Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πέθανε η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Μαατάι


Η Κενυάτισσα οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, που τιμήθηκε το 2004 με το Νόμπελ Ειρήνης για τη συνεισφορά της στον αγώνα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της ειρήνης, πέθανε σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι όπου υποβαλλόταν σε αντικαρκινική θεραπεία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε και το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης, το μεγαλύτερο πρόγραμμα δενδροφύτευσης στην Αφρική που έχει ως στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τις γυναίκες και αναβαθμίζοντας την εικόνα τους στην κοινωνία, το οποίο η Μαατάι ίδρυσε το 1977.

«Με μεγάλη λύπη το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης ανακοινώνει το θάνατο της ιδρύτριας και προέδρου του, καθηγήτριας Ουανγκάρι Μούτα Μαατάι, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

«Ο θάνατός της είναι μεγάλη απώλεια για όλους εμάς που την γνωρίζαμε και για όσους θαύμαζαν την αποφασιστικότητά της για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με ειρήνη και υγεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την ίδρυσή του το Κίνημα της Πράσινης Ζώνης έχει φυτέψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δέντρα στην Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου