Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

O καλός οργασμός από τα χείλη φαίνεται!


Μήπως η γραμμή στο άνω χείλος σου μοιάζει με εκείνη της Ριάνα που σχηματίζει έντονη καρδούλα ή τα χείλια σου είναι πιο ίσια όπως της Τζούλια Ρόμπερτς;
Η Ριάνα είναι θερμή, η Τζολή χλιαρί και η Ρόμπερτς παγόβουνο!
Η Ριάνα είναι θερμή, η Τζολή χλιαρί και η Ρόμπερτς παγόβουνο!

Θα πεις τι σχέσει έχει αυτό με την ερωτική σου ζωή. Όπως δημοσιεύει η "Daily Mail" και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Σκοτίας κατέληξε πως το φυμάτι, δηλαδή η το σχήμα στο οποίο ενώνεται το άνω χείλος μπορεί να καθορίσει τον οργασμό σου.

Όπως κατέληξαν οι επιστήμονες ύστερα από έρευνα σε 258 γυναίκες, ηλικία από 18 έως και 35 ετών, εκείνες που έχουν ένα πιο έντονο τόξο του έρωτα όπως είναι γνωστό αυτό το σημείο, μπορούν να έρθουν σε οργασμό μόνο με τη διείσδυση τουλάχιστον 12 φορές ευκολότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχουν μια πιο ευθεία γραμμή στο άνω χείλος.

Στη διάρκεια της έρευνας, οι συμμετέχουσες περιέγραφαν τις σεξουαλικές τους συνήθειες ενώ οι ειδικοί μελετούσαν το σχήμα των χειλιών τους.

95% των γυναικών με έντονο το σχήμα στο άνω χείλος αποκάλυψαν πως έρχονταν σε οργασμό μόνο με τη διείσδυση. Αντίθετα, μόνο το 60% των υπόλοιπων κυριών με τα πιο άτονα χειλάκια είχαν το ίδιο είδος οργασμού.

Φυσικά, βάσει της εν λόγω έρευνας, η καρδούλα στο άνω χείλος δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα είδη οργασμού πέραν του κολπικού, όπως είναι ο κλειτοριδικός ή ακόμα και ο οργασμός από το χάιδεμα της ρώγας του στήθους.

Οπότε, για τους τύπους και μόνο, πάρε ένα ωραίο κραγιόν και σχημάτισε το σχήμα που θέλεις, κι άφησε τους άλλους να αναρωτιούνται!

womenonly

Irina Shayk: Η ντόπα του Cristiano Ronaldo Photos









Ανέκδοτα - Sex μεταξύ ιατρών


Σε ένα ιατρικό συνέδριο, ένας γιατρός καμακώνει μια γυναίκα γιατρό. Η έλξη είναι πολύ δυνατή και ο έρωτας κεραυνοβόλος. Ξεμοναχιάζονται για λίγο, ρβρίσκουν έναν απόμερο χώρο και μπαίνουν μέσα για τα δέοντα. Πριν ξεκινήσουν τα απαραίτητα, η γυναίκα σηκώνεται και λέει στον γιατρό:
- "Mισό λεπτό, σε παρακαλώ. Πάω να πλύνω τα χέρια μου."
Μετά την πράξη, η γιατρός ξανασηκώνεται και ξαναπλένει τα χέρια της.
- "Είσαι σίγουρα χειρούργος", της λέει ο γιατρός.
- "Ναι, πώς το κατάλαβες;"
- "Επειδή έπλυνες τα χέρια σου πριν και μετά τον έρωτα".
- "Εξυπνο συμπέρασμα. Και εσύ πρέπει να είσαι αναισθησιολόγος, έτσι;"
- "Ναι! Εσύ πώς το κατάλαβες;" αναρωτιέται εκείνος.
- "Επειδή δεν κατάλαβα τίποτα"

Πόσο MAD μπορεί να είναι η Μαίρη Συνατσάκη; Photos







Οι απαράβατοι κανόνες του One Night Stand !

*Μην παραδεχτείς ότι δεν θυμάσαι το όνομά της
Μόλις είχες το καλύτερο σεξ της ζωής σου και συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις το όνομα της; Μαρία; Νένα; Όλγα; Μην χαλάσεις την στιγμή λέγοντας της «θύμισέ μου το ονομάτάκι σου»! Μήπως να της βγάλεις χαιδευτικό συνδυάζοντας κάτι γλυκό και σέξι; Σίγουρα θα νιώσει ξεχωριστά και εσύ δεν θα γίνεις ρεζίλι…

*Όχι πολλές πληροφορίες το πρωί
Ετοιμάζεσαι να την κάνεις αλλά δεν θες να την πεις «θα τα πούμε… ποτέ!». Αντί να της ζητήσεις το τηλέφωνό της και να της δώσεις ψεύτικες ελπίδες ότι θα της τηλεφωνήσεις, βρες που είναι η έξοδος και ψιθύρισε ένα αντίο την ώρα που ξυπνάει. Εάν το θεωρείς πολύ ωμό, πες ότι είσαι παντρεμένος και ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό…
*Φυσικά πες όχι σε πρωινό
Επειδή σε έπιασε dirty talking στο κρεβάτι, δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και η κουβεντούλα στο πρωινό. Μάλλον θα σε ξενερώσει και θα χαλάσει την τέλεια βραδιά που μόλις περάσατε! Γι’ αυτό κάντην αθόρυβα…
*Καλύτερα να φιλάς, παρά να μιλάς
Το one night stand δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση για να ανοίξεις κουβέντα. Εάν αρχίσεις να λες ονόματα, διευθύνσεις, δουλειά τότε χάνεις την μαγεία της μιας βραδιάς, και αρχίζεται να γνωρίζεστε για τα καλά και μάλλον θα καταλήσεις από μόνος ντουέτο!

*Μην είσαι πολύ kinky
Από τη μια δεν θα την ξαναδείς, αλλά από την άλλη δεν ξέρεις ποια είναι και τι διατίθεται να «βγάλει» προς τα έξω μόλις μάθει το πλήρες όνομά σου! Άσε τα
περίεργα νούμερα στο κρεβάτι με καμία που την ξέρεις πιο καλά.
*Πάρε προφυλάξεις
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σ’ ένα one night stand από το να καταλήξεις στα σκαλιά της εκκλησίας για μια απροσεξία! Δεν θες να χαλάσεις τα λεφτά που με τόσο κόπο έβγαλες σε τεστ εγκυμοσύνης και σε επισκέψεις σε γυναικολόγυος. Προφυλακτικά λοιπόν για να απολαύσεις το one night stand!

menslounge

Daiana Antivero video


Janah Grinfeld Pics and Video





Noelia Marzol Video super HOT

IVA LAMARAO HOT... GQ MAGAZINE Pics & Video





Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του ήπατος στην Ελλάδα


Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και παγκόσμιως ο καρκίνος του ήπατος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικό μερίδιο της αύξησης, που παρατηρείται στην Ελλάδα, αποδίδεται στους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας.

«Πράγματι, έχουμε αύξηση κι αυτό γιατί στη χώρα μας κατοικούν πλέον εκατομμύρια μετανάστες με προέλευση από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας», αναφέρει ο χειρουργός της Α΄Χειρουργικής Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου («Αγία Όλγα»), Σπύρος Δελής.

Όπως εξηγεί ο κ. Δελής, ο καρκίνος του ήπατος παρουσιάζεται ως πρωτοπαθής (ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα-χολαγγειοκαρκίνωμα) και δευτεροπαθής (μεταστατικός καρκίνος από το πεπτικό, τον μαστό, τους ενδοκρινείς αδένες, τον πνεύμονα κ.λπ.).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πρώτη κατηγορία η χειρουργική αντιμετώπιση, όταν είναι εφικτή, αποτελεί τη θεραπεία εκλογής, ενώ εναλλακτικές θεραπείες υπό τη μορφή καυτηριασμών με ραδιοσυχνότητες, ή και μικροκύματα, αποτελούν δεύτερη επιλογή σε δυνητικά μη εξαιρέσιμους όγκους.

Στη δεύτερη κατηγορία και ειδικά σε όγκους που προέρχονται από το πεπτικό, η χειρουργική αφαίρεση με τις νεότερες τεχνικές αποτελεί την κύρια θεραπευτική μέθοδο σε Οργανωμένα Κέντρα.

«Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης» αύριο στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας

Κλειστό για τα αυτοκίνητα, θα είναι αύριο Σάββατο, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει ο δήμος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που φέτος έχει θέμα: «Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης».

Ο δήμος Πατρέων, επιδιώκει με τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να ευαισθητοποιήσει τους Πατρινούς και ταυτόχρονα να αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης των μέσων.
Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, έχει αναλάβει να δώσει χρώμα και ζωντάνια στις εκδηλώσεις. Μουσική, χρώματα και χορός από σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς και συγκροτήματα της Πάτρας, θα δώσουν το σύνθημα για μια υπαίθρια γιορτή, από τις 10 το πρωί έως και το απόγευμα. Ακόμη, μουσικοί παραγωγοί ραδιοφωνικών σταθμών θα παίζουν μουσική, σε επιλεγμένα σημεία του ιστορικού κέντρου, ενώ στην πλατεία Γεωργίου, θα εξελιχθεί εικαστικό δρώμενο με την συμμετοχή των πολιτών.

Ταυτόχρονα, η μπάντα του δήμου θα περιδιαβεί τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, παιανίζοντας τραγούδια και μουσικές, δίνοντας έτσι το δικό της χρώμα στις εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός σύλλογος απευθύνει κάλεσμα, τόσο προς τους κατοίκους, όσο και προς τα μέλη του, να χρησιμοποιήσουν αύριο ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους ή σε διαφορετική περίπτωση να κινηθούν πεζή στο ιστορικό κέντρο.

Φέτος σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση των πάγων της Αρκτικής από το 1979


Η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση της επιφάνειας των πάγων της Αρκτικής από τουλάχιστον το 1979 καταγράφηκε αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο Μετρήσεων του Χιονιού και του Πάγου (NSIDC), βάσει νέων μετρήσεων που έγιναν από δορυφόρους.

Οι πάγοι του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού φαίνεται πως έφτασαν στη μικρότερη έκτασή τους για φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις δορυφορικές παρατηρήσεις.

Η ελάχιστη επιφάνεια των πάγων το καλοκαίρι σ' αυτή τη ζώνη θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ένα σημαντικό μέτρο για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, η οποία αποδίδεται από τη μεγάλη πλειονότητα των κλιματολόγων στις ανθρώπινες δραστηριότητες και κυρίως στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι πάγοι της Αρκτικής κάλυπταν έτσι στις 9 Σεπτεμβρίου μια επιφάνεια 4,33 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που φαίνεται πως είναι η μικρότερη για το 2011 και το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του NSIDC.

Η έκταση των πάγων της Αρκτικής μετρείται μέσω δορυφόρου από το 1979 και έκτοτε οι πάγοι δεν έχουν πάψει να μειώνονται το καλοκαίρι, πριν αρχίσουν να σχηματίζονται και πάλι το φθινόπωρο.

Φέτος η ελάχιστη επιφάνεια των πάγων της Αρκτικής ξεπέρασε το ρεκόρ συρρίκνωσής τους του 2007 κατά μόλις 160.000 τ.χλμ. και ήταν μικρότερη κατά 2,38 εκατομμύρια τ.χλμ. ή κατά 36% από την ελάχιστη επιφάνεια του 1979 (6,71 εκατομμύρια τ.χλμ.).

Τα πέντε τελευταία χρόνια (από το 2007 ως το 2011) έχουν καταγραφεί τα χαμηλότερα ελάχιστα του πάγου στην Αρκτική, σύμφωνα με το NSIDC.

Προκαλεί η έκθεση φωτογράφου με θέμα τη νυχτερινή ζωή στην Αγγλία (pics)

Για τις νύχτες στην Αγγλία όλοι έχουμε ακούσει. Είναι κάτι σαν αστικός μύθος όσα μπορούν να συμβούν το βράδυ στους δρόμους της Βρετανίας. Κάθε βράδυ μπορεί κανείς να δει στο δρόμο μεθυσμένους ανθρώπους που προσπαθούν να γυρίσουν σπίτι τους ή που καταλήγουν να κοιμούνται στο δρόμο. Ακριβώς αυτό το κλίμα αποτύπωσε ο Πολωνός φωτογράφος Maciej Dakowicz στην πρόσφατη δουλειά του.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτορεπορτάζ στη Γαλλία η δουλειά του απέσπασε πολλά χειροκροτήματα. Ο τίτλος της "Cardiff After Dark" ήταν, όπως λένε και τα βρετανικά μέσα, μία ρεαλιστική ματιά στην πραγματικότητα της σύγχρονης Αγγλίας. Γεμάτη στερεότυπα αλλά, όπως ειπώθηκε, τόσο πραγματικά.

Ο 34χρονος φωτογράφος συγκέντρωνε το υλικό του για χρόνια και τελικά εξέθεσε αυτές που, όπως λέει, περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του.

akous.gr

"Σαρώνει" το AIDS


Kαμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο Υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη γηραιά ήπειρο. «Είναι υπεύθυνα για το 86% του συνόλου των θανάτων και για το 77% της συνολικής νοσηρότητας του ευρωπαϊκού πληθυσμού», επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα. Στην Ελλάδα, 40% του πληθυσμού πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και ψυχικές ασθένειες) και περισσότερο από 50% των χαμένων χρόνων ζωής (Lost Life Years-LLY) αποδίδονται σε αυτά.

Τα νοσήματα αυτά έχουν προκύψει από την υιοθέτηση συνηθειών-παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και αλκοόλ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη και αλάτι και από την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, ανέφερε η κ. Κρεμαστινού.

«Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες είναι η μάστιγα της εποχής μας», είπε ο υπουργός, «γι αυτό οι πολιτικές υγείας στην Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη σημασία, σήμερα, στην πρόληψη». Προσθεσε δε: «Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπήρχε η καταστροφική συνήθεια, να θεωρείται ο υπουργός Υγείας, υπουργός της ασθένειας και των νοσοκομείων. Οι μείζονες διεθνείς πολιτικές δημόσιας υγείας είναι μη νοσοκομειακές - ιατρικές».

«Είναι πολιτικές καλύτερης διατροφής, είναι πολιτικές άθλησης μέχρι πέρατος του βίου, είναι πολιτικές απαγόρευσης του καπνίσματος, είναι πολιτικές περιορισμού του αλκοόλ, είναι πολιτικές προληπτικών ενίοτε και παρακλινικών εξετάσεων. Εκεί πρέπει να βάλουμε την τελεία, που θα οργανώσει το πεδίο της μεγάλης μας παρέμβασης. Σήμερα, στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας είναι πια υπουργείο Υγείας - Διατροφής και Αθλησης», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Πως μια γυναίκα σε "μαντρώνει" στο Facebook


Το facebook είναι -δυστυχώς- ένα μεγάλο κομμάτι ολοένα και περισσότερων σχέσεων εκεί έξω. Και δεν μιλώ καν για τα ζευγάρια που γνωρίζονται online λόγω mutual friends και τα φτιάχνουν πρώτα από το chat και μετά από κοντά. Αναφέρομαι στα ζευγάρια που, αφού τα έφτιαξαν, είπαν (κακώς, κάκιστα) να γίνουν φίλοι και στο facebook. Κορόιδο, γαμπρέ (του fb).

Τα κορίτσια είναι όντα διεκδικητικά. Το θυμήθηκες και την τελευταία φορά που...
τράκαρες” μια παλιά σου συμμαθήτρια (που, btw έχει εξελιχθεί σε καλή περίπτωση) και η φίλη σου που είχε πάει για τσιγάρα, γύρισε δίπλα σου πιο γρήγορα κι απ' ότι ο Μπολτ γυρίζει διαφημίσεις, έεε, τρέχει τα 100 μ.

Οι γυναίκες σε θεωρούν ιδιοκτησία, κτήμα τους, αγορασμένο. Καμία δεν μπορεί να το καταπατά χωρίς τη σχετική άδεια. Στο facebook που τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά απ' ό,τι έξω (δεν γίνεται να γνωρίζει και τις 283 “φίλες” σου), το κορίτσι σου νιώθει να απειλείται από παντού. Μπορεί να μπερδέψει την πρώτη σου ξαδέρφη με την πρώτη σου γκόμενα. Δεν έχει σαφή εικόνα, γι' αυτό παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τους 9 συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους μια γκόμενα “ελέγχει την περιοχή”, κάτι σαν dealer σε συγκεκριμένη area. Όσο πιο πολλά εντοπίσεις και στη δική σου περίπτωση, τόσο πιο ιντερνετικά unavailable θεωρείσαι. Περαστικά.

Τα comments στις τελευταίες φωτογραφίες σου

Ξεκινάμε με την πιο light εκφορά του ιντερνετικού αλυσοδεσίματος. Στην συγκεκριμένη τακτική, κι αφού τονίσουμε το ΣΟΥ -η γκόμενά σου δεν θα σχολιάσει ποτέ φωτογραφίες ΣΑΣ-, η φίλη σου θεωρεί πρέπον και αποτελεσματικό να χωθεί μες στη μέση της καυλάντας με τους κολλητούς σου κάτω από μια αφηρημένη (sic) φωτογραφία και να πει τη χαζομάρα της.

Τι θέλει να πετύχει: Θέλει να σου τη σπάσει γιατί περνάς καλά με τους κολλητούς σου και δεν της δίνεις σημασία.

Τι πετυχαίνει: Χαλάει την παρέα. Τα κατάφερε, στην έσπασε.

Τα ακαταλαβίστικα posts στο wall σου

Το ξέρουμε και οι τρεις (εγώ, εσύ και η φίλη σου) ότι αν θέλει να σου πει κάτι, έχει περίπου 2.123 πιο άμεσους και πρακτικούς τρόπους να το κάνει απ' το να στο πει στο wall. Ακόμα και το να σου στείλει γράμμα είναι πιο νορμάλ απ' το να σου ποστάρει κάτι κοινή θέα στον “τοίχο” σου. Αυτό αποδεικνύεται από το περιεχόμενο του post που είναι πάντα κάτι ανάμεσα σε “:xxx”, “....”, “(σήμα καρδούλας)”. Κάτι εκνευριστικά γελοίο δηλαδή.

Τι θέλει να πετύχει: Να κόψει τον αέρα της νέας σου ιντερνετικής φίλης που τολμάει να κάνει like στα τραγούδια που ποστάρεις (και φυσικά δεν τα ξέρει η ίδια).

Τι πετυχαίνει: Να γίνει γραφική. Και να βάλει στο μυαλό της της νέας σου ιντερνετικής φίλης που τολμάει να κάνει like στα τραγούδια που ποστάρεις (και φυσικά δεν τα ξέρει η ίδια) ότι μάλλον έχεις γκόμενα.

Οι κοινές σας profile pics

Αυτή είναι μια κίνηση που δεν έχει καθόλου πλάκα. Η φίλη σου είναι αμείλικτη. Ούτε χαριτωμένα comments, ούτε γλυκούλικα posts. Σε κάνει tag, βάζει profile pic μια φωτογραφία με τις (δύο) μούρες σας και ο κόσμος του facebook σείεται από μια εκκωφαντική σιωπή.

Τι θέλει να πετύχει: Να φανεί στο news feed και στο wall σου η φωτογραφία που ατυχώς τραβήξατε από το κινητό της σε ανύποπτο χρόνο.

Τι πετυχαίνει: Σε στιγματίζει ως “δεσμευμένο με αποδεικτικά στοιχεία”.

Τα check-in στα μέρη που πηγαίνετε μαζί

Κι εδώ το κορίτσι σου στοχεύει στην ενημέρωση των έτερων female friends σου ότι δεν είστε απλά φίλοι ή κάτι τέτοιο, αλλά ότι τα έχετε και λέτε σύντομα να αρραβωνιαστείτε (δεν το είπατε ποτέ). Μέσω της καταραμένης υπηρεσίας του check-in που θέλει το κακό όλων των αντρών, η φίλη σου τονίζει το “μαζί”. Στο Athens Metro Mall, στα Village, στα “Σερμπέτια” στου Ψυρρή, στο “Καλαμάκι της Κοραή”. Το καταλάβετε τσουλάκια που λιγουρεύεστε το αγόρι μου;

Τι θέλει να πετύχει: Να δείξει σε όλες ότι είναι μάταιο να σου την πέσουν, γιατί έχεις συνδυάσει όλα τα venues της Ελλάδας μαζί της.

Τι πετυχαίνει: Οι φίλοι σου σε κράζουν γιατί τους έχεις γράψει για πάρτη της. Και έχουν δίκιο. Οι δε ανταγωνίστριες δεν πτοούνται με τίποτα.

Τα posts με ερωτοτράγουδα στο wall σου

Η λίστα είναι συγκεκριμένη. “Lovesong” από Cure, “When Ι fall in love” από Nat King Cole, “Να μ' αγαπάς” από Σιδηρόπουλο, “Να μ' αγαπάς” από Τρίφωνο. Η ζημιά γίνεται με οποιοδήποτε από αυτά δεις στο wall σου.

enimerwsi

Την 23χρονη κόρη του Ευαγγελία έχασε ξαφνικά ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου

Την 23χρονη κόρη του Ευαγγελία έχασε ξαφνικά ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου. Η άτυχη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την σώσουν.

Σύμφωνα με την «Espresso», το άτυχο κορίτσι έπασχε από βουλιμία και τον τελευταίο καιρό ένιωθε αδυναμία και έντονες ζαλάδες και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν για αρκετή ώρα μόνη της στο δωμάτιό της, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.

Η μητέρα της και ο αδελφός της έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και είδαν πως η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της και είχε πέσει στο πάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι της στην άκρη του κρεβατιού.

Αιμόφυρτη τη μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου τελικά η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή. «Τι να πω γι' αυτό το πλάσμα που έχασα. Ζω μια τραγωδία, αισθάνομαι ότι έχω τελειώσει. Δεν με ενδιαφέρει πια τίποτα... Όλοι με συμβουλεύουν να κάνω κουράγιο μόνο για τον γιο μου...», είπε ο γνωστός ηθοποιός στην εφημερίδα.

Seleo.gr

Νεκρος ,βρεθηκε στο δρομο, ο Νικος Κοεμτζής!

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.

Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το 1973 συνελήφθη για φόνο αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια.

Εκλογές θα γίνουν το 2013

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2013 ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ χθες ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη.

Ο Μαραντόνα κλωτσάει οπαδό – Δείτε το βίντεο

Ξυλοκόπησαν αστυνομικό διευθυντή Video

Η Τζένη Χειλουδάκη θα ντυθεί νυφούλα


Η Τζένη, αρκετά χρόνια μετά το σκάνδαλο της σχέσης της με εισαγγελέα, βρήκε τον έρωτα και την ευτυχία στα μάτια ενός ποδοσφαιριστή, με τον οποίο ετοιμάζεται να παντρευτεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Είναι ένα υπέροχο παιδί και γι' αυτό αποφάσισα να παντρευτώ. Όπως ξέρετε, πριν από πολλά χρόνια αρνήθηκα την πρόταση γάμου ενός εισαγγελέα, αλλά τότε δεν ήμουν έτοιμη για γάμο. Για να το κάνω τώρα, σημαίνει πως έχω βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Θα ήθελα να κάνω έναν γάμο ανοιχτό, με τους γονείς μου, τους φίλους μου, αλλά δεν μπορώ να συζητάνε το όνομά μου όπως παλιά. Είμαι πλέον 43 ετών και δεν πρόκειται να ξανακάνω τα λάθη του παρελθόντος. Έχω χορτάσει από εξώφυλλα και δημοσιότητα. Δεν μπορώ τα κανάλια και τις συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από το άτομό μου. Τώρα βλέπω σε βίντεο όλα εκείνα τα παρελθόντος, στα οποία πρωταγωνιστούσα, και ντρέπομαι...

Οτιδήποτε αφορά την προσωπική μου ζωή πλέον θα το κρατάω μυστικό. Άλλο, βέβαια, να μας δείτε στον δρόμο με τον άνθρωπό μου ή σε ένα καφέ. Δεν θα κρυφτούμε» είπε η Τζένη στην «Espresso».

zougla.gr

Ποιος… κοστίζει περισσότερα...

Οι «Δεν πληρώνω»:

-1,5 χρόνο πριν, από τα διόδια ξεκίνησε το «Δεν πληρώνω».

-20% των οδηγών αρνούνται να καταβάλλουν διόδια

-20 οι επιτροπές του κινήματος σε όλη την Ελλάδα

-1,5 μήνα πριν επεκτάθηκε το «Δεν πληρώνω» σε αστικά λεωφορεία, μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ.

-160.000 ευρώ το κόστος της καταστροφής 341 μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων στα ΜΜΜ, την Κυριακή.

-600 οδηγοί θα πάρουν διαταγή πληρωμής, για το άνοιγμα της μπάρας, από τη «Νέα Οδός ΑΕ».

Δωρεάν για βουλευτές

-Διόδια, αεροπορικά ταξίδια, ΟΣΕ, πλοία, λεωφορεία και φυσικά αυτοκίνητο

-Κινητά, σταθερά τηλέφωνα, Ίντερνετ

-Μαθήματα ξένων γλωσσών

-security (έχουν αστυνομικό)

-Τις επιστολές

-Ξενοδοχεία

-Γραφείο, προσωπικό

-Φόρο για τα επιδόματα

-Πάρκινγκ

-Γυμναστήριο

-Βρεφονηπιακό σταθμό

Tα προνόμια των βουλευτών… ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Tα προνόμια των βουλευτών…

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. … …
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ …

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ''ΦΡΟΥΡΩΝ''

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ...

Πια είναι τα ψηλότερα κτήρια στην Ελλάδα ??

1) Ο Πύργος των Αθηνών 103μ 28 ορόφων (Μεσογείων 2)

Με την ονομασία αυτή είναι γνωστό το υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας κι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης την εποχή της αποπεράτωσής του το 1971. Βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Μεσογείων 2-4 και είναι μετά την Ακρόπολη το πλέον αναγνωρίσιμο κτίριο της πρωτεύουσας. Θα μπορούσαμε να πούμε με υπερβολική δόση αυθαιρεσίας ότι είναι η απάντηση της σύγχρονης Ελλάδας στους αρχαίους προγόνους της. Έχει ύψος 103 μέτρα και αποτελείται από 28 ορόφους, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα χαμηλότερο κτίριο ύψους 65 μέτρων. Όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 13 Ιουνίου 1968 κι ένα χρόνο αργότερα ολοκληρώθηκε ο σκελετός. Το κτίριο περατώθηκε και δόθηκε προς χρήση το 1971. Από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο ειδικών και μη, που το χαρακτηρίζουν κακόγουστο. Πάντως, αποδείχτηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό στους σεισμούς του 1981 και 1999 και δεν ακούστηκε το παραμικρό, σε αντίθεση με άλλα χαμηλότερα κτήρια, που είτε κατέρρευσαν ή έπαθαν σοβαρές ζημιές. Η εταιρεία κατασκευής του, «Αλβέρτης - Δημόπουλος ΑΕ» διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70.

2) Το Εμπορικό Κέντρο του Πειραιά 85μ 22 ορόφων (Στο Λιμάνι)

3) Ο Πύργος Απόλλων 80μ 25 ορόφων (Στην οδό Ριανκούρ 64)

4) Το Κέντρο Ατρίνα - Atrina Center 80μ 25 ορόφων (Στη λεωφόρο Κηφισίας 32 στο Μαρούσι)

5) Το Ξενοδοχείο President 68μ 22 ορόφων (Στη λεωφόρο Κηφισίας 43 στους Αμπελόκηπους))

6) Το Ξενοδοχείο Hilton 65μ 14 ορόφων (Στη λεωφόρο Β. Σοφίας 46)

7) Το Υπουργείο Εσωτερικών 18 ορόφων (Στην οδό Κατεχάκη)

8) Το Κτήριο του ΟΤΕ 18 ορόφων (Στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι)

9) Το Κτηριακό Συγκρότημα 18 ορόφων (Στη λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό)

10) Το Κτήριο του Athens Expo Center 17 ορόφων (Στη λεωφόρο Κηφισίας 108 στους Αμπελόκηπους)

11) Συγκρότημα Κατοικιών 17 ορόφων (Στη λεωφόρο Μεσογείων)

12) Το Αστυνομικό Μέγαρο της ΕΛΑΣ 16 ορόφων (Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 173)

13) Ο Πύργος των Αθηνών ο μικρός 15 ορόφων (Δίπλα στον άλλο πύργο στη λεωφόρο Μεσογείων 2)

14) Το Ξενοδοχείο Dorian Inn 12 ορόφων (Στην οδό Πειραιώς στην Ομόνοια)

15) Το Ξενοδοχείο Τιτάνια 12 ορόφων (Στην οδό Πανεπιστημίου 52)

16) Το Ξενοδοχείο Athens Plaza 12 ορόφων (Στην οδό Β. Γεωργίου στο Σύνταγμα)

17) Το Ξενοδοχείο Intercontinental 12 ορόφων (Στη λεωφόρο Συγγρού 89 - 93)

Μπορούν τα λουλούδια να μας πουν την ώρα;

Υπάρχει ένα ρολόι που λειτουργεί χωρίς γρανάζια, χαλαζίες και ηλεκτρονικά τσιπ. Ένα ρολόι από λουλούδια.

Έχει ωστόσο δύο μειονεκτήματα: δεν καλύπτει όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ η συννεφιά μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία του. Πού βασίζεται ο μηχανισμός του; Στους λεγόμενους κιρκαδικούς ρυθμούς, χάρη στους οποίους τα πέταλα των λουλουδιών ανοίγουν και κλείνουν σε περιοδική βάση κάθε εικοσιτετράωρο. Αυτά τα «ρολόγια» ανακαλύφτηκαν το 1729 από τον αστρονόμο Ζαν-Ζακ Ντ’ Ορτού ντε Μαρέν.

Ένα χρόνο αργότερα ο Σουηδός φυσιοδίφης Κάρολος Λινναίος (1707-1778) εκμεταλλεύτηκε την εν λόγω ανακάλυψη και την παρατηρητικότητά του, για να φυτέψει στον κήπο του διαφορετικά λουλούδια τα οποία άνοιγαν και έκλειναν διαδοχικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν δείκτες ρολογιού.

Οι βοτανολόγοι αποδίδουν το άνοιγμα και το κλείσιμο των πετάλων στο λεγόμενο μηχανισμό της φωτοναστίας, κινήσεις των φυτών που πυροδοτούνται από φωτεινά ερεθίσματα.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ - ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ





Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά. Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.

Η στρατηγική σύλληψη του Κολοκοτρώνη δεν έγινε αμέσως αποδεκτή, επειδή προϋπέθετε οργανωμένο στρατό, που δεν υπήρχε. Ο Κολοκοτρώνης με επιμονή και πειστικότητα αντέστρεψε το αρνητικό για την άποψή του κλίμα μεταξύ των οπλαρχηγών κι έτσι στα μέσα Απριλίου αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Τριπολιτσάς σε πρώτη φάση, ώστε να διακοπεί κάθε δυνατότητα επικοινωνίας και εφοδιασμού της πόλης. Αρχιστράτηγος της επιχείρησης ορίσθηκε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, αλλά ιθύνων νους της ήταν ο Κολοκοτρώνης, το σχέδιο του οποίου τηρήθηκε κατά γράμμα.

Μέχρι τις αρχές Μαΐου του 1821 οι επαναστάτες είχαν περισώζει την Τριπολιτσά σ' ένα κύκλο που περιλάμβανε τις περιοχές Πάπαρι, Βλαχοκερασιά, Διάσελο, Αλωνίσταινα και Βέρβενα. Τότε έφθασε η πληροφορία ότι ο Μουσταφάμπεης με 3.500 άνδρες προερχόμενος από τα Γιάννινα είχε διασπάσει την πολιορκία από τα ανατολικά και είχε εισέλθει στην πόλη. Η επιχείρηση κινδύνευε, καθώς τις επόμενες μέρες τέθηκε σε καταδίωξη του Κολοκοτρώνη και των άλλων οπλαρχηγών που πολιορκούσαν την Τριπολιτσά. Οι δύο σημαντικές ήττες που υπέστη στο Βαλτέτσι (12 Μαΐου) και στα Δολιανά (18 Μαΐου), όχι μόνο αναπτέρωσαν το ηθικό στο ελληνικό στρατόπεδο, αλλά συνέβαλαν καταλυτικά στην Άλωση της Τριπολιτσάς.

Η δύναμη των πολιορκητών συνεχώς ενισχυόταν και τις παραμονές της Άλωσης είχε φθάσει τους 10.000 άνδρες. Ο κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά έσφιγγε διαρκώς και η πόλη υπέφερε. Οι αποθήκες των τροφίμων είχαν σχεδόν αδειάσει, τα χρήματα είχαν εξαντληθεί και οι αρρώστιες θέριζαν. Στην πόλη υπήρχαν 35.000 ψυχές, Τούρκοι, Χριστιανοί, Αλβανοί και Εβραίοι.

Τότε ο Κολοκοτρώνης συνέλαβε την ιδέα να κατασκευαστεί περιφερειακή τάφρος γύρω από την πόλη για να δυσκολέψει περισσότερο τη ζωή των πολιορκημένων. Η τάφρος κατασκευάστηκε ταχύτατα από τους χωρικούς και η όλη τοποθεσία ονομάστηκε Γράνα. Γύρω και πίσω από αυτή τοποθετήθηκαν τα τέσσερα ελληνικά σώματα, με επικεφαλής τους Κολοκοτρώνη, Μαυρομιχάλη, Γιατράκο και Αναγνωσταρά. Οι επαναστάτες είχαν στη διάθεσή τους ένα παμπάλαιο κανόνι και οι πολιορκούμενοι 30.

Απόντος του Μόρα-Βαλεσί, Χουρσίτ Πασά, ο Μουσταφάμπεης, που είχε το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, αντιλήφθηκε γρήγορα την κίνηση του Κολοκοτρώνη και στις 18 Αυγούστου ενήργησε επίθεση με ιππικό για να διασπάσει τον κλοιό των Ελλήνων. Απέτυχε και οι δυνάμεις του επέστρεψαν στην πόλη έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες. Μπέηδες και αγάδες άρχισαν τότε να συσκέπτονται για τους όρους της παράδοσης, καθώς δεν υπήρχε ελπίδα σωτηρίας.

Όμως τους πρόλαβε ένας απλός στρατιώτης, ο Μανώλης Δούνιας από τον Πραστό Κυνουρίας. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, ημέρα Παρασκευή, μαζί με δύο συντρόφους του αναρριχήθηκε στα τείχη της πόλης που έφθαναν τα πεντέμισι μέτρα ύψος και εισήλθε στην Τριπολιτσά, εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον φύλακα του προμαχώνα. Αφού τον εξουδετέρωσε, άνοιξε την Πύλη του Μυστρά και οι έλληνες επαναστάτες εισόρμησαν στην πόλη. Οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν, χωρίς επιτυχία, επί δίωρο.

Επακολούθησε άγρια σφαγή του πληθυσμού και πρωτοφανές πλιάτσικο. Μάταια οι οπλαρχηγοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τους μαινόμενους επαναστάτες. «Το ασκέρι, όπου ήτον μέσα, το Ελληνικόν, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, τριάντα δύο χιλιάδες, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς. Ένας υδραίος έσφαξε ενενήντα. Έλληνες εσκοτώθηκαν εκατόν» γράφει στα Απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης.

Η εκδικητική μανία των επαναστατών εκδηλώθηκε όχι μόνο σε βάρος των Τούρκων, αλλά και των Εβραίων που είχαν δείξει εχθρική στάση απέναντι στην Επανάσταση, και των Ελλήνων που είχαν χαρακτηριστεί τουρκολάτρες, όπως ο πρόκριτος Σωτήρης Κουγιάς. Αντίθετα, οι Αλβανοί της Τριπολιτσάς αποχώρησαν συντεταγμένα με τη συνοδεία ελλήνων μαχητών, καθώς είχαν έλθει σε συμφωνία με τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης. Ολόκληρη η Πελοπόννησος βρισκόταν στα χέρια των Ελλήνων, εκτός των φρουρίων, Πατρών, Μεθώνης, Κορώνης και Ναυπλίου, τα οποία πολιορκούνταν στενά.

Ήξερες ότι…

Ήξερες ότι…
Ο μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.

Ήξερες ότι…
Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

Ήξερες ότι…
Μια πόλη στην Νορβηγία ονομάζεται Hell (=Κόλαση)!

Ήξερες ότι…
Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!

Ήξερες ότι…
Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.

Ήξερες ότι…
Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο ‘Saturn 5′ έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο; (Όσα δεν θα κάψουμε εμείς σε όλη μας τη ζωή!)

Ήξερες ότι…
Στην αρχαία Αίγυπτο ξυρίζανε τα φρύδια για να πενθήσουν για το θάνατο της γάτας τους!

Ήξερες ότι…
Τα ούρα της γάτας λάμπουν στο σκοτάδι.

Ήξερες ότι…
Η διαστάσεις σε μια τηλεόραση μετριούνται διαγωνίως.

600.000 Έλληνες ψωνίζουν εκτός συνόρων

Περισσότεροι από 600.000 Έλληνες περνούν σε μηνιαία βάση στις παραμεθόριες περιοχές γειτονικών χωρών για τις αγορές τους, ενώ πάνω από 1.500 επιχειρήσεις μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί στα γειτονικά κράτη, όπως εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Μάλιστα, σύμφωνα με υπολογισμούς των εμπορικών συλλόγων ακριτικών περιοχών της χώρας, περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ ελληνικού ρευστού χρήματος διαρρέουν κάθε χρόνο προς Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Το διασυνοριακό παραεμπόριο και λαθρεμπόριο μαστίζουν, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
Στην κορυφή των προτιμήσεων των “ξενιτεμένων” καταναλωτών είναι τα προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, τα ποτά, τα τσιγάρα, η βενζίνη, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες και οι επισκευές αυτοκινήτων, ενώ οι περισσότεροι αγοράζουν όλα τα τρόφιμα της εβδομάδας. Ενδεικτικό είναι πως η προτίμηση στη φθηνότερη βουλγαρική βενζίνη οδήγησε τον τελευταίο χρόνο σε μπαράζ λουκέτων σε βενζινάδικα της Ανατολικής Μακεδονίας, αφού στα γειτονικά παραμεθόρια πρατήρια η βενζίνη κοστίζει τουλάχιστον 0,50 ευρώ το λίτρο φθηνότερα από όσο κοστίζει στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, μία στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις στις ακριτικές περιοχές έχει βάλει λουκέτο, ενώ αρκετοί έμποροι για να αποφύγουν το οριστικό κλείσιμο σκέφτονται τη φυγή.
Η ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για μία ακόμα ακατάσχετη αιμορραγία που προκαλούν η μετεγκατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων και η μετανάστευση των καταναλωτών της μίας ημέρας, αφού όχι μόνο στερούν από έσοδα την ελληνική οικονομία, αλλά την ίδια στιγμή τα περιορισμένα μετρητά της ελληνικής αγοράς ξοδεύονται εκτός συνόρων.

Η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα
Η εικόνα της καταναλωτικής μετανάστευσης στη Βόρεια Ελλάδα, όπως περιγράφεται από τα στοιχεία και τις παρατηρήσεις τοπικών εμπορικών συλλόγων που παραθέτει η ΕΣΕΕ, έχει ως εξής:

Ξάνθη. Υπάρχει μία κίνηση καταναλωτών από 20% έως 40% κυρίως προς υπηρεσίες (γιατρούς, ξενοδοχεία), οπότε η απώλεια του τζίρου είναι 10%. Ο κόσμος πάντως δεν ψωνίζει καταναλωτικά αγαθά από τη Βουλγαρία, καθώς οι Βούλγαροι ιδρύουν επιχειρήσεις στην Ξάνθη και πουλούν πολύ φθηνά (είτε στεγασμένο εμπόριο είτε πλανόδιο - νόμιμο/παράνομο).
Το φλέγον ζήτημα της περιοχής είναι η παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και τροφίμων από τη Βουλγαρία σε λαϊκές αγορές και σε πλανόδιους μικροπωλητές. Οι προτάσεις του τοπικού εμπορικού συλλόγου συνοψίζονται στην πανελλαδική απογραφή πλανόδιων μικροπωλητών, με ελέγχους για τη νομιμότητά τους, φορολογικά και ασφαλιστικά, στην επιβολή διοδίων σε όσους εισέρχονται τη συνοριογραμμή, όπως κάνει η Βουλγαρία, στην τοποθέτηση καμερών κυκλοφορίας και καταγραφής οχημάτων σε ηλεκτρονικό αρχείο και στη δημιουργία υπηρεσιακού κλιμακίου συστηματικής παρακολούθησης και ελέγχου για παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων τις νυκτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.
Στην Κομοτηνή αναμένονται τεράστιες απώλειες, με δεδομένο ότι έχει ανοίξει καινούργιος δρόμος για τη Βουλγαρία, αλλά μέχρι σήμερα δεν είναι μετρήσιμες.

Αλεξανδρούπολη. Ο τοπικός εμπορικός σύλλογος δεν μπορεί να υπολογίσει την απώλεια τζίρου από την καταναλωτική μετανάστευση, ωστόσο η Αλεξανδρούπολη “διασώζεται” από τις υψηλές τιμές που υπάρχουν σε γαλακτοκομικά και κρέατα στην Τουρκία, καθώς και από τους υψηλούς δασμούς που επιβάλλονται στα επώνυμα προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα επιβαρημένος είναι ο Βόρειος Έβρος, με μεγάλο αριθμό καταναλωτών να πηγαίνουν στη Βουλγαρία. Ο εμπορικός σύλλογος έχει καταβάλει προσπάθειες για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την υποδοχή καταναλωτών από τρίτες χώρες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η πρωτοβουλία Alexandroupolis Shopping Festival, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η αδελφοποίηση ανάμεσα στον Εμπορικό Σύλλογο της Αλεξανδρούπολης και τον αντίστοιχο της Αδριανούπολης.
Στην Ορεστιάδα η μετακίνηση των καταναλωτών φτάνει το 30%-40% με αντίστοιχη απώλεια τζίρου. Προμηθεύονται στη Βουλγαρία κυρίως καύσιμα, πετρέλαιο κίνησης, αλλά πηγαίνουν και για καταναλωτικά αγαθά λόγω πολύ χαμηλότερων τιμών.

Φλώρινα. Απώλεια τζίρου 50%-60% και 50% κίνηση καταναλωτών καταγράφεται από τη Φλώρινα προς τα Σκόπια. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέρασαν από τον μεθοριακό σταθμό 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων προς τα Σκόπια, από τον νομό Φλώρινας, την Καστοριά, αλλά και από το Αμύνταιο. Προμηθεύονται βενζίνη, ενώ κάποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν σε οδοντιάτρους και αγοράζουν είδη διατροφής (σούπερ μάρκετ, λαχανικά). Στα σύνορα (στην πλευρά των Σκοπίων) υπάρχουν δύο σούπερ μάρκετ ελληνικών συμφερόντων που πουλούν ελληνικά προϊόντα με τιμές Σκοπίων. Ενδεικτικά υπολογίζεται πως η απώλεια φτάνει το 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Το Μοναστήρι, η πρώτη μεγάλη πόλη που συναντά κανείς στη γειτονική χώρα, βρίσκεται μόλις 30 χλμ. από τη Φλώρινα. “Είναι σχεδόν σαν να έχει αντικατασταθεί η αγορά της Φλώρινας από την αγορά των Σκοπίων” αναφέρεται σχετικά.

Κιλκίς. Ένας σημαντικός αριθμός καταναλωτών κάνουν σήμερα ημερήσια ταξίδια για καταναλωτικούς σκοπούς και από το Κιλκίς. Κάποιοι για διήμερα με σκοπό την ψυχαγωγία, κυρίως στο καζίνο. Μία άλλη κατηγορία χρησιμοποιεί υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία άλλη κατηγορία προμηθεύεται καύσιμα. Από αυτή τη μετακίνηση καταναλωτών υπάρχει μείωση τζίρου, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

makthes

Πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ στο Alter

Με πρόστιμο αξίας 30.000 ευρώ τιμώρησε το ΕΣΡ το Alter, με το αιτιολογικό ότι τόσο στην εκπομπή "Καλημέρα σας" (29/6/201) του Γ.

Αυτιά όσο και σε δελτία ειδήσεων της 15ης/6 και της 17ης/6 το κανάλι υπέπεσε στο αμάρτημα της παραπλάνησης του κοινού χωρίς αίσθημα ευθύνης, καθώς χρησιμοποιήθηκαν πλάνα αρχείου με άτομα που είχαν προκαλέσει αιματηρά επεισόδια σε διαδηλώσεις προηγούμενων ημερών.

Τι λένε οι πολίτες για την ΕΡΤ

Συναισθηματικά δεμένοι με την ΕΡΤ εμφανίζονται οι Ελληνες σύμφωνα με έρευνα της GPO. Ενας στους 3 δηλώνει ότι τα κυβερνητικά μέτρα "σίγουρα θα βλάψουν την ΕΡΤ", ενώ το 23,6% ότι "μάλλον θα τη βλάψουν".

Το 19,7% θεωρεί ότι τα μέτρα "μάλλον θα ωφελήσουν" και το 17,2% ότι "σίγουρα θα ωφελήσουν". Το 29,6% δηλώνει ότι η κατάργηση της ΕΤ-1 και η συγχώνευση των περιφερειακών Ρ/Σ θα υποβαθμίσουν το περιεχόμενο της ΕΡΤ, το 21,3% ότι "μάλλον θα την υποβαθμίσουν", το 18,6% ότι "μάλλον θα την αναβαθμίσουν" και το 15,2% ότι "σίγουρα θα την αναβαθμίσουν".

Για ψυχαγωγία οι πολίτες επιλέγουν Mega (20,1%), Star (18,7%), ΑΝΤ1 (10%), ΝΕΤ (7,4%), ΕΤ3 (4,2%) και ΕΤ1 (1,9%). Το 92,8% ενώ αν και δεν είναι κατ' ανάγκη τηλεθεατές μη εμπορικών προγραμμάτων (ντοκιμαντέρ κ.ά.), επιθυμούν τη μετάδοσή τους.