Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Άσκηση "Εγκέλαδος" στην Ανατολική Αττική

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή της άσκησης με την ονομασία "Εγκέλαδος" για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω σεισμού στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Η άσκηση, περιελάμβανε σενάριο εκδήλωσης σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,3 ρίχτερ, με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, σε υποθαλάσσιο χώρο, 77 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Με βάση το σενάριο, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Συνέπειες αυτής ήταν η κατάρρευση δύο παλαιών κατοικιών στην περιοχή Αχαρνών και εγκλωβισμός ατόμου με κινητικά προβλήματα σε μία εκ των κατοικιών. Επίσης, στο Δήμο Γέρακα προξενήθηκαν περιορισμένες βλάβες σε κτήρια της περιοχής, ενώ συνέβη και κατολίσθηση στο ρέμα Ραφήνας, με αποτέλεσμα το φράξιμο του ρέματος. Παράλληλα, συνέβη διακοπή ρεύματος λόγω βραχυκυκλώματος, στο σταθμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ατόμων σε ασανσέρ στην περιοχή του Δήμου Μενιδίου και τη διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Η δράση των υπηρεσιών της Νομαρχίας ξεκίνησε άμεσα με το συντονισμό των σχετικών ενεργειών από το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, και τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η άσκηση απέσπασε τα θερμά σχόλια των εμπλεκομένων φορέων και κατέδειξε την ετοιμότητα της Νομαρχίας, των κρατικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοικήσης και των εθελοντικών οργανώσεων σε ανάλογα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου