Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το χρονικό της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Η κρατική τρομοκρατία δολοφονεί!

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη οι κρατικοί δολοφόνοι περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, όταν δέχτηκαν λεκτικούς διαπληκτισμούς από τον κόσμο. Αμέσως ο μπάτσος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα παιδί 15 χρονών, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στον Ευαγγελισμό.

Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μπάτσους και κλούβες, ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό όπου απώθησε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους που είναι γεμάτοι με οδοφράγματα και γίνονται συγκρούσεις. Κόσμος από όλη την Αθήνα κατευθύνεται για στο Πολυτεχνείο. Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις [ Ηράκλειο Κρήτης | Θεσσαλονίκη].

Αργότερα το βράδυ συγκρούσεις γίνονται έξω από το Πολυτεχνείο [Φώτο] καθώς και αυθόρμητη πορεία στην Αθήνα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ εχούν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και την Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και έγινε επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στο Πάντειο.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις "συγνώμες" μπάτσων και πολιτικών αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο κάθε μορφής εξουσίας. Η καταστολή, οι συλλήψεις, οι σφαίρες, πλαστικές ή κανονικές και η παραπληροφόρηση. [Ανοικτή επιστολή φαντάρων]

Nα εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στον πλούτο, τον καπιταλισμό και την εξουσία
ενάντια στην συγκάληψη της δολοφονίας.

http://athens.indymedia.org/features.php3?id=598

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου