Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Η ζωή του πέους WOMENONLY.GR

Όλα στα ζωή κάνουν τον κύκλο τους και έχουν αρχή, μέση και τέλος. Έρωτες, φιλίες, σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τον κύκλο ζωής ενός πέους. Όμως, ποιά είναι τα μυστικά του πέους, ποιός ο κύκλος ζωής του, ποιές οι αλλαγές που έχει στο σχήμα, το μέγεθος και τη στύση του; Μάθε τα πάντα, για το πιο πολύτιμο εργαλείο του συντρόφου σου, μετά την καρδιά του φυσικά (που σου ανήκει ήδη).

Γενικά χαρακτηριστικά: δεν είναι μυστικό, ότι η σεξουαλική λειτουργιά ενός άντρα πέφτει όσο μεγαλώνει. η ηλικία του. Ταυτόχρονα, όσο μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης του, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο και ερεθιστεί. Έπειτα, αφού τον ξεσηκώσεις, χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο για να έρθει σε στύση και να φτάσει ως τον τον οργασμό. Όπως είναι κατανοητό, η ηλικία δεν επηρεάζει μόνο τη στύση αλλά επιδρά και στην παραγωγή σπέρματος που μειώνεται ως προς την ποσότητα, την ποιότητα και την ένταση του.

Η στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα συνδέεται καθαρά με τα χρόνια που περνούν και πλήττει κυρίως τις ηλικίες ανάμεσα στα 40 - 70 χρόνια. Μετά τα 40, η ακμαιότητα ενός άντρα ως προς την σεξουαλικότητά του πέφτει απότομα από 60% έως 30%, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Μια πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει ότι στη διάρκεια της ζωής του, το πέος ενός άντρα βιώνει μεγάλες αλλαγές που αφορούν στην εμφάνιση, το μέγεθος αλλά και την ευαισθησία του.

1. "Φτου να μην το ματιάσω" = η εμφάνιση του πέους

Όσον αφορά την εμφάνιση, παρατηρούμε δύο σημαντικές αλλαγές στο πέος με τα χρόνια. Σταδιακά, το κεφαλάκι του πέους χάνει το μοβ χρώμα του, εξαιτίας της μειωμένης κυκλοφορίας αίματος στην περιοχή. Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο τριχωτό της βουβωνικής χώρα. Όσο μειώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον καλό σου, οι τρίχες και στο σημείο αυτό αραιώνουν.

2. "Θα πιάσω τη μεζούρα" = το μέγεθος του πέους

Τα παραπανίσια κιλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο για τους άντρες, όσο μεγαλώνουν. Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά λίπους στην κοιλιά ενός άντρα, τόσο μεταβάλλεται και το μέγεθος του πέους. Μια τεράστια κοιλιά κάνει το πέος να φαίνεται μικρότερο αμέσως. Σε κάποιες περιπτώσεις το κοιλιακό λίπος, μπορεί να κρύβει το πέος στην κυριολεξία.

Έξτρα: Αν το αγόρι σου είναι υπέρβαρο, μπορείς να του δώσεις κίνητρο να αδυνατίσει, τονίζοντας του πόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το πέος του, κατόπιν.

Εκτός από αυτή την αλλαγή στο μέγεθος του πέους, που είναι αναστρέψιμη, το ίδιο το πολύτιμο αυτό εργαλείο υπόκειται μια συρρίκνωση στο μέγεθός του με τα χρόνια. Η σμίκρυνση του πέους (σε μήκος και πλάτος) δεν είναι ποτέ τόσο δραματική ώστε να καταλάβεις τη διαφορά. Αν το πέος του καλού σου σε στύση φτάνει τα 15 εκατοστά, στα 60 χρόνια του θα δεις μια διαφορά της τάξης του ενός εκατοστού το πολύ.

Τι προκαλεί τη συρρίκνωση του πέους; Στο φαινόμενο εμπλέκονται δύο μηχανισμοί. Η μία έχει να κάνει με τη σταδιακή δημιουργία στρώματος λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών του πέους, μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Η διαδικασία αυτή που φέρει το επιστημονικό όνομα, αθηροσκλήρωση, είναι η ίδια που προκαλεί τη στένωση των αρτηριών και στην καρδιά. που μπορεί να προκαλέσει και το έμφραγμα.

Ο έτερος μηχανισμός έχει να κάνει με τη σταδιακή δημιουργία ανελαστικού κολλαγόνου (ιστού του δέρματος) στις ινώδη κοιλότητες που περιβάλλουν το πέος. Η στύση είναι εφικτή εφόσον αυτές οι κοιλότητες (σκέψου τες σαν θαλάμους) γεμίσουν με αίμα. Οποιοδήποτε εμπόδιο γύρω από αυτές και σε συνδυασμό με τις στενότερες αρτηρίες) σηματοδοτεί μικρότερες στύσεις.

3. Αχ βρε λυγερόκορμο = η κυρτότητα του πέους

Αν ο ιστός του πέους μεγαλώσει με τη συνήθεια (ου έχουν πολλά αγόρια) να στοιβάζουν το πέος από τη μια μεριά ή την άλλη, το σχήμα του μπορεί να γίνει πιο καμπυλωτό απ' ότι συνήθως. Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως νόσος του Περονί, συνήθως προκύπτει στην μέση ηλικία, που το πέος ξεκινά να χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό μπορεί να επιφέρει επώδυνες στύσεις και δυσκολία στη διείσδυση, ενώ η πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης για λύση του προβλήματος είναι συχνή.

4. "Είσαι και τρυφερούλι" = η ευαισθησία του πέους

Πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πέος γίνεται λιγότερο ευαίσθητο στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται ?σκληρό? δυσκολότερα και εξίσου δύσκολα να φτάνει ο αγαπημένος σου στον οργασμό. Το αν ο οργασμός που επιτυγχάνεται προσφέρει λιγότερη ηδονή, αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει ανοιχτό.

Πάντως, οι επιστήμονες επιμένουν ότι το πιο σημαντικό συστατικό για μια απολαυστική ερωτική ζωή, παραμένει η ικανότητα του αγαπημένου σου να σε ικανοποιεί. Όσο καιρό θα καταφέρνει να σε απογειώνει μέσω της διείσδυσης, θα αισθάνεται θεός. Μπορεί γέρικος, αλλά θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου