Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο δεκάλογος των γυμνιστών

1. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με την οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική αναζήτηση.

2. Δεν αποτελεί δικαίωμα μιας συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ομάδας. αλλά όλων ανεξαιρέτως.

3. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία.

4. Ο γυμνισμός ενέχει ερωτισμό αλλά δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση.

5. Οι γυμνοί φίλοι απολαμβάνουν και μοιράζονται την εμπειρία του γυμνισμού ως έκφραση ουσιαστικής σωματικής και πνευματικής /ψυχικής επαφής και όχι ως λανθάνουσα σεξιστική επιθυμία.

6. Ο γυμνισμός αποτελεί ιδεολογία με την έννοια ότι προσδιορίζεται από ένα σύστημα εννοιών όπως: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα.

7. Ο γυμνισμός για πολλούς ανθρώπους δεν περιορίζεται στην φύση ή στο νερό αλλά μπορεί να αποτελέσει συνήθεια της καθημερινότητας τους στον προσωπικό τους χώρο. Η αίσθηση της γυμνής παρέας μέσα σ’ ένα σπίτι δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτη ή ενοχοποιητική κατάσταση, ούτε να συνοδεύεται από υπαινιγμούς σεξουαλικότητας.

8. Οι γυμνοί φίλοι μπορούν να συνυπάρχουν ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές.

9. Ο γυμνισμός δεν ακυρώνει τις ορμές μας, ούτε απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο έκφρασή τους. Μπορεί ως έννοια να περιέχει και την ερωτική έκφραση, αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να προσδιορίζεται από αυτήν.

10. Ο γυμνισμός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος (όχι βέβαια ο μοναδικός) να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως και να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους χωρίς μάσκες, ρετουσαρίσματα και υποκριτικές εκδηλώσεις.

Αν όλα τα παραπάνω σας εξίταραν το ενδιαφέρον και την διάθεση καλοκαιρινές μέρες που είναι, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε για συγκεκριμένες παραλίες στην Αττική που μπορείτε να κάνετε γυμνισμό. Αλλά προτού πάτε οπουδήποτε έχετε στο νου σας τα εξής:

* Στις παραλίες γυμνιστών θα βρείτε ανθρώπους ευγενικούς και φιλικούς.
* Θα έχετε την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας, χωρίς ταμπού (αρκεί να μην επεμβαίνετε στις ελευθερίες των άλλων)
* ΔΕΝ θα βρείτε ναρκωτικά. Οι πραγματικοί γυμνιστές προωθούν απόλυτα τον υγιεινό τρόπο ζωής.
* ΔΕΝ θα βρείτε επιθετικά άτομα ή τραμπούκους και καλό θα είναι να μην συμπεριφερθείτε ούτε εσείς έτσι.
* ΔΕΝ θα δείτε όργια ή οτιδήποτε άλλο περιμένατε πως θα δείτε από άτομα που κάνουν γυμνά μπάνιο. Αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο ή απλά θέλετε να "πάρετε μάτι", τότε διαλέξτε κάποια άλλη παραλία.
* ΜΗΝ πάρετε μαζί σας βιντεοκάμερες.

1 σχόλιο: