Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Προσαγωγές και συλλήψεις από Εξάρχεια, Κερατσίνι

Το βράδυ του Σαββάτου νεαροί κατέλαβαν το Δημαρχείο Κερατσινίου ζητώντας να απελευθερωθούν όσοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απογευματινής αστυνομικής επιχείρησης στο στέκι «αυτοδιαχειριζόμενου χώρου» Ρεσάλτο.

Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν αργά το βράδυ από το δημαρχείο Κερατσινίου τους νεαρούς που νωρίτερα είχαν καταλάβει το κτίριο, ζητώντας την απελευθέρωση των ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο στέκι τους.

Οι 41 προσαχθέντες μεταφέρθηκαν με κλούβες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από τους 41 προσαχθέντες από το Δημαρχείο Κερατσινίου -σύμφωνα με την αστυνομία- κάποιοι θα συλληφθούν γιατί υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των αυτοκινήτων της ασφάλειας εξω απο το «Ρεσάλτο», ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις. Για όσους δεν προκύψουν στοιχεία θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων

«Πήραμε εντολή να πατάξουμε την ανομία και να προστατεύσουμε τους πολίτες και δεν πρόκειται να σταματήσουμε», τόνισε παρεμβαίνοντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει μία ισχνή μειοψηφία να μας παρασύρει.

Απαντώντας στον Δημήτρη Καρακώστα, πρώην δημοτικό σύμβουλο Κερατσινίου, ο οποίος μίλησε για «νέα Χούντα στο Κερατσίνι και ορδές Χρυσοχοΐδη», ο υπουργός είπε: «Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν. Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Καρακώστας τί δουλειά έχουν τα σφυριά και οι βαριοπούλες σε ένα στέκι νεαρών».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον «αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ρεσάλτο» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, 13 μάσκες (εκ των οποίων 7 αντιασφυξιογόνες), 200 μπουκάλια κενά, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη και 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής τον οποίο οι προσαχθέντες επιχείρησαν να καταστρέψουν. Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Ήρεμία στην περιοχή των Εξαρχείων

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση από κατοίκους της περιοχής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί και αμέσως μετά ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση.

Συνολικά 162 προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στα Εξάρχεια και στο Κερατσίνι. Απ΄αυτά τα 101 άτομα προσήχθησαν από την περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Μεταξά εκ των οποίων οι 12 είναι αυτοί που συνελήφθησαν τελικά και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου