα γίνεται η αναπλήρωση των μαθημάτων, κυρίως για τους μαθητές των λυκείων, των οποίων τα σχολεία κλείνουν για περισσότερες από επτά ημέρες.
Την ίδια ώρα στους κύκλους των εκπαιδευτικών γίνεται έντονη συζήτηση για το ενδεχόμενο εξαιτίας της νέας γρίπης να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Σχετική απόφαση ωστόσο δεν έχει ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Το σίγουρο είναι ότι μετά τα νέα μέτρα για τη γρίπη, σύμφωνα με τα οποία αρκεί να απουσιάσει το ένα τρίτο των μαθητών, για να κλείσει ένα τμήμα, πολλοί μαθητές, κυρίως του λυκείου αλλά και του γυμνασίου, συνεννοούνται, ειδοποιούν το σχολείο και εξασφαλίζουν την παύση λειτουργίας του τμήματός τους.
“Έτσι εξηγείται, άλλωστε, γιατί ξεφούσκωσε το κύμα καταλήψεων στα σχολεία”, δήλωσε στέλεχος της εκπαίδευσης.

  • “Έξω η βία από τα πανεπιστήμια”. “Να συζητηθεί με το χαρακτήρα του επείγοντος το θέμα της ασφάλειας στον πανεπιστημιακό χώρο στην ερχόμενη σύνοδο των πρυτάνεων, που θα γίνει στο Λαύριο από τις 10-12 Δεκεμβρίου”. Αυτό ζητούν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί, καθώς τα φαινόμενα βίας στον πανεπιστημιακό χώρο έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ Ν. Σταυρακάκης ζητάμε “να διασφαλιστεί το θέμα της ποιότητας της ακαδημαϊκής ζωής μέσα στα πανεπιστήμια και καλούμε τους συναδέλφους, τους πρυτάνεις, το υπουργείο Παιδείας και τα κόμματα να πάρουν θέση”. Σε διάστημα ενός μήνα τα επεισόδια βίας στα πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης και Θεσσαλονίκης έχουν ενταθεί. Αποκορύφωμα η ωμή επίθεση από 15 άτομα που δέχθηκε το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου καθηγητής που δίδασκε στο Οικονομικό Τμήμα του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών. Άγνωστοι του ζήτησαν να αδειάσει την αίθουσα και, όταν αυτός αρνήθηκε, τον έβρισαν και χειροδίκησαν εναντίον του. Είχε προηγηθεί κατάληψη, για μία εβδομάδα, μέσα στον Οκτώβριο, των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου της Αθήνας, κατάληψη όλων των εγκαταστάσεων στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, σοβαρότατοι τραυματισμοί μεταξύ μελών των δύο μεγαλύτερων φοιτητικών παρατάξεων στην Αθήνα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από το ΑΠΘ στα μέσα Νοεμβρίου.

Έκκκληση να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια

Αντιμέτωποι ξανά οι Αθηναίοι με το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Από σήμερα και για άγνωστο πόσες μέρες κατεβαίνουν σε απεργία οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίνων στην καθαριότητα.

Έκκληση απηύθυνε ο Δήμος Αθηναίων προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.


Λόγω της απεργίας αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα και είναι πιθανό να δούμε ξανά τις γνώριμες εικόνες με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Απειλούν με αντίποινα οι Ταλιμπάν

Το μόνο που θα καταφέρουν οι 30.000 επιπλέον στρατιώτες που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι να ενισχύσουν την αντίσταση των εξεγερμένων στο Αφγανιστάν, προειδοποίησε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

"Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη νέα και επονείδιστη στρατηγική του για το Αφγανιστάν. Όμως η ελπίδα του να ελέγξει στρατιωτικά τη χώρα μας δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι 30.000 επιπλέον στρατιώτες το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αντίσταση", δήλωσε ο Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι Αμερικανοί θα υποχρεωθούν σε μια επονείδιστη αποχώρηση μόλις καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν το στόχο τους, όπως δεν είχαν μπορέσει και οι Ρώσοι πριν απ' αυτούς. Ο Ομπάμα θα δει να παρελαύνουν πολλά φέρετρα αμερικανών στρατιωτών σκοτωμένων στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες Τρίτη την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών στο όνομα του "ζωτικού εθνικού συμφέροντος" των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι "το Αφγανιστάν δεν έχει χαθεί", αλλά αναγνωρίζοντας ότι "οι Ταλιμπάν έχουν κερδίσει έδαφος".

Νομοσχέδιο για προσλήψεις

Κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την πλήρη υπαγωγή του στο ΑΣΕΠ.

Με το νομοσχέδιο προτείνεται η επέκταση της ισχύος του νόμου 2190 για τις προσλήψεις σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, για τη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο, κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, εκκλησιαστικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς όπου το Δημόσιο ασκεί ιδιαίτερη επιρροή, καταργουμένης κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50%, της μοριοδότησης των υποψηφίων για διορισμό που έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στα προγράμματα stage και ανακαλούνται οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων που εκδόθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, με ματαίωση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για "μείζονα νομοθετική πρωτοβουλία αφορά την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, βάζοντας τέλος στις πελατειακές σχέσεις που επικρατούν στις προσλήψεις του Δημοσίου, επαναφέροντας την αξιοκρατία, σταματώντας την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων".

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΙΠ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Xτυπάνε λαϊκες συνοικίες....

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΦΙΛΕ ΑΘΗΝΑΙΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

ΕΔΩ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ....

Γιατί ρημάζουν οι αναρχοτρομοκράτες με γκαζάκια
τις λαϊκές γειτονιές;
Πετράλωνα, Νίκαια, Καισαριανή αυτοκίνητα και μηχανάκια
καμμένα.
Προσόψεις πολυκατοικιών, ρολά, μπαλκονόπορτες
στην πυρά.
Πού θα βρούν τα λεφτά να τα αντικαταστήσουν οι άνθρωποι
του μεροκάματου;
Ποιοί είναι αυτοί οι αναρχομαστούρηδες και ποιούς σκοπούς
εξυπηρετούν;
Τι μήνυμα προσπαθούν να περάσουν;
Οι επιθέσεις γίνονται οργανωμένα και στη Θεσ/νίκη.

Αθηναίος

Το χρονικό της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Η κρατική τρομοκρατία δολοφονεί!

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη οι κρατικοί δολοφόνοι περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, όταν δέχτηκαν λεκτικούς διαπληκτισμούς από τον κόσμο. Αμέσως ο μπάτσος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα παιδί 15 χρονών, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στον Ευαγγελισμό.

Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μπάτσους και κλούβες, ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό όπου απώθησε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους που είναι γεμάτοι με οδοφράγματα και γίνονται συγκρούσεις. Κόσμος από όλη την Αθήνα κατευθύνεται για στο Πολυτεχνείο. Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις [ Ηράκλειο Κρήτης | Θεσσαλονίκη].

Αργότερα το βράδυ συγκρούσεις γίνονται έξω από το Πολυτεχνείο [Φώτο] καθώς και αυθόρμητη πορεία στην Αθήνα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ εχούν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και την Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και έγινε επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στο Πάντειο.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις "συγνώμες" μπάτσων και πολιτικών αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο κάθε μορφής εξουσίας. Η καταστολή, οι συλλήψεις, οι σφαίρες, πλαστικές ή κανονικές και η παραπληροφόρηση. [Ανοικτή επιστολή φαντάρων]

Nα εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στον πλούτο, τον καπιταλισμό και την εξουσία
ενάντια στην συγκάληψη της δολοφονίας.

http://athens.indymedia.org/features.php3?id=598

indymedia

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη, διαδηλώνουμε στις 6 και 7 Δεκέμβρη

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη, διαδηλώνουμε στις 6 και 7 Δεκέμβρη

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη, όλες οι αιτίες που προκάλεσαν την τραγωδία και τον ξεσηκωμό, παραμένουν εδώ: κρίση, γιγάντωση της επισφάλειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αστυνομοκρατία, στοχοποίηση της νεολαίας.

Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μην ξαναϋπάρξει άλλος Κορκονέας. Αντιθέτως, όχι μόνο είναι σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός που γεννάει τους αστυνομικούς-πιστολέρο, αλλά και μεθοδεύεται η «επιεικής» δικαστική μεταχείριση των δολοφόνων, με πρώτο βήμα την προκλητική μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα.

Ένα χρόνο μετά, θα βγούμε και πάλι στους δρόμους για να διαδηλώσουμε όχι μόνο για τον Αλέξη, αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, του αντεργατικού προϋπολογισμού, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, του ρατσισμού.

Ένα χρόνο μετά επιμένουμε: η εξέγερση ήταν, είναι, και θα παραμείνει δίκαιη!

Σε σύσκεψη αριστερών οργανώσεων και κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 19/11 στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκαν:

* Η οργάνωση πορείας διαμαρτυρίας την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη 1:30 μμ στα Προπύλαια (με κατεύθυνση τη Βουλή).

* Η στήριξη και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 7ης Δεκεμβρίου (Προπύλαια, 12:00).
* Το άνοιγμα πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα για να πάρουν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικό χαρακτήρα.

Ένα χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα και την κοινωνική εξέγερση, θα διαδηλώσουμε διεκδικώντας:

* Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί.
* Να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν οι ειδικές δυνάμεις (ΜΑΤ, «Δ», κτλ)
* Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική κρίση.

Ένα χρόνο μετά, και αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη!

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι τώρα οι (ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός):

ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΟΕ, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού. Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ, Συνασπισμός, Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών, Συντονιστικό Μαθητών Αλέξης Γρηγορόπουλος

Η εξέγερση είναι πάντα δίκαιη. Δεκέμβρης 2008: τα πολλαπλά υποκείμενα της εξέγερσης

Εκδήλωση-συζήτηση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Θεσσαλονίκη)

Εκδήλωση-συζήτηση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η εξέγερση είναι πάντα δίκαιη.

Δεκέμβρης 2008: τα πολλαπλά υποκείμενα της εξέγερσης

Ομιλήτρια/ές: Ιωάννα Μπαρτσίδου-μαθήτρια, Μπάμπης Χατζηδιάκος-μαθητής, μέλος νεολαίας ΣΥΝ, Αποστόλης Ασπράγκαθος-φοιτητής Μηχανολόγος, μέλος Αρ.ΑΓ.Ε-Ε.Α.Α.Κ, Γιώργος Θεοδωρίδης-μέλος σωματείου εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης του ΟΤΕ, Λούη-μετανάστης, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Παρασκευή, 4 Δεκέμβρη, 19:30, Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 & Βενιζέλου (πάνω από το μνημείο για τη δολοφονία του Λαμπράκη).

Κλείνοντας ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη δεκεμβριανή εξέγερση, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο και τις μορφές της πρώτης «επετείου». Είναι βέβαιο ότι ο φετινός Δεκέμβρης μπορεί να αποτελέσει την πρώτη μεγάλη κινηματική παρέμβαση μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική εξουσία, εφόσον βέβαια κατορθώσει να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τους πολιτικούς χώρους και τα κοινωνικά υποκείμενα που συναντήθηκαν στην περσινή εξέγερση.

Με αυτό το επίδικο θέτουμε το ζήτημα των υποκειμένων του Δεκέμβρη. Υπήρξαν; Είναι δυνατόν να αναγνωριστούν διαφορετικές ταυτότητες που ενεπλάκησαν στην εξέγερση και συμμετείχαν στις πράξεις που αποφασίστηκαν ή ξεπήδησαν πιο αυθόρμητα εντός της; Ταυτότητες που μπορεί να γίνει αντιληπτό το πώς και γιατί βρέθηκαν εκεί, πώς και γιατί έδρασαν μέσα στο “πύρινο” 20ήμερο, ταυτότητες που μπορεί κανείς να τις διακρίνει ως τέτοιες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την πλημμύρα της κοινωνικής έντασης; Πόσο άλλαξαν, πόσο μεταλλάχθηκαν τα υποκείμενα, πόσο συνειδητοποιήθηκαν και πού οδήγησε αυτή η βίαιη και εξαίρετη συνείδηση του δρόμου και του αγώνα; Και, εν τέλει, τι έκαναν πριν και τι μετά το Δεκέμβρη;

  • Οι μαθητές και μαθήτριες από την αρχή αναγνωρίστηκαν ως υποκείμενο της εξέγερσης, όντας στην ηλικία του δολοφονημένου Αλέξη και βιώνοντας το πιο σκληρό και εντατικοποιημένο σχολείο της μεταπολίτευσης, μιας αυστηρότητας που δεν ξεδιπλώνεται πια στη βίτσα του δασκάλου, αλλά στον τρόμο του αποκλεισμού, στην απέραντη αίσθηση ματαιότητας, στην υποχρέωση διπλής φοίτησης σε σχολείο και φροντιστήριο, και τελικά στην απαξίωση της παιδικότητας και της νεολαίας, ακόμη και στο επίπεδο της εν ψυχρώ εκτέλεσής της.
  • Οι φοιτητές και φοιτήτριες που βίωσαν 2 έξοχα χρόνια κινήματος που προετοίμασαν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά όλη την κοινωνία για το τι έρχεται, αν το κεφάλαιο συνεχίσει να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο.
  • Οι επισφαλείς εργαζόμενοι και εργαζόμενες που είχαν ήδη αρχίσει να χτυπούν το καμπανάκι ότι μια νέα κατηγορία εργαζομένων με ελάχιστα δικαιώματα και για αυτό ακριβώς το λόγο και με μεγάλο θυμό, πείνα και ορμή, έρχεται, ψάχνεται, οργανώνεται, συνειδητοποιώντας ότι τα κοινωνικά συμβόλαια έχουν σπάσει και μπροστά υπάρχει ο αγώνας και, αναγκαστικά, η σύγκρουση.
  • Οι μετανάστες και μετανάστριες, νόμιμοι και κυρίως παράνομοι, που στις κραυγές του Δεκέμβρη βρήκαν τη φωνή που τους έλειπε τόσα χρόνια.

Αναζητούμε, από κοινού, τη μαγιά που φούσκωσε ως εξέγερση και τη μαγιά που κρατήθηκε και θέλουμε όλοι και όλες να ξαναφουσκώσει ως κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο, μαζικότερο, πιο δυνατό, πιο πλήρες και πιο καταλυτικό για τους Δεκέμβρηδες που καταφτάνουν.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Σχολή Θεάτρου Θεσσαλονίκη

Η καθημερινότητα

μυρίζει σαπίλα!

Είναι η μυρωδιά της κάθε εξουσίας, του αφεντικού, του καθηγητή, του παπά της γειτονιάς, του μπάτσου της γειτονιάς, του γαμιά της γειτονιάς, των μέσων μαζικού ευησυχασμού, της πειθαρχίας,της αποστείρωσης, των ρολογιών...

Είναι η μυρωδιά της μη - ζωής, της ανούσιας συνουσίας, του καθημερινού άγχους, του lifestyle, της παραίτησης, του φόβου, της υποκρισίας, της θλίψης...

Είναι η μυρωδιά του ατομισμού, της καβάτζας, του συμφέροντος, της αποξένωσης, του βολικού καναπέ, το τηλεκοντρόλ ως προέκταση του χεριού, η τηλεόραση ως προέκταση της συνείδησης...

Είναι η μυρωδιά της ησυχίας...

Η καθημερινότητα να μυρίσει μπαρούτι!

Είναι η μυρωδιά του πάθους, της οργής, του έρωτα, της ηδονής, του οργασμού...

Είναι η μυρωδιά της δημιουργίας, των ζωγραφισμένων τοίχων, της δράσης, της επιλογής, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της συντροφικότητας, της μνήμης, των συλλογικών αγώνων, της φαντασίας και του ονείρου,του χιούμορ...

Είναι η μυρωδιά σύγκρουσης, της επανάστασης, της ελευθερίας...

Ένα χρονο πριν ένα “μεμονομένο περιστατικό” πυροδότησε μια έκρηξη άνευ προηγουμένου.

Ένα χρόνο μετά νιώθουμε πως τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο.

Βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο

επικοινωνούμε τις αρνήσεις μας

απελευθερώνουμε τους χώρους μας...


κατάληψη σχολής θεάτρου

ανοιχτή συνέλευση

πέμπτη 19:00

Εγνατίας 122

indymedia

Δεκέμβρης θα πει Δρόμος indy.gr

Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών: 6 Δεκέμβρη, 1:30 μ.μ. στα Προπύλαια // Στις 7/12, Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Καλέσματα - ανακοινώσεις: 1 // 2 // 3 // 4 // Διαδήλωση στο Αγρίνιο στις 6/12


Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008, λίγο μετά τις 9.00 μ.μ.: Ο αστυνομικός Επ. Κορκονέας δολοφονεί εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ((βίντεο και μαρτυρίες: 1, 2). Από την πρώτη στιγμή ξεσπούν οργισμένες διαδηλώσεις, αυθόρμητες συγκεντρώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία, επιθέσεις σε πολυκαταστήματα και τράπεζες, και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό - ένα μερικό χρονολόγιο των κινητοποιήσεων. Καταλαμβάνονται πανεπιστήμια και δημόσια κτίρια, γίνονται καταλήψεις και παρεμβάσεις στη ροή των ΜΜΕ (στη ΝΕΤ , στον Flash, τον Αθήνα 9,84, τον Super B (Πάτρα) και αλλού ), η Βουλή πολιορκείται σχεδόν κάθε βράδυ από μαθητές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανήμπορη στην αρχή να αντιδράσει στη γενικευμένη εξέγερση, εφαρμόζει τις συμβουλές του Cossiga. Κατόπιν, εφαρμόζει τη μέθοδο της γενικευμένης καταστολής, των συλλήψεων στο σωρό, βοηθούμενη από την τρομοϋστερία των ΜΜΕ για τα «σπασίματα» και τις «καταστροφές». Οι μπάτσοι δε διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον διαδήλωσης - μετά την κηδεία του 15χρονου! - ή να επιδεικνύουν τα όπλα τους. Ακολουθεί η απόδοση κατηγοριών ακόμη και με τον τρομονόμο, οι εκδικητικές, πολύμηνες προφυλακίσεις, όπως του Θ. Ηλιόπουλου: συνελήφθη μετά από «τυφλή» επιχείρηση των ΜΑΤ όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις τους μάρτυρες και δημοσιογράφοι. Θα προφυλακιστεί εκδικητικά και θα επιτύχει την απελευθέρωση του στις 28 Αυγούστου μετά από 47 μέρες απεργίας πείνας.
Τη δημιουργική, εξεγερτική έκρηξη του Δεκέμβρη, ακολούθησε η αντεπίθεση του κρατικού μηχανισμού, με ένταση της καταστολής και της καταπίεσης: ολόκληρες συνοικίες αστυνομοκρατούνται, εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις χτυπιούνται, οι μετανάστες πέφτουν συνεχώς θύματα της αστυνομικής βιαιότητας. Στις 23 Δεκέμβρη, άγνωστος επιτίθεται με οξύ και τραυματίζει βαριά τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

Η μαύρη λίστα των εκτελέσεων από μπάτσους // Το κεντρικό θέμα του Indy.gr τον Δεκέμβρη του 2008 για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου //...και για την απεργία πείνας του Θ. Ηλιόπουλου // Στην Αμφισσα η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Αλέξη // Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για τη δολοφονία

Προσεχείς εκδηλώσεις - καλέσματα: Συζήτηση για τον Δεκέμβρη (4/12) - Μαθητική Πρωτοβουλία Resistance για 7/12

Αρχείο indy.gr Δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου // Kαταστολή

indy.gr

Εμπρηστικές επιθέσεις

Εμπρηστικές επιθέσεις με βόμβες «μολότοφ» πραγματοποίησε στη μία χτες τα ξημερώματα ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή. Πέταξαν βόμβες σε σούπερ μάρκετ και δύο υποκαταστήματα τραπεζών, προκαλώντας ελαφρές ζημίες.

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα, στις πυλωτές δύο πολυκατοικιών στην οδό Αιολίδος 75 και 77, στα Κάτω Πετράλωνα. Αγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτο υγρό τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα και τέσσερις μοτοσικλέτες. Οι ίδιοι δράστες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, λίγα λεπτά αργότερα έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό και σε τρεις ομπρέλες καταστήματος στην οδό Πυλάδος 31 στα Κ. Πετράλωνα.

Τους μύθους του ποδοσφαίρου αμφισβητεί νέο βιβλίο

Τους πόθους των Νοτιοαφρικανών για πλούτη ως αποτέλεσμα του επερχόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου έρχεται να διαψεύσει ο οικονομολόγος ειδικευμένος στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου Στίβεν Ζιμάνσκι με το νέο του βιβλίο «Ποδοσφαιρο-οικονομικά» (Soccernomics).

Σύμφωνα με το συγγραφέα, το Μουντιάλ δεν θα αποτελέσει οικονομική ευκαιρία για τη Νότιο Αφρική, ενώ κρίνοντας από την εμπειρία της Γερμανίας στην αναμέτρηση του 2006, οι δαπάνες των επισκεπτών δεν πρόκειται να φθάσουν τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Πρετόρια.

Χρησιμοποιώντας στατιστικές αναλύσεις, ιστορικά στοιχεία αλλά και ψυχολογικές μελέτες ο κ. Ζιμάνσκι διαλύει δεκάδες αβάσιμες θεωρίες για το ποιος επωφελείται πραγματικά από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. «Το πρόβλημα της Νότιας Αφρικής είναι ότι αναγκάσθηκε να δαπανήσει μεγάλα ποσά για την κατασκευή σταδίων. Η Γερμανία είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει το ίδιο, ενώ διέθετε ήδη καλές ποδοσφαιρικές υποδομές», λέει ο κ. Ζιμάνσκι.

Μετά το Μουντιάλ του 2002, για παράδειγμα, η Νότια Κορέα αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες για να αξιοποιήσει τα 10 νέα στάδια, που είχε κατασκευάσει για τους αγώνες και της είχαν κοστίσει περί τα 2 δισ. δολάρια. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιάδας είναι αναποτελεσματική μέθοδος αναβάθμισης αστικής ζώνης, καθώς δεν πετυχαίνει τίποτα περισσότερο εκτός από τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας και ενίσχυση της διεθνούς ακτινοβολίας μίας πόλης. «Αν θέλετε να αναζωογονήσετε μία συνοικία, επενδύστε σε αυτή. Αν θέλετε αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκευάστε τις, αλλά μη διοργανώσετε διεθνείς συναντήσεις», λέει ο συγγραφέας, που είναι καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Cass του Λονδίνου.

Μεταξύ των εκπλήξεων που περιέχονται στο βιβλίο του Ζιμάνσκι, ξεχωρίζουν οι παρακάτω: - Τα υπέρογκα ποσά για μεταγραφές ποδοσφαιριστών στους ευρωπαϊκούς συλλόγους δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στην κατάταξη της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα. - Αντίθετα, οι μισθοί των παικτών είναι ευθέως ανάλογοι με τις επιδόσεις της ομάδας. - Οι ομάδες δεν πρέπει να αγοράζουν παίκτες, ανάλογα με το πώς έπαιξαν σε Μουντιάλ. - Η Νορβηγία είναι η πιο ποδοσφαιρόφιλη χώρα του κόσμου. - Δεδομένων των πληθυσμιακών και εισοδηματικών αναλογιών, η Ονδούρα είναι η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρικά χώρα του κόσμου και ο Καναδάς η πιο αποτυχημένη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συγγραφέα, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ιαπωνία αποτελούν τις αναδυόμενες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του κόσμου. «Το μόνο που λείπει από τις ΗΠΑ για να κατακτήσουν το πρώτο τους Μουντιάλ, είναι η μετάγγιση ευρωπαϊκής γνώσης στο παιχνίδι τους. Οι Αμερικανοί πρέπει να πάψουν να πιστεύουν ότι ο προπονητής μπορεί να τα κάνει όλα», γράφει ο κ. Ζιμάνσκι.

Μαζικές απολύσεις σε Washington Times και Miami Herald

Για στρατηγική «μεταμόρφωσης» της εφημερίδας σε μια «επιχείρηση του 21ου αιώνα» κάνει λόγο ο πρόεδρος και εκδότης των Times.

Η εφημερίδα The Washington Times θα απολύσει 370 εργαζόμενους, περίπου το 40% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο αλλαγών στην δομή και την κυκλοφορία της - κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα διανέμεται δωρεάν σε συγκεκριμένα κοινά.

Σε ανακοινωθέν του ο πρόεδρος και εκδότης των Times, Τζόναθαν Σλέβιν, υποστήριξε ότι οι περικοπές εντάσσονται σε μια στρατηγική «μεταμόρφωσης» της εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα σε μια «επιχείρηση ΜΜΕ του 21ου αιώνα».

«Καταρτίσαμε σχέδια για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας και να προωθήσουμε το ζωτικό μας ρόλο στην εξελισσόμενη αγορά των ΜΜΕ εν μέσω μιας εποχής γεμάτης με οικονομικές προκλήσεις», ανέφερε.

Αναγνωρίζοντας ότι η βιομηχανία των media στις ΗΠΑ και διεθνώς αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Σλέβιν επισήμανε ότι τα σχέδια της εταιρίας του για το μέλλον περιορίζονται από «τις σημερινές πραγματικότητες της αγοράς». Ωστόσο, συνέχισε, «η εταιρία εργάζεται επιθετικά για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας που πρέπει να συμπεριλάβουν τη σημαντική μείωση του προσωπικού της κατά 370 εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Politico, ο αριθμός αποτελεί περίπου το 40% του συνόλου των εργαζομένων στην Ουάσινγκτον Times.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν «σε στοχευμένα κοινά σε τομείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άλλους θεσμούς-κλειδιά».

Η κατ' οίκον διανομή και η παράδοση σε χώρους εργασίας θα γίνεται σε «προνομιακή τιμή», ενώ η διανομή φύλλων σε καταστήματα και άλλα σημεία πώλησης θα συνεχιστεί κανονικά.

Επίσης χθες Τετάρτη, η εφημερίδα The Miami Herald ανακοίνωσε ότι καταργεί 24 θέσεις εργασίες σε διεθνές επίπεδο και μειώνει μέρος των εργατοωρών για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

«Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την χωρίς προηγούμενο περίοδο οικονομικής αναταραχής», ανέφερε ο εκδότης της Herald Ντέιβιντ Λάντσμπεργκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στους εργαζόμενους στην εφημερίδα.

Η Herald, που ανήκει στον όμιλο της McClatchy Company, μείωσε το προσωπικό της διεθνώς κατά 19% τον Μάρτιο, απολύοντας 175 εργαζόμενους.

Οι εφημερίδες στις ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μείωση των διαφημιστικών τους εσόδων, την μείωση της κυκλοφορίας τους και την μετάβαση μέρους του αναγνωστικού κοινού στο Διαδίκτυο. Αρκετές έχουν κηρύξει πτώχευση.

Φωτιά σε κτίσματα στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο ακατοίκητες μονοκατοικίες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δημόσιο κτίριο του υπουργείο Πολιτισμού στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο με τέσσερα οχήματα και δεκαπέντε άνδρες, εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε από τη μια μονοκατοικία στην άλλη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς. Οι φλόγες ωστόσο, προκάλεσαν ζημιές στην κεραμοσκεπή και τον πάνω όροφο του διπλανού διώροφου κτιρίου που στεγάζεται η Γραμματεία Υποστήριξης Πολιτιστικών Φορέων του Οργανισμού Προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Υπό έλεγχο φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης οχημάτων στην περιοχή της Νεοχωρούδας.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στους χώρους μονάδας ανακύκλωσης οχημάτων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στη Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο της μονάδας υπάρχουν ανταλλακτικά και εξαρτήματα οχημάτων, ενώ η φωτιά έχει την ώρα αυτή, τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 40 άνδρες και 14 οχήματα.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Εκτέλεση θανατοποινίτη μετά από τριάντα χρόνια φυλάκισης

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τενεσί μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή.

Οι αρχές του Τενεσί θανάτωσαν χθες Τετάρτη ένα θανατοποινίτη ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, μετά την καταδίκη του για την δολοφονία τριών ανθρώπων στην διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε κατάστημα στο Νάσβιλ.

Μερικές ώρες πριν διαπιστωθεί ο θάνατος του Σεσίλ Τζόνσον, τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε σκληρές αντιδικίες για το εάν έπρεπε να ανασταλεί η εκτέλεση του κατηγορούμενου, 29 χρόνια μετά την τέλεση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε. Οι προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να του δοθεί χάρη ή να ανασταλεί η εκτέλεση απέτυχαν.

«Η καθυστέρηση αφ' εαυτής υποβάλει τους καταδικασθέντες σε θάνατο σε δεκαετίες εξαιρετικά σκληρών, απάνθρωπων συνθηκών κράτησης», ανέφερε ο βετεράνος δικαστής Τζον Πολ Στίβενς, 89 ετών. «Δεν υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν τον Τζόνσον με το έγκλημα», συνέχισε, και τόνισε ότι μόλις το 1992 δόθηκε στην υπεράσπιση του πρόσβαση σε «σημαντικά στοιχεία που αντέκρουαν τις μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του».

Ο Τζόνσον είχε καταδικαστεί για το φόνο του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος, του Μπόμπι Μπελ, του 12χρονου γιου του και δυο ανδρών που βρίσκονταν μέσα σε ένα ταξί σε μικρή απόσταση.

Από το θάλαμο εκτελέσεων στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ρίβερμπεντ στο Νάσβιλ, ο 53χρονος θανατοποινίτης είπε επανειλημμένα «σας αγαπάω» στα μέλη της οικογένειάς του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ανέφερε η εφημερίδα The Tennessean.

Ένας από τους πιο συντηρητικούς δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Κλάρενς Τόμας, σημείωσε πως ο Στίβενς είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον των σχεδίων των αρχών στη Βιρτζίνια να εκτελεστεί ένας κρατούμενος πριν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες επανεξέτασης της ποινής του. «Κατά την άποψη του δικαστή Στίβενς, το κράτος ποτέ δεν μπορεί να έχει δίκιο όσον αφορά το χρόνο [εκτέλεσης]. Ο λόγος, όπως έχει πει, είναι πως είναι η ίδια η θανατική ποινή που είναι ένα λάθος». Ο Τόμας κατηγόρησε τον ίδιο τον Τζόνσον για την καθυστέρηση.

Οι θανατοποινίτες περνούν κατά μέσον όρο 12 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ πριν τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Ο Τζόνσον ήταν ο 49ος εκτελεσθείς εφέτος στις ΗΠΑ και ο έκτος στο Τενεσί μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της θανατικής ποινής σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 1976.

Ανακάλυψη μαζικού τάφου από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ

Οι αρχές ανακάλυψαν μαζικό τάφο στρατιωτών που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ιστορική μάχη πριν 41 χρόνια.

Οι αρχές του Βιετνάμ ανακάλυψαν μαζικό τάφο που περιέχει τις σορούς τουλάχιστον 25 στρατιωτών οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε μάχη πριν από 41 χρόνια, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα Πέμπτη.

«Ανήκαν σε λόχο καταδρομών που εξοντώθηκε το 1968 προσπαθώντας να απελευθερώσει τη φυλακή Κουάνγκ Νγκάι», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Νγκουέν Τρονγκ Λουγιέν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη. «Δεν έχουμε εξακριβώσει πόσες σοροί βρίσκονται εκεί, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε κι άλλες», είπε.

Η φυλακή χρησιμοποιείτο για να εγκλείονται αιχμάλωτοι πολέμου από την κυβέρνηση του αλλοτινού Νότιου Βιετνάμ. Η επιχείρηση των καταδρομέων έγινε στο πλαίσιο της Επίθεσης Τετ, στις αρχές του 1968. Απέτυχε και σχεδόν όλοι οι άνδρες του λόχου σκοτώθηκαν, είπε ο Λουγιέν.

Την Τρίτη, εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρίας που διεξάγει έργα στην περιοχή του πρώην γενικού νοσοκομείου της Κουάνγκ Νγκάι βρήκαν ανθρώπινα οστά και άλλα αντικείμενα, όπως στολές και καπέλα, θαμμένα σε βάθος 2 μέτρων. Οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση για την εκταφή των σορών χθες Τετάρτη.

Ο Λε Μάι Λιεν, πρόεδρος της λαϊκής επιτροπής της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι, δήλωσε ότι η εκταφή σχεδιαζόταν να διαρκέσει μια ημέρα, αλλά βρέθηκαν πολλές περισσότερες σοροί από όσες αναμενόταν.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ σκοτώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάνω από 58.000 στρατιώτες των ΗΠΑ. Η σύρραξη τέλειωσε με την ήττα του Νοτίου Βιετνάμ το 1975.