Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Φέργκιουσον: "Από όλο τον κόσμο έρχονται για να θαυμάσουν το γήπεδό μας"

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, πρόσθεσε τη δική του φωνή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια των 100 χρόνων από τη λειτουργία του «Ολντ Τράφορντ» και εποσήμανε ότι είναι από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στον κόσμο. «Είναι ένα από τα πιο ωραία στον κόσμο και οι άνθρωποι έρχονται από όλο τον πλανήτη για να το θαυμάσουν. Έρχονται να δουν από κοντά το γήπεδο, ακόμη και όταν δεν διεξάγεται αγώνας», είπε χαρακτηριστικά.
Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του στις 19 Φεβρουαρίου 1910, όταν η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 4-3 από τη Λίβερπουλ.

Με χωρητικότητά 80.000 θεατών, εκ των οποίων αρκετοί σε θέσεις ορθίων, κόστισε η κατασκευή του 60.000 λίρες.
Σχεδόν συνεχώς από τότε η Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στο «Όλντ Τράφορντ», εκτός από ένα διάστημα 8 χρόνων που έπαιξε στο «Μέιν Ρόουντ», έδρα τότε της Μάντσεστερ Σίτι, εξαιτίας καταστροφών που υπέστη το γήπεδο από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Είναι ένα καταπληκτικό στάδιο και το βασικό, όταν χρειάστηκε βοήθεια στα μεγάλα παιχνίδια κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, οι φίλαθλοι δεν μας την αρνήθηκαν. Έχουμε τόσο μεγάλα πράγματα εδώ τα τελευταία χρόνια. Μας μένουν πραγματικά αξέχαστα», πρόσθεσε ο Άλεξ Φέργκιουσον.

Τα τελευταία χρόνια η χωρητικότητά του έχει μικρύνει και φθάνει στις 75.769 θέσεις, ενώ έχει φιλοξενήσει μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όπως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου