Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Προσφορά ανθρωπιάς Λαρισαίου σε 45 οικογένειες

Ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς , ο Λαρισαίος Βασίλειος Τσιώμος, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά στην ιδιόγραφη διαθήκη του όρισε το σπίτι του στη Λάρισα ή το ποσό της εκποίησης του μετά το θάνατο του

Προσφορά ανθρωπιάς Λαρισαίου σε 45 οικογένειες
να διατεθεί για τη συντήρηση και προστασία των ορφανών και άπορων παιδιών της Λάρισας. Έτσι με απόλυτο σεβασμό στην επιθυμία του, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε τα έσοδα του συγκεκριμένου κληροδοτήματος να διατίθενται κάθε χρόνο, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, σε ορφανά και άπορα παιδιά.

Το Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων αποφάσισε φέτος τα Χριστούγεννα, να ενισχύσει οικονομικά 45 άπορα και ορφανά παιδιά από τη Λάρισα με το ποσό των 450 ευρώ το καθένα. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τη νομαρχία Λάρισας να αποστείλει στη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων μια κατάσταση με τα ονόματα των 45 άπορων και ορφανών παιδιών στα οποία θα χορηγηθεί η συγκεκριμένη βοήθεια .

Κατόπιν τούτου από τη νομαρχία καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στη διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της για να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος είναι αίτηση του ασκούντος τη γονική μέριμνα ή του κηδεμόνα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού, του πατρός ή μητρός, το έτος γέννησης και τη διεύθυνση κατοικίας του, ακριβές αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το προηγούμενο έτος ή υπεύθυνη δήλωση σφραγισμένη από το Δ.Ο.Υ. περί μη υποχρεωτικής υποβολής, και πιστοποιητικό απόδειξης οικογενειακής κατάστασης που να επιβεβαιώνει ότι είναι μόνιμος κάτοικος του δήμου Λαρισαίων και επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας).

Η απόδοση των χρημάτων θα γίνει με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων στο όνομα του κάθε αρχηγού ή κηδεμόνα της οικογένειας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας στη Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας και στις κ.κ Ευαγγελία Μαργιώλη - Ελένη Γιατροπούλου (τηλ. 2413- 506280 και 281).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου