Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Νομοσχέδιο για προσλήψεις

Κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την πλήρη υπαγωγή του στο ΑΣΕΠ.

Με το νομοσχέδιο προτείνεται η επέκταση της ισχύος του νόμου 2190 για τις προσλήψεις σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, για τη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο, κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, εκκλησιαστικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς όπου το Δημόσιο ασκεί ιδιαίτερη επιρροή, καταργουμένης κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50%, της μοριοδότησης των υποψηφίων για διορισμό που έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στα προγράμματα stage και ανακαλούνται οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων που εκδόθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, με ματαίωση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για "μείζονα νομοθετική πρωτοβουλία αφορά την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, βάζοντας τέλος στις πελατειακές σχέσεις που επικρατούν στις προσλήψεις του Δημοσίου, επαναφέροντας την αξιοκρατία, σταματώντας την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου