Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κουαρτέτο ύστερα από 14 χρόνια οι Depeche Mode

Το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα, έστω και για λίγο, έγινε και πάλι τετράδα ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, προς το τέλος της συναυλίας πάνω στη σκηνή ανέβηκε ο Alan Wilder που είχε αποχωρήσει το 1995 και συνόδευσε την μπάντα στο κομμάτι, Somebody.

Η συναυλία έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους και οργανώθηκε από το Teenage Cancer Trust, το οποίο φυσικά βοηθά παιδιά με καρκίνο.

cosmo

ΚΑΒΑΛΑ ΞΑΝΘΗ 2 - 1

Ο αυτοκράτορας επέστρεψε! ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ........ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ............

Πίσω του άφησε απόψε ο Ολυμπιακός τα οκτώ «πέτρινα» χρόνια χωρίς τίτλο, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον κάτοχο του τροπαίου Παναθηναϊκό, με 68-64, στο κλειστό του Ελληνικού.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του χάρισαν στους «διψασμένους» από το 2002 φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά το 8ο τρόπαιο στον θεσμό.


Η τρίτη διαδοχική φορά που οι δύο «αιώνιοι» διεκδίκησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αποδείχτηκε τυχερή για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Γιαννάκης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του απέναντι στον Ομπράντοβιτς, στις τέσσερις φορές που έχουν βρεθεί αντίπαλοι ως προπονητές σε τελικό Κυπέλλου.

Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Τεόντοσιτς με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.

Jessica Burciaga



















Ήττα της Μ.Γιουνάιτεντ από την Έβερτον, στο +4 η Τσέλσι

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Εβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 3-1 (19' Μπιλιαλεντίνοφ, 76' Γκόσλινγκ, 90' Ρόντγουελ - 16' Μπερμπάτοφ)
Γουέστ Χαμ - Χαλ Σίτι 3-0 (3’ Μπεχραμί, 59’ Κόουλ, 90’ Φόμπερτ)
Αρσεναλ - Σάντερλαντ 2-0 (27’ Μπέντνερ, 90’πεν. Φάμπρεγκας)
Γουλβς - Τσέλσι 0-2 (40’, 67’ Ντρογκμπά)
19:30GR Πόρτσμουθ - Στόουκ Σίτι

Κυριακή 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
14:00 Μπλάκμπερν - Μπόλτον
16:00 Αστον Βίλα - Μπέρνλι
17:00 Φούλαμ - Μπέρμιγχαμ
17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ
17:15 Γουίγκαν - Τότεναμ



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
Τσέλσι 61
Μάντσεστερ Γ. 57
Αρσεναλ 55
Μάντσεστερ Σίτι 45-25αγ.
Λίβερπουλ 44-26αγ.
Τότεναμ 43-26αγ.
Αστον Βίλα 42-25αγ.
Εβερτον 38-26αγ.
Μπέρμιγχαμ 37-25αγ.
Φούλαμ 34-26αγ.
Στόουκ Σίτι 31-25αγ.
Μπλάκμπερν 31-26αγ.
Γουέστ Χαμ 27-26αγ.
Σάντερλαντ 26-26αγ.
Γουίγκαν 25-25αγ.
Γουλβς 24-26αγ.
Χαλ 24
Μπόλτον 23-25αγ.
Μπέρνλεϊ 23-25αγ.
Πόρτσμουθ 16-25αγ.

«Πέταξε» δύο βαθμούς ο Ηρακλής, 1-1 με Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο

Ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη αλλά παρά την πλήρη υπεροχή του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο Λεβαδειακό. Οι «κυανόλευκοι» κινδύνευσαν μάλιστα σοβαρά να χάσουν το παιχνίδι αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το εκπληκτικό γκολ του Γκονζάλες. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό και σημαδεύτηκε από το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Λεβαδειακού, τις σκόπιμες καθυστερήσεις αλλά και την κάκιστη διαιτησία του Βασίλη Παμπορίδη που έχασε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Κονέ (10'), Γιάντση (28') και Μάρα. Το ημίχρονο έληξε όμως 0-0 και στο ξεκίνημα του δευτέρου, ο Λεβαδειακός κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Μπουμπένκο και να προηγηθεί με τη... φωτοβολίδα του Γκονζάλες στο 50΄.

Στο 70΄ ο Παμπορίδης καταλόγισε αδικαιολόγητα πέναλτι για φάουλ του Μασάδο στο Μάρα, μέσα στην περιοχή. Υστερα όμως από επικοινωνία με τον τέταρτο διαιτητή και εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους παίκτες του Λεβαδειακού, πήρε πίσω την απόφασή του. Η... ανάκληση της υπόδειξης για πέναλτι προκάλεσε το ξέσπασμα των ανθρώπων του Ηρακλή με αποτέλεσμα την αποβολή του Γρηγόρη Φανάρα από τον πάγκο. Ταυτόχρονα αποβλήθηκε και ο προπονητής τερματοφυλάκων των φιλοξενούμενων που λίγο αργότερα διαπληκτίστηκε στη φυσούνα με το Γρηγόρη Φανάρα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Ηλιάδης (75΄Κομπαγιάσι), Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Επστάιν (56΄Μιλάνο), Μάρα, Γιάντσης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Βαγιέχο, Μουλόπουλος (61΄Αλεξίου), Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Ταραλίδης, Αμπουμπακαρί (64΄Μαρτορέλ), Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Σόλα (46΄Αγκάλι)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Πέθανε ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Χέιγκ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Αλεξάντερ Χέιγκ, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, επιτελάρχης του Νίξον και υπουργός Εξωτερικών επί Ρίγκαν.

Ο Αλεξάντερ Χέιγκ,πρώην αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και επιτελάρχης του Νίξον επί εποχής Watergate, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Ρίγκαν, πέθανε σήμερα Σάββατο σε ηλικία 85 ετών.

Ο Χέιγκ διεκδίκησε την αμερικανική προεδρία, αλλά η υποψηφιότητά του για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών απέτυχε το 1988 και η προεκλογική του εκστρατεία χαρακτηρίστηκε από τα σαρκαστικά του σχόλια έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο νικητής τελικώς του χρίσματος.

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με ιδιαίτερο παλμό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η αντιρατσιστική πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, στην οποία συμμετείχαν οργανώσεις ημεδαπών και αλλοδαπών.

Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν υπέρ των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων, και κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Την πορεία συνόδευσε σε όλη τη διάρκειά της η Ομάδα Κρουστών από φοιτητές του Πολυτεχνείου που προσέδωσε ιδιαίτερη χροιά στη διαδήλωση.

Έντονη ήταν η παρουσία της φιλιππινέζικης κοινότητας, της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, της Υπερπόντιας Πακιστανικής Συμμαχίας, μεταναστών από το Μπανγκλαντές, τη Γουινέα και το Κονγκό. Αρκετοί Άραβες συμμετείχαν με το μπλοκ της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και νέοι από τη Σρι Λάνκα με το μπλοκ της Νεολαίας Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRA).

Από ελληνικής πλευράς, μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

Κύρια συνθήματα ήταν: «Γιωργάκη, Ραγκούση ακούστέ το καλά. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά», «Ψωμί, δουλειά, καλύτερη ζωή. Γι' αυτό πήγαν κι οι Έλληνες στην Αμερική» «Φρόντεξ σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι», «Ποτέ ξανά φασισμός», «Νομιμοποιήστε τους μετανάστες. Ισα δικαιώματα για όλους τους εργάτες».

Την πορεία προσέγγισε περιορισμένος αριθμός ακροδεξιών στοιχείων. Δεν κινήθηκαν κατά των διαδηλωτών, αλλά έριξαν προκηρύξεις με συνθήματα: «Έξω οι λαθρομετανάστες», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, η οποία βρισκόταν σε ετοιμότητα να παρέμβει εάν τυχόν σημειώνονταν επεισόδια.

Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε στην πλατεία Συντάγματος συναυλία με συγκροτήματα από νέους της δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Natalia Belova















ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - Κερτ Κομπέιν 1967 – 1994

Ο τελευταίος μύθος του ροκ εντ ρολ. Ιδρυτής του συγκροτήματος «Νιρβάνα» και χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της μουσικής «Γκραντζ» («Grunge»), που συνδυάζει το πανκ και το χέβι-μέταλ. Έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 27 ετών.

O Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Ο χωρισμός των γονιών του στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων επέφερε δραματικές αλλαγές στον ψυχισμό του. Το ζωηρό και χαρωπό παιδί κλείστηκε στον εαυτό του και η μουσική ήταν μια διέξοδος. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να μαθαίνει ακόρντα των AC/DC και Cars στην ηλεκτρική κιθάρα που του χάρισε ο θείος του. Πολύ γρήγορα αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μουσικός και φόρτωσε τα μαθήματα στον κόκκορα.

Η επιτυχία δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα του Κερτ Κομπέιν. Με το συγκρότημά του «Nirvana» βρέθηκε στην πρωτοπορία του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στις αρχές της δεκαετίας του '90. Δημιούργησε ένα σκληρό, αλλά μελωδικό στυλ, που είχε απήχηση στη νεολαία της εποχής, την περίφημη «Generation X». Το 1991 οι πωλήσεις του άλμπουμ «Nevermind», που περιείχε τον ύμνο του συγκροτήματος «Smells like Teen Spirit», ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.



Τρία χρόνια αργότερα, ο 27χρονος Κερτ Κομπέιν, με προβλήματα εθισμού στην ηρωίνη, δεν άντεξε την επιτυχία και τη μεγάλη δημοσιότητα. Έθεσε τέλος στη ζωή του, με μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι αστυνομικές αρχές του Σιάτλ ανακάλυψαν το πτώμα του στις 8 Απριλίου 1994. Η υπόθεση έκλεισε ως αυτοκτονία, παρά τις θεωρίες περί δολοφονίας, που υιοθέτησαν συγγραφείς και λάτρεις της μουσικής του. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατός επήλθε στις 5 Απριλίου.

Ο Κερτ Κομπέιν εξακολουθεί να συγκινεί και σήμερα με τη μουσική και την προσωπικότητά του. Κάθε χρόνο στις 5 Απριλίου οι φανατικοί οπαδοί των «Νιρβάνα» τιμούν τη μνήμη του με ολονυχτία στο Σιάτλ, την πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, που ο Κομπέιν έβαλε στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Δύο βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» φωτίζουν το ποιητικό, αλλά και καταστροφικό του σύμπαν. «Τα ημερολόγια του Κερτ Κομπέιν» περιέχουν στίχους, σκίτσα και κείμενα - σκέψεις του για τη δόξα, τη μουσική και τους ανθρώπους που αγόραζαν και πουλούσαν αυτόν και τη μουσική του. Το δεύτερο βιβλίο με τον τίτλο «Κερτ Κομπέιν: Καταραμένο είδωλο», γραμμένο από τον ιταλό Τομάζο Πίντσιο, είναι ένα μουσικό μυθιστόρημα, μία βιογραφία, όχι μόνο του Κομπέιν, αλλά και της γενιάς του πρώτου πολέμου του Κόλπου.

sansimera

Πώς θα τον κάνεις ξεφτέρι στο κρεβάτι!

Νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου: τα αγαπάμε τα αρσενικά, με τις παραξενιές και τα ελαττώματά τους. Έλα όμως, που κάποια ελλατωματάκια ανάμεσα στα σεντόνια πολύ μας εκνευρίζουν και καλό είναι να βοηθήσουμε τα αγόρια μας να τα διορθώσουν, προτού κουνήσουμε το μαντήλι του χωρισμού. Ενημέρωσέ τον για τα λαθάκια του, διορθώστε τα μαζί οριζοντίως και επί του καναπέ και μεταμόρφωσέ τον σε ξεφτέρι στο σεξ!

Λαθάκι Νο1: Τα προκαταρκτικά δεν ξεκινάνε στο κρεβάτι και μόνο

Εμείς τα κοριτσάκια μπορούμε να διεγερθούμε και από το πιο ανεπαίσθητο αλλά γεμάτο σεξουαλική ενέργεια χάδι. Ένα φιλί πίσω από το αυτί ή στο λαιμό, ένα απαλό χάδι στο στήθος είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη σεξουαλική διάθεση. Για κάθε γυναίκα το σεξ είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι του μυαλού, και το καλύτερο προκαταρκτικό είναι να θελήσει κι εκείνος να παίξει με αυτό και το σώμα εννοείται ότι θα ακολουθήσει. Κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει (έστω και με ένα γραπτό μήνυμα) ότι ο καλός της και την θέλει και την επιθυμεί. Τα ξαπλωτά προκαταρκτικά (αφού φτάσετε να είστε οριζόντια), θα κορυφώσουν μια κατάσταση που έχει ήδη ανάψει προτού φτάσετε να μπερδεύετε πόδια και χέρια ανάμεσα στα σεντόνια.

Λαθάκι Νο 2: Ξεχνάει να κατέβει πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Ζήτα από τον αγαπημένο σου να σκεφτεί, πως θα του φαινόταν αν σταματούσες να τους προσφέρει το ωραίο στοματικό που του κάνεις συχνά πυκνά ή όποτε το κάνεις να θυμίζει καταναγκαστικά έργα και αγγαρεία. Έλα όμως που πολλά αγόρια αμελούν να περιποιηθούν τα ιδιαίτερα σημεία μιας γυναίκας, απλά και μόνο επειδή πιστεύουν ότι τα χάδια και φιλιά στην εν λόγω μικρή μας περιοχή, δεν τα χρειαζόμαστε αλλά ούτε και τα σπουδαιολογούμε. Μέγα λάθος! Και το θέλουμε το στοματικό από εκείνον και πρέπει να αρχίσουμε να το διεκδικούμε! Άλλωστε, όσο πιο πολύ σε ανάψει με ένα καλό στοματικό, τόσο πιο εύκολα θα κορυφώσεις κατόπιν κατά την διείσδυση.

Λαθάκι Νο 3: δεν ξέρει κατά που πέφτει το μαγικό κουμπί, η κλειτορίδα

Όσο καλά κι αν γνωρίζουμε εμείς τα θηλυκά ότι η κλειτορίδα μας φέρνει το θαύμα του οργασμού, οι περισσότεροι άντρες (πιθανότατα και ο δικός σου) ακόμα πιστεύουν στη δύναμη της διείσδυσης του πέους τους και μόνο! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ας διαφωτίσουμε τα απανταχού αρσενικά: κύριοι, το 70% των γυναικών που έρχονται σε οργασμό, τα καταφέρνουν μέσω της πολύτιμης διέγερσης της κλειτορίδας τους. Η διέγερση της μαγικής κλειτορίδας, μας κάνει πιο χαρούμενες, υγραίνει τον κόλπο και επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση του πέους. Τελεία και παύλα!

Λαθάκι Νο 4: ψάχνει εναγωνίως το σημείο G

Μήπως ο καλός σου κάνει ανασκαφές με το πέος του, με σκοπό την ανακάλυψη του σημείου G μέσα στον κόλπο σου; Προειδοποίησε το ξεφτέρι σου, ότι ψάχνει λάθος και πως αν υπάρχει το σημείο G, αυτό μάλλον βρίσκεται στο μυαλό και όχι στον κόλπο σου. Όπως και να έχει, για να βρει το καυτό σου σημείο, ο αγαπημένος σου θα πρέπει πρώτα να σε ανάψει. Εφόσον καταφέρει το πρώτο αυτό κομβικό θα λέγαμε σημείο, θύμησέ του, ότι η διαδρομή και το ταξίδι μετράει περισσότερο από τη διέγερση του μυθικού σημείου G.

Λαθάκι Νο 5: πιστεύει ότι ο οργασμός του είναι ό,τι σημαντικότερο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο μυαλό των περισσότερων ανδρών και όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, με το που θα έρθει σε οργασμό ο αγαπημένος σου, το γλέντι σταματά και για τους δύο, είτε πρόλαβες εσύ, είτε όχι να χορέψεις τον τελευταίο χορό. Εξήγησέ του ότι καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι για εκείνον ο οργασμός του, αλλά την ίδια στιγμή και η δική σου κορύφωση πρέπει να συνεκτιμάται και να προηγείται να μη τι άλλο!

Λαθάκι Νο 6: νομίζει ότι τα έχει με πορνοστάρ

Γνωρίζω ένα σωρό κορίτσια που υποφέρουν από τη μάστιγα της πορνοστάρ και εξηγούμαι: το αγόρι σου βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου, όταν ακόμα εσύ έπαιζες με κούκλες και συνέπασχες με την Μπρέντα που δεν ήθελε να το κάνει με τον Ντίλαν στα ''Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς''. Κακά τα ψέματα αλλά με τόσες ταινίες, κάπου κι εκείνος (ο καλός σου) το μπέρδεψε το πράγμα και από την πρώτη σας φορά πίστευε ότι θα κρεμιέστε στους πολυελαίους σαν πορνοστάρ. Οφείλεις, για το καλό σου και για το καλό του, να του εξηγήσεις, ότι οι σεξοταινίες βασίζονται στη φαντασία.

Καμία, μα καμία γυναίκα δεν θα τελειώσει με πάθος και ηδονή στο πρώτο δευτερόλεπτο και δεν φταις εσύ που αργείς να ολοκληρώσεις. Ταυτόχρονα, καμία μα καμία από εμάς, δεν χαίρεται τόσο πολύ με το πρωκτικό, ειδικά χωρίς λίπανση και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ναι, μπορείς να γίνεις σκανταλιάρα στο σεξ, να μπορείς να δοκιμάσεις πράγματα και καταστάσεις. Όχι, δεν θα κάνεις μόνο ''αχ και βαχ'' για να του θυμίζεις την Σάσα Γκρέι (μεγάλη πορνοστάρ, ελληνικής καταγωγή που διαπρέπει στα εξωτερικά).

Λαθάκι Νο 7: νομίζει ότι κι εκείνος είναι πορνοστάρ

Σε συνέχεια του προηγούμενο σεξολάθους του, ο αγαπημένος σου πιστεύει πως ο ίδιος είναι διάσημος πορνοστάρ μεγάλου βεληνεκούς (από Γκουσγκούνη και πάνω) και η εμμονή που έχει με το μόριό του δεν περιγράφεται με λόγια. Αγαπημένο αγόρι της πολυαγαπημένης αναγνώστριας του WomenOnly ένα έχω να σου πω: ξεκόλλα! Ούτε επέμβαση επιμήκυνσης πέους χρειάζεσαι, ούτε νον στοπ στύση για μερόνυχτα. Αυτό ου έχουμε ανάγκη είναι έναν παρτενέρ, που να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται τα προσόντα που διαθέτει στο μέγιστο βαθμό.

womenonly

Η Νικόλ Κίντμαν έρχεται στην Ελλάδα


Η είδηση ότι η Νικόλ Κίντμαν ενδιαφέρεται να αγοράσει βίλα στον Αργοσαρωνικό έχει γίνει γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Ωστόσο η πανέμορφη ξανθιά καλλονή δεν είχε έρθει ποτέ από τότε στην Ελλάδα προκειμένου να καταλήξει στη βίλα που θέλει να αγοράσει.

Θεσσαλονίκη:«Παγώνουν» οι ανασκαφές του μετρό

«Βάλτωσαν» οι αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό, λόγω έλλειψης χρημάτων! Σήμερα, όχι μόνο δεν μπορεί να μπει δεύτερη βάρδια αρχαιολόγων, προκειμένου να επιταχυνθεί το ανασκαφικό έργο, αλλά ούτε καν στέγαστρα στα σκάμματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Α», το κονδύλι για τις ανασκαφές έχει εξαντληθεί. Στο πρόβλημα υπάρχει λύση, καθώς μπορούν να μετακινηθούν χρήματα από τα απρόβλεπτα (πρόκειται για ένα ποσό το οποίο προϋπολογίζεται σε κάθε έργο, ώστε να καλύπτονται οι απρόβλεπτες δαπάνες που εμφανίζονται κατά την πορεία του).

Η διεύθυνση μετρό Θεσσαλονίκης φέρεται να ζήτησε τη μετακίνηση 10 εκατ. ευρώ από τα απρόβλεπτα στο κονδύλι των αρχαιολογικών ερευνών, αλλά η διοίκηση της «Αττικό Μετρό» στην Αθήνα ενέκρινε μόνο τα μισά. Ως αποτέλεσμα, έχει ξεσπάσει νέα κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η μεν Θεσσαλονίκη φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα 5 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες και να επιταχυνθούν οι εργασίες, που είναι το ζητούμενο. Η δε Αθήνα φέρεται να λέει ότι τα χρήματα μπορούν, σε πρώτη φάση, να ξεκολλήσουν τις διαδικασίες.

H νέα Lotus Evora



Χάμπουργκερ με 400 θερμίδες

Υπόκυψε σε φαστ φουντ, αρκεί να είναι στη σπιτική του version. Ακολούθησε αυτούς τους απλούς κανόνες και φτιάξε ένα νόστιμο μπέργκερ μόνο με 400 θερμίδες.

Λαχανικά Διάλεξε τα σκουρόχρωμα. Όσο πιο βαθύ το χρώμα τόσο πιο πολλές οι θρεπτικές ουσίες. Προτίμησε σπανάκι αντί για μαρούλι και κόκκινες πιπεριές αντί για πράσινες, για μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Α. Άλλες καλές επιλογές: κρεμμύδι, ντομάτα, αγγουράκι τουρσί και μανιτάρια.

Τυρί Προτίμησε το τριμμένο. Μπορείς να το απλώσεις πιο εύκολα και έτσι να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα. Μία μερίδα (περίπου 2 κ.σ. τριμμένο) έχει 50 θερμίδες. Προτίμησε τυριά με έντονη γεύση όπως ροκφόρ ή ώριμο τσένταρ.

Κρέας Αγόρασε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά. Έχει τις ίδιες θερμίδες με τον κιμά γαλοπούλας και κοτόπουλου αλλά μεγαλύτερες ποσότητες σιδήρου και ψευδαργύρου. Ένα μπιφτέκι 100 γρ. έχει περίπου 145 θερμίδες.

Έξτρα Προτίμησε τα κόκκινα. Η κέτσαπ δίνει 15 θερμίδες ανά κ.σ., η σάλτσα μπάρμπεκιου 25, ενώ 1 κ.σ. μαγιονέζα περιέχει 100 θερμίδες.

Ψωμί 100% Ολικής άλεσης. Προτίμησε το μαύρο ψωμί που είναι πραγματικά ολικής άλεσης, δηλαδή στα συστατικά του περιέχει μόνο αλεύρι ολικής άλεσης. Έχει περισσότερη γεύση και φυτικές ίνες, αλλά τις ίδιες θερμίδες με το άσπρο ψωμί.

PREVENTION

TV SPORTS AGENDA

17:00 Sport+ ΣΕΛΤΙΚ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ. Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα

17:00 NOVASPORTS 3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ Υδατοσφαίριση γυναικών: Champions Cup

18:30 NET ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κύπελλο Ελλάδος-Μπάσκετ

19:00 NOVASPORTS 3 ΤΖΕΝΟΑ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Ιταλικό Πρωτάθλημα

19:00 NOVASPORTS 1 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σούπερ Λίγκα

19:00 conn-X TV Sports ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΧΕΡΕΘ Ισπανικό Πρωτάθλημα

19:30 NOVASPORTS 2 ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΣΤΟΟΥΚ Αγγλικό Πρωτάθλημα

20:00 NOVASPORTS 7 ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΜΟΝΠΕΛΙΕ Γαλλικό Πρωτάθλημα

20:00 NOVASPORTS 7 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΤΟΥΛΟΥΖ Γαλλικό Πρωτάθλημα

21:00 conn-x TV Sports 3 ΓΑΝΔΗ-ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ Βελγικό πρωτάθλημα

21:00 conn-X TV Sports ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:45 NOVASPORTS 2 ΙΝΤΕΡ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑΙταλικό Πρωτάθλημα

23:00 ΣΚΑΪ ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ Ισπανικό Πρωτάθλημα

23:30 NOVASPORTS 1 ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΡΙΟ ΜΠΡΑΝΚΟ Bραζιλιάνικο πρωτάθλημα

H… μάχη της Κρήτης

Δε χρειάζεται να γινόμαστε κουραστικοί: όπως ήρθαν τα πράγματα, κάθε ματς από δω και πέρα έχει για τον Ολυμπιακό χαρακτήρα τελικού. Γκέλες έγιναν πολλές εφέτος για αυτό και δε συγχωρούνται άλλες. Εξάλλου τα πράγματα είναι απλά: λες ότι θες τον τίτλο και έχεις να αντιμετωπίσεις τον Εργοτέλη. Νικάς και μένεις ζωντανός, δε νικάς και αποδεικνύεις ότι άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ.

Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιοι στον Πειραιά είναι αισιόδοξοι είναι επειδή θεωρούν ότι η ομάδα έχει το μέταλλο να τα βγάλει πέρα τώρα που τα πράγματα έχουν σφίξει και τα λάθη πια απαγορεύονται…

Ο Μπάντοβιτς συνεχίζει να ανακατεύει την τράπουλα με βάσει τον αντίπαλο, τις συνθήκες και τα όποια προβλήματα, τακτική που έχει αποδώσει ήδη αφού ο Ολυμπιακός παίζει σαφώς καλύτερα επί των ημερών του. Προσοχή: καλύτερα, όχι καλά..

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού σκέφτεται να ρίξει τελικά στη μάχη τον Μέλμπεργκ δίπλα στον Παπαδόπουλο και να μετατοπίσει τον Ζεβλάκοφ στο δεξί άκρο της άμυνας (αν τελικά ο Σουηδός μείνει στον πάγκο, κεντρικό δίδυμο θα είναι ο Αβραάμ με τον Ζεβλάκοφ και δεξιά θα πάει ο Γκαλίτσιος). Κάτω από τα δοκάρια, φυσικά, θα είναι ο Νικοπολίδης και αριστερά στην άμυνα τον Λεονάρντο αντί του τιμωρημένου Ραούλ Μπράβο.

Η τριάδα των κεντρικών χαφ θα αποτελείται από τους Στολτίδη, Λεντέσμα και Τοροσίδη λόγω της δεδομένης απουσίας του τραυματία Ντουντού (που το παλεύει για το ματς με την Μπορντό) και του τιμωρημένου Μαρέσκα. Η αλήθεια είναι ότι και με τους Ντουντού, Μαρέσκα διαθέσιμους, δεν αποκλείεται ο Μπάντοβιτς να κατέληγε και πάλι στις συγκεκριμένες επιλογές.

Όσο για μπροστά; Ο Μπάντοβιτς έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία της ομάδας με Ντάτολο αριστερά, Λούα δεξιά και φουνταριστό τον Ντάρμπισαϊρ και αυτούς ακριβώς θα ρίξει για να «καθαρίσουν» και στη… μάχη της Κρήτης.

sportaction

Η Κατερίνα Γκίκα Είναι Το Μέλλον yupi.gr