Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Γαύροι» στις εξέδρες

Ο Θρύλος δεν έχει προμηθευτεί εισιτήρια για το Παγκρήτιο, αλλά στις εξέδρες αναμένεται να βρεθούν τρεις περίπου χιλιάδες "άρρωστοι" Ολυμπιακοί.

Πρόσφατα, ο Εργοτέλης έκανε γνωστό πως δεν θα διαθέσει εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς του Θρύλου για τον αγώνα του Σαββάτου, αλλά έχει ανοικτές τις πύλες των θυρών 4-8, προκειμένου να φιλοξενήσει αυτούς που θα θελήσουν να πάνε μεμονωμένα. Και πιστέψτε μας είναι πάρα πολλοί.

Ούτως ή άλλως, ο Θρύλος έχει πάρα πολύ κόσμο στο νησί της Κρήτης και αρκετοί από αυτούς θα κοκκινίσουν τις εξέδρες του σταδίου, όπως έχουν κάνει, άλλωστε, πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν. Όσοι λοιπόν θελήσουν να πάνε από όλη την Κρήτη στο στάδιο, θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια, στα εκδοτήρια.

Ακόμα ένας αγώνας λοιπόν στον οποίο οι εξέδρες θα είναι κατακόκκινες από τον λατρεμένο μας κόσμο.

Θρύλε γερά, κάνε την Κρήτη, κόκκινη ξανά!

gavros.gr

Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα σε επταόροφο κτίριο στο Όστιν του Τέξας

Fashion for Haiti: 10 σταρ στην πασαρέλα

Η Naomi Campbell κατάφερε να «ανεβάσει» στην πασαρέλα πρόσωπα που δεν περιμέναμε να δούμε σε ρόλους μοντέλων, που «κατάγονται» από το χώρο της κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας (και όχι μόνο), είχαν ένα κοινό: κοινωνική ευαισθησία. Ο σκοπός τους: να στηρίξουν τους σεισμόπληκτους της Αϊτής και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Alexander McQueen, που έφυγε από τη ζωή μόλις μία μέρα νωρίτερα. Η επίδειξη μόδας «Fashion For Haiti» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.










Τι να τρώω στο γραφείο;

Η Carrie, η Samantha, η Charlotte και η Miranda επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη στα τέλη Μαΐου του 2010

Martin Scorsese


Μόλις λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της τελευταίας και πολυαναμενόμενης ταινίας του, με τίτλο «Shutter Island» και πρωταγωνιστές -φυσικά- τον Leonardo DiCaprio και τον Mark Ruffalo, ο Martin Scorsese ανακοινώθηκε ως ο σκηνοθέτης που επιλέχθηκε να σκηνοθετήσει την τελευταία διαφήμιση της Chanel για το νέο ανδρικό άρωμα του οίκου.

Μετά τον Baz Luhrmann και τον Jean-Pierre Jeunet που σκηνοθέτησαν τη Nicole Kidman και την Audrey Tautou, αντίστοιχα, για τις διαφημίσεις του αρώματος Chanel No 5 (και οι δύο θύμιζαν ταινίες μικρού μήκους!), ο βραβευμένος με Όσκαρ, Martin ανέλαβε τα «ηνία» προώθησης του ανδρικού αρώματος.

Πρωταγωνιστής του διαφημιστικού είναι ο 25χρονος Γάλλος ηθοποιός Gaspard Ulliel, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Ατέλειωτοι Αρραβώνες» και «Hannibal: Η αρχή».

Η γλώσσα των... ποδιών

Είναι γνωστό ότι το σώμα έχει τη δική του «γλώσσα», εξίσου... ομιλητικά είναι όμως και τα πόδια!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τι έδειξε η έρευνα που διεξήγαγαν για λογαριασμό εταιρίας παπουτσιών;

Για το... ωραίο φύλο: Όταν μια γυναίκα συζητά μ' έναν άντρα που επιθυμεί, «τεντώνει» και ανοίγει ελαφρά τα πόδια της! Αντίθετα, όταν ο συνομιλητής δεν την ελκύει, τα «σταυρώνει» ή τα «διπλώνει» κάτω από το σώμα της.

Για το... δυνατό φύλο: Όσον αφορά στους άντρες, σχεδόν όλοι «κουνάνε» τα πόδια τους όποτε νιώθουν νευρικότητα. Αντίθετα, η έρευνα έδειξε ότι οι ψεύτες διατηρούν τα άκρα τους αφύσικα ακίνητα.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο, μη λεκτικό κανάλι επικοινωνίας», υποστηρίζουν οι ειδικοί και συμπληρώνουν: «Οι άνθρωποι έχουμε αρκετή επίγνωση των μηνυμάτων που μεταδίδουμε με τα χέρια ή τις εκφράσεις του προσώπου μας, σε αντίθεση με τις κινήσεις των ποδιών, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν πιο αξιόπιστες, ακριβώς επειδή είναι -συνήθως- ασυνείδητες.»

prevention

Το νέο μέλος στην "οικογένεια" των browsers


Η μηχανή ανοιχτού λογισμικού που διαμόρφωσε τη βάση για τον Chrome της Google, δημιούργησε έναν νέο browser, με την έξυπνη ονομασία Comodo Dragon

Μπορεί ο Internet Explorer να είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος browser, ο Firefox ο πιο… μοδάτος και ο Chrome ο πιο γρήγορος, αλλά υπάρχει πλέον και ένας νέος παίχτης στο προσκήνιο, που όπως υποστηρίζει η Comodo αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα. Η εταιρεία, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία firewall και εργαλείων, ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου browser, Dragon, που όπως υποστηρίζει είναι ο πιο ασφαλής από όλους.

Βασισμένος στον κώδικα του Chromium, ο Dragon προειδοποιεί τον χρήστη σχετικά με τον τύπο του ψηφιακού πιστοποιητικού SSL ενός site και παρέχει την ανάλογη ασφάλεια.

Ο browser είναι, επίσης, διαμορφωμένος ώστε να μεταφέρει στα websites όσο λιγότερα δεδομένα είναι δυνατό. Παρόλο που στην εμφάνιση και τη διάταξη θυμίζει πολύ τον Chrome της Google, το tab με τις επιλογές αποκαλύπτει μια καινούρια εικόνα, ενώ το crash report checkbox είναι απών.

Τα λοιπά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως χειρισμός των cookies, είναι όλα παρμένα από τον Chrome. Έτσι, παρά τα λιγοστά νέα χαρακτηριστικά, στη ουσία ο Dragon φαίνεται να είναι περισσότερο ένα πείραμα παρά το επόμενο βήμα στους browsers. Το πιο πιθανό είναι η κατάταξη "Internet Explorer v Mozilla v Chrome", να παραμείνει ως έχει.

Όσοι χρήστες ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το νέο browser, μπορούν να ανατρέξουν στο παρακάτω link.

http://www.comodo.com/home/internet-security/browser.php

pcw

Τα μικρά ανεξήγητα

Φυσάς τη σούπα για να κρυώσει

ΝΑΙ Οσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, δουλεύει, ανεξάρτητα αν σε κάνει να δείχνεις γελοίος για μερικά δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια που φυσάς την καυτή σούπα σου μπορείς να ενημερώσεις τους φίλους σου στο τραπέζι ότι απλώς μετακινείς τον ζεστό αέρα που υπάρχει πάνω από το φαγητό σου. «Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεις στη θερμότητα να μετακινηθεί και το υγρό να εξατμιστεί πολύ πιο γρήγορα. Ετσι η θερμοκρασία της σούπας μειώνεται» λέει ο Sanford A. Klein, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Mάντισον. Τώρα μπορείς να απολαύσεις το πιάτο σου.

Τα ξαναβρίσκεις με την πρώην σου
ΟΧΙ Εκτός κι αν σου αρέσει να ξαναβλέπεις ρομαντικές ταινίες με άσχημο τέλος. Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να αλλάξει, αλλά πολύ εύκολο να γίνει κάποια στιγμή της ζωής του νοσταλγικός. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους χωρίσατε κι αυτοί θα σε περιμένουν στη γωνία και θα επανεμφανιστούν, ίσως στο πρώτο μεγάλο ταξίδι σας. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μεγαλώνοντας αλλάζουν, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως στις δουλειές τους και όχι στην προσωπικότητά τους» λέει ο Michael McKee, ψυχολόγος από την Κλινική του Κλίβελαντ. Εντάξει, θαύματα μπορούν να συμβούν. Απλώς, αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση της επανασύνδεσης, φρόντισε να είσαι προσγειωμένος. Επικέντρωσε την προσοχή σου σε τρία σημεία: στην καρδιά, στο κεφάλι και στο ένστικτό σου. Αν ένα από αυτά παραμένει σκεπτικό, έχει μπροστά σου την πρώτη ταμπέλα προς τον κατήφορο.

Ζητάς αύξηση από το αφεντικό σου
ΝΑΙ Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ιεροτελεστία. Είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Απλώς, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράμετροι, όπως η ώρα, το μέρος και ο τρόπος, τα οποία πρέπει να προσέξεις. Μη στέλνεις ραβασάκια κατά τη διάρκεια του ετήσιου μίτινγκ και μην ανοίξεις την κουβέντα στις τουαλέτες ή το ασανσέρ. Το μέρος που πρέπει να μιλήσετε είναι οπωσδήποτε το γραφείο του, γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι αυτό που θέλεις να του αναφέρεις είναι σοβαρό - κι έτσι πρέπει να το δει κι αυτός. Αν τα πείτε στο εταιρικό πάρτι, μπορεί να πάρεις μια απάντηση, που το επόμενο πρωί δεν θα τη θυμάται. Διάλεξε η ώρα να είναι απογευματινή, τη στιγμή που είναι αποφορτισμένος από τις κύριες δραστηριότητες της ημέρας και χαλαρώνει - και σε σημείο που δεν διακόπτεις κάποια άλλη συνομιλία του. Τέλος, μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος. Ανάφερε τους στόχους που έπιασες τον τελευταίο χρόνο και θεώρησε δεδομένο την ανταμοιβή σου. Αν αφήσεις περιθώρια για αμφισβητήσεις, να είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις πολύτιμο έδαφος στις διαπραγματεύσεις σου.

Κάνεις διατάσεις πριν από το πρόγραμμά σου
ΟΧΙ Συνήθως κάνεις τις κλασικές διατάσεις των 30 δευτερολέπτων πριν μπεις στο γυμναστήριο ή πριν αρχίσεις τον αγώνα μπάσκετ. Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι ενέργειές σου παρεμποδίζουν την απόδοσή σου. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στην Journal of Strength and Conditioning Research ανέφερε ότι οι στατικές διατάσεις δεν επέφεραν βελτίωση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα επιβάρυναν τις επιδόσεις των αθλητών, τόσο στη δύναμη όσο και στην ταχύτητα. Από την άλλη όμως μεριά, οι δυναμικές διατάσεις λειτουργούν ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. «Η ίδια μελέτη βρήκε ότι οι δυναμικές διατάσεις είναι αυτές που μπορούν να ενεργοποιήσουν τους μυς σου και να τους προετοιμάσουν για σκληρή δουλειά σε ένα μεγάλο εύρος κινήσεων» λέει ο Mark Gibson, διευθυντής του αθλητικού προγράμματος προπόνησης στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Λα Κρος. Για το κάτω μέρος του σώματός σου, κάνε δυναμικά καθίσματα. Για το επάνω μέρος, δοκίμασε περιστροφές κρατώντας μία βαριά μπάλα στα χέρια σου. Στη συνέχεια, εκτέλεσε επαναλήψεις φέρνοντας την μπάλα διαδοχικά πάνω από τον κάθε ώμο σου. Με 15 επαναλήψεις προς κάθε πλευρά έχεις προετοιμάσει τους μυς σου να σπάσουν όλα τα ρεκόρ.

Κάνεις format κάθε τρίμηνο
ΝΑΙ Κι αν αποφασίσεις να την κάνεις κάθε εβδομάδα, ακόμα καλύτερα. Ο υπολογιστής σου θα αντεπεξέρχεται ακόμα καλύτερα, θα είναι πολύ πιο γρήγορος κι εσύ θα βρίζεις πολύ λιγότερο - όταν προσπαθεί να φορτώσει τα e-mail σου. Αν δεν κάνεις τακτικά format, ο υπολογιστής σου θα αγκομαχά να επιδιορθώσει τα αρχεία που υπέστησαν στιγμιαία δημιουργία ή διαγραφή (είναι σαν να προσπαθείς να ενώσεις ένα βιβλίο, όπου οι σελίδες του είναι διασκορπισμένες σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού). Χρησιμοποίησε τη ρύθμιση στον υπολογιστή σου, που προγραμματίζει αυτόματο format μία φορά την εβδομάδα. «Αν καθαρίζεις συχνά τον υπολογιστή σου, η διαδικασία θα είναι μόνο ένα 20λεπτο. Αν όμως αφήνεις το format για μία φορά το χρόνο, μπορεί να πάρει μέχρι κι ένα εξάωρο» λέει ο Ken Colburn, διευθυντής του Data Doctor Computer Services. Και είναι σίγουρο ότι χωρίς τον υπολογιστή σου δεν αντέχεις πάνω από ένα τρίωρο.

Παίρνεις αντιβιοτικά
ΝΑΙ Αλλά μόνο για συγκεκριμένη χρήση. Τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τα κρυώματα, τις γρίπες ή οτιδήποτε έχει να κάνει με ιογενείς υποθέσεις. Τα αντιβιοτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν βακτηριακές μολύνσεις, τις οποίες ένας παθολόγος μπορεί πολύ εύκολα τα τις καταλάβει. Ο Frank Peacock, κλινικός γιατρός, διευθυντής στα Επείγοντα Περιστατικά στην Κλινική του Κλίβελαντ, εξηγεί ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα έχουν σκοπό να μην αφήσουν τα μικρόβια να αναπτυχθούν και να πλήξουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Η πιο χαζή ενέργεια που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να παίρνεις αντιβίωση όταν τα συμπτώματα αρχίζουν να σου περνάνε. Αν δεν τελειώσεις ολόκληρη την ιατρική συνταγή, θα αφήσεις στον οργανισμό σου μικρόβια, έτοιμα να πάρουν την εκδίκησή τους.

Κουνάς τα χέρια σου για να χάσει τις βολές αυτός που σουτάρει
ΟΧΙ Δεν λειτουργεί, τουλάχιστον με τον συνηθισμένο τρόπο που το κάνεις. Η τυχαία κίνηση των χεριών σου πίσω από το ταμπλό μιας μπασκέτας μπορεί να δείχνει ότι αποσπά την προσοχή του σουτέρ, αλλά στην ουσία δεν τον ενοχλεί καθόλου, αφού είναι το οπτικό ισοδύναμο με τον λευκό ήχο (τα παράσιτα του ραδιοφώνου είναι ενοχλητικά, αλλά ακίνδυνα). Για να μπορέσεις να έχεις πιθανό αποτέλεσμα, πρέπει όλη η κερκίδα να κουνήσει συντονισμένα τα χέρια της προς μία κατεύθυνση. Αν όλη η κερκίδα κουνήσει τα χέρια της προς τα δεξιά, τα μηνύματα που θα λάβει ο εγκέφαλος του σουτέρ είναι ότι κινείται αυτός προς τα δεξιά. Αυτό υποσυνείδητα μπορεί να τον μπερδέψει και να επηρεάσει το σουτ του. «Τα ανακλαστικά είναι αυτόματα κι αναπόφευκτα» λέει ο David Whitney, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Αντί αυτή η θεωρία (της οργανωμένης κίνησης των χεριών των φιλάθλων) να ερευνηθεί στα εργαστήρια, πραγματοποιήθηκε σε τρεις επίσημους αγώνες του ΝΒΑ, το 2005, με παρότρυνση του Daniel Engber, ο οποίος έχει μάστερ στη νευρολογία. Η μέθοδος φάνηκε να δουλεύει στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά στον τρίτο απέτυχε. Ετσι, στατιστικώς, δεν έχει επικυρωθεί.

Βάζεις τους προβολείς ομίχλης
ΝΑΙ Μέχρι ένα σημείο δουλεύει. «Οι δέσμες φωτός που βγαίνουν από τους προβολείς oμίχλης μπορούν να διαπεράσουν καλύτερα το ατμοποιημένο νερό σε σχέση με τους απλούς προβολείς» λέει ο Rae Tyson, υπεύθυνος για τις ανακοινώσεις στη National Highway Traffic Safety Administration. Τα φώτα ομίχλης σε προστατεύουν από την αντανάκλαση του φωτός στην ομίχλη -η οποία σε τυφλώνει- κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να έχεις ανοιχτούς τους κανονικούς προβολείς. Το ερώτημα αν το κίτρινο φως κάνει καλύτερη δουλειά από το λευκό είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Καλείς τάιμ άουτ για την ομάδα του παιδικού σταθμού
ΟΧΙ Δεν έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποιούνται. «Ενα τάιμ άουτ δεν θα καταφέρει να δώσει αύξηση στην αυτοπεποίθηση ενός παιδιού τεσσάρων χρόνων. Είναι χαζομάρα» λέει ο Alan E. Kazdin, καθηγητής ψυχολογίας και ψυχολόγος-παιδίατρος στην Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Αν είσαι προπονητής της σχολικής ομάδας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις από το παιχνίδι το παιδί που δεν έχει τη σωστή συμπεριφορά, αλλά μόνο ένα ή δύο λεπτά. Οταν επιστρέψει, παρατήρησε αν έχει τη συμπεριφορά που θέλεις και μόλις τη δεις, επιβράβευσέ το λεκτικά. Δεν έχει νόημα να βγάλεις λόγο - οι λέξεις που δίνουν μεγάλη έμφαση δεν παίζουν κανένα ρόλο στον κόσμο των παιδιών κι έχουν μηδενική επιρροή στη συμπεριφορά τους.

Διαλέγεις το φύλο του παιδιού σου
ΝΑΙ Μπορείς να καθορίσεις το φύλο του παιδιού σου, αλλά όχι με το πόσο πολλά πορτοκάλια πίνεις (πρόσφατη φήμη). Στη μία τεχνική (λέγεται microsorting), το σπέρμα διαχωρίζεται ανάλογα με την πυκνότητα και το χρώμα (ηρέμησε, είναι μία πολύ εξειδικευμένη διαδικασία) και στη συνέχεια εισέρχεται στη μήτρα. Η δεύτερη λύση (η οποία ονομάζεται in-vitro) περιλαμβάνει αρχικά μία ιατρική συνταγή, την οποία πρέπει να ακολουθήσει η γυναίκα για να αυξήσει την παραγωγή των ωαρίων της. Στη συνέχεια, αυτά τα ωάρια γονιμοποιούνται και με βιοψία τσεκάρετε το γένος τους. Στο τελικό στάδιο, τα δύο καλύτερα γονιμοποιημένα ωάρια -με το συγκεκριμένο φύλο που προτιμά το ζευγάρι- μεταφέρονται στη μήτρα. Η μέθοδος της microsorting έχει αξιοπιστία μεταξύ 60% και 90%. Από την άλλη πλευρά, η μέθοδος in-vitro πλησιάζει σε ποσοστά επιτυχίας κοντά στο 99%, όπως δηλώνει o Mousa Shamonki, κλινικός γιατρός και διευθυντής του Προγράμματος Βοηθητικής Αναπαραγωγής στο UCLA.

Αγοράζεις ακριβά μαγειρικά σκεύη
ΝΑΙ Για μερικά φαγητά, όντως κάνουν τη διαφορά, απλώς δεν σου χρειάζονται σε κάθε γεύμα που ετοιμάζεις. Επένδυσε τα λεφτά σου σε ένα υψηλής ποιότητας τηγάνι και σε μία αντίστοιχη κατσαρόλα για μαγειρευτά φαγητά. Θα κάνουν σίγουρα απόσβεση τα λεφτά σου, λόγω της μακροζωίας αυτών των μαγειρικών σκευών και της άριστης κατανομής της θερμότητας, η οποία θα γίνεται στο φαγητό σου. «Ψάξε και για το λεγόμενο "σάντουιτς μετάλλων", το οποίο αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι στην επιφάνεια μαγειρέματος και στον πάτο, ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχει χαλκός» λέει ο Ed Brown, σεφ από τη Νέα Υόρκη. Θα πληρώσεις γύρω στα 50 ευρώ για το τηγάνι κι άλλα 100 για την κατσαρόλα. Αντιθέτως, για να βράζεις απλώς τα μακαρόνια σου δεν χρειάζεσαι κάτι το extreme. Ο σκοπός σου είναι να βράσεις γρήγορα το νερό κι ένα φτηνό, λεπτό κατσαρολάκι θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Θέλεις απλώς να μείνετε φίλοι
ΟΧΙ Εντάξει, και οι δύο πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ενας από τους δύο πάντα ενδιαφέρεται λίγο πιο πολύ από τον άλλο και μπορεί μέσα του να κρατάει κρυφές ελπίδες. Το να βγαίνεις με την πρώην σου μπορεί να κρύβει τον κίνδυνο του να ψάχνει πάνω σου σημάδια επιβεβαίωσης. «Κάποια στιγμή, η υπομονή σου θα τελειώσει. Λες όχι, αλλά θα συμβεί» λέει η Pat Love, συγγραφέας του βιβλίου The Truth About Love. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: όταν ένας από τους δύο γίνεται ενοχλητικός, ο άλλος είναι ενοχλημένος. Κλασική ιστορία αγάπης.

Κάνεις εμβόλιο κατά της γρίπης
ΝΑΙ Αν η ετυμηγορία της FDA (Food and Drug Administration) είναι καλή, τότε είσαι προστατευμένος. Κάθε Απρίλιο, η FDA συνεδριάζει και προσπαθεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι ανάγκες για εμβόλια στο χειμώνα που ακολουθεί. «Στη συνέχεια, η βιομηχανία φαρμάκων κατασκευάζει τα εμβόλια κι έχει μπροστά της έξι έως επτά μήνες για να κάνει τα απαραίτητα τεστ» λέει ο Tom Skinner, υπεύθυνος ανακοινώσεων στο Center for Disease Control and Prevention. Αν οι προβλέψεις είναι σωστές, είσαι καλυμμένος. Αν οι προβλέψεις είναι λάθος, το εμβόλιο θα σου παράσχει κάποια προστασία, αλλά και πάλι θα είσαι ευάλωτος. Αλλά θα είσαι, έτσι κι αλλιώς, ευάλωτος αν δεν κάνεις το εμβόλιο. Φέρσου, λοιπόν, σαν μεγάλο μωρό.

Βάζεις επιστραγαλίδες κι επιαγκωνίδες
ΟΧΙ Για να πούμε την αλήθεια, δουλεύουν και δεν δουλεύουν. «Οι επιαγκωνίδες μπορεί να έχουν γίνει μόδα στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλά ουσιαστικά δεν παρέχουν στήριξη στον αγκώνα σου στις extreme κινήσεις» λέει ο Γκίμπσον, συμπαίκτης του ΛεΜπρον στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Από την άλλη, όμως, πλευρά, οι επιστραγαλίδες με κορδόνια -αν δεθούν σφικτά- μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη προστασία και σταθερότητα που επιζητάς.

Της λες για το παρελθόν σου
ΝΑΙ «Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θέλεις να ξέρεις τι έχει περάσει και ποιος ήταν ο προκάτοχός του» λέει ο Robyn Landow, κλινικός ψυχολόγος. Αλλά πριν αρχίσεις να λες τις ιστορίες σου από το Λας Βέγκας και την Πράγα, καλό είναι να ξέρεις ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο. Ξεκίνα την αφήγησή σου με τα σημαντικά γεγονότα, πέρνα στα γρήγορα τις λεπτομέρειες κι ανάλυσε προσεκτικά τα συμπεράσματα και τα μαθήματα που αποκόμισες. Χτίσε με τον επίλογό σου την εμπιστοσύνη που πρέπει να σου έχει. Πέρασες την τρομακτική διαδικασία.

Πας πρώτος και φεύγεις τελευταίος
ΟΧΙ Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν λειτουργεί. Στη θεωρία, η ώρα που περνάς στη δουλειά σου είναι σημαντική κι ακόμα πιο κρίσιμη είναι η παρουσία σου όταν σε χρειάζονται. Από καθαρά πρακτικής άποψης, τα αφεντικά ενδιαφέρονται περισσότερο για την παραγωγικότητά σου παρά για τις ώρες σου. Κάνε λοιπόν μία λίστα στην αρχή της χρονιάς και πήγαινε να συζητήσεις με τον προϊστάμενό σου για το αν έχεις θέσει σωστά τους στόχους για το έτος που έρχεται. «Αν οι στόχοι που έχεις θέσει δεν ενδιαφέρουν την εταιρεία, τότε η δουλειά σου βρίσκεται σε κίνδυνο. Καλό θα ήταν να βρεις πράγματα, στα οποία θα είσαι χρήσιμος και τα οποία θα αναδεικνύουν την παραγωγικότητά σου» λέει ο Dave Hitz, ιδρυτής της εταιρείας αποθήκευσης σκληρών δίσκων NetApp και συγγραφέας του How to Castrate a Bull.

Ξενοφοβικός ένας στους δύο Ιταλούς

Περίπου οι μισοί από τους νέους της Ιταλίας δεν δείχνουν καμία ανεκτικότητα απέναντι στους ξένους ή είναι τελείως ξενοφοβικοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο SWG. Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με πρωτοβουλία του προέδρου της Τζιανφράνκο Φίνι ο οποίος και ζήτησε την ανάπτυξη ενός "ιταλικού μοντέλου ένταξης" των αλλοδαπών.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 νέων, ηλικίας από 18 έως 29 ετών και το 45,8% των συμμετεχόντων εξέφρασε ένα είδος "εχθρότητας" απέναντι στους ξένους ή έδειξαν ότι είναι ξενοφοβικοί. Αντίθετα, μόλις το 39,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι "ανοικτοί" στους αλλοδαπούς.

Παράλληλα η μελέτη χώρισε τους νέους οι οποίοι δεν δείχνουν ανεκτικότητα απέναντι στους ξένους σε τρεις κατηγορίες: στην πρώτη ομάδα, η οποία αποτελείται κατά 56% από γυναίκες, τοποθετήθηκε το 15,3% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δείχνουν κυρίως "μία φοβία για τους Ρουμάνους, τους τσιγγάνους και τους Αλβανούς". Στη δεύτερη ομάδα τοποθετήθηκε το 10,7% των ερωτηθέντων οι οποίοι έχουν μία εμφανή ρατσιστική συμπεριφορά ενώ την τρίτη ομάδα αποτελούν το 20% των συμμετεχόντων, οι οποίοι αποκλείουν την περίπτωση να ασκήσουν βία αλλά ελπίζουν οι αλλοδαποί θα ζουν πολύ μακριά, κατά προτίμηση εκτός Ιταλίας. Στην ομάδα αυτή κατατάσσονται κυρίως αγόρια ηλικίας περίπου είκοσι ετών.

Επίθεση χούλιγκαν σε σύνδεσμο του Ηρακλή

Στόχος χούλιγκαν έγινε σύνδεσμος της ομάδας του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Φιλήδονος Γεμιστού με Εγνατία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα περίπου 60 ατόμων, πεζή και με δίκυκλα και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και καδρόνια κατά του συνδέσμου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές φθορές στο κτίριο, σε πέντε οχήματα και δύο δίκυκλα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά και τρία άτομα.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιμετρικά των πανεπιστημίων.

agelioforos

Μετρήθηκε για πρώτη φορά η μάζα ατόμου βαρύτερου από το ουράνιο

Ευρωπαίοι ερευνητές, με επικεφαλής Γερμανούς επιστήμονες, έκαναν μια σημαντική πρόοδο στο πεδίο της πυρηνικής φυσικής, πετυχαίνοντας, χάρη σε μια νέα τεχνική, την πρώτη άμεση μέτρηση της μάζας ενός στοιχείου βαρύτερου από το ουράνιο.

Το επίτευγμα βοηθά σημαντικά στην κατανόηση των υπερβαρέων στοιχείων, επειδή για να μελετηθούν οι ιδιότητες αυτών των φευγαλέων στοιχείων (που στο μέλλον μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα πυρηνικά καύσιμα), πρέπει να είναι γνωστή η μάζα τους.

Η ανακάλυψη φέρνει πιο κοντά τη λεγόμενη «νήσο σταθερότητας», μια -θεωρητική μέχρι σήμερα- ομάδα υπερβαρέων στοιχείων που έχουν πολύ μεγαλύτερη ημιζωή από το ουράνιο και βρίσκονται πέρα από το σημερινό γνωστό Περιοδικό Πίνακα των στοιχείων.

Το ουράνιο, με 92 πρωτόνια, είναι το βαρύτερο στοιχείο που είναι γνωστό ότι υπάρχει στη φύση. Οι επιστήμονες όμως έχουν μόνοι τους συνθέσει διάφορα άλλα στοιχεία πολύ πιο βαριά, που περιέχουν μέχρι 118 πρωτόνια, αλλά συνήθως αυτά «ζουν» μόλις ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου από τη στιγμή που δημιουργούνται σε κάποιο ερευνητικό εργαστήριο.

Το στοιχείο που μετρήθηκε άμεσα για πρώτη φορά, είναι το τεχνητό ραδιενεργό μέταλλο νομπέλιο (Νο), το οποίο πήρε το όνομά του προς τιμήν του Άλφρεντ Νόμπελ και διαθέτει 102 πρωτόνια (δέκα περισσότερα από το ουράνιο). Το νομπέλιο παρήχθη με «βομβαρδισμό» ενός στόχου μολύβδου από ισότοπα ασβεστίου. Αυτή η διαδικασία παράγει κάθε δευτερόλεπτο ένα ισότοπο είτε Νο252, είτε Νο253, είτε Νο254.

Οι ερευνητές, υπό τον Γερμανό Μίκαελ Μπλοκ του ερευνητικού εργαστηρίου Κέντρου Βαρέων Ιόντων GSI Χέλμχολτς στο Ντάρμστατ, μπόρεσαν να βρουν ένα τρόπο, για πρώτη φορά, να επιβραδύνουν τα άκρως ενεργητικά νεαρά ιόντα νομπελίου, ώστε να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους, προκειμένου να μετρήσουν το βάρος τους. Το πέτυχαν καθοδηγώντας τα ιόντα να διέλθουν από ένα νέφος ατόμων αερίου ηλίου, πράγμα που ανάγκασε τα ιόντα νομπελίου να χάσουν ένα σημαντικό μέρος της ενέργειάς τους μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις.

Η ίδια η μέτρηση της μάζας των ισοτόπων του νομπελίου επιτεύχθηκε, όταν αυτά οδηγήθηκαν σε ένα θάλαμο κενού περιβεβλημένο με ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ονομαζόμενο «παγίδα Πένιγνκ» . Αφού βρέθηκαν μέσα στην «παγίδα», τα φορτισμένα ισότοπα νομπελίου «συνελήφθησαν» από το μαγνητικό πεδίο και οι μάζες τους καθορίστηκαν από τη συχνότητα κυκλοφορίας τους μέσα στο θάλαμο.

Οι πρώτες αυτές άμεσες μετρήσεις επιβεβαίωσαν προηγούμενες έμμεσες μετρήσεις. Μέχρι τώρα, ο μόνος (έμμεσος) τρόπος να μετρηθεί η μάζα ενός στοιχείου βαρύτερου από το ουράνιο, ήταν να μελετηθούν τα προϊόντα αποσύνθεσής του και να γίνουν «ανάστροφοι» υπολογισμοί μέχρι το μητρικό ισότοπο.

Η μελέτη και η μέτρηση στοιχείων βαρύτερων από το ουράνιο αποτελεί μείζονα πρόκληση για τους φυσικούς, επειδή τα ισότοπα αυτά παράγονται πολύ δύσκολα και έχουν πολύ σύντομες ημιζωές. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μεγάλος αριθμός πρωτονίων και νετρονίων που συμπιέζονται στον πυρήνα τους, τα καθιστά άκρως ασταθή και επιρρεπή για σχάση.

Οι επιστήμονες όμως προσδοκούν ότι κάποια μέρα θα φτάσουν τελικά σε μια ομάδα υπερβαρέων στοιχείων, με τον «κατάλληλο» αριθμό πρωτονίων και νετρονίων στον πυρήνα τους, τα οποία θα είναι πολύ πιο σταθερά και θα «ζουν» για δεκαετίες ή και περισσότερο. Τέτοια στοιχεία, αν και όταν βρεθούν, θα είναι πολύτιμα ως πυρηνικά καύσιμα, π.χ. για μελλοντικές μακρινές διαστημικές αποστολές.

Οι φυσικοί προβλέπουν ότι καθώς βαρύτερα στοιχεία ανακαλύπτονται, θα φτάσουν τελικά στην αποκαλούμενη «νήσο σταθερότητας» . Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά που θα βρίσκεται αυτή - αν όντως υπάρχει. Μερικοί επιστήμονες λένε ότι θα αφορά στοιχεία με αριθμό περίπου 120 (ή 126) πρωτονίων και 184 νετρονίων, ενώ άλλοι την τοποθετούν σε άτομα με 114 πρωτόνια. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την θεωρία αυτή, υπάρχουν μερικοί «μαγικοί αριθμοί» που οδηγούν σε ισχυρότερους πυρηνικούς δεσμούς ανάμεσα στα πρωτόνια και τα νετρόνια, καθιστώντας αυτά τα στοιχεία σταθερά.

«Απέχουμε ακόμα πολύ από τη νήσο της σταθερότητας, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε μια λεπτομερή εικόνα για τα ραδιενεργά στοιχεία μέχρι να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο Μπλοκ, σύμφωνα με το Physics World και το New Scientist.

Στο στόχαστρο των χάκερ τα έξυπνα κινητά

Τα έξυπνα κινητά βρίσκονται όλο και πιο συχνά στο στόχαστρο εγκληματιών που προσπαθούν να βρουν τρόπους παραβίασης των συσκευών, αν και η αγορά έχει καταφέρει να περιορίσει μέχρι στιγμής την απειλή, σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας.

Εκπρόσωποι εταιρειών λογισμικού ασφαλείας επεσήμαναν, στο πλαίσιο του Mobile World Congress που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη, ότι η διάδοση των έξυπνων κινητών μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των επιθέσεων με ιούς μέσα στα επόμενα χρόνια. «Στο άμεσο μέλλον μπορεί να δούμε κάποιο ιό για κινητά που να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο μέσα σε πέντε λεπτά», τόνισε ο Μίκο Χιπόενεν, επικεφαλής της F-Secure, εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα.

Εταιρείες ασφαλείας, πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων έχουν βρει λύσεις στον περιορισμό των επιθέσεων και να αντιμετωπίσουν την ευρεία διάδοση ιών και μηνυμάτων spam στα κινητά τηλέφωνα. «Δεν θα λειτουργεί για πάντα με επιτυχία, κάποια στιγμή θα δούμε το πρώτο παγκόσμιο κρούσμα, αλλά τουλάχιστον έχουμε καταφέρει να το περιορίσουμε για περισσότερα από πέντε χρόνια», επεσήμανε ο Χιπόενεν.

Ο πρώτος ιός σε κινητό τηλέφωνο εμφανίστηκε πριν από έξι περίπου χρόνια, ενώ η F-Secure έχει εντοπίσει μόλις 430 διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού για κινητά τηλέφωνα. Συγκριτικά, στους υπολογιστές, ο αριθμός των ιών και κακόβουλων λογισμικών μετράται σε εκατομμύρια.

Όπως ακριβώς συνέβη με τους χάκερς υπολογιστών πριν από περίπου δύο δεκαετίες, οι χάκερς των κινητών τηλεφώνων ασχολούνται με αυτό για χόμπι. «Φαίνεται ότι σε κάθε νέα πλατφόρμα, τα πρώτα χρόνια, οι πρώτοι ιοί γίνονται από προγραμματιστές που το κάνουν για χόμπι, για να καυχηθούν σε άλλους για το επίτευγμα τους, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι εγκληματίες που σκοπεύουν στο κέρδος», εξήγησε ο Χιπόενεν.

Ένας από τους πρώτους ιούς είχε την ονομασία Skulls (κρανία), λόγω του κρανίου που εμφανιζόταν στην οθόνη του κινητού μόλις μολυνόταν, κλέβοντας ταυτόχρονα όλα τα δεδομένα της κάρτας μνήμης. Οι εταιρείες ασφαλείας έχουν αναπτύξει ειδικά προσαρμοσμένο λογισμικό anti-spam και anti-virus για κινητά τηλέφωνα, όπως επίσης ειδικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του κινητού να κλειδώνει τη συσκευή από απόσταση, ή να το εντοπίζει γεωγραφικά.

Τα έξυπνα κινητά ωστόσο, που διακρίνονται για τις δυνατότητες πλοήγησης και αποστολής e-mail, προβλέπεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επιτήδειους, ειδικά από τη στιγμή που τα κινητά χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά για τραπεζικές και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με τα χρήματα», δήλωσε ο Γιουτζίν Κασπέρσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Kaspersky Lab. «Το κακόβουλο λογισμικό αναπτύσσεται με στόχο τη δημιουργία εσόδων, δεν έχει σημασία αν θα προκύπτει από υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα».

Η εταιρεία του εντόπισε κατά μέσο όρο τριάντα ιούς το μήνα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, και πιστεύει ότι ένα κύμα οικονομικών επιθέσεων είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί πολύ σύντομα. «Στους υπολογιστές χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια για να γίνουν οι ιοί μια κερδοφόρα βιομηχανία. Στα κινητά τηλέφωνα θα χρειαστεί πολύ λιγότερο», κατέληξε.

Ανακαλεί 4.000 οχήματα η Isuzu

Συνεχίζεται ο «χορός» των ανακλήσεων των τελευταίων εβδομάδων από ιαπωνικές φίρμες.

Συνεχίζει ο «χορός» των ανακλήσεων των τελευταίων εβδομάδων από ιαπωνικές φίρμες.

Άλλη μια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η Isuzu, ανακαλεί περισσότερα από 4.000 φορτηγά αυτοκίνητα, λόγω προβλήματος διαρροής φυσικού αερίου που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το Ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

Λεία 25.000 ευρώ για τους ληστές τράπεζας και ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Κάτι παραπάνω από 25.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά οι δράστες των ενόπλων ληστειών που σημειώθηκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. και τράπεζα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στις 5.685 ευρώ ανέρχεται το ποσό που αφαίρεσαν οι δύο ένοπλοι που εισήλθαν, νωρίς το απόγευμα, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, κάποιες ώρες νωρίτερα, στο στόχαστρο άλλων δύο οπλισμένων ατόμων βρέθηκε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, επί της Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης. Οι ένοπλοι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, πήραν 19.350 ευρώ από τα ταμεία της τράπεζας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Βιοανιχνευτές εντοπίζουν καρκινικούς όγκους από το DNA τους

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν βιοανιχνευτές που εντοπίζουν τις διάφορες μορφές καρκίνου που παρουσιάζουν οι ασθενείς, χρησιμοποιώντας το DNA των καρκινικών όγκων, πράγμα το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Η νέα αυτή τεχνική για τον εντοπισμό των καρκινικών κυττάρων με την αναγνώριση των γενετικών χαρακτηριστικών που έχει κάθε όγκος ξεχωριστά σηματοδοτεί μια πρόοδο στις εξατομικευμένες και με προσδιορισμένο στόχο αντικαρκινικές θεραπείες.

«Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τεστ που να στηρίζεται σε βιοανιχνευτές για την κλινική θεραπεία του καρκίνου και πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνική αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή των τεχνολογιών αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος για την εξατομίκευση των αντικαρκινικών θεραπειών», εξηγεί ο δρ Βίκτορ Βελκουλέσκου, καθηγητής ογκολογίας στη σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα δημοσιευτούν στην επιθεώρηση Science Translational Medicine που θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Η έρευνα αυτή αποτέλεσε επίσης σήμερα το αντικείμενο παρουσίασης στην ετήσια διάσκεψη της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), η οποία πραγματοποιείται από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας. Το νέο τεστ θα επιτρέπει να εντοπίζεται και να παρακολουθείται η εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων ή των καρκινικών όγκων έτσι ώστε οι επιστήμονες να διαγιγνώσκουν αν η θεραπεία που ακολουθείται είναι αποτελεσματική.

Η τεχνική αυτή εντοπίζει με πιο ακριβή τρόπο τη γενετική «υπογραφή» των καρκινικών όγκων ή των υπολειμμάτων τους έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση ή κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών. Αυτό που ήταν πολύ δύσκολο μέχρι σήμερα, ήταν να εντοπιστούν και να χαρτογραφηθούν με ακρίβεια οι γενετικές τροποποιήσεις των καρκινικών όγκων.

Έπειτα από έρευνες που έκανε πάνω σε έξι κρούσματα καρκίνου, τέσσερα του εντέρου και δύο του μαστού, η ομάδα του Δρ Βελκουλέσκου μπόρεσε να δημιουργήσει βιοανιχνευτές, βάσει των ξεχωριστών γενετικών αλληλουχιών του κάθε όγκου. Κατ'αυτόν τον τρόπο μια απλή ανάλυση αίματος επιτρέπει να ξεχωρίσουν οι επιστήμονες και το παραμικρό ίχνος DNA ενός καρκινικού όγκου σε μεγάλες ποσότητες αίματος ή άλλων υγρών των οποίων το DNA είναι φυσιολογικό.

Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χειρότερης ποιότητας σπέρμα

Η παχυσαρκία ενός άνδρα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματός του.

Ανάμεσα στις άλλες επιπτώσεις για την υγεία τους που κάθε λίγο και λιγάκι μαθαίνουν οι παχύσαρκοι, έρχεται να προστεθεί άλλη μια. Η παχυσαρκία ενός άνδρα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματός του, σύμφωνα με μια νέα αργεντινή επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι τείνουν να έχουν λιγότερο κινητικό σπέρμα και συνεπώς σχετικά μικρότερη γονιμότητα σε σχέση με τους λεπτούς άνδρες.

Προηγούμενες μελέτες είχαν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα για την επίπτωση του πάχους στη γονιμότητα του άνδρα. Η νέα μελέτη, που έγινε από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κόρντομπα στην Αργεντινή, υπό τη δρα Άννα Καρολίνα Μαρτίνι και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility» (Γονιμότητα και Στειρότητα), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το πάχος επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητα του σπέρματος.

Η μελέτη ανέλυσε περιστατικά 749 ανδρών με προβλήματα γονιμότητας, εκ των οποίων οι 155 ήσαν παχύσαρκοι, και βρήκε ότι οι τελευταίοι είχαν σπέρμα που κινείτο πιο αργά και πιο…άσκοπα (αντί να «κολυμπά» ίσια μπροστά!).

Επίσης οι παχύσαρκοι βρέθηκαν να εκκρίνουν χαμηλότερες ποσότητες ενός ενζύμου (NAG), η συγκέντρωση του οποίου στο σπέρμα θεωρείται σημαντικός δείκτης για το πόσο καλά λειτουργεί η επιδιδυμίδα. Είναι η πρώτη μελέτη διεθνώς που διαπιστώνει τέτοια αρνητική επίπτωση της παχυσαρκίας στην επιδιδυμίδα.

Παρόλα αυτά, η Μαρτίνι επεσήμανε ότι η μείωση της ποιότητας του σπέρματος δεν σημαίνει ότι ο παχύσαρκος άνδρας δεν είναι γόνιμος. «Ένας άνδρας δεν γίνεται στείρος, επειδή αυξάνεται το βάρος του», τόνισε.

Εκτός από την κινητικότητα, η παχυσαρκία δεν φαίνεται να επηρεάζει άλλους παράγοντες της ποιότητας του σπέρματος, όπως την ποσότητα των σπερματοζωαρίων, το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνη κ.α.

Πάντως, σύμφωνα με τους αργεντινούς ερευνητές, είναι δυνατό ένας άνδρας, χάνοντας κιλά, να βελτιώσει την κινητικότητα του σπέρματός του και άρα τη γονιμότητά του. Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες πάνω στο ζήτημα της σχέσης παχυσαρκίας-ποιότητας σπέρματος-γονιμότητας.

Aria Giovanni









Très Bonjour Lingerie Catwalk

SONISPHERE ME BIG FOUR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η DiDi Music / Big Star Promotion, επίσημα πια, επιβεβαιώνει ότι την

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στο Terra Vibe Park θα εγκαινιαστεί ένας

νέος θεσμός που θα συνταράσσει τα καλοκαίρια μας: το Sonisphere Festival!!

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Sonisphere Festival, σε μία μόνο μέρα, θα παρουσιάσει ένα line up που θα σας μείνει αξέχαστο!!!

Οι Big Four – METALLICA, SLAYER, MEGADETH και ANTHRAX – θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά στην ιστορία, και μαζί με τους Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine, θα προκαλέσουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό κοινό, φρενίτιδα ενθουσιασμού!

VIDA SMOOTH







Lucy Pinder