Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ασήμι αξίας 170 εκατ. ευρώ ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στον Βόρειο Ατλαντικό


Το μεγαλύτερο φορτίο πολύτιμου μετάλλου που βρέθηκε ποτέ στη θάλασσα ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο ενός βρετανικού φορτηγού πλοίου, το οποίο βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα παγωμένα νερά του Βορείου Ατλαντικού.

Πρόκειται για 200 τόνους ασήμι αξίας 170 εκ. ευρώ που ανακαλύφθηκε από την αμερικανική εταιρεία αρχαιολογίας και ναυαγιαιρεσίας Odyssey Marine σε βάθος 4.700 μέτρων στο ναυάγιο του Gairsoppa, το οποίο με το ξέσπασμα του πολέμου εκτελούσε δρομολόγια για το βρετανικό εμπορικό ναυτικό.

Το πλοίο βυθίστηκε τον Φεβρουάριο του 1941, από τορπίλη γερμανικού υποβρυχίου, ενώ είχε πέσει σε κακοκαιρία και προσπαθούσε να προσαράξει στην Ιρλανδία. Μόνος ένας ναύτης, ο Ρίτσαρντ Άιρες, κατάφερε να φθάσει ζωντανός στη στεριά έπειτα από 13 ημέρες στη θάλασσα.

Το ναυάγιο του πλοίου βρέθηκε στον βυθό σε κατακόρυφη θέση, με τα αμπάρια απασφαλισμένα. Το φορτίο ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια ρομποτικών υποβρυχίων. Το Gairsoppa μετέφερε 200 τόνους ασήμι για τις ανάγκες της χρηματοδότησης του πολέμου από την Καλκούτα της Ινδίας στο Λίβερπουλ μέσω του Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που σύναψε η Odyssey με το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας, η εταιρεία θα κρατήσει το 80% της αξίας του φορτίου, κάτι που θα της αποφέρει περίπου 136 εκ. ευρώ. «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση -τον εντοπισμό και την αναγνώριση του ναυαγίου- τώρα δουλεύουμε σκληρά για να σχεδιάσουμε τη φάση της ανέλκυσης» σχολίασε ο Άντριου Κρεγκ της Odyssey Marine. Οι εργασίες ανέλκυσης αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Lou Reed και Metallica New Video

Άφαντα μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα εισιτήρια των Coldplay για τις τρεις εμφανίσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο


Η μπάντα θα κάνει μια μικρή (κυριολεκτικά) τουρνέ στις αρχές του Δεκέμβρη παίζοντας στη Γλασκόβη, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο στις 3,4 και 9/12 αντίστοιχα.

Τα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν τη Παρασκευή (23/9) το πρωί έγιναν ανάρπαστα μέσα σε ελάχιστη ώρα αν και υπήρχαν ημέρες πριν (κατά την ανακοίνωση της μελλοντικής έκδοσης τους) παράπονα για το υψηλό αντίτιμο (65 λίρες) και για το όριο των 2 τικέτων που μπορούσε να αγοράσει έκαστος οπαδός.

Υπάρχουν βέβαια φήμες ότι θα προστεθούν κάποια shows στη ουρά της προαναφερθείσας τριάδας αλλά μέχρι τότε πολλοί fans διαμαρτύρονται έντονα σε forums…

avopolis.gr

Δήλωση Ευ.Βενιζέλου για δημοσιεύματα περί «συντεταγμένης χρεωκοπίας»


O Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αναγκάζομαι να διαψεύδω κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια «συντεταγμένης χρεωκοπίας» της χώρας. Αυτά τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό για να ανακυκλωθεί η συζήτηση αυτή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων που δεν εκφράζουν ούτε την Ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φτάσαμε τώρα στο σημείο να υπάρχουν δημοσιεύματα για το τι ειπώθηκε σε μία κλειστή συνάντηση με τη συμμετοχή μόνον της κας Λαγκάρντ, του κ. Τρισέ και τη δική μου. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα δημοσιογράφο ως προς το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή. Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση για αυτό το περιβόητο σενάριο της «συντεταγμένης χρεωκοπίας». Όποιος μάλιστα γνωρίζει τις απόψεις προσώπων και θεσμών ποτέ δεν θα μπορούσε να υποθέσει ότι συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Μόνον μία άσχετη και επιπόλαιη προσέγγιση που δεν αντιλαμβάνεται την βλάβη που προκαλεί στη χώρα μπορεί να εμπνέει παρόμοια δημοσιεύματα και σχόλια.

Στις αναλυτικές δηλώσεις που έχω κάνει και στις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία, αποτυπώνεται η κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά περιγράφεται και η προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα, εφόσον φυσικά είμαστε σοβαροί, ενωμένοι, υπεύθυνοι και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Την αξίωση της ειλικρίνειας όμως δεν είναι σωστό και δίκαιο να την έχει κάποιος μόνον από την κυβέρνηση, που δίνει μία σκληρή μάχη για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και άρα της ισχύος της χώρας που έχει δυστυχώς τρωθεί λόγω χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και των αντίστοιχων πρακτικών και νοοτροπιών.

http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2637-statement

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ


Ο Σούπερμαν είναι ο πρώτος χάρτινος υπερήρωας, αν και αρχικώς οι δημιουργοί του, Τζέρι Σίγκελ και Τζόε Σάστερ, τον προόριζαν ως έναν κακοποιό. Με αυτό τον χαρακτήρα πρωτοεμφανίστηκε το 1935 στην «Κυριαρχία του Σούπερμαν». Επιδίωξή του σ' αυτή την ιστορία ήταν να εξουσιάσει όλο τον κόσμο με τη βία. Στην πραγματικότητα, όμως, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος και οι πωλήσεις δεν πήγαν καθόλου καλά. Έτσι, οι δημιουργοί του αναγκάστηκαν να επανατοποθετήσουν τον υπεράνθρωπό τους, αυτή τη φορά στο πλευρό του νόμου.

Ο πρώτος Σούπερμαν με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα, γεννήθηκε ως Καλ-Ελ στον πλανήτη Κρύπτον. Ο πατέρας του ήταν ο ηγέτης και επιστήμονας Τζορ-Ελ, ο οποίος -δευτερόλεπτα προτού ο Κρύπτον εκραγεί- έβαλε τον γιο του σε μία διαστημική κάψουλα και τον έστειλε στη Γη. Προσγειώθηκε λίγο έξω από τη μικρή πόλη του Σμόλβιλ, όπου τον βρήκαν και τον υιοθέτησαν ο Τζόναθαν και η Μάρθα Κεντ.

Μεγαλώνοντας, ο Καλ-Ελ ανακάλυψε ότι στον κόσμο μας διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις κι άρχισε να μάχεται το έγκλημα, κρατώντας την ταυτότητά του μυστική. Μεταξύ των ανθρώπων, κυκλοφορεί με το όνομα Κλαρκ Κεντ κι εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Daily Planet, όπου γνώρισε και την αγαπημένη του Λόις Λέιν, μία όμορφη και φιλόδοξη συνάδελφό του.

Ο «αναγεννημένος» Σούπερμαν έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο τεύχος της σειράς Action Comics, την 1η Ιουνίου του 1938, και πολύ σύντομα έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες. Για τα πνευματικά δικαιώματα, οι δημιουργοί του εισέπραξαν από την DC Comics το ποσό των 130 δολαρίων. Στη συνέχεια, όμως, η εταιρία αντέγραψε τον χαρακτήρα χωρίς να ανανεώσει τη σχετική άδεια, ενώ άρχισε να μηνύει και όλες τις άλλες εταιρίες που έπρατταν το ίδιο.

Έπειτα από τρία χρόνια δικαστικών αγώνων, οι Σίγκελ και Σάστερ δικαιώθηκαν και η DC Comics κλήθηκε να τους καταβάλει 75.000 δολάρια ετησίως, ένα πολύ μικρό μέρος από τα τεράστια κέρδη που της απέφερε ο Σούπερμαν. Όταν το 1946 ζήτησαν και νέα αύξηση, απολύθηκαν. Ακολούθησαν άλλα δύο χρόνια δικαστικών μαχών, έως το 1948, οπότε έλαβαν 200.000 δολάρια και παραιτήθηκαν οποιασδήποτε άλλης απαίτησης.

Κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70, η δημοτικότητα του Σούπερμαν άρχισε να μειώνεται, καθώς νέοι ήρωες έκαναν την εμφάνισή τους. Τότε κρίθηκε απαραίτητη μία ανανέωση του υπερανθρώπου, προκειμένου να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον των σύγχρονων αναγνωστών. Τον εκμοντερνισμό του ανέλαβε ο Τζον Μπερν, ο οποίος αποφάσισε να ξαναγράψει την ιστορία του Σούπερμαν απ' την αρχή, αλλάζοντας αρκετά κομμάτια της. Με την επάνοδό του, το 1986, ο Σούπερμαν γνώρισε τεράστια επιτυχία, σκαρφαλώνοντας και πάλι στην κορυφή των πωλήσεων.

Στη μεγάλη οθόνη, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 26 Σεπτεμβρίου του 1941, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων των Fleischer Studios. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ το 1978 έκανε πρεμιέρα και η πρώτη δραματοποιημένη κινηματογραφική ταινία «Σούπερμαν: Η ταινία», με τον Κρίστοφερ Ριβ στον ομώνυμο ρόλο. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και στις τρεις συνέχειες της ταινίας, «Σούπερμαν ΙΙ» το 1980, «Σούπερμαν ΙΙΙ» το 1983 και «Σούπερμαν ΙV» το 1987. Στην πέμπτη συνέχεια, που αναμένεται να προβληθεί στις σκοτεινές αίθουσες τον Ιούνιο του 2006, με τίτλο «Ο Σούπερμαν επιστρέφει», τον υπεράνθρωπο θα ενσαρκώσει ο Μπράντον Ρουθ.

26 Σεπτεμβρίου - ΑΛΜΑΝΑΚ


1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

1944: Υπογράφεται στην Καζέρτα της Ιταλίας η «Συμφωνία της Καζέρτας», ανάμεσα στους Σαράφη, Ζέρβα και Σκόμπυ, που προβλέπει ότι όλες οι ανταρτικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα τίθενται υπό τις διαταγές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

1957: Κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το West Side Story, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών.

1969: Οι Beatles κυκλοφορούν το δίσκο τους «Abbey Road».

2000: Το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαμινα» βυθίζεται στ' ανοιχτά της Πάρου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 80 άτομα.

Γεννησεις

1888: Τ.Σ. Έλιοτ, αμερικανός ποιητής και δοκιμιογράφος. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948. («Έρημης Χώρας»)

Θανατοι

1902: Λιβάι Στρος, γερμανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν.

1904: Λευκάδιος Χερν, κεφαλλονίτης συγγραφέας, που έζησε πολλά χρόνια στην Ιαπωνία και με τα βιβλία του έκανε γνωστή στη Δύση τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

1989: Παύλος Μπακογιάννης, πολιτικός. Δολοφονήθηκε στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

H 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών


Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στατιστικά Στοιχεία:

Στην Ευρώπη, σήμερα, ομιλούνται 200 γλώσσες και διάλεκτοι.

Η πιο διαδεδομένη γλώσσα μεταξύ των Ευρωπαίων είναι τα Aγγλικά, καθώς το 34% των ευρωπαίων πολιτών τα χρησιμοποιεί ως δεύτερη γλώσσα. Ακολουθούν τα Γερμανικά (12%) και τα Γαλλικά (11%).

Οι πιο γλωσσομαθείς στην Ευρώπη είναι οι Λουξεμβούργιοι, καθώς το 99% μπορεί να συνεννοηθεί σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Ακολουθούν Λετονοί και Μαλτέζοι με 93%. Αντιθέτως, μόλις το 29% των Ούγγρων μιλά μια ξένη γλώσσα, ενώ ακολουθούν οι Άγγλοι (30%), οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί (36%).

Ένας στους δύο Έλληνες (49%) είναι ικανός να συνεννοηθεί σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ποσοστό το οποίο συμπίπτει με τον κοινοτικό μέσο όρο.

Το 44% των Ελλήνων έχει ως δεύτερη γλώσσα, μετά τη μητρική, τα Αγγλικά, το 8% τα Γαλλικά και τα Γερμανικά και το 3% συνεννοείται καλύτερα στα Ιταλικά.

Οι πιο γλωσσομαθείς είναι οι μαθητές, καθώς οκτώ στους δέκα είναι σε θέση να συνεννοηθούν σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Η Ε.Ε επενδύει πάνω από 30 εκατ. ευρώ το χρόνο σε προγράμματα που προωθούν την εκμάθηση των γλωσσών, όπως το Socrates και το Leonardo da Vinci, προγράμματα που αναφέρονται κυρίως σε νέους και ουσιαστικά αφορούν την ανταλλαγή μαθητών ή φοιτητών σε διαφορετικά σχολεία ή πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Πλατεία Βικτωρίας: η απόλυτη κατάληψη και εγκατάλειψη


Η πλατεία Βικτωρίας, μία από τις κεντρικές πλατείες των Αθηνών, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίον του Άρεως, τα δικαστήρια και την ΑΣΟΕΕ, και η ευρύτερη περιοχή έχει εντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.

Οι κάτοικοι ΔΕΝ μπορούμε να καθήσουμε στην πλατεία μας, ΚΑΝΕΝΑ παιδί της γειτονιάς μη Αφγανικής καταγωγής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει στην πλατεία του, τα ελάχιστα εναπομείναντα καταστήματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δουλέψεουν, ΤΙΠΟΤΑ δεν θυμίζει ελληνική γειτονιά ή τέλος πάντων γειτονιά με στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης.

Σκουπίδια παντού, δυσωδία και εξαθλίωση με την ανοχή και τις ευχές του Ελληνικού Κράτους....

Να προσθέσουμε το «παζάρι», de facto κατάσταση πλέον, στην Πατησίων και τους πέριξ αυτής δρόμους, το οποίο μας στερεί και το δικαίωμα μας να περπατάμε σαν άνθρωποι και όχι ακροβατώντας, σπρώχνοντας και πέφτοντας πάνω στα απλωμένα παράνομα εμπορεύματα. Έχουμε χάσει την ελευθερία μας να κινούμαστε στην περιοχή μας. Σε ποιά άλλη περιοχή της Αθήνας ή της Ελλάδας οι κάτοικοι δεν μπορούν να χαρούν τους χώρους αναψυχής τους και τα πεζοδρόμια τους;

Το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει: «Η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας είναι σημείο προσωρινής εγκατάστασης ή συνάθροισης ατόμων κατά κύριο λόγο από το Αφγανιστάν και έχει δημιουργηθεί άτυπα μια μικρή δική τους κοινότητα» διαπιστώνει το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσθέτοντας ότι «η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη». Εξετάστηκαν 290 άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που έχουν φύγει από τη χώρα τους για οικονομικούς λόγους και στερούνται κάθε νόμιμου εγγράφου. Κατά δήλωσή τους μένουν στην Ελλάδα σε διαμερίσματα μαζί με μεγάλο αριθμό ενοίκων έναντι τριών ευρώ το άτομο».

Εμείς οι υπόλοιποι κάτοικοι συνυπαρχουμε με αυτή την κατάσταση. Για πόσο ακόμη; Ήδη η περιοχή έχει αποψιλωθεί από οικογένειες, ελεύθερους επαγγελματίες, Ελληνικά καταστήματα και Έλληνες κατοίκους. Όλοι αναρωτιόμαστε αν τελικά αυτός είναι ο στόχος ή απλά η κατάσταση ξέφυγε;

Κανένα άραγε δεν απασχολεί το προφίλ των νέων αυτών κατοίκων; Κανένα δεν απασχολεί η κατάληψη της πλατείας από ανθρώπους χωρίς χαρτιά; Κανένα δεν απασχολεί το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι στοιβάζονται στα διαμερίσματα της περιοχής, όπου δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και πως μόνο αυτό είναι βόμβα για την υγεία των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή διέρχονται από την περιοχή; Κανένα δεν προβληματίζει η εκμετάλλευση που γίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους; Κανένα δεν προβληματίζει το πού και το πώς βρίσκουν έστω τα τρία αυτά ευρώ την ημέρα για να κοιμηθούν;

Πρέπει όλος ο κόσμος να περάσει από την πλατεία Βικτωρίας για να αντικρύσει την κατάντια μίας Πολιτείας που δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ούτε στις πλατείες της. Να έρθει όλος ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, οι πολιτικοί, ο δήμαρχος να δούνε αυτή την αισχρή καθημερινότητα, για να καταλάβουν όλοι την οργή του κόσμου, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια είναι υπό διωγμόν, κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του και αναγκασμένος να ζει σε κτίρια-στάβλους και δρόμους-φαβέλες, στερούμενος ακόμη και το δικαίωμα να απολαύσει λίγο ήλιο σε ένα παγκάκι της γειτονιάς του.

Κάτοικοι 6ου διαμερίσματος

Οι υποψηφιότητες για το ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς


Συνολικά 35 θα είναι τα υποψήφια μοντέλα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Car of the Year 2012. Να σημειώσουμε ότι, για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιο μοντέλο, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στην αγορά ή να εμφανιστεί πριν από το τέλος του έτους, σε πέντε ή περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και το καθένα να έχει τουλάχιστον 5.000 πωλήσεις ετησίως.

Η εκλογική διαδικασία έχει δύο στάδια. Στο πρώτο δημιουργείται μια μικρή λίστα με 7 μοντέλα, η οποία θα ανακοινωθεί στις 9 Ιανουαρίου του 2012, και στο δεύτερο ανακοινώνεται ο μεγάλος νικητής, και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου του 2012. Να θυμίσουμε ότι τον φετινό τίτλο κατέκτησε το ηλεκτρικό Nissan Leaf (στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα), ενώ για την ιστορία το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς ήταν το Rover 2000. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μοντέλα που είναι υποψήφια.


1. Audi A6
2. Audi Q3
3. BMW 1
4. BMW 6
5. Chevrolet Aveo
6. Chevrolet Orlando
7. Citroën DS4
8. Citroën DS5
9. Fiat Panda
10. Ford Focus
11. Honda Civic
12. Hyundai i40
13. Hyundai Veloster
14. Kia Picanto
15. Kia Rio
16. Lancia Ypsilon
17. Lexus GS
18. Mazda CX-5
19. Mercedes B Class
20. Mercedes ML
21. Mercedes SLK
22. Opel Ampera/Chevrolet Volt
23. Opel Zafira Tourer
24. Peugeot 508
25. Peugeot 3008 HYbrid4
26. Porsche 911
27. Range Rover Evoque
28. Renault Kangoo Z.E.
29. Renault Fluence Z.E.
30. Ssangyong Korando
31. Toyota Verso S/Subaru Trezia
32. Toyota Yaris
33. Volkswagen Beetle
34. Volkswagen Jetta
35. Volkswagen up!

zougla

Nέο χαράτσι: Κανένα ακίνητο δε θα μεταβιβάζεται δίχως πιστοποιητικό "μη αυθαιρεσίας"!


- Δε θα μπορείτε να γράψετε το σπίτι σας στα παιδιά σας δίχως αυτό το χαρτί
- Αφορά όλα τα ακίνητα: σπίτια, μαγαζιά, αποθήκες ακόμη και...μαντριά
- Φυλακή και χρηματικά πρόστιμα προβλέπονται για όσους"μαγειρέψουν" το πιστοποιητικό
- Πως θα υπολογίσετε πόσα θα πληρώσετε για το νέο χαράτσι

Νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στις 13/9/2011 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και δημοσιέυτηκε στο ΦΕΚ στις 21/9/2011.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Όπως εξηγεί στο Νewsit o πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ – Μ.Β.Α, και Ενεργειακός Επιθεωρητής (Αρ. Μητρώου 341), Μιχάλης Σιδηρόπουλος, σύμφωνα με τον νόμο σε κάθε δικαιοπραξία (πώληση, μεταβίβαση, επικαρπία ακινήτου κ.λπ) καθώς και σε σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο θα πρέπει να επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού με τις οποίες να δηλώνεται και να βεβαιώνεται ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές.

Για να το πούμε με απλά λόγια ακόμη και εάν θέλετε να γράψετε το σπίτι σας στα παιδιά σας ή αν θέλετε να το πουλήσετε γιατί δεν αντέχετε να τα οικονομικά του βάρη δε θα μπορείτε να το κάνετε εάν πρώτα δε φωνάξετε μηχανικό που θα σας συντάξει πιστοποιητικό ΜΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Για παράδειγμα στον νόμο για τη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν εκτός από τα κλασικά αυθαίρετα, κτίρια που έχουν υπέρβαση στο επιτρεπόμενο ύψος και όγκο του κτιρίου γενικότερα, στα επιτρεπόμενα τετραγωνικά δόμησης, στα επιτρεπόμενα τετραγωνικά κάλυψης με αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, αλλά και κτίρια με άλλες αυθαιρεσίες που θα πρέπει να διευκρινισθούν από τις συνοδευτικές εγκυκλίους του νόμου.

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟΥΣ "ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ" ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Οι συμβολαιογράφοι που θα συντάσσουν συμβόλαια, οι μεσίτες, οι δικηγόροι, οι υποθηκοφύλακες και οι λοιποί που εμπλέκονται σε αυτά, εφόσον δεν έχει επισυναφθεί η παραπάνω δήλωση και βεβαίωση, θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή έως 100.000€ ανάλογα με την αξία της αυθαίρετης κατασκευής.
Οι παραπάνω ποινές αφορούν και τους μηχανικούς που θα χορηγήσουν ανακριβή βεβαίωση στους οποίους επιπλέον θα επιβάλλεται και προσωρινή ή οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος.

Συνεπώς για να μπορέσει κάποιος να μεταβιβάσει το ακίνητό του θα πρέπει να εξασφαλίσει την παραπάνω βεβαίωση μηχανικού, άρα να μην έχει αυθαιρεσίες το ακίνητό του.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο θα ετοιμάσει τη βεβαίωση που υπογράφουν οι μηχανικοί και γίνεται προσπάθεια αυτή να αφορά μόνο σημαντικές παρανομίες (σημαντικές υπερβάσεις ύψους, δόμησης, όγκου, αλλαγές χρήσεως) και όχι μικροαυθερεσίες (π.χ υπέρβαση ύψους κατά 5 εκατοστά, μικρότερο από το προβλεπόμενο λεβητοστάσιο κ.λ.π) γιατί σε αυτή την περίπτωση το 95% των ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να ενταχθεί στο νόμο για ρύθμιση.

Ο νόμος εξαιρεί από τη ρύθμιση ακίνητα προ του 1955, ακίνητα που έχουν νομιμοποιηθεί με άλλους νόμους (νόμος Τρίτση 1983) και που έχει περατωθεί η διατήρησή τους με το νόμο 3843/2010 (ημιυπαίθριοι), όταν όμως τα ακίνητα αυτά δε βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο πόλης, σε δάσος, δημόσιο κτήμα, αρχαιολογικό χώρο κ.λ.π

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει υπόγειο 35 τ.μ που είναι κατοικία και στη δήλωσή του με το νόμο για τους ημιυπαίθριους δήλωσε 24 τ.μ για να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητό του γιατί δε θα πάρει τη βεβαίωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για τη ρύθμιση σε γενικές γραμμές είναι ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Χ 15% Χ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ Χ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

Οι συντελεστές είναι αρκετοί και εξαρτώνται από την ύπαρξη ή όχι οικοδομικής άδειας, από τον αν το ακίνητο είναι εντός ή εκτός σχεδίου ή οικισμού, το είδος της παράβασης κ.λ.π.

Με την πληρωμή του προστίμου αναστέλλεται για 30 χρόνια η επιβολή κυρώσεων για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός μέχρι 28/7/2011.

newsit.gr

Eγκαταλείπουν τις οικίες τους δύο εκ. Ινδοί Video

Περισσότεροι από 2.000.000 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ περισσότεροι από 80 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην Ινδία και στα κρατίδια Ορίσα, Ουτάρ Πραντές και Μπιχάρ.

Καταρρακτώδεις βροχές που επέφεραν οι μουσώνες πλήττουν την Ινδία εδώ και δύο εβδομάδες.

Σε συναγερμό βρίσκονται οκτώ επαρχίες στο Μπιχάρ, ενώ δέκα περιοχές στην Ορίσα, το κρατίδιο που επλήγη περισσότερο, έχουν πλημμυρίσει.


Φοιτητές στο studio της ΕΡΤ Video

Όλα τα γκολ της 4ης αγωνιστικής της Superleague Video

Πρώτοι οι Έλληνες ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακού νοσήματος


Οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς όπως τονίζουν οι επιστήμονες, έχουμε εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και διαβίωσης.

Το 45-50% των Ελλήνων είναι καπνιστές, έως και το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 1/3 έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα των παραπάνω στοιχείων, είναι να καταγράφονται στην Ελλάδα 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών, εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο εμφανίζονται δυσοίωνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς κάθε 2 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος που οφείλεται στη νόσο, κάθε 5 δευτερόλεπτα σημειώνεται μια καρδιακή προσβολή και κάθε 6 δευτερόλεπτα εκδηλώνεται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας στον κόσμο, καθώς ένας στους τρεις θανάτους παγκοσμίως, οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Έως το 2025, οι θάνατοι θα ξεπερνούν τους 25.000.000 ετησίως. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 17 εκατομμύρια άνθρωποι, εξαιτίας της καρδιαγγειακής νόσου.

Εξάλλου, ένας στους δέκα άνδρες, ηλικίας 50-59 ετών, έχει «σιωπηλή» στεφανιαία νόσο και κινδυνεύει να υποστεί έμφραγμα χωρίς προειδοποίηση. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι περισσότερο τυχερές, καθώς το καρδιακό επεισόδιο συνήθως «προειδοποιεί» με πόνο στο στήθος.

Πρώτη αιτία θανάτου από καρδιά των νέων ηλικίας κάτω των 35 ετών στην Ελλάδα, είναι σήμερα η καρδιακή ανεπάρκεια, που οφείλεται στη β-μεσογειακή αναιμία, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 1.200 παιδιά με παθήσεις της καρδιάς.

Μόνο στη χώρα μας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 15.000 νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, πολλά από τα οποία αποβαίνουν μοιραία για τον ασθενή.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν την άμεση αλλαγή του τρόπου ζωής. Όπως επισημαίνουν μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου κατά 20-25%, μπορεί να επιτευχθεί εάν κάποιος ακολουθεί σταθερά τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής, ενώ ελάττωση του βάρους κατά 5%, επιτυγχάνει 30% μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους που θεωρείται και το πλέον επικίνδυνο. Η διακοπή του καπνίσματος, η σωστή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων.

Ομαδικός τάφος με 1.270 πτώματα στη Λιβύη Video

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στην πρωτεύουσα Τρίπολη που περιέχει τα πτώματα περισσότερων από 1.270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μουάμαρ Καντάφι το 1996, στη φυλακή Αμπού Σαλίμ.


Secret graves found in Libya - Africa - Al Jazeera English Video

Η εξέγερση που απομάκρυνε τον περασμένο μήνα τον Καντάφι από την εξουσία πυροδοτήθηκε από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες συνδέονταν με την σφαγή στην Αμπού Σαλίμ. Τον Φεβρουάριο, οι οικογένειες κρατουμένων που σκοτώθηκαν στη φυλακή το 1996 διαδήλωσαν στην Βεγγάζη με αίτημα την αποφυλάκιση του δικηγόρου τους.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι κατά τη σφαγή του 1996 περίπου 2.000 κρατούμενοι στην Αμπού Σαλίμ σκοτώθηκαν.

«Μιλάμε για περισσότερους από 1.270 μάρτυρες και πρέπει να ξεχωρίσουμε τον έναν από τον άλλον για αναγνώριση συγκρίνοντας το DNA τους με εκείνο μελών της οικογένειάς τους. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια,» δήλωσε ο δρ Οσμάν Αμπντουλ, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Πέθανε η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Μαατάι


Η Κενυάτισσα οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, που τιμήθηκε το 2004 με το Νόμπελ Ειρήνης για τη συνεισφορά της στον αγώνα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της ειρήνης, πέθανε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι όπου υποβαλλόταν σε αντικαρκινική θεραπεία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε και το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης, το μεγαλύτερο πρόγραμμα δενδροφύτευσης στην Αφρική που έχει ως στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τις γυναίκες και αναβαθμίζοντας την εικόνα τους στην κοινωνία, το οποίο η Μαατάι ίδρυσε το 1977.

«Με μεγάλη λύπη το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης ανακοινώνει το θάνατο της ιδρύτριας και προέδρου του, καθηγήτριας Ουανγκάρι Μούτα Μαατάι, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

«Ο θάνατός της είναι μεγάλη απώλεια για όλους εμάς που την γνωρίζαμε και για όσους θαύμαζαν την αποφασιστικότητά της για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με ειρήνη και υγεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την ίδρυσή του το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης έχει φυτέψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δέντρα στην Αφρική.

Πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή δοκίμασε η Ινδία


Το Νέο Δελχί δοκίμασε με επιτυχία πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα κατά μήκος των ακτών της δοκιμή ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Prithvi-II εκτοξεύθηκε από το ανατολικό κρατίδιο Ορίσα και πέτυχε το στόχο του που ήταν στον κόλπο της Βεγγάλης, δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου δοκιμών, ο Σ.Π. Ντας. «Η δοκιμή πέτυχε όπως και όλοι οι στόχοι της αποστολής», τόνισε.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Έρευνας του ινδικού υπουργείου Άμυνας κατασκεύασε μια σειρά πυραύλων στο πλαίσιο της αποτρεπτικής στρατηγικής της χώρας απέναντι στους κινέζους και πακιστανούς γείτονές της, οι οποίοι όπως η Ινδία, διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Ο πύραυλος Prithvi-II, μήκους εννέα μέτρων και βεληνεκούς 150 με 350 μέτρων, μπορεί να φέρει εκρηκτική γόμωση ενός τόνου.

Ο πύραυλος είχε δοκιμαστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Shourya, δοκιμάστηκε με επιτυχία το Σάββατο από το ίδιο κέντρο εκτόξευσης στο κρατίδιο Ορίσα.

Περισσότερες από 2.000 γυναίκες απευθύνθηκαν στη συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή SOS.


Περισσότερες από 2.000 κλήσεις δέχτηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας της, η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που λειτουργεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Η τηλεφωνική γραμμή είναι εθνικής εμβέλειας και παρέχει άμεση συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 11 Μαρτίου 2011 έως 11 Σεπτεμβρίου 2011, δέχτηκε 2.090 κλήσεις. Επί του συνόλου των κλήσεων 1.653 (79%) αφορούσαν σε καταγγελία περιστατικών έμφυλης βίας. Από αυτές οι 1.247 κλήσεις (60%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 406 κλήσεις (19%) αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (κυρίως από φίλους/-ες 25% και συγγενείς 47%)

Από τις 1.247 κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, οι 1.082 κλήσεις (87%) αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας από σύζυγο/σύντροφο, οι 46 κλήσεις (4%) σεξουαλικής παρενόχλησης, και οι 20 κλήσεις για βιασμό, ενώ 112 κλήσεις (9%) αφορούσαν σε καταγγελία άλλων μορφών βίας πέραν των παραπάνω.

Τα αιτήματα των γυναικών που καλούν στην τηλεφωνική γραμμή αναφέρονται στην ψυχοκοινωνική στήριξη, 604 κλήσεις (48%), σε νομική συμβουλευτική, 264 κλήσεις (21%) και σε νομική βοήθεια 289 κλήσεις (23%).

Από τις γυναίκες θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με την εργασιακή τους κατάσταση στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι: 35% είναι απασχολούμενες (από τις οποίες το 12% αυτοαπασχολούμενες), 38% είναι άνεργες (από τις οποίες το14% μακροχρόνια άνεργες) και 11% είναι ανενεργές.

Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η ηλικία τους φαίνεται ότι: 4% είναι νέες, από 15 έως 24 χρόνων, 26% είναι ηλικίας 25 έως 39 χρόνων, 30% είναι 40 έως 54 χρόνων, 14% είναι 55-64 και 4% είναι από 65 ετών και άνω.

Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με το μορφωτικό επίπεδο φαίνεται ότι: 0,3% είναι τυπικά αναλφάβητες, 15% έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 12% την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 7% τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου και 15,5% την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το σύνολο των γυναικών που κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή προκύπτει ότι το 77% είναι Ελληνίδες, το 11% μετανάστριες, το 1% ανήκουν σε μειονότητες, το 2% είναι ΑΜΕΑ και το 0,5% ανήκουν στην κατηγορία των άλλων μειονεκτούντων ατόμων.

Ως προς την οικονομική κατάσταση η πλειοψηφία των θυμάτων που απάντησαν στην αντίστοιχη ερώτηση την περιγράφει ως μέτρια (19%) και κακή (24%), ενώ το 14% την αναφέρει ως καλή.

Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να σχολιασθούν στην Ημερίδα «Βία κατά των Γυναικών - Μεθοδολογία Συμβουλευτικής», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Α. Πάντου - δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), από της 9:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.

Στην Ημερίδα θα παρουσιασθούν δύο εργαλεία συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου:

α) ο Οδηγός παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών

β) το Εγχειρίδιο συμβουλευτικής για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Πρόκειται για εργαλεία συμβουλευτικής, τα οποία εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΓΙΦ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και περιλαμβάνουν τις βασικές αρχές ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου, αναφορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις γυναικών, πρότυπους κανονισμούς λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών και κώδικα δεοντολογίας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

kathimerini

Τζένιφερ Λόπεζ - Η ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Πιο σέξι από ποτέ εμφανίστηκε η Τζένιφερ Λόπεζ στη σκηνή του iHeart Music Festival στο Λας Βέγκας.












Οι πιο τρελοί Νόμοι του κόσμου…!


*Απαγορεύεται στη Γαλλία να ονομάσεις ένα γουρούνι Ναπολέων.

*Στην πολιτεία του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είναι παράνομο να μεθύσεις ένα ψάρι.


*Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία έγκυος γυναίκα μπορεί νόμιμα να «κάνει την ανάγκη της» οπουδήποτε, ακόμα και στο κράνος ενός αστυνομικού, αν το ζητήσει η ίδια.

*Στην Ινδονησία, ο αυνανισμός τιμωρείται με θάνατο… Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άντρας μπορεί να ουρήσει δημοσίως, με την προϋπόθεση ότι «σημαδεύει» τον πίσω τροχό του δικού του οχήματος και παράλληλα έχει το δεξί του χέρι πάνω στο όχημά του.

*Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι ανύπαντρες γυναίκες που κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο τις Κυριακές, μπορεί να φυλακιστούν.


*Στο Μπαχρέιν, ένας άντρας γιατρός μπορεί να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας, με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης δε θα την κοιτάζει απευθείας, αλλά μέσω της αντανάκλασης ενός καθρέφτη.


*Στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απαγορεύεται η μεταφορά όπλων μεγαλύτερα από 1,8 μέτρα.

*Στο Τορόντο του Καναδά, είναι παράνομο να οδηγείς αυτοκίνητο την Κυριακή, αν πρώτα έχεις φάει σκόρδο.


*Στο Ισραήλ, είναι παράνομο να σκαλίζεις τη μύτη σου την Κυριακή.

filadelfia-xalkidona

Θα χαζέψετε ... (Χ)όλ(ο)ι



























Η συνέχεια
ΕΔΩ

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Ηρακλή


Όλο και λιγοστεύουν οι ελπίδες του Ηρακλή να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα, καθώς απορρίφθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στο Πολιτικό Εφετείο, ζητώντας να μην αγωνίζεται στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης.

Η κύρια αγωγή του «γηραιού» θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, όμως τα περισσότερα στοιχεία συνηγορούν στο ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Πλέον, βέβαια, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οι «κυανόλευκοι» κινδυνεύουν να αγωνίζονται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, αφού έχουν ήδη υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική από την ΕΠΟ και δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι απαραίτητο για την κατηγορία.

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 500 Θεσσαλονικείς

Πρόκειται για άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, τα οποία εμπλέκονται σε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις, τις οποίες εξιχνίασε το ΣΔΟΕ έπειτα από πολύμηνη έρευνα. Οι υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και των καταλογισμών και πλέον έφτασε η ώρα της κρίσης για τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι έχουν μία τελευταία ευκαιρία να γλιτώσουν τα χειρότερα, εφόσον αποδώσουν στο δημόσιο ταμείο όσα ουσιαστικά υπεξαίρεσαν μέσω των παράνομων ενεργειών τους.

Εμπλοκή αθλητικών συλλόγων
Η πρώτη και σοβαρότερη υπόθεση αφορά τεράστια ποσά που υποτίθεται ότι διατέθηκαν σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης για τη διαφημιστική προβολή επιχειρήσεων. Όπως αποκάλυψε η έρευνα του ΣΔΟΕ, η οποία άρχισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, τα ποσά τα οποία φαίνεται να δόθηκαν από επιχειρηματίες σε ομάδες της περιοχής για την προβολή των επιχειρήσεών τους εμφανίζονται να αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερα. Μέσω αυτής της παράνομης δραστηριότητας το ελληνικό δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό μέρος των χρημάτων, αντί να καταλήξει στα ταμεία των ομάδων, κατέληξε στις τσέπες κάποιων παραγόντων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Θ» στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται επτά αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και περίπου 700 επιχειρηματίες, αλλά επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν περίπου για τους πεντακόσιους. Στις ομάδες περιλαμβάνονται οι δύο από τις τρεις μεγαλύτερες της Θεσσαλονίκης (ο ερασιτέχνης, όχι η ΠΑΕ), δύο από την ανατολική Θεσσαλονίκη, ισάριθμες από τη δυτική πλευρά και μία από τη βορειοδυτική. Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκε πολύ μεγαλύτερος αριθμός αθλητικών σωματείων, ωστόσο επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν μόνον για επτά εξ αυτών.

Πώς στηνόταν το κόλπο
Η έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε υπερτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια, πλασματικές καταθέσεις σε τράπεζες, εκτροπή της διαδρομής των χρημάτων από τα ταμεία των σωματείων προς τις τσέπες των παραγόντων κ.ο.κ. Ως όχημα για τις παράνομες συναλλαγές χρησιμοποιήθηκε η διαφημιστική προβολή των επιχειρήσεων στις φανέλες ή στα γήπεδα των ομάδων. Η εξονυχιστική έρευνα του ΣΔΟΕ ανακάλυψε μεταξύ άλλων:
- Υπέρογκες υπερτιμολογήσεις. Βρέθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες εταιρεία εμφανίζεται να πλήρωσε ως και δεκαπλάσια ποσά σε σχέση με άλλη για τον ίδιο διαφημιστικό χώρο στη φανέλα της ίδιας ομάδας. Υπήρξε για παράδειγμα ομάδα η οποία εξέδωσε δελτίο ύψους 10.000 ευρώ για διαφήμιση μιας συγκεκριμένης φίρμας στη φανέλα της, ενώ για ακριβώς ίδια διαφήμιση άλλης εταιρείας η ίδια ομάδα εξέδωσε δελτίο ύψους 100.000 ευρώ! Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, το δεύτερο δελτίο ήταν πλασματικό και το ποσό ιδιαιτέρως παραφουσκωμένο.
- Πλασματικές καταθέσεις. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες επιχειρηματίας εμφανίζεται να καταθέτει σημαντικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μιας ομάδας και το αμέσως επόμενο λεπτό το ίδιο ποσό να βγαίνει από το λογαριασμό της ομάδας και να επιστρέφεται σε λογαριασμό του επιχειρηματία ή άλλου συγγενικού προσώπου του. Βρέθηκαν μάλιστα περιπτώσεις όπου η διπλή αυτή συναλλαγή έγινε χωρίς καν την εμφάνιση μετρητών!
- Περίεργες διαδρομές. Μέρος ή και το σύνολο των χρημάτων τα οποία καταθέτονταν στους λογαριασμούς των ομάδων εκταμιεύονταν την ίδια ημέρα από τους παράγοντες-νόμιμους διαχειριστές και εκπροσώπους των σωματείων, προκειμένου να πληρώσουν τα έξοδα των ομάδων τους. Μόνον που, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε πολλές περιπτώσεις τα παραστατικά τα οποία εμφάνιζαν ως έξοδα ήταν πολύ μικρότερα σε σύγκριση με τα χρήματα τα οποία είχαν βγει από τους λογαριασμούς. Όπερ σημαίνει ότι σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων κατέληγε στις τσέπες των παραγόντων. Όπως αναφέρει αξιόπιστη πηγή, «υπήρξε περίπτωση παράγοντα ενός σχετικά μικρού σωματείου στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρουσίασε έξοδα περίπου 30.000 ευρώ, ενώ είχε κάνει ανάληψη από το λογαριασμό της ομάδας ποσού περίπου 200.000 ευρώ».

Συναλλαγές 200 εκατ. ευρώ
Η έρευνα του ΣΔΟΕ διεξήχθη σε δύο στάδια. Αρχικά ελέγχθηκαν οι ομάδες και εντοπίστηκαν οι περίεργες συναλλαγές, τα πλαστά τιμολόγια, οι πλασματικές καταθέσεις. Ακολούθως ελέγχθηκαν όλοι όσοι είχαν δοσοληψίες με τα εν λόγω σωματεία. Πρόκειται για περίπου 700 άτομα, επιχειρηματίες και προμηθευτές. Ενοχοποιητικά στοιχεία προέκυψαν για περίπου 500 εξ αυτών. Από τις παράνομες αυτές συναλλαγές, οι οποίες εκτιμώνται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2005-2008, το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε (λόγω της απώλειας ΦΠΑ και της σημαντικής έκπτωσης στο φόρο εισοδήματος, αφού οι διαφημιζόμενοι εμφάνιζαν τις παραφουσκωμένες διαφημιστικές δαπάνες ως έξοδα) κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν ήδη σε καταλογισμούς, δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων για αρκετούς από τους παράγοντες. Όσον αφορά τους διαφημιζόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι παραδέχτηκαν το έκνομο της συναλλαγής και συμφώνησαν να ρυθμίσουν τις υποθέσεις καταβάλλοντας στο δημόσιο ταμείο το 40% (εάν πρόκειται για ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρεία) ή το 55% (εάν πρόκειται για ΕΠΕ ή Α.Ε.) της καθαρής αξίας του τιμολογίου. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Διαφορετικά αμέσως μετά θα τους αποσταλούν οι εκθέσεις ελέγχου για καταλογισμό, οι οποίες είναι ήδη έτοιμες, ώστε να ακολουθηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία. Σημειώνεται πως σε περιπτώσεις όπου οι διαφημιζόμενοι δεν παραδέχτηκαν ότι συνέργησαν σε έκνομες πράξεις τούς επιβλήθηκαν ήδη τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο στόχαστρο και 25 λαθραίοι σκαφάτοι
Η δεύτερη υπόθεση που διερεύνησε το ΣΔΟΕ αφορά μεγάλα και πανάκριβα σκάφη αναψυχής, τα οποία, παρότι χρησιμοποιούνται για ιδία χρήση, οι ιδιοκτήτες τους τα δήλωναν ως επαγγελματικά. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνουν το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην αγορά του σκάφους, καθώς και το ΦΠΑ που αφορά τα καύσιμα και τα υπόλοιπα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας. Από τις έρευνες που έγιναν σε όλες τις μεγάλες μαρίνες της χώρας (σε Αττική, Πάτρα, Αρετσού, Χαλκιδική κ.α.) εντοπίστηκαν περίπου 500 τέτοιες περιπτώσεις. Εξ αυτών 25 αφορούν Θεσσαλονικείς, στους οποίους περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι κ.ά.
Δηλώνοντας το ιδιωτικό σκάφος τους ως επαγγελματικό οι ιδιοκτήτες κέρδιζαν ως και 50.000 ευρώ μόνο από την απαλλαγή ΦΠΑ, ενώ επί σειρά ετών προμηθεύονταν καύσιμα και άλλα αναλώσιμα, χωρίς να καταβάλουν τους σχετικούς φόρους.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι, προκειμένου να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό του σκάφους ως επαγγελματικού, οι κάτοχοι εμφάνιζαν συμβόλαια ενοικίασής του σε τρίτα πρόσωπα, τα οποία αποκαλύφθηκε ότι ήταν συγγενείς τους ή υπάλληλοί τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων μόνον το 30% των σκαφών που έχουν δηλωθεί ως επαγγελματικά προορίζονται πράγματι γι’ αυτό το σκοπό και τα υπόλοιπα είναι «μαϊμού».
Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να δηλώσουν την πραγματική χρήση τους καταβάλλοντας μόνον τους φόρους που τους αναλογούν από ΦΠΑ και καύσιμα και γλιτώνοντας προσαυξήσεις και πρόστιμα.
Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση εντός δύο μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τους αναλογούντες φόρους. Σε όσους δεν προσέλθουν θα επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα διαδικασία νομιμοποίησης των σκαφών το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε περί τα 60 εκατ. ευρώ.

makthes

Δεν εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων όσοι διακόπτουν λογαριασμούς ΔΕΗ


Στην επισήμανση ότι δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα,

προχώρησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το in.gr.

«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπίτζας.

Ο ίδιος είπε ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

To κέντρο σήμερα... City of Athens


Η κρίση ήρθε κι έδεσε και το κέντρο της Αθήνας είναι σε φάση βαθειάς ύφεσης και αλλαγής. Τι συνέβη το καλοκαίρι λοιπόν στα ευαίσθητα στις αλλαγές κομμάτια της πόλης και ποιο το σήμερα.

Φυγή οικονομικών μεταναστών
Στις γειτονιές (6ο διαμέρισμα βασικά) που παραδοσιακά φιλοξενούν μετανάστες (απ’ τους εσωτερικούς του ‘70, τους Ανατολικοευρωπαίους του ‘90 στους αφρασιάτες του σήμερα) η κατάσταση αλλάζει. Το αντιλαμβάνεσαι απ’ τους άδειους από παρκαρισμένα αυτοκίνητα δρόμους, απ’ τα ημιυπόγεια που ελάχιστα πια κατοικούνται. Οι πρώην ένοικοί τους έχουν ανεβεί στους ορόφους, μετακόμιση που τουλάχιστον ένα τσικ μεγαλύτερης αξιοπρέπειας το εξασφαλίζει, παίρνοντας την θέση κυρίως Αλβανών και ανατολικών εν γένει, οι οποίοι με τις οικογένειές τους μαζικά εγκαταλείπουν την Ελλάδα (μικρή και μοναδική νέα εισροή είναι οι Ρομά των Βαλκανίων). Όσοι μετανάστες έχουν μείνει πια (πέρα απ’ αυτούς των 90s που έχουν ενσωματωθεί πια) είναι από χώρες μακρινές Ασίας και Αφρικής που εγκλωβισμένο στην ζοφερή πραγματικότητα (ελλείψει δυνατότητας να φύγουν για Ευρώπη) ζούνε σε συνθήκες ένδειας.

Αστυνόμευση
Η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο εντατική στο ιστορικό κέντρο και πέριξ της Ομόνοιας, συνεχείς έλεγχοι από πεζές περιπολίες, στο Γεράνι δε κυκλοφορούν και κλούβες. Αυτό έχει συντελέσει μια αραίωση των πληθυσμών που κινούνται στην περιοχή, που όμως έπληξε τους αλλοδαπούς της βιοπάλης και άφησε ανέγγιχτους όσους επιδίδονται στα σκληρά. Έτσι οι dealers ανενόχλητοι έχουν καταλάβει σημεία και στενά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Πλατεία Ομονοίας όπου το βράδυ απ’ όποια έξοδο κυλιόμενων βγεις (εκτός απ’ αυτή του Hondos που κρατάνε Θερμοπύλες οι παππούδες με τα τεκνά) θα σε περιμένουν καμιά δεκαριά ανενόχλητα βαποράκια να σου ορμήξουν για να πουλήσουν drugs. Οι ναρκομανείς έχουν εξωθηθεί τριγύρω, με την οδό Πειραιώς μέχρι το ΙΚΑ και εντός της Ιάσωνος στο Μεταξουργείο, να δέχονται την πίεση.

Η νέα πιάτσα στο Πανεπιστήμιο!
Μετά την ασύλληπτης εξαθλίωσης της Τοσίτσα, άλλη μια νέα δημιουργήθηκε στην "περιοποιημένη Αθήνα", εκεί που δεν το περίμενε κανείς: ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία Αθηνών. Ημιθανείς ναρκομανείς, αγέρωχοι ντήλερς, εσάνς κάτουρου και απαθείς Αθηναίοι έχοντας στο κεφάλι πέρα απ’ τα δικά τους και το να μην πατήσουν τις κουρελούδες.

Οι Πλατείες
Το παλιό Σύνταγμα του αστικού σικ παραμένει βαθιά σοκαρισμένο απ’ τα γεγονότα του Ιούλη κι έχει παραχωρήσει την κουλ πλευρά του χαρακτήρα του στο Μοναστηράκι που είναι η πιο ζωντανή πλατεία στο ιστορικό κέντρο πια. Η Ομόνοια ένας κενός χώρος που αστυνομεύεται, ενώ η Πλατεία Βάθης βρίσκεται σε μεταβατική προς το απροσδιόριστο φάση καθώς οι ναρκομανείς την έχουν εγκαταλείψει και έχουν μείνει ελάχιστοι πια. 
Σε Πλατεία Αττικής και Άγιο Παντελεήμονα ένας συνασπισμός Ελλήνων και Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών έχει συγκροτήσει ενεργές ομάδες που έχουν κυριαρχήσει και απωθούν (χαρακτηριστικες οι ανακοινώσεις στις κολώνες) οτιδήποτε μουσουλμανικό απ’ την περιοχή, “σπάνιο να δεις αφρασιάτες μετανάστες στις Πλατείες δεν υπάρχει κανείς πια” (έκθεση κινητής μονάδας ΚΕΕΛΠΝΟ).
Έτσι πιο πάνω, στην συνορεύουσα με την ανεκτική Κυψέλη, Πλατεία Βικτωρίας οι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί χρησιμοποιούν την Πλατεία σαν σημείο συνάντησής τους και ευκαιρίας να παίξουν τα παιδιά τους, εικόνα που μάλλον λειτουργεί σαν ασπίδα ως τώρα, δεδομένων των επιθέσεων που δέχτηκαν αλλοδαποί μετά την εκεί δολοφονία του Μ. Καντάρη.

Η πορνεία
Όπως είπε και ο υπουργός Υγείας που έχει έδρα στην Πλατεία Βάθης και κόβει το μάτι του “τα μοντέλα αλλάζουν, είναι πια πιο ψηλές, πιο εντυπωσιακές οι νέες πόρνες”. Και αληθεύει, πρόκειται κυρίως για Ρουμάνες και Βουλγάρες, όπως αληθεύει ότι έχουν αυξηθεί κατάκόρυφα τα κρούσματα aids και νοσημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Όσον αφορά τα κορίτσια απ’ την Αφρική (που μα τω Θεώ, έχω δει και 12χρονη το πολύ, να εκδίδεται) πληθαίνουν κι έχουν πιάσει πόστα πέρα απ’ τα της Σωκράτους, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων. Έχουν ανέβει Κυψέλη, Πειραιώς, Καβάλας, Αχαρνών, Παγκράτι, ενα καρφουρ εμπορίας ανθρώπων σε κάθε γειτονιά.

Τα λουκέτα
Όπως παντού στην χώρα καταστήματα κλείνουν. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κλείνουν τα δικά τους και οι Κινέζοι, που είχαν τα κεφάλαια να νοικιάζουν χώρους με πολύ υψηλά μισθώματα. Όσα δε αντέχουν στην κρίση έχουν απλώσει παντού ρολά, ακόμα και στον αέρα μπρος τους που βρίσκουν καταφύγιο ναρκομανείς αλλά και άστεγοι, οι οποίοι - ίσως είναι δική μου λάθος εντύπωση- έχουν μειωθεί.

Μικρές καθημερινές ληστείες
Ίσως είναι οι μέρες που κάτι, έστω και λίγο, ισχύει απ’ αυτό που παρουσιάζεται στα media. Όλοι μας στο φιλικό μας περιβάλλον έχουμε να διηγηθούμε περιστατικά γνωστών μας που είτε τους κλέψανε στα μέσα, είτε τους σπάσανε τζαμάκι στο αυτοκίνητο, είτε γίνανε μάρτυρες κλοπών στην μέση του δρόμου (μου τυχε 2 φορές να ‘μαι αυτόπτης μάρτυς μέσα στην εβδομάδα).

...
“Το καλοκαίρι μου φαινότανε άδεια, τώρα όμως έρημη” μου ‘πε μια φίλη που ζει στην Ολλανδία και πηγαινοέρχεται. Κι αυτό είναι το σήμερα της πόλης μας, τα βράδια να μην κυκλοφορεί ψυχή!

Για φινάλε όμως ας ξανοίξουμε την σκοτεινιά και έχει ρεαλιστική βάση η απόπειρα νομίζω: αυτή η κεντροφοβία πια είναι μια πολλλλύ υπερβολική αντίδραση που αποδεικνύει άλλη μια πόσο μαμόθρεφτα τα ελληνάκια. Ναι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι δα ΤΟ δεδομένο! Και μέχρι να υπάρξει κάποιος απ’ τους πέρα βρέχει που ζουν στα προάστια και αποφασίζουν για το εξωτικό Κέντρο να νοιαστεί για την βαριά σακατεμένη ψυχολογία της Αθήνας, εμείς με εντελώς συνειδητή απόφαση, ας συνεχισουμε τις παλιές μας βόλτες!

athensville

38 συλλήψεις σε 24 ώρες στην Θεσσαλονίκη


Έγιναν 2.190 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις. Αναλυτικά

Στο πλαίσιο των καθημερινών αστυνομικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, κατά το προηγούμενο 24ωρο:

ελέγχθηκαν 2.190 άτομα,
συνελήφθησαν 38 άτομα,
βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις, για λόγους πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, ασφάλειας πεζών και οδηγών και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας
βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις διαφόρων νόμων, όπως του νόμου περί ναρκωτικών, παραβάσεις του Π. Κ., υγειονομικών διατάξεων, περί ηθών, τυχερών παιγνίων, περί αλλοδαπών κτλ.

Επίσης, την ίδια ημέρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, το γνωστό ‘’100’’, δέχθηκε 1.853 τηλεφωνικές κλήσεις από πολίτες, ενώ πληρώματα περιπολικών και πεζές περιπολίες επελήφθησαν σε 521 περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Πλήρης  στοίχιση

Επιχείρησαν να ληστέψουν 84χρονη στην Έδεσσα.

Άφησε την πόρτα του σπιτιού της ανοιχτή και οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλλουν. Όπως κατήγγειλε η 84χρονη γυναίκα

όταν επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά πίσω ο ένας εκ των δύο, της έκλεισε το στόμα και τη μύτη για να μην αντιδράσει ώσπου η ηλικιωμένη έχασε τις αισθήσεις της. Οι δράστες έφυγαν τελικά χωρίς να αρπάξουν χρήματα ή κοσμήματα ενώ η 84χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Seleo.gr