Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης» αύριο στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας

Κλειστό για τα αυτοκίνητα, θα είναι αύριο Σάββατο, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει ο δήμος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που φέτος έχει θέμα: «Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης».

Ο δήμος Πατρέων, επιδιώκει με τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να ευαισθητοποιήσει τους Πατρινούς και ταυτόχρονα να αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης των μέσων.
Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, έχει αναλάβει να δώσει χρώμα και ζωντάνια στις εκδηλώσεις. Μουσική, χρώματα και χορός από σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς και συγκροτήματα της Πάτρας, θα δώσουν το σύνθημα για μια υπαίθρια γιορτή, από τις 10 το πρωί έως και το απόγευμα. Ακόμη, μουσικοί παραγωγοί ραδιοφωνικών σταθμών θα παίζουν μουσική, σε επιλεγμένα σημεία του ιστορικού κέντρου, ενώ στην πλατεία Γεωργίου, θα εξελιχθεί εικαστικό δρώμενο με την συμμετοχή των πολιτών.

Ταυτόχρονα, η μπάντα του δήμου θα περιδιαβεί τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, παιανίζοντας τραγούδια και μουσικές, δίνοντας έτσι το δικό της χρώμα στις εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός σύλλογος απευθύνει κάλεσμα, τόσο προς τους κατοίκους, όσο και προς τα μέλη του, να χρησιμοποιήσουν αύριο ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους ή σε διαφορετική περίπτωση να κινηθούν πεζή στο ιστορικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου