Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σήμερα

Συνεχίζεται ο «χορός» των κινητοποιήσεων και σήμερα. Στους δρόμους κατεβαίνουν οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου,οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι δασοπυροσβέστες, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι εργαζόμενη στην Εθνική Λυρική Σκηνή και οι ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος Οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για όσους εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την κινητοποίηση προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Βασικά αιτήματα είναι: η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η υπεράσπιση των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, νέο μισθολόγιο, και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι ζητούν την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα απορριμματοφόρα και στον καθαρισμό δρόμων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασοπυροσβεστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι δασοπυροσβέστες μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δοσοπυροσβεστών. Αίτημα τους η άμεση εργασιακή αποκατάστασή τους, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας 500 ευρώ σε 240 συναδέλφους τους και τέλος η χορήγηση δασικού επιδόματος. Οι δασοπυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Δεύτερη μέρα απεργίας των έκτακτων αρχαιολόγων

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την απεργία τους οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠ.ΠΟ. Αίτημα τους η εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 για τις 24μηνες συμβάσεις, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητούν επίσης την πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων «με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια». Οι αρχαιολόγοι πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συγκέντρωση στο θέατρο «Ολύμπια» και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο της στο οποίο έχει περιέλθει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο μεταξύ ματαιώθηκε ο «Χορός των Μεταμφιεσμένων», συμπαραγωγή του Μεγάρου με τη Λυρική που είχε προγραμματιστεί για τις 24, 27, 29 και 31 Ιανουαρίου 2010.

Τελεσίγραφο από τους ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας

Μέχρι σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι έχουν δώσει τελεσίγραφο στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οδικής βοήθειας, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό προκριμένου να συζητήσουν το αίτημα τους να συνεργάζονται με περισσότερες από μία εταιρεία ανά νομό που ισχύει σήμερα

Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στη λεωφορειολωρίδα στη Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Μεταφορών μέχρι και το Δημόκριτο και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για συνάντηση με τον υπουργό, προειδοποιούν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις – πιθανόν και αποκλεισμό δρόμων.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου