Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή δοκίμασε η Ινδία


Το Νέο Δελχί δοκίμασε με επιτυχία πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα κατά μήκος των ακτών της δοκιμή ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

Ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Prithvi-II εκτοξεύθηκε από το ανατολικό κρατίδιο Ορίσα και πέτυχε το στόχο του που ήταν στον κόλπο της Βεγγάλης, δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου δοκιμών, ο Σ.Π. Ντας. «Η δοκιμή πέτυχε όπως και όλοι οι στόχοι της αποστολής», τόνισε.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Έρευνας του ινδικού υπουργείου Άμυνας κατασκεύασε μια σειρά πυραύλων στο πλαίσιο της αποτρεπτικής στρατηγικής της χώρας απέναντι στους κινέζους και πακιστανούς γείτονές της, οι οποίοι όπως η Ινδία, διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Ο πύραυλος Prithvi-II, μήκους εννέα μέτρων και βεληνεκούς 150 με 350 μέτρων, μπορεί να φέρει εκρηκτική γόμωση ενός τόνου.

Ο πύραυλος είχε δοκιμαστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Shourya, δοκιμάστηκε με επιτυχία το Σάββατο από το ίδιο κέντρο εκτόξευσης στο κρατίδιο Ορίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου