Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Αστυνομοκρατία και απειλές έξω από τα ΕΜΜΕ

Κουκουλοφόροι άντρες της ομάδας Δέλτα σκέφτηκαν πως θα ήταν έξυπνο να περάσουν έξω την σχολή των ΕΜΜΕ, να χτυπήσουν την πόρτα και να απειλήσουν τους καταληψίες με φράσεις: "Βγες έξω αν είσαι άντρας", "Θα καείτε σαν τα ποντίκια", "Να δούμε πως θα φύγετε από εδώ". Οι μασκοφόροι μοτοσυκλετιστές του υπουργού Προ.Πο. παραμένουν προκλητικά έξω από την κατειλημμένη σχολή.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

ΟΥΤΕ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ... ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ... ΘΑ ΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΡΙΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ...

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΡΑ........

Νέα εστία έντασης στην οδό Εγνατία μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή

Νεαροί φορώντας κουκούλες και κράνη έχουν βγει στην οδό Εγνατία μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν στήσει οδοφράγματα, έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και ρίχνουν μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών

seleo

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Νιώτης για τη σύλληψη των παιδιών του στη γιάφκα του Κερατσινίου (video)


88 προσαγωγές και 6 συλλήψεις μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη

Σε 88 προσαγωγές έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 6 συλλήψεις. Η αστυνομία αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει κατάσχει διάφορα αντικείμενα, βόμβες μολότωφ, δύο βαριοπούλες, σφεντόνες με μεταλλικές βίδες, ένα επαναφροτιζόμενο κόφτη μετάλλων, κλπ.

Κατέβασμα της ελληνικής σημαίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών (video)




Ρεπορτάζ της ΝΕΤ για τα επεισόδια (video)



Νέος γύρος επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Νεός γύρος επεισοδίων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Νεαροί έστησαν πριν από λίγα λεπτά οδοφράγματα στην Πλατεία Συντριβανίου, αποκλείοντας ουσιαστικά το τμήμα της Εγνατίας Οδού, από την Γ’Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Αγγελάκη.

newsblog

Βανδαλισμοί, τραυματισμοί και συλλήψεις

Σε ύφεση η κατάσταση στην ΑθήναΣε ύφεση βρίσκεται εδώ και περίπου μία ώρα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύντ

Σε ύφεση βρίσκεται εδώ και περίπου μία ώρα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια ωστόσο παραμένουν περίπου 300 άτομα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και στη Νομική όπου μέχρι τις 6 το απόγευμα γίνονταν συγκρούσεις με την αστυνομία και πετροπόλεμος ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Αυτή την ώρα παραμένουν κλειστή η Ακαδημίας, η Ιπποκράτους και η Πατησίων καθώς και η Πανεπιστημίου η οποία όμως σύμφωνα με την αστυνομία θα δοθεί σε λίγο στην κυκλοφορία όπως και οι κάθετοι αυτής.
Συνολικά κατά την διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν 4 πολίτες και 16 αστυνομικοί. Πιο σοβαρά είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Κίττας ενώ τραυματίστηκε η κ. Ελένη Κουτσουμπού στέλεχος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος την οποία επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και ο ΓΓ Γρηγόρης Τασούλας. Οι 16 αστυνομικοί είναι 10 των ΜΑΤ, 5 της ομάδας ΔΕΛΤΑ, και μία αστυνόμος η οποία δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι κατά τις άγριες συμπλοκές στην Πλατεία Συντάγματος. Σοβαρότερα είναι δύο άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους οποίους ομάδα νεαρών έριξε από τη μοτοσικλέτα τους στην οδό Όθωνος, τους έβγαλε τα κράνη και τους χτύπησε με λοστούς στο κεφάλι.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί προξένησαν ζημιές σε 10 καταστήματα στην οδό Σταδίου, σε 5 καταστήματα στην πλατεία Συντάγματος, σε 5 καταστήματα στην Πανεπιστημίου και σε 2 καταστήματα στην οδό Σίνα καθώς και σε μία κάμερα τράπεζας και σε ένα ΑΤΜ άλλης Τράπεζας στην οδό Σταδίου. Προξένησαν επίσης φθορές σε 3 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις 2 μεγάλος αριθμός διαδηλωτών επιχείρησε να καταλάβει την πρυτανεία ενώ ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τραυμάτισαν τον πρύτανη και το φύλακα του Πανεπιστημίου.Τελικά κατέλαβαν την Πρυτανεία ανέβηκαν στην ταράτσα και κατέβασαν την Ελληνική Σημαία αναρτώντας στην θέση της τη σημαία των αναρχικών. Λίγο μετά τις 2 που ξεκίνησε η πορεία κατά μήκος της σημειώθηκαν επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στην Ομόνοια και στην Σταδίου με αποκορύφωμα την Πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν λόγω της άμεσης αντίδρασης των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε επίθεση.
Μετά την πορεία περίπου 300 άτομα κατέληξαν πάλι στα Προπύλαια όπου για αρκετή ώρα πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Το ίδιο συνέβη και στη Νομική. Άλλες ομάδες έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων αλλά τους διέλυσαν γρήγορα οι αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 146 προσαγωγές από τις οποίες πολλές, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται να εξελιχθούν σε συλλήψεις. Αυτή την ώρα παραμένουν άτομα στην Πρυτανεία, στη Νομική και στο Πολυτεχνείο χωρίς όμως να υπάρχουν επεισόδια.

Η Cindy Crawford θέλει να είναι "MILF"

Το γνωστό μοντέλο Cindy Crawford, που είναι παντρεμένη με τον Rande Gerber εξακολουθεί να είναι σέξι για πολλούς παρόλο που είναι μητέρα δύο παιδιών 10 και 7 ετών.

Η 43χρονη έδωσε συνέντευξη σε γνωστό αμερικάνικο περιοδικό εκμυστηρεύτηκε: "Δεν θέλω να είναι μια συνηθισμένη γυναίκα με παιδιά που περνάει απαρατήρητη, θέλω να είμαι μια "MILF", που στην αργκό σημαίνει, σέξι γυναίκα με παιδιά.

"Τα χρόνια μπορεί να περνάνε και το καταλαβαίνω και δεν μπορεί να τα σταματήσω. Επίσης ξέρω ότι όταν βγαίνω έξω δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον από τους άνδρες όπως παλιά που τους αναστάτωνα. Είμαι διαφορετική τώρα" προσθέτει.

cobra.argos

Θεσσαλονίκη: μια πρώτη πρόχειρη ενημέρωση

Πριν ξεκινήσει η πορεία από την Καμάρα έγινε επίθεση από συγκεντρωμένους στα Starbucks και μετά από λίγο εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που δέχτηκαν κάποιες φωτοβολίδες και 1 μολότοφ, και μηχανές της ομάδας Δ στο Συντριβάνι. Η πορεία ξεκίνησε κατά μήκος της Εγνατίας με 2.500 περίπου κόσμο.

Κατά μήκος της Εγνατίας σπάστηκαν καταστήματα Vodafone, πυρπολήθηκαν πολυτελή μαγαζιά, σπάστηκε η είσοδος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, πυρπολήθηκε μια BMW κάμπριο και έγιναν επιθέσεις με μολότοφ στους μπάτσους που προσέγγιζαν απειλητικά από πίσω.

Τα δακρυγόνα και η στενότητα του δρόμου λόγω των έργων του Μετρό έσπασαν την πορεία, κόσμος κυνηγήθηκε στα στενά, άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις.

Στην Καραολή-Δημητρίου και ενώ κάποια μπλοκ προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο εγκλωβίστηκαν από τις 2 μεριές από διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο κόσμος εγκλωβίστηκε, πέσανε κάποιες μολότοφ και πέτρες και πολλοί διαδηλωτές κατέφυγαν στις γύρω πολυκατοικίες.

Αρκετοί κάτοικοι βοήθησαν τους διαδηλωτές, ενώ μαζί με περαστικούς αποδοκίμασαν την προκλητική στάση των ΜΑΤάδων και Δελτάδων.

Στη σημείο έγιναν οι περισσότερες από τις προσαγωγές, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα κοράκια των ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να γυροφέρνουν γύρω από τους εγκλωβισμένους στην Καραολή-Δημητρίου, οι οποίοι φωνάζαν συνθήματα.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται συγκέντρωση τουλάχιστον χιλίων ατόμων έξω από τη ΓΑΔΘ στη Μοναστηρίου, ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Γ. από συλλογικότητα anarchypress

Ερασιτεχνικό βίντεο μέσα απο τα επεισόδια στην Αθήνα








TROKTIKO

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ....


ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΜΟ... ΚΑΝΕΝΑ
ΑΠΟΛΥΤΩΣ .

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΙΞΑΤΕ...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ... ΞΕΦΤΙΛΕΣ

ΠΑΙΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΑΖΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΡΣΕΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΕΣ... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Εξω απο το πολυτεχνειο τωρα

Υπαρχουν ισχυρες αστυνομικες δυναμεις, που προκαλουν συνεχεια. Υπαρχουν αρκετοι συντροφοι μεσα στο πολυτεχνειο και γενικες επικρατει ψυχραιμια απο πλευρας των ατομων στου πολυτεχνειο. Οι μπατσοι ομως ειναι παρα πολυ προκλητικοι και κανουν συνεχεια κινησεις. Το πολυτεχνειο αυτη τη στιγμη ειναι δυσκολα προσβασιμο.

INDYMEDIA

Παρέμβαση εισαγγελέα για Πρύτανη

Ο Πρύτανης νοσηλεύεται με τραύματα και ισχαιμικό επεισόδιο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά την εισβολή νεαρών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Τραυματίστηκε επίσης ο γραμματέας της Πρυτανείας.


Σύλληψη των παιδιών του Γ. Νιώτη στο Ρεσάλτο

Συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας σε χώρο που η αστυνομία θεωρεί στέκι αντιεξουσιαστών. Τα δύο παιδιά του Α Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Β΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρη Νιώτη ήταν ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο επί της λεωφόρου Δημοκρατίας 54, στο Κερατσίνι.

φωτογραφίες που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ






























































































































































TROKTIKO













ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Παναθηναϊκός - Ατρόμητος



Περίπου 1000 άτομα διαδηλώνουν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης-Ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των προσαχθέντων

Ακινητοποιημένα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης , βρίσκονται περίπου 1000 άτομα , αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να πλησιάσουν το κτίριο. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, ενώ μέσα στο Μέγαρο βρίσκονται μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,καθώς και δύο βουλευτέςτου ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ Κουράκης και Αμανατίδου οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωση των προσαχθέντων, αίτημα το οποίο προβάλλουν και οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές.

Κοσμήτορας πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ για την εισβολή στο άσυλο: Ξέραμε ότι παρασκευάζουν μολότοφ, μπράβο στην αστυνομία που μπήκε

Την αποκάλυψη ότι από το βράδυ της Παρασκευής οι ακαδημαϊκές αρχές γνώριζαν ότι κάποιοι - ανάμεσά τους και ανήλικοι - παρασκεύαζαν βόμβες μολότοφ στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκανε ο πρύτανης της Πολυτεχνικής Σχολής του εκπαιδευτικού ιδρύματος Ν.Μουσιόπουλος. Απέδωσε ακόμη τα εύσημα στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο παραβιάζοντας το άσυλο διότι "διαπράτονταν κακουργηματική πράξη αφού έριχαν μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της τάξης"

Αστυνομικοί παρέταξαν κλούβες των ΜΑΤ περίπου 100 μέτρα μακριά από την γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να εμποδίσουν τους 500 διαδηλωτές που κατευθύνονται προς τα εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις να πλησιάσουν στο μέγαρο.

SELEO

Ο αψυχολόγητος Ψυχαναλυτής του Vetomag βάζει στο ντιβάνι τον Κορκονέα

Ο Ψυχαναλυτής του Vetomag ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά όχι για να διεισδύσει στη λίμπιντο, τα απωθημένα και τις εμμονές της Ντόρας. Τώρα, τάχα, βάζει στο «ντιβάνι της ψυχανάλυσης» τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αστυνόμο που σκότωσε τον Αλέξη.

Αλλά, αν κάπου διείσδυσε ο Ψυχαναλυτής, δεν είναι στην ψυχή του αστυνομικού, αλλά στο μυαλό του Αλέξη Κούγια, για να «προδημοσιεύσει» την αγόρευσή του στη δίκη της Άμφισσας που έχει τίτλο: «Ο Κορκονέας δεν ήταν ο θύτης, αλλά το θύμα αυτής της υπόθεσης! Αθώος ο κατηγορούμενος!»

«Η σφαίρα βρισκόταν στο μυαλό του», έχει τίτλο το κείμενο του Ψυχαναλυτή, και συνεχίζει:

«ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.

Ήθελε να τα πιάσει από το μακρύ λιγδιάρικο μαλλί τους, να τα σέρνει στην άσφαλτο μέχρι την κλούβα, να τους βάλει χειροπέδες, να τα δει κλεισμένα στο κρατητήριο. Είχε βαρεθεί τις οδηγίες των ανωτέρων του για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
«Κοίτα μη γίνει καμιά στραβή» του έλεγαν πριν βγει για περιπολία, γνωρίζοντας πόσο τα ‘παιρνε με τους κατσαπλιάδες. Να σου πετάνε πέτρες μια χούφτα μαλακισμένα βορείων προαστίων που παριστάνουν τους επαναστάτες και εσύ να κάνεις πως δεν…καταλαβαίνεις. Στα κανάλια τους λένε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και κουραφέξαλα. Βαρεμένα βουτυρόπαιδα που δεν ξέρουν τι θα πει δουλειά και ανάγκη, όπως ο ίδιος στην ηλικία τους, όταν δούλευε στο επιπλοποιείο και στα χωράφια του πατέρα του για να βοηθήσει την οικογένεια. Κακομαθημένα μειράκια που μεγάλωσαν μέσα στις ανέσεις και στα χάδια της μαμάς και του μπαμπά, όχι σε ένα δυάρι με δυο αδελφές νοητικά καθυστερημένες όπως ο ίδιος, που έβλεπε ροζιασμένα τα χέρια της μάνας του από τη δουλειά στη φάμπρικα. Αργόσχολα πρεζάκια που κυκλοφορούν με λαδωμένα ρούχα, άθλιοι βρομιάρηδες που έχουν ρέψει από τα ξενύχτια και το πρωί κοιμούνται για να στρώσουν μαγουλάκι. Παιδιά που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν άντρες, όπως ο ίδιος όταν διάλεξε μόνος του να κάνει στρατιωτική θητεία στους καταδρομείς και τους αλεξιπτωτιστές. Βολεμένοι μαμάκηδες με στρωμένο το μέλλον τους και χωρίς την αγωνία της επιβίωσης, που τον έστειλε στη σχολή αστυφυλάκων για να έχει ένα σίγουρο μεροκάματο. Ξύλο που θέλουν…

Η αλήθεια είναι πως του άρεσε αυτή η δουλειά. Από μικρό παιδί γούσταρε τις στολές. Μπορούσε κι αυτός να αποκτήσει δύναμη και εξουσία, αν κατάφερνε να τη φορέσει.
Ήταν η μοναδική δουλειά που συνδύαζε τη ασφάλεια του Δημοσίου με τον τσαμπουκά του φύλακα της τάξης. Για έναν παιδαρά όπως ο ίδιος, καλογυμνασμένο και έτοιμο να πιαστεί στα χέρια με τον εχθρό, τον παράνομο ή τον αλήτη, ήταν η τέλεια λύση.

Έτσι νόμιζε μέχρι το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας από τη μεσσηνιακή Μάνη, στα 37του χρόνια, πέρασε απέναντι. Η σφαίρα από το υπηρεσιακό του περίστροφο έστειλε στην άλλη ζωή τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στον πεζόδρομο της οδού Ταβέλλα στα Εξάρχεια. Την ώρα που πυροβολούσε δεν φανταζόταν όσα θα ακλουθούσαν
Απαίδευτος, μεγαλωμένος με το τρίτπυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», μισαλλόδοξος, νταής, και φανατισμένος. Γιος μαραγκού, με μητέρα εργάτρια και ρίζες στο Σταυροπήγιο Μεσσηνίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, φτωχικά και αυστηρά. Έκανε και αυτός τρία παιδιά με συμπατριώτισσα από τη Στούπα Μεσσηνίας και τα μεγάλωνε με τις ίδιες αρχές και αξίες.

Στις 12 Δεκεμβρίου έχει γενέθλια, τα χειρότερα της ζωής του. Έρχεται η δίκη του και ξέρει πως θα δυσκολευθεί να πείσει ότι δεν έφταιγε. Ο ίδιος ξέρει ότι είναι αθώος. Ο Γρηγορόπουλος πήγε στον τάφο από εξοστρακισμό σφαίρας. Τον έβρισε, τον προκάλεσε, τον ερέθισε και τώρα του ζητούν τα ρέστα. Τι γύρευε βραδιάτικα στα Εξάρχεια το νιάνιαρο; Γιατί πέταγε πέτρες αντί να διαβάζει τα μαθήματά του; Πού έμαθε να φτιάχνει μολότοφ; Αυτός φταίει που του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, που φοβήθηκε όταν μια παρέα τριάντα σκατόπαιδων πήγε να τους την πέσει;
Ο Νώντας υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων από το 2000, ένα χρόνο μετά την ένταξή του στο Σώμα Εδικών Φρουρών. Δεν το θεωρούσε δυσμενή μετάθεση όπως οι περισσότεροι. Του άρεσε το κυνήγι με τους κουκουλοφόρους στα στενά της περιοχής, γιατί έριχνε ξώφαλτσες γκλομπιές και το φχαριστιόταν. Γούσταρε πολύ όταν άκουγε συναδέλφους του να τον φωνάζουν Ράμπο, γιατί καταλάβαινε ότι τον θαυμάζουν για τα μπράτσα του και τη λεβεντιά του. Λίγοι ήταν σαν αυτόν. Ατρόμητοι. Για την επιτυχή καταδίωξη ενόπλου που δεν σταμάτησε σε έλεγχο αστυνομικών έλαβε από το διευθυντή της Αστυνομίας ηθικό έπαινο! Και τώρα, αντί να τον στηρίζει, η Πολιτεία τον έχει βάλει στο μάτι, επειδή έτυχε εκείνο το ζωντόβολο να πέσει τέζα. Ήταν η κακιά η ώρα. Ήξερε καλά πως δεν έπρεπε να σηκώνει όπλο, παρά μόνο αν κινδύνευε η ζωή του ή η ζωή άλλων πολιτών μπροστά του. Γι’ αυτό το γυάλιζε, το χάιδευε, το έπαιζε στα χέρια του, σημάδευε αλλά δεν έριχνε παρά μόνο στον αέρα. Γνώριζε άλλωστε τι περιπέτειες πέρασαν άλλοι συνάδελφοί του όταν έριξαν στο ψαχνό, ακόμη κι αν ο νεκρός ήταν ένα από αυτά τα μαλακιστήρια που κρύβουν ο κεφάλι τους σηκώνοντας το πουλόβερ ή βάζοντας μαντίλια σαν γκόμενες που δεν αντέχουν την μπόχα.

Τώρα ξέρει καλά πως την έχει βάψει. Οι δικοί του τον έχουν αδειάσει γιατί φοβούνται να μην μπλέξουν. Στα κανάλια λένε για τον καημένο τον Αλέξη που πέθανε και παρουσιάζουν τον Νώντα, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σαν όρθιο κτήνος που καθάρισε εν ψυχρώ ένα παιδάκι. Ήθελε να ‘ξερε τι θα έλεγαν όλοι αυτοί αν τους φώναζαν γουρούνια και δολοφόνους, τους πετούσαν μπουκάλια στο κεφάλι, τους έφτυναν και προσπαθούσαν να τους κάψουν. Τι θα σκέφτονταν αν προσπαθούσαν να βγάλουν το μεροκάματο για να θρέψουν πέντε στόματα και κάτι χορτασμένα παλικαράκια του γλυκού νερού τούς πετροβολούσαν βρίζοντας τη μάνα και τη γυναίκα τους. Μόνο από φάπες καταλαβαίνουν τα κωλόπαιδα…Αν βρισκόταν στην ίδια θέση ξανά, δεν θα το ξανάκανε. Γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κάλυψη πια από τους από πάνω, θα ‘παιρνε βαθιές ανάσες και θα έφευγε τρέχοντας για να μην μπλέξει. Θα πήγαινε στο Τμήμα μέχρι να συνέλθει και μετά θα ξανάβγαινε στο δρόμο κι όποιο μακρυμάλλικο έβρισκε θα το ξεμονάχιαζε και θα του έριχνε μερικές ψιλές για να τον θυμάται. Ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός για να καθαρίσει τον τόπο από κάτι τέτοιους αληταράδες. Ο Νώντας, ο Ράμπο, ο σταρ των ειδικών φρουρών, έμεινε μόνος του πίσω από τα σίδερα. «Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Ο απαίσιος ήχος δεν φεύγει από το κεφάλι του. Και δεν έχει το πιστόλι στην τσέπη, για να το χαϊδέψει και να ηρεμήσει».

TVXS

Ένταση στα Προπύλαια - Τραυματισμοί και προσαγωγές στην πορεία

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤWITTER

INDY 2008 http://twitter.com/indy1208

GRIOTS http://twitter.com/search?q=%23griots

Πρώτη είδηση τα επεισόδια

Οι εικόνες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Με γενικό τίτλο "Χαώδεις ταραχές για τη δολοφονία αγοριού από Έλληνες αστυνομικούς", το δίκτυο Sky News έχει κεντρικό ρεπορτάζ τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ κάνει πλήρη αναφορά στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008.

"Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Αθήνα, στην επέτειο για το θάνατο του εφήβου" λέει χαρακτηριστικά το BBC στο ρεπορτάζ του. Απευθυνόμενο μάλιστα σε όσους βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα και θέλουν να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο, δίνει στη διάθεση του κοινού φαξ και e-mail.

Ρεπορτάζ για τα γεγονότα της Αθήνας έχουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα, όπως το γαλλικό TV 5, αλλά και το τουρκικό CNN.

Καταγγελίες καταστηματαρχών για λεηλασίες των καταστημάτων τους

Τη λεηλασία μέρους των εμπορευμάτων που υπήρχαν στα καταστήματά τους από τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια, καταγγέλουν οι καταστηματάρχες, οι επιεχειρήσεις των οποίων βρίσκονται στη Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρουν, μετά την καταστροφή των βιτρινών των καταστημάτων τους, άγνωστοι μπήκαν σε αυτά και αφαιρούσαν εμπορεύματα. Στο μεταξύ, οι προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τους 100, με τη μεγαλύτερη ομάδα από αυτούς να είναι αυτή η οποία περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

NEWSBLOG

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Βίντεο από Καμάρα


ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΩΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑ ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

Βίντεο με τρελό κυνηγητό της αστυνομίας στην Ομόνοια

Επεισόδια στην πορεία ΑΘΗΝΑ

Πεδίο μάχης η Αθήνα.

Συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος πέθανε από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Από τις 12 το μεσημέρι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία, η οποία κατέληξε έξω από τη Βουλή.
Στη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν οι μικροτραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και οι βανδαλισμοί σε καταστήματα.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία ομάδα νεαρών έσπασε την πόρτα από το κτήριο της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το κατέλαβε. Στη συνέχεια, η ομάδα των νεαρών υπέστειλε την ελληνική σημαία από το κτήριο της πρυτανείας και στη θέση της τοποθέτησε τη σημαία με το σήμα της αναρχίας. Κατά την είσοδο των νεαρών στο κτήριο τραυματίστηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χρήστος Κίττας.
Μετά την κατάληψη του κτηρίου ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ νεαρών που πετούσαν πέτρες και νεράντζια και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα νεαρών παρέμεινε στο χώρο της πρυτανείας, όπου μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 115 απο όλη την Αθήνα,. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ειναι πολύ μεγάλη, χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, και όχι μόνο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με την έναρΞη της πορείας άρχισαν τα πρώτα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη καθώς οι συγκεντρωμένοι έστησαν οδοφτάγματα στο ύψος της Καμάρας, έριξαν μολότοφ στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά στα Σταρμπακς.

Μολότοφ, ξύλα, πέτρες μέχρι και τροχό με μπαταρία βρήκαν σε σάκους διαδηλωτών που ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί έκτιμούν ότι θα χρησιμοποιούσαν τον τροχό για να κόψουν τα ρολά των καταστημάτων έτσι ώστε να μπορούν να προβούν σε καταστροφές.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές που έχουν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και προσάγονται είναι και ΄7 ή 8 δικηγόροι σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο.

seleo

Βίντεο από τις προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Το βίντεο από τις προσαγωγές περίπου 100 διαδηλωτών που ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς μπροστά από το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.



SELEO.GR

Πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αυτή την στιγμή από 500 διαδηλωτές SELEO.GR





Προς το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατευθύνεται αυτή την ώρα η πορεία των διαδηλωτών. Πριν από λίγα λεπτά το κομμάτι της πορείας, που συνεχίζει την διαμαρτυρία , πέρασε από την πλ. Βαρδαρίου ,ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό των Αγ, Πάντων στη Μοναστηρίου. Τους διαδηλωτές παρακολουθούν από απόσταση μονάδες της ΕΚΑΜ.

Πεδίο μάχης η Εγνατία!

Μάχη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας
Η συνύπαρξη δυνάμεων της αστυνομίας και αντιεξουσιαστών δεν είναι πάντα τόσο ειδυλλιακή... [ΦΩΤΟ: Παύλος Μακρίδης]
Διαστάσεις στο κέντρο της πόλης παίρνουν τα επεισόδια που ξεκίνησαν από την Καμάρα, τόπο συγκέντρωσης των διαδηλωτών, για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου.
Συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Ζημιές υπέστη γνωστό κατάστημα αμερικανικής αλυσίδας και πέντε καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη, ένα σούπερ μάρκετ και ένα κατάστημα με ρούχα, ενώ κλειστή είναι Εγνατία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με ρίψεις μολότωφ από την πλευρά των διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και προσαγωγές.

Ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας. Υπό κατάληψη η πρυτανεία του πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος πέθανε από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Από τις 12 το μεσημέρι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία, η οποία κατέληξε έξω από τη Βουλή.

Στη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν οι μικροτραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και οι βανδαλισμοί σε καταστήματα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία ομάδα νεαρών έσπασε την πόρτα από το κτίριο της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το κατέλαβε. Στη συνέχεια, η ομάδα των νεαρών υπέστειλε την ελληνική σημαία από το κτίριο της πρυτανείας και στη θέση της τοποθέτησε τη σημαία με το σήμα της αναρχίας. Κατά την είσοδο των νεαρών στο κτίριο τραυματίστηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Κίττας.

Μετά την κατάληψη του κτιρίου ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ νεαρών που πετούσαν πέτρες και νεράντζια και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα νεαρών παρέμεινε στο χώρο της πρυτανείας, όπου μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στην οδό Ρήγα Φεραίου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέτωπο έντασης, όπου ρίπτονται πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Κλειστή η στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό.

Παράλληλα, σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η οδός Εγνατία, όπου μαίνονται συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με δακρυγόνα. Η ατμόσφαιρα από τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων είναι αποπνικτική σεολόκληρο το κέντρο, όπου σε διάφορα στενά έχουν εγκλωβιστεί διαδηλωτές και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.

Ο Συνασπισμός που συμμετείχε στην διαδήλωση, αποκόπηκε από την πορεία, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια και συνέχισε με δικό του μπλοκ.


Στα Χανιά, ειρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κόμματα φορείς και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην κινητοποίηση που έγινε κάτω από ισχυρή, αλλά διακριτική παρουσία της αστυνομίας έλαβαν μέρος περίπου 500 άτομα που κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έφθασαν μέχρι και την πλατεία Ελευθερίας όπου βρίσκεται το νομαρχιακό μέγαρο. Και εκεί είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που ωστόσο δεν χρειάσθηκε να παρέμβουν.

Οι φοιτητές ανάρτησαν πανό στην είσοδο του μεγάρου και λίγο μετά διαλύθηκαν καθώς ένα δυνατό μπουρίνι είχε ως αποτέλεσμα να μπει τέλος στην κινητοποίηση. Το νέο ραντεβού τους είναι για το μεσημέρι της Δευτέρας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Σε 60 προσαγωγές και συλλήψεις έχουν προχωρήσει έως τώρα, στον χώρο γύρω από την πλατεία Συντάγματος, οι άνδρες της Αστυνομίας. Δύο διαδηλωτές, μία 55χρονη γυναίκα και άνδρας αγνώστων στοιχείων, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και γυναίκα αστυνομικός από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.

Επιπλέον, οκτώ άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, περίπου 20 άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έναντι της κεντρικής πύλης του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και έναντι της πύλης εμπορευμάτων της ΔΕΘ, επιδόθηκαν σε ρίψεις βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων (πέτρες, ξύλα, κ.α), επιτιθέμενοι κατά των αστυνομικών δυνάμεων, των φυλάκων του νοσοκομείου, των εγκαταστάσεων του Α.Π.Θ και της Δ.Ε.Θ.

Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν 6 άντρες και 2 γυναίκες για συμμετοχή στα επεισόδια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, με τη δικογραφία, που σχηματίζεται σε βάρος τους, για κατασκευή-κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, 75 άτομα οδηγούνται αύριο, Δευτέρα, στον εισαγγελέα για τα γεγονότα στα Εξάρχεια και στο Κερατσίνι. Πρόκειται για 12 άτομα από τα Εξάρχεια, τα 41 άτομα που έκαναν την κατάληψη στο δημαρχείο του Κερατσινίου και 22 άτομα που είχαν προσαχθεί, μετά τη σύλληψή τους στο στέκι των αναρχικών «Ρεσάλτο» που βρίσκεται στο Κερατσίνι.

Σε στενό κύκλο το μνημόσυνο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης, με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά: «Ένα σύνθημα στον τοίχο γράφει «Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση. Ήταν η ερώτηση». Σήμερα ξέρουμε όλοι καλά ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στη βία και την καταστροφή.

Η νεολαία στην πατρίδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Οι νέοι και σήμερα τιμούν την μνήμη του Αλέξανδρου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος, μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία».

Παράλληλα, κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου λόγω της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, ενώ πορεία διαμαρτυρίας γίνεται και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και το άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων περίπου 12.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία απηύθυνε έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις.

Υπό κατάληψη, στο μεταξύ, τελούν πολλές πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και σχολεία, ενώ το πρωί του Σαββάτου μέλη της νεολαίας ΣΥΝ κατέλαβαν τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, ανήρτησαν πανό στο Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία.

Οι γονείς του Αλέξη λίγο πρίν απο το μνημόσυνο.

H μητέρα του 15χρονου μαθητή μιλά για τον γιό της, για το δολοφόνο του και τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή της.
"Ενα παιδί που γελούσε πολύ. Πονόψυχος, φιλότιμος και κύριος, ακόμη και ως παιδί".
Ετσι περιγράφει τον γιό της η Τζίνα Τσαλικιάν. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα VETO και τον Θανάση Λάλα η μητέρα του Αλέξανδρου λέει οτι ο γιός της εκείνη την ημέρα βρέθηκε στα Εξάρχεια επειδή ακολούθησε δυο φίλους του που γιόρταζαν και ήθελαν να τον κεράσουν.

Απ' όσα έμαθε για τη στιγμή της δολοφονίας, η Τζίνα Τσαλικιάν λέει πως ο γιός της δεν είχε καμία σχέση με το μπουκάλι που πετάχτηκε στο περιπολικό. Ο ίδιος και οι φίλοι του κάθονταν πιο μακρυά. 'Οταν το περιπολικό σταμάτησε και γύρισαν πίσω οι δύο ειδικοί φρουροί τα παιδιά πήγαν να δούν τι συμβαίνει. Τότε ο Κορκονέας απευθύνθηκε στον Αλέξανδρο και του είπε :"φύγε, φύγε" . Τότε ο Αλέξανδρος του απάντησε "γιατί να φύγω; Τι θα μου κάνεις;" Ο αστυνομικός του είπε: "Τώρα θα δείς τί θα σου κάνω". Και τον πυροβόλησε δύο φορές.

Η μητέρα του έμαθε το περιστατικό όταν χτύπησε το κινητό της και μία γυναικεία φωνή της ζήτησε να πάει αμέσως στον Ευαγγελισμό γιατί ο γιός της έχει τραυματιστεί σοβαρά. "Είδα ανάμεσα στα δυό του στήθη μια τρυπούλα, μια πολύ μικρή μαύρη τρύπα. Απο αυτήν την τρύπα κατάφεραν να πάρουν τη ζωή του παιδιού μου"...

Η Τζίνα Τσαλικιάν αποφεύγει να βλέπει φωτογραφίες του Κορκονέα, ούτε τον έχει συναντήσει ποτέ. "Ακόμα και στο δικαστήριο δεν θέλω να δω το πρόσωπό του. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστώ τη μνήμη του παιδιού μου".

newsit

«Σήκωσαν» ΑΤΜ με μπουλντόζα

Άλλο ένα ΑΤΜ «σήκωσαν» με μπουλντόζα κακοποιοί στην Κρήτη. Περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα, τέσσερις δράστες ακινητοποίησαν τον φύλακα της εταιρείας Creta Farm και εισήλθαν στο κτήριο, που βρίσκεται στην περιοχή Πρίνο Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια εισήλθαν στο εργοστάσιο, με μπουλντόζα «σήκωσαν» ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου και το τοποθέτησαν σε ΙΧ φορτηγό.

Οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες της αστυνομίας.

Οικονομία News_Email Εκτύπωση Αγαπημένα Μοιραστείτε το άρθρο Επικοινωνία με συντάκτη - + Μέγεθος Κειμένου 132856.1 "Βρισκόμαστε ήδη σε ένα πρ

Ο "ισχυρός άνδρας" της MIG μίλησε στην "Καθημερινή της Κυριακής"

Για όλους και για όλα μιλάει στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο "ισχυρός άνδρας" της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος.

Για την κατάσταση της οικονομίας ο κ. Βγενόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η "ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ένα πρώτο στάδιο πτώχευσης".

"Είναι πιθανό να ζήσουμε ακραίες καταστάσεις κατά της διάρκεια της επόμενης χρονιάς, οπότε και η ΕΕ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πώς θα χειριστεί καταστάσεις σαν τη δική μας" επισήμανε.

"Οι κρίσιμες στιγμές που περμάνε απαιτούν συναίνεση. Πρέπει να γίνουν γρήγορα τομές και αλλαγές που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια" πρόσθεσε.

Για τον όμιλο MIG ο κ. Βγενόπουλος δηλώνει ότι τα τελευταία 11 χρόνια έχει κάνει μόνο αγορές και δεν έχει αποεπενδύσει, και ούτε πρόκειται να το πράξει.

Για την εξαγορά της Oλυμπιακής σημειώνει ότι αντιμετωπίζει την επένδυση αυτή ως καθήκον προς την κοινωνία, και όχι μόνο ως μακροπρόθεσμη επένδυση.

Τέλος, με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού εκτιμά ότι φέτος η ομάδα των "πράσινων" θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

"Καταιγίδα" προσαγωγών και συλλήψεων

Oκτώ άτομα απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνέλαβε η αστυνομία στις 4 τα ξημερώματα, μετά απο έφοδο στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου, Αναστάσιος Μάνθος, νωρίτερα ομάδα νεαρών είχε στήσει οδόφραγμα επί της Εγνατίας και εκτόξευε βόμβες μολότοφ. Η πράξη θεωρείται κακουργηματικη, πρόσθεσε ο κ. Ξανθός, και γι' αυτό εφαρμόστηκε ο υφιστάμενος νόμος που προβλέπει αυτοδίκαιη επέμβαση της αστυνομίας.

skai

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ - Archive ''Again'' & ''Lights''



Αμοιβή σε όσους καταγγέλλουν ιστοσελίδες πορνό στην Κίνα

Έως και 987 ευρώ θα δίνουν οι κινεζικές αρχές σε όσους χρήστες του διαδικτύου εντοπίζουν και καταγγέλλουν ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Χρηματική αμοιβή μέχρι και 10.000 γουάν (περίπου 987 ευρώ) θα δίνουν οι κινεζικές αρχές σε όσους χρήστες του διαδικτύου εντοπίζουν και καταγγέλλουν ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Μία τηλεφωνική γραμμή, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από το Κέντρο για παράνομες πληροφορίες διαδικτύου, δέχθηκε ήδη 500 κλήσεις μέσα σε 24 ώρες και κατέγραψε 13.000 συνδέσεις.

Το Κέντρο έχει αναλάβει τον εντοπισμό ιστοτόπων προσβάσιμων μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου με απρεπές περιεχόμενο ή που προωθούν προϊόντα που σχετίζονται με το σεξ, διευκρινίζει το πρακτορείο, ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται αμοιβή ύψους 1.000 έως και 10.000 γουάν σε όποιον καταγγείλει πρώτος ένα site με «μεμπτό» περιεχόμενο.

Η Κίνα, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του διαδικτύου (300 εκατομμύρια), ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς μία μεγάλη εκστρατεία κατά της πορνογραφίας, απαγορεύοντας την πρόσβαση στις πληροφορίες ερωτικού χαρακτήρα, ακόμη και τις επιστημονικές, μέσω του διαδικτύου.

Παρά τις ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, οι κινεζικές αρχές έχουν επίσης αποφασίσει την υποχρεωτική ενσωμάτωση ειδικού «αντιπορνογραφικού» λογισμικού σε όλους τους υπολογιστές που πωλούνται στην Κίνα το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να «μπλοκάρει» την πρόσβαση των υπολογιστών σε συγκεκριμένα sites.

Οι συλληφθέντες του Ρεσάλτου

Οι συλληφθέντες του Ρεσάλτου βρίσκονται από την αρχή στην ΓΑΔΑ. Από τηλέφωνο των συντρόφων μαθαίνουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα παραπέμπονται βάσει των διατάξεων του αντιτρομοκρατικού, αντιμετωπίζουν δηλαδή σοβάρα κακουργήματα (κατασκευή εκρητικών από κοινού και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), καθώς και οπλοκατοχή για τις σημαίες. Η γελοιότητα των μπάτσων δεν έχει όρια.

Οι προσαχθέντες του δημαρχειου Κερατσινίου είναι τελικά όλοι/ες (44) συλληφθέντες. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις ακριβείς κατηγορίες που τους αποδίδονται. Βρίσκονται στο αλλοδαπών στην Π.Ράλλη και αυτή τη στιγμή περνούν από προανακριτική διαδικασία. Αργότερα θα περάσουν από εισαγγελέα, κατά πάσα πιθανότητα στην εισαγγελεία Πειραιώς. Και σε αυτή την περίπτωση οι σύντροφοι μας ενημερώνουν ότι δεν αποκλείεται η απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

όπως είναι καιρό τώρα γνωστό

Η ΜΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ό,τι είπαμε παλιά ισχύει:

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

indymedia

Οχτώ συλλήψεις και 29 προσαγωγές χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη

Οχτώ συλλήψεις και 29 προσαγωγές έκαναν χθες βράδυ αστυνομικοί κατά την διάρκεια επεισοδίων με κουκουλοφόρους στους δρόμους μπροστά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης με μολότοφ και πέτρες ενώ επίθεση δέχτηκε και ο φύλακας του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς. Στον διαδικτυακό χώρο indymedia γράφοντες υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις και οι προσαγωγές έγιναν μετά από καταπάτηση του ασύλου καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι τα σκαλιά της Πολυτεχνικής σχολής.

seleo.gr

Σύλληψη «τσαντάκια» στα Καμίνια

Ένας 30χρονος Αφγανός συνελήφθη τα ξημερώματα στην οδό Ακάδημου 4 στα Καμίνια, γιατί με τη χρήση βίας είχε αφαιρέσει τσάντα από αλλοδαπή.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε επιτεθεί στη γυναίκα και προσπάθησε να της αφαιρέσει την τσάντα της.

Όταν αυτή αντιστάθηκε δεν δίστασε να την χτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Η τσάντα του θύματος περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 €, 1 κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα - αντικείμενα.

ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ-ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ...


Ομάδα Νομικής Βοήθειας

τηλέφωνα καταγγελιών:
6972-718536
6972-799025
6976-395658
6946-738686
6978-909319
6936-492025
6975-752346
6973-335960
e- mail επικοινωνίας: legalaidgroup@gmail.com
http://legalaidgroup.blogspot.com

Περισσότερα από 7.000 δωρεάν video clips στο mtvgreece.gr

Στόχος είναι να ξεπεράσει τα 10.000 clips, στις αρχές του
2010, με σημαντικούς τίτλους της παγκόσμιας δισκογραφίας

Ο Δεκέμβρης δεν επαναλαμβάνεται, συνεχίζεται.

Αναμφίβολα δεν υπήρξε ούτε ένας από εμάς που να μην πήρε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θέση μέσα στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη.

Ίσως να είναι από τις σπάνιες φορές σε αυτή τη χώρα που μια είδηση σαν αυτή της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αμετανόητο αστυνομικό δολοφόνο του Ε. Κορκονέα, να προκάλεσε σε τόσο μεγάλη έκταση κοινό αίσθημα οργής και αγανάκτησης. Αίσθημα εφάμιλλο με αυτό που είχαμε όλοι μετά τον θάνατο των 57 συνανθρώπων μας στις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο. Θάνατο από τους εμπρησμούς τους οποίους το παρόν σύστημα υποθάλπει με την πολιτική που αποχαρακτηρίζει τα καμένα δάση και τα χαρίζει μετά σε εργολάβους και εταιρείες ανάβοντας, στην ουσία με αυτό τον τρόπο, το σπίρτο στο χέρι του εμπρηστή.

Καθημερινοί Αμέτρητοι Γρηγορόπουλοι

Είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι διαχειρίζεται και τις ζωές μας και είναι υπεύθυνο για τις καθημερινές, φανερές ή κρυμμένες, δολοφονίες όπως αυτή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μόνο την τελευταία δεκαετία είχαμε με βάση τις «επίσημες» αναφορές πάνω από 50 δολοφονίες μεταναστών από αστυνομικούς ή λιμενικούς. Αμέτρητοι-εκατοντάδες είναι οι νεκροί πρόσφυγες από πνιγμό ή από νάρκες στα σύνορα. Μόνο μέσα στο 2009 φτάσανε τον αριθμό των 200 οι νεκροί μέσα στους χώρους εργασίας. Οι θάνατοι των εργατών στα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα» αποτελούν το φόρο αίματος που καταβάλει αυτή η κοινωνία στο βωμό του καπιταλισμού. Αμέτρητες όμως είναι οι καθημερινές μικρές δολοφονίες που υφιστάμεθα όλοι μας από ένα σύστημα που δολοφονεί καθημερινά την αξιοπρέπεια, τη ζωή και τις ελευθερίες μας.

Εργασιακός Μεσαίωνας

Πώς αλλιώς, παρά ως σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς, μπορούμε να περιγράψουμε τον καταναγκασμό στην εργασία υπό τον εκβιασμό της φτώχειας και της ανέχειας στον οποίο υποκύπτουμε άπαντες προκειμένου να επιβιώσουμε. Ελαστικοποίηση της εργασίας, ανασφάλιστη μαύρη εργασία , απολύσεις, συρρίκνωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλα με πρόσχημα την κρίση, όλα προς συμφέρον των αφεντικών. Η εργασία μας, ξένη από την έννοια της προσφοράς στο σύνολό, ή της δημιουργίας, παράγει πλούτο που καρπώνονται τα αφεντικά και οι διαχειριστές της εξουσίας, ενώ οι μισθοί μας αντηχούν το σαρκασμό με τον οποίο ανταμείβουν το μόχθο μας. Στηρίζουμε με την εργασία μας και με τους φόρους μας ένα παρασιτικό σύστημα, χωρίς να δικαιούμαστε ούτε καν αυτά που μερικές δεκαετίες πριν θεωρούνταν αυτονόητα. Η εργασία έχει γίνει συνώνυμο της ζητιανιάς όταν για να βρούμε δουλειά φτάνουμε να «υποχρεωνόμαστε» σε πολιτικά γραφεία, σε εργολάβους και στη νόμιμη μαύρη εργασία προγραμμάτων του ΟΑΕΔ όπως τα Stage. Κι όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τους σύγχρονους δουλέμπορους ρισκάρουμε να καταλήξουμε όπως η Κ. Κούνεβα, η οποία στην προσπάθειά της να πολεμήσει την τοξικότητα των σύγχρονων εργασιακών σχέσεων δέχτηκε επίθεση με οξύ.

Παράγουμε τον πλούτο που αντί να αποτελεί τη βάση για την κοινωνική περιουσία και αλληλοβοήθεια στους ηλικιωμένους, στους αρρώστους, στους άνεργους αποτελεί την ιδιοκτησία των λίγων. Τα ασφαλιστικά ταμεία τα λυμαίνονται οι κρατικοδίαιτοι συνδικαληστές και οι μεγαλοεταιρίες. Η σύνταξη για τους συνομήλικους του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αν δεν έχουν την ατυχία να συναντήσουν τον επόμενο Κορκονέα, θα αποτελεί ιστορία περασμένων γενεών.

Βίος Αβίωτος

Μια γενιά που διαπαιδαγωγείται σε ένα σύστημα διαρκούς ανταγωνισμού, που της επιβάλλεται ένας τρόπος ζωής, ο οποίος αφαιρεί κάθε παιδικότητα. Πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη νεολαία μας αν όχι βαριά εργαζόμενους με διπλοβάρδια σχολείο φροντιστήριο, σε μια αρένα διεκδίκησης ενός υποθηκευμένου μέλλοντος; Πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την απαγόρευση του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού, στην ηλικία που αυτά είναι τόσο απαραίτητα, παρά ως ωμή βία; Η νεολαία μας στοχοποιείται στο σύνολό της και μαζί της το αύριο.

Ένα αύριο συνυφασμένο με την ποιότητα ζωής που σε πρωταρχικό στάδιο διασφαλίζεται και από ένα ανθρώπινο σύστημα υγείας. Όμως, η ήδη παθούσα και ανεπαρκής δημόσια υγεία γίνεται πλέον και έρμαιο των φαρμακοβιομηχανιών έχοντας καταντήσει «εμπόριο αρρώστιας». Αντί να θεραπεύουν και να περιθάλπουν, καλλιεργούν την ανασφάλεια και τον τρόμο κατασκευάζοντας πανδημίες έτσι ώστε να πουλάνε φάρμακα. Η σωματική υγεία πρόκειται να γίνει προνόμιο ανάλογο της οικονομικής επιφάνειας του καθενός. Η νοητική υγεία κανενός.

Από το κράτος πρόνοιας είμαστε στην διαδικασία όπου σιγά και μεθοδικά περνάμε στο κράτος ελέγχου. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και οι πολιτικές που από την μία άρουν τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον πολίτη, και από την άλλη υφαίνουν ένα τείχος ελέγχου και υποταγής που καλύπτει και διαιρεί την κοινωνία. Τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, δικαστική αδιαλλαξία, φυλακές, αστυνόμευση, πογκρόμ σε μετανάστες... δόγμα νόμος και τάξη. Στα κοινωνικά προβλήματα της οικονομικής κρίσης που αυτοί κατασκεύασαν και προκάλεσαν η απάντηση είναι το γκλόπ του Ματατζή.

Οι δρόμοι μοιάζουν όλο και περισσότερο με διάδρομους φυλακής. Περιπολίες ένστολων που οπλοφορούν και επιδίδουν τον τσαμπουκά τους σε μικροπωλητές. Κάμερες να δημιουργούν ένα αίσθημα ολοκληρωτικής επιτήρησης βιάζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και προσωπικότητας. Τα ΜΑΤ μοιάζουν όλο και περισσότερο στα σώματα ασφάλειας των ες ες. Μοιάζουν και συμπεριφέρονται περισσότερο με στρατό κατοχής ξένο σώμα και εχθρικό προς τους πολίτες αυτής της χώρας, όπου στην κυριολεξία «πρώτα βαράνε και μετά ρωτούν». Ως γνήσιοι απόγονοι των πραιτοριανών και των γενίτσαρων αποτελούν ότι πιο μισητό και αντικοινωνικό έχει δημιουργήσει το Κράτος. Η ζωή βίος αβίωτος μέσα σε τσιμεντένια κλουβιά, σε πόλεις που δεν επιτρέπουν την συνάντηση, το περίπατο. Πόλεις όχι για παιδιά, όχι για νέους, όχι για ανθρώπους. Αλλά πόλεις μόνο για εργάτες, για καταναλωτές, για υπηκόους. Τα πάρκα γίνονται παρκινγκ. Και στους χώρους πρασίνου φυτεύονται πολυκατοικίες αντί για δέντρα. Η οικογένεια μας πλέον είναι η συσκευή της τηλεόρασης, μητέρα και πατέρας ταυτόχρονα μας μεγαλώνει νανουρίζοντας μας με σαχλοτραγουδάκια και προσταγές. Η τηλεόραση λειτουργεί στην καλύτερη ως ένας παραμορφωτικός καθρέφτης δημιουργώντας έναν πλασματικό κόσμο και στην χειρότερη ως εργαλείο προπαγάνδισης της κυριαρχίας.

Κραυγή για Αξιοπρέπεια

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες ενός οργουελιανού μυθιστορήματος όπου κάθε προσπάθεια για ριζική αλλαγή φαίνεται απέλπιδα, αλλά εδώ ακριβώς έρχεται ο Δεκέμβρης του 2008. Στα σύγχρονα Δεκεμβριανά η επιθυμία για ζωή και η ανάγκη για ελευθερία βγήκαν στους δρόμους και ξεσηκώθηκαν διαρρηγνύοντας την παντοδυναμία της εξουσίας. Όλοι εμείς που κατεβήκαμε στους δρόμους, όλοι εσείς που ενώσατε τον ψίθυρο σας και τον κάνατε βροντή φωνάξαμε μαζί Φτάνει πια! στην εξουσία. Φτάνει πια σε ένα σύστημα που έχει χρεοκοπήσει που το μόνο που μπορεί να διαχειρίζεται είναι η ίδια η διαφθορά που αυτό παράγει. Φτάνει πια στους πολιτικούς... στους συνδικαλοπατέρες και στους ψευτοδημοσιογράφους που ευτελίζουν και διαστρεβλώνουν τα παράθυρα της ζωής μας.

Ο περσινός Δεκέμβρης είχε οργή, πολύ οργή, γιατί ήταν η συσσωρευμένη αδικία τόσων ετών, αναμειγμένη με την απελπισία που γεννά ένα μέλλον το οποίο το έχουν προδιαγράψει άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Δεν είναι τυχαίο που η περσινή εξέγερση του Δεκέμβρη είχε τόση δυναμική όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Δεν ήταν μόνο ο δίκαιος θυμός μια αναίτιας δολοφονίας. Συνέπεσε με την είσοδο της Ευρώπης στην κατασκευασμένη και προκαλούμενη από τις τράπεζες οικονομική κρίση. Μια κρίση που έχει φέρει την ανέχεια στην κοινωνία και ευκαιρίες επικερδών επενδύσεων στο κεφάλαιο. Η οργή όμως δεν είναι μόνο συναίσθημα. Είναι αγώνας και διεκδίκηση για κοινωνική δικαιοσύνη. Η κραυγή μιας κοινωνίας που ήρθε η ώρα να αφήσει τη στάση της παραίτησης, της ήττας και να διεκδικήσει στο δρόμο τον αγώνα της χειραφέτησης.

Ο Δεκέμβρης και η Κοινωνική Αυτοθέσμιση

Ενάντια σε κόμματα, χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς κηδεμόνες. Ανακαλύπτοντας την ουσία της άμεσης δημοκρατίας μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις, με άμεση δράση, παίρνοντας αποφάσεις μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές συλλογικές διεκδικήσεις, να δηλώσει ρητά ότι το συλλογικό εμείς είναι ό μοναδικός κυρίαρχος και υπεύθυνος να ορίσει την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό. Όλα αυτά είτε ως στιγμές, είτε ως δυνατότητα, είτε ως δομές που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα και που δυναμώνουν μέρα με την ημέρα, τα ξεκίνησε ο Δεκέμβρης.

Οι καταλήψεις, οι μαζικές των χιλιάδων ανθρώπων πορείες, οι ανοιχτές συνελεύσεις σε γειτονιές, οι τοπικοί αγώνες για τον Αχελώο, για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών όπως το νερό, για τα χυτά σε Νάξο, Λευκίμη, Ελληνικό, Γραμματικό, οι τοπικοί αγώνες για τα πάρκα, για τους δημόσιους χώρους, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις Συκιές, για τα διόδια στην Αττική οδό, ο ανεξάρτητος ταξικός αγώνας των καθαριστριών στη Μαγνησία, στην Πεκόπ, το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τα δεκάδες ίσως εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία που ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα κόντρα στο παραδοσιακό ξεπουλημένο συνδικαλισμό, τα ελευθέρα κοινωνικά κέντρα, τα στέκια σε όλη την χώρα με ανθρώπους κάθε ηλικίας, ντόπιους και μετανάστες, πέρα από ιδεολογικά ή κομματικά κριτήρια. Όλα αυτά αποτελούν το σπέρμα που άφησε ο Δεκέμβρης. Τη δυνατότητα και την ελπίδα που έχουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για τα προβλήματα μας και να δίνουμε λύσεις. Όλα αυτά είναι μια εικόνα από το μέλλον που διεκδικούμε.

Σε αυτή τη δυνατότητα που πρόβαλε από την εξέγερση του Δεκέμβρη, το κράτος απαντά με καταστολή. Και επιστρατεύει τους μοναδικούς πιστούς του φύλακες το ΦΟΒΟ και τη ΒΙΑ. Στην κοινωνική δημιουργία η απάντηση του κράτους είναι οι δολοφονίες μεταναστών, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, οι κατεχόμενες περιοχές, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, το ξύλο, τα δακρυγόνα, το βιτριόλι στην Κωνσταντίνα, οι παρακρατικές συμμορίες και πρόσφατα οι βομβιστικές δολοφονικές επιθέσεις, όπως στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buenaventura, στο φοιτητικό στέκι Σφεντόνα αλλά και στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια.

Δεν μας τρομάζουν. Μας οργίζουν και μας δυναμώνουν. ΠΟΡΕΙΑ - 6/12 Καμάρα 12.00μμ Ανοιχτή συνέλευση για τον Δεκέμβρη

resistance2003.gr

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 στις 12.30 - Αντεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Ο Δεκέμβρης δεν επαναλαμβάνεται..συνεχίζεται




ενημέρωση για τους συλληφθέντες του δημαρχείου στο Κερατσίνι - INDYMEDIA

Οι συλληφθέντες από το δημαρχείο του Κερατσινίου που κρατούνται στην Π.Ράλλη πρόκειται να οδηγηθούν στα δικαστήρια του Πειραιά σε λίγη ώρα. Έτσι τουλάχιστον ειπώθηκε στους ίδιους από τους μπάτσους. Οι κατηγορίες που τους φορτώνονται από την αστυνομία είναι σχετικές με φθορές σε αστυνομικά οχήματα, ρίψη αντικειμένων και άσκηση βίας σε αστυνομικούς στο δημαρχείο, και παράνομη είσοδος στο δημαρχείο.

Θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση όταν ξεκινήσει η μεταφορά τους προς τα δικαστήρια Πειραιά.

Αναβιώνει ο αμερικανικός απομονωτισμός

Οι απομονωτικές τάσεις φαίνονται να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στους πολίτες της υπερδύναμης.

Οι Αμερικανοί φαίνονται να βλέπουν με όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια την τάση του απομονωτισμού σε σχέση με τα διεθνή δρώμενα, καθώς οι εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν έχουν τις επιπτώσεις τους στην κοινή γνώμη.

Το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να «κοιτάξουν τις δικές τους δουλειές» (επιζητώντας μία ιδιότυπη αναβίωση του «Δόγματος Μονρόε» του 19ου αιώνα) είναι το υψηλότερο εδώ και 40 χρόνια, καθώς αγγίζει το 49%, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center. Σε σχετική καταμέτρηση που έγινε το 2002, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

Μόνο το 32% των ερωτηθέντων είδαν θετικά την απόφαση Ομπάμα για αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που επιχειρούν στο Αφγανιστάν, ενώ το 40% επιθυμεί μείωσή του. Επίσης, 46% θεωρεί πως, ό,τι και αν γίνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον το παρών καθεστώς του Αφγανιστάν να καταφέρει να επιβιώσει αντιμέτωπο με την απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού.

41% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα όσο στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κέντρου, Άντριου Κόχουτ, μεγάλο ρόλο στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων έπαιξε η άσχημη πορεία της οικονομίας.

Ενδιαφέρουσες είναι οι απόψεις των Αμερικανών όσον αφορά την Κίνα: Το 44% των Αμερικανών θεωρούν ότι η Λαϊκή Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη, έναντι ενός ποσοστού 27% που στο εν λόγω ερώτημα κατονόμασαν τις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, το Φεβρουάριο του 2008 το 41% απάντησαν πως θεωρούσαν ότι την πρωτοκαθεδρία έχουν οι ΗΠΑ, ενώ το 30% μίλησε για την Κίνα. 53% των Αμερικανών εκτιμούν ότι η Κίνα αποτελεί άμεση απειλή για τις ΗΠΑ- ακόμη και αν το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η αμερικανική στρατιωτική υπεροχή είναι αδιαμφισβήτητη αγγίζει το 63%.

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, το 51% απάντησαν ότι βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια το Ισραήλ από ότι τους Παλαιστινίους (που απέσπασαν «ποσοστό συμπάθειας» 12%). 14% δήλωσαν ουδετερότητα, ενώ 19% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δύο φάσεις: μία με δείγμα 2.000 ενηλίκων (μέσω τηλεφώνου, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου) και σε μία με δείγμα 1.003 ατόμων, που διήρκεσε από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα.

Άνδρας μόλυνε με βελόνα της σύζυγό του με τον ιό του AIDS

Μετανάστης στη Ν. Ζηλανδία τρύπησε το δέρμα της συζύγου του με βελόνα με το αίμα του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Ένας μετανάστης στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος είναι φορέας του HIV, τρύπησε το δέρμα της συζύγου του με μια βελόνα ποτισμένη με το αίμα του ενώ εκείνη κοιμόταν, με αποτέλεσμα να προσβληθεί και εκείνη από τον ιό που προκαλεί AIDS, γράφει σήμερα, Κυριακή η εφημερίδα Sunday Star-Times.

Η 33χρονη σύζυγος είπε σε αστυνομικούς ότι ο άνδρας της τής ομολόγησε πως «χρησιμοποίησα την βελόνα γιατί ήθελα να γίνεις το ίδιο με μένα, να ζήσεις με εμένα, να μην με αφήσεις», σύμφωνα με δικόγραφα. Είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 35χρονος άνδρας παραδέχθηκε ότι μόλυνε ηθελημένα τη σύζυγό του. Έχει προφυλακιστεί και η ποινή του αναμένεται να καθοριστεί την επόμενη χρονιά. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 14 ετών. Τα ονόματα του ζευγαριού δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η σύζυγος είπε ότι ο άνδρας τρύπησε το χέρι της με μια βελόνα ραπτικής, στην οποία είχε περιχύσει δικό του αίμα ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η σχέση του ζευγαριού αντιμετώπιζε όλο και πιο σοβαρά προβλήματα, εν μέρει διότι η σύζυγος δεν δεχόταν να κάνουν έρωτα φοβούμενη ότι θα μολυνόταν. Ο άνδρας είχε ανακαλύψει πως είναι φορέας κατά τους ιατρικούς ελέγχους που έγιναν στα μέλη της οικογένειας όταν έφθασε στη Νέα Ζηλανδία το 2004. Η σύζυγος και τα παιδιά δεν είναι φορείς του ιού.

Η σύζυγος είχε κάνει τεστ που είχαν βγει αρνητικά τουλάχιστον τέσσερις φορές πριν αρχίσει η ετήσια αποχή της από το σεξ - και η αστυνομία είναι, έτσι, βέβαιη ότι προσβλήθηκε από τη βελόνα με το μολυσμένο αίμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Σταρ-Τάιμς.

Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο: «ήθελα να διατηρήσω τη σχέση για χάρη των παιδιών. Επέμεινε να μείνει μαζί μας και είπε ότι δεν τον ενδιέφερε πια το σεξ. Ήθελε μόνο να δει τα παιδιά να μεγαλώνουν και με τους δυο γονείς τους κάτω από μια στέγη».

Ο Σάιμον Χάργκερ-Φορντ, του ιδρύματος της Νέας Ζηλανδίας για το AIDS, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «μας έχει σοκάρει βαθιά και μας θλίβει η ηθελημένη και εκ προθέσεως μετάδοση του HIV που αναφέρθηκε ότι συνέβη σε αυτήν την περίπτωση».

Ένα κοριτσάκι 7 ετών ανάμεσα στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι παρακάτω ασθενείς:
" Άνδρας 62 ετών με υποκείμενο νόσημα (πολλαπλούν μυέλωμα).
" Άνδρας 74 ετών με υποκείμενο νόσημα (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια & καρδιακή ανεπάρκεια).
" Κορίτσι 7 ετών μη διασωληνωμένο, χωρίς υποκείμενο νόσημα.

agelioforos

Κλοπή σε τηλεοπτικό συνεργείο του BBC στο Κέιπ Τάουν

Δημοσιογράφοι που πήγαν στη Νότια Αφρική για να καλύψουν την κλήρωση των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου «έπεσαν θύματα κλεφτών».

Νοτιοαφρικάνικα ΜΜΕ ανέφεραν χθες, Σάββατο, ότι δυο ξένα τηλεοπτικά συνεργεία υπέστησαν κλοπές στο Κέιπ Τάουν την Παρασκευή, μερικές ώρες πριν την κλήρωση για τους ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα Argus έγραψε ότι συνεργείο του BBC που έπαιρνε πλάνα σε ένα τοπίο στη πόλη είδε ξαφνικά κλέφτες να σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και να αφαιρεί ακριβό εξοπλισμό.

Ο Άντριου Μπελ, παραγωγός του BBC, είπε ότι κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία. «Δεν ήμασταν ιδιαίτερα μακριά, αλλά ήταν πάρα πολύ γρήγοροι - σαν αστραπή», δήλωσε.

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης, περικυκλώθηκαν από μια ομάδα ανδρών με μαχαίρια που απαίτησαν να τους δώσουν ό,τι πολύτιμο είχαν. Τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια, τα κινητά τους τηλέφωνα και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Επίσης, την Παρασκευή, οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το διεθνές συνεδριακό κέντρο του Κέιπ Τάουν μετά από απειλή για βόμβα, που αποδείχθηκε φάρσα. Η εκκένωση διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Υπήρξαν και άλλες ψευδείς απειλές. Ένας δημοσιογράφος συνελήφθη διότι υποστήριξε ότι είχε εκρηκτικό μηχανισμό στην τσάντα του - που κατόπιν πέταξε κι επιχείρησε να διαφύγει. Ένας Νοτιοαφρικανός συνελήφθη για δυο απειλητικά τηλεφωνήματα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν με τα οποία προειδοποιούσε για τοποθετήσεις βομβών. Ο άνδρας εντοπίστηκε «μέσα σε μερικά λεπτά» χάρη σε τεχνολογίες εντοπισμού κινητών τηλεφώνων.

Η ασφάλεια στην διάρκεια της διοργάνωσης είναι μια από τις βασικές ανησυχίες της κυβέρνησης εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2010.

Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις στο Νεπάλ

Παρέλυσε μεγάλο μέρος της χώρας από την απεργία που κήρυξαν οι μαοϊκοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο τεσσάρων υποστηρικτών τους.

Μεγάλο μέρος του Νεπάλ παρέλυσε σήμερα, Κυριακή, από την απεργία που κήρυξαν οι Μαοϊκοί, αντιδρώντας στο θάνατο τεσσάρων υποστηρικτών τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς δυο ημέρες νωρίτερα.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων, παραλύοντας την κυκλοφορία και αναγκάζοντας καταστήματα να κλείσουν. Στην Κατμαντού, ορισμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν τρεις μοτοσικλέτες και βανδάλισαν καταστήματα που αψήφησαν την απεργία, υποστήριξε η αστυνομία.

Τα περισσότερα καταστήματα και οι αγορές έκλεισαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δε λειτούργησαν, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ.

Τα πιο περιεργα ονοματα

Συμφωνα με το περιοδικο Mommy που εκανε ερευνα στα ληξιαρχεια.....

Εκδικηση
Αφθονια
Κουκίτσα
Χελωνα
Πανσούλα
Κουζίνα
Βασιλοπούλα
Αρχοντοπούλα
Παναίλα
Μελάνα
Ανοιξιά
Ωραιοζήλη
Μαίτσα
Χρυστάλλα
Ευριάνθη
Κορτέσα
Φυντιανη
Μελάνα
Πληξουρα
Τζιβαγιερα
Φωστήρα
Πειροκρήτη
Επιστημών
Τερφονία
Χρυσογόνης
Βερόνης
Ακριβός
Παραδείσης
Δερπούλης
Κανακάρης
Ντοκλής
Ευμορφούλης
Δημοκράτης
Παλικάρης
Συνάναρχος
Δρακουλάκος
Ήβη
Πιπίνα
Ινώ
Ευστατία
Πολυξένη
Κομνηνός
Φιλομήλα
Βενετία
Φιλίτσα
Ασημίνα
Τημολέων
Αλκμήνη
Ιλιάνα
Έρση
Σουσάνα
Αυγέρης
Ανέζα
Αυγούστα
Χρισταντώνης
Κορνηλία
Μαρολίνα
Ευφραξία
Αδαμαντία
Στεριανή

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...













Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ιστιαία

«Μεροκάματο του τρόμου» για ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ιστιαία, καθώς χθες ήρθε αντιμέτωπος με δύο ένοπλους ληστές.

Οι δράστες εισήλθαν στο βενζινάδικο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη ζητώντας του χρήματα. Ο τελευταίος υπάκουσε στην εντολή τους και τους παρέδωσε όσα λεφτά είχε μαζί του.

Στη συνέχεια οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ άκαρπες είανι οι έρευνες έως αυτή την ώρα για τον εντοπισμό τους.

Στην μνήμη του Αλέξη από το PAOKLAND.BLOGSPOT





Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο την εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τι έγινε μέσα στον χρόνο αυτό; Τι άλλαξε; Τίποτα! Ίσως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμάμε την μνήμη αυτού του παιδιού και να θυμόμαστε το τραγικό γεγονός αλλά και την εξέγερση του Δεκέμβρη...

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ...


ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ...
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV

'Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν'

Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αρχηγός της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν και δεν έχει καμιά αξιόπιστη σχετική πληροφορία εδώ και χρόνια, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός ’μυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.

ΣΟΜΠΟΛΕ ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ...

ΜΟΥΓΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...
ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΠΕΣ...

ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ................

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ..... ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

ΛΑΜΟΓΙΑ....

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.
ΜΟΝΑΧΑ Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ.
ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΕΣ ΟΥΤΕ ΦΘΟΡΕΣ...

Γιατί τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν πιο γρήγορα από αυτά των ποδιών;

Τα νύχια των χεριών καταπονούνται περισσότερο και πιο συστηματικά από τα νύχια των ποδιών.

Εικάζεται λοιπόν ότι η καθημερινή «ταλαιπωρία» που υφίστανται διεγείρει άμεσα την ανάπτυξή τους. Μια ακόμη, πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξης τα νύχια των χεριών μας έχουν προικιστεί με ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης προκειμένου να αντισταθμίζουν τις φθορές τους. Ωστόσο, τα νύχια των ποδιών έχουν μεγαλύτερο πάχος, οπότε η ποσότητα υλικού που αναγεννιέται σε αυτά δεν είναι ουσιαστικά πολύ μικρότερη από αυτήν των νυχιών στα χέρια, παρ’ όλο που μεγαλώνουν πολύ πιο αργά σε μήκος.