Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Επεισόδια στην πορεία ΑΘΗΝΑ

Πεδίο μάχης η Αθήνα.

Συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος πέθανε από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Από τις 12 το μεσημέρι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία, η οποία κατέληξε έξω από τη Βουλή.
Στη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν οι μικροτραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών, καθώς και οι βανδαλισμοί σε καταστήματα.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία ομάδα νεαρών έσπασε την πόρτα από το κτήριο της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το κατέλαβε. Στη συνέχεια, η ομάδα των νεαρών υπέστειλε την ελληνική σημαία από το κτήριο της πρυτανείας και στη θέση της τοποθέτησε τη σημαία με το σήμα της αναρχίας. Κατά την είσοδο των νεαρών στο κτήριο τραυματίστηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χρήστος Κίττας.
Μετά την κατάληψη του κτηρίου ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ νεαρών που πετούσαν πέτρες και νεράντζια και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα νεαρών παρέμεινε στο χώρο της πρυτανείας, όπου μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 115 απο όλη την Αθήνα,. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ειναι πολύ μεγάλη, χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου