Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 7











sportsblog

Mariana Diarco











NBA TOP 5 PLAYS Of February 7


Mercedes φτιαγμένη απο λευκόχρυσο! video

COSMOPOLITAN FEBRUARY 2010 VIDEO

ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΑΣΑΣ...

Η Πετρούλα "άλωσε" το μουσείο Νάσιουτζικ


Ηρθαν και οι Απόκριες, αλλά το καθιερωμένο πάρτι, και ιστορικό πλέον για πολλούς, των Φιλιππόπουλου - Νάσιουτζικ - Μιχαλόπουλου στο Μουσείο Νάσιουτζικ δεν είχε αυτή τη χρονιά την ίδια σύνθεση. Ο γνωστός εκδότης αλλά και ο δικηγόρος δεν συμμετείχαν, ωστό- σο ο Νίκος Νάσιουτζικ δεν μπορούσε παρά να συνεχίσει την παράδοση.

Το περασμένο Σάββατο και λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα άρχισαν να φτάνουν οι καλεσμένοι που ξεπέρασαν τα 1.200 άτομα. Η αίθουσα «Μεγίστη» κατακλύστηκε από τους καλεσμένους, με τις στολές εποχής, των σέξι αστυνομικίνων και των εκρηκτικών καλογριών να κυριαρχούν στις επιλογές. Στον χώρο είχαν στηθεί εξέδρες, με εντυπωσιακές και σέξι χορεύτριες να λικνίζονται στους ρυθμούς των 80s αλλά και mainstream κομματιών, ενώ τα ρομποτικά φώτα με τα ειδικά εφέ έδιναν άλλη αίσθηση στον χώρο.

Δήμητρα Ρουμπέση - «Χωρίσαμε γιατί με απάτησε!»


Άφωνο άφησε το τηλεοπτικό κοινό η Δήμητρα Ρουμπέση το μεσημέρι της Δευτέρας όταν αποκάλυψε σε μεσημεριανή εκπομπή το λόγο του χωρισμού της από τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Η πρώην γυναίκα του γνωστού παρουσιαστή αποκάλυψε ότι έπιασε τον Αντρέα… με άλλη γυναίκα!

«Χωρίσαμε γιατί με απάτησε με άλλη γυναίκα. Δεν σεβάστηκε το σπίτι μας ο ίδιος μου ο άντρας. Δεν παραδέχεται την εικόνα που είδα. Τους είδα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι και μου έλεγε “είσαι παρανοϊκή”. Προσπάθησα να κρατήσω το γάμο μας. Ούτε μου έδωσε σημασία μετά από αυτό. Μετάνιωσα που δεν μπήκα μέσα. Μετάνιωσα που δεν ήμουν πιο δυναμική και πιο σκληρή. Έκανα μεγάλο λάθος.Τον εμπιστευόμουν και τον σεβόμουν πάρα πολύ. Δεν περίμενα να τον βρω με άλλη γυναίκα», δήλωσε βουρκωμένη στο πλατό.

«Δεν ήθελα να του ζητήσω τίποτα, καμία διατροφή! Ο πόνος που μου προκάλεσε δεν εξαγοράζεται με κανένα χρηματικό ποσό. Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τον Αντρέα…».

protothema

Διάσημοι με Baby Face…


Υπάρχουν άνδρες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το χρόνο και παρά το πέρασμα του, εκείνοι φαίνονται εικοσάρηδες.

Το Baby face που έχουν κάποιοι διάσημοι του Hollywood, είναι θείο δώρο, αφού τους κάνει πιο γοητευτικούς, ενώ οι μετοχές τους στο γυναικείο φύλλο ανεβαίνουν συνεχώς…

Τι και αν ο Leonardo Di Caprio έχει ήδη συμπληρώσει τα 36 του χρόνια. Με το νεανικό πρόσωπο του, καταφέρνει να γοητεύει τις γυναίκες και έχει πάντα στο πλευρό του τα πιο ελκυστικά θηλυκά του κόσμου.

Στη ίδια κατηγορία ανήκει και ο καρδιοκατακτητής Jude Law. Το χαμόγελο του, σε συνδυασμό με τα γλυκά χαρακτηριστικά του, αποτελούν «μαγνήτη» και πολλές είναι γυναίκες θα «έλιωναν» και μόνο με ένα βλέμμα του.

Άλλος ένας άνδρας με Baby Face είναι ο Johnny Deep. Ο σέξι του κινηματογράφου εξακολουθεί να δείχνει τριαντάρης, αν και πλησιάζει τα 50!!!

Όσο για το Ricky Martinτα λόγια είναι περιττά… Ο χρόνος πρέπει να είναι σύμμαχος του, αφού αν και είναι 39 ετών έχει πρόσωπο 20χρονου. Αναμφίβολα είναι ένας από τους ωραιότερους άνδρες του πλανήτη και ο ίδιος το… απολαμβάνει

Νεανικό lookέχει και ο Jonathan Meyers, που με το αγγελικό του πρόσωπο κατάφερε εκτός από τις καρδιές των γυναικών να κατακτήσει ολόκληρο το Hollywood.

Ας ελπίσουμε ότι οι διάσημοι με babyface δεν θα έχουν μυαλό μωρού, αλλά ανάλογο με αυτό που προστάζει η ηλικία τους...

star

Esquire - Adriana Lima

GQ magazine - Oh Betty (January Jones)


Πάγωσε στον αέρα


Το πτώμα ενός άνδρας βρήκαν μηχανικοί στο χώρο όπου αναδιπλώνονται οι τροχοί ενός αεροσκάφους λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Τόκιο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία αλλά και "πονοκέφαλο" στους ειδικούς οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, καθώς κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε ο άνδρας στο χώρο αυτό του Μπόινγκ 777 της εταιρίας Delta Airlines, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Τόκιο.

Ο άτυχος άνδρας δεν είχε μαζί του διαβατήριο, αποσκευές ή κάποιο προσωπικό του αντικείμενο, και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν την συνδρομή των ΗΠΑ για την αναγνώριση του ανδρός. Οι γιατροί εικάζουν ότι ο άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υποθερμίας και της έλλειψης οξυγόνου καθώς το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και η θερμοκρασία έφτανε τους -30 βαθμούς Κελσίου. Στο χώρο όπου αναδιπλώνονται οι τροχοί των Μπόινγκ 777 μπορεί να χωρέσει ένας άνθρωπος και άλλωστε αυτό είναι το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό το οποίο σημειώνεται καθώς τον Μάρτιο του 2003 οι αρχές είχαν βρει άλλο ένα πτώμα στον ίδιο χώρο σε ίδιου τύπου αεροπλάνο.

agelioforos

Αποκαθίσταται η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη

Αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη διακοπή που σημειώθηκε λόγω βλάβης κεντρικού αγωγού στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Τα προβλήματα είχαν εμφανιστεί από χθες, με πολλές περιοχές να μένουν χωρίς νερό.

Σε επικοινωνία μας με την ΕΥΑΘ τονίστηκε ότι από σήμερα το μεσημέρι αποκαθίσταται η υδροδότηση και, μέχρι τις 21:00 το βράδυ, το δίκτυο θα επανέλθει πλήρως.


zougla

Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι εταιρείες του e-τζόγου

Στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναμένεται να προσφύγουν οι εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, εφ' όσον η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στη ρύθμιση για απαγόρευση του αποκαλούμενου ηλεκτρονικού τζόγου. Εκπρόσωποι των εταιρειών διαβεβαιώνουν ότι εφ' όσον η κυβέρνηση νομοθετήσει την απαγόρευση εκκαθάρισης των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες όσων παίζουν διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, οι ίδιες θα συμμορφωθούν προς το νέο νόμο, αλλά θα διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη σε ελληνικά και κυρίως σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σήμερα, περίπου 50 επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου με ιστότοπους που απευθύνονται σε Ελληνες (υποστήριξη ελληνικής γλώσσας) και μοιράζονται «πονταρίσματα» εκτιμώμενου ύψους 5 δισ. Από τις επιχειρήσεις αυτές, μια ντουζίνα θεωρείται ότι έχουν ισχυρή κρίσιμη μάζα και ελέγχοντας το 90% του διαδικτυακού τζόγου από την Ελλάδα και έχουν έδρα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, π. χ. Βρετανία, Μάλτα, Γιβραλτάρ κ.λπ. Μία εξ αυτών είναι εισηγμένη στο Χ.Α. (Centric) ως εταιρεία συμμετοχών, που έχει όμως θυγατρικές σε Μάλτα και Βρετανία οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχηματισμού. Μόνον η εταιρεία αυτή αναμένεται να ανακοινώσει έσοδα 800 εκατ. το 2009.

Τόσο η Centric όσο και τα άλλα μεγάλα ονόματα του διαδικτυακού τζόγου έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εφ' όσον η ρύθμιση που θα απαγορεύει στις τράπεζες να εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές παικτών μέσω πιστωτικών καρτών από και προς δικτυακούς τόπους θα βάλει ταφόπλακα στις δραστηριότητές τους. Αυτό ήταν κάτι που ζητούσε (δειλά) χρόνια η διοίκηση του ΟΠΑΠ και οι πράκτορές του, που τύποις διατηρούν από το 2000 το μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Την υπόθεση φέρεται να χειρίζεται ομάδα νομικών με επικεφαλής τον νομικό κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε βρεθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στην προσφυγή της Stanleybet κατά του ελληνικού Δημοσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ομάδα νομικών εξετάζει τη δυνατότητα επιβολής απαγόρευσης στην εκκαθάριση των συναλλαγών, αλλά αν αυτό αντικρούσει στην κοινοτική νομοθεσία, δεν αποκλείεται η ρύθμιση να επιβάλλει φορολογία τέτοια στη συγκεκριμένη κατηγορία συναλλαγών που θα αναγκάσει τους διαδικτυακούς να βγουν εκτός αγοράς από μόνοι τους.

Σημειώνεται ότι οι ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, έχοντας χαμηλό λειτουργικό κόστος και μηδενική φορολογία των υπηρεσιών τους, προσφέρουν υψηλές αποδόσεις (payout) καθιστώντας εαυτούς πιο ανταγωνιστικούς από τον ΟΠΑΠ. Για παράδειγμα, κατά μέσον όρο ο παίκτης του ΟΠΑΠ λαμβάνει απόδοση 70%, ενώ στα διαδικτυακά παιχνίδια η απόδοση ανέρχεται σε 85% έως 90%, ανάλογα με την εταιρεία. Μια επιβολή φόρου στην εκκαθάριση της συναλλαγής κατά 10% έως 15% μπορεί να οδηγήσει πολλούς παίκτες στα γκισέ του ΟΠΑΠ. Η νομική προσφυγή των θιγομένων από τα πιθανά μέτρα της κυβέρνησης έχει κι ένα δεύτερο στόχο: την επικείμενη μετοχοποίηση / αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι μια τέτοια προσφυγή θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολη μια τέτοια κίνηση, καθώς η σκιά της νομικής προσφυγής θα είναι ισχυρή.

Αθώος δηλώνει ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον θα δηλώσει αθώος για το θάνατο του ασθενούς του, στην πολυαναμενόμενη δίκη που ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο πρώην προσωπικός γιατρός του διάσημου ποπ σταρ Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, θα δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για το θάνατο του ασθενούς του, τη Δευτέρα οπότε πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τους σταρ.

Ο Εντ Τσέρνοφ, δικηγόρος του γιατρού επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα ο πελάτης του θα ακούσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για το θάνατο, στις 25 Ιουνίου, του αγαπητού σε όλο τον κόσμο τραγουδιστή από υπερβολική δόση του απαγορευμένου, για ιδιωτική χρήση, φαρμάκου για αναισθησία, Propofol, που του χορηγούσε ο γιατρός του για να μπορεί να κοιμάται εύκολα.

Είναι σαφές ότι η δίκη θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο και θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα δίκη μετά από αυτήν, το 2005, όπου κατηγορούμενος ήταν ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Ο θάνατος του ποπ σταρ στα 50 χρόνια του επήλθε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας που προκλήθηκε όπως λέγεται από την υπερβολική δόση του αναισθητικού, λίγο καιρό πριν ο Μάικλ Τζάκσον αρχίσει μια μεγάλη περιοδεία του ανά τον κόσμο.

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BURGER ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Working at The Car Wash

Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Η επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου στα ερτζιανά

Δημιουργία αιολικού πάρκου από την Attica Ventures

Στη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW, επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Attica Ventures. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της πρώτης επένδυσης της Attica Ventures σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επένδυση αυτή αφορά τη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW - το οποίο θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Πελοποννήσου - σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, που έχει αναπτύξει και άλλα αιολικά πάρκα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρηματοδότηση του έργου η Attica Ventures συνεργάστηκε με την Attica Bank.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ανεμολογικά δεδομένα. Έχει λάβει το σύνολο των απαραίτητων αδειών - συμπεριλαμβανομένης της άδειας εγκατάστασης - και η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το αιολικό αυτό πάρκο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Στις δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι: «Από την αρχή των επενδύσεών μας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν επενδυτική προτεραιότητα. Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια και αρκετές προσπάθειες, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη μας επένδυση. Πέρα από τα πολύ καλά στοιχεία του έργου, σημαντικός παράγοντας της επίλογής μας αποτέλεσε η ολοκληρωμένη αδειοδοτική διαδικασία, μια διαδικασία που στο παρελθόν μας απέτρεψε να προχωρήσουμε σε αντιστοιχες επενδύσεις».

«Εισβολή» νεαρών κουκουλοφόρων στο συνέδριο του ΣΒΒΕ

Διεκόπησαν λίγο μετά την έναρξη οι εργασίες του συνεδρίου «ΣΒΒΕ-Εurobank ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020», που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα και πέταξε αμπούλες «βρώμας», με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της εκδήλωσης.

Φορώντας κουκούλες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι εργατοώρες με αίμα είναι βαμμένες, καιρός να δούμε τις τράπεζες καμένες» και «Αλήτες, λέρες εργατοπατέρες», οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στην αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς, αλλά αποχώρησαν πέντε λεπτά αργότερα. Σημειώνεται ότι αστυνομική δύναμη εμφανίστηκε στην αίθουσα μετά την αποχώρηση της ομάδας.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ σημαντικότερο από το δημόσιο χρέος, καθώς «ακόμη κι αν οι δανειστές μας αποφάσιζαν να διαγράψουν το χρέος […] σε 20 χρόνια θα συσσωρεύαμε και πάλι χρέος ισόποσο του ΑΕΠ».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι μεν επιχειρηματίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη προέρχεται από την καινοτομία κι όχι από επιδοτήσεις και κρατικοδίατες δραστηριότητες, οι δε εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι οι συνθήκες της σύγχρονης οικονομίας απαιτούν ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ταυτόχρονη ασφάλεια των εργαζομένων, βάσει π.χ., του σκανδιναβικού προτύπου. «Στόχος όλων πρέπει να είναι η δημιουργία αντίστοιχου μοντέλου στην Ελλάδα κι όχι η στείρα αντιπαράθεση με αποτέλεσμα λουκέτα κι ανεργία», είπε.

Κάλεσε την πολιτεία να μεριμνήσει για ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο, σταθερό/αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, διαφάνεια, μείωση γραφειοκρατίας, απελευθέρωση αγορών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΒ είναι αντίθετος σε νομοθετικές παρεμβάσεις, που στρεβλώνουν τη λειτουργία της αγοράς, όπως οι πρόσφατες για την προστασία των δανειοληπτών, ενώ αντιτίθεται και στις επιδοτήσεις-κρατικές ενισχύσεις, καθώς «π.χ. η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός θα φέρει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα από τις επιδοτήσεις, που κατέληξαν στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της τελευταίας 40ετίας».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Xαλάει κι άλλο ο καιρός από Τρίτη

Ευθύνες γιατρών για το θάνατο Κακαουνάκη

Έβγαλε τη βέρα η Μενεγάκη

Φαίη Σκορδά: «Δεν στεναχωρήθηκα με το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου, μην υπερβάλλουμε»

Η Φαίη Σκορδά μίλησε στο «LifeStyle» για τον γάμο της με τον Γιώργο Λιάγκα και το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου ενώ αποκάλυψε πως ενώ οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής δεν της έχει κάνει ακόμη επίσημα την πρόταση γάμου και σε αυτό φταίει εκείνη!

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο έρωτας της με τον Γιώργο Λιάγκα είναι «τρελός«, η Φαίη είπε: «Συνήθως τα υπερβολικά δεν μου αρέσουν γιατί... έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορεί κάτι να είναι πάντα ψηλά».

Για την πρόταση γάμου: «Δεν μου έχει κάνει ακόμα πρόταση γάμου. Φαντάζομαι ότι ψάχνει κάτι πολύ ιδιαίτερο και όσες φορές προσπάθησε του το χαλούσα. Πάνω σε μια κουβέντα μου πέταξε “εκείνο το πρωί που φώναζα να ξυπνήσεις για να πάμε βόλτα στο βουνό και εσύ δεν ξυπνούσες”. Ήθελα να μου κάνει πρόταση γάμου αλλά εγώ ήμουν τόσο κουρασμένη που του το χάλασα». Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές όπως δήλωσε η παρουσιάστρια.

Για το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου: «Όταν πρωτόμαθα την είδηση ξαφνιάστηκα πάρα πολύ. Δεν είναι δικοί μου άνθρωποι ή συγγενείς μου για να στεναχωρηθώ, μην υπερβάλλουμε αλλά δεν είναι και ευχάριστο».

Όσο για το νυφικό της, το σίγουρο είναι ότι θα το σχεδιάσει ο Νικόλας, φίλος της από τη Θεσσαλονίκη αλλά ακόμη δεν ξέρει αν θα είναι κοντό ή μακρύ.

YUPI.GR

Επικίνδυνες μαγειρικές

Οι «Επικίνδυνες μαγειρικές» κινούνται μεταξύ κουζίνας και κρεβατοκάμαρας, θέλοντας να αντιστοιχίσουν υλικά και συναισθήματα, σάρκα και γεύση, γαργάλημα αισθήσεων και ξαφνιάσματα στον ουρανίσκο.

Οντως μπορούν να συμβούν μαγικά πράγματα σε ένα φούρνο, σε ένα ταψί, σε ένα κρεβάτι. Μόνο που σινεμά δεν προκύπτει από την περιγραφή της «ντομάτας που αγκαλιάζει το ρύζι σφιχτά όχι ασφυκτικά, που προστατεύει, δεν δεσμεύει». Ούτε εξάλλου από την αναπαράστασή της.



Η κλήρωση των ημιτελικών της Eurovision

Η κλήρωση για τους ημιτελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στο Οσλο.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου. Ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει η Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου.




Αναλυτικά οι χώρες που κληρώθηκαν στους δύο ημιτελικούς είναι οι εξής:

Α ημιτελικός (25 Μαΐου)

Α μέρος
Σερβία
Φινλανδία
Ρωσία
Σλοβακία
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Μολδαβία
Λετονία
Εσθονία

Β μέρος


Ελλάδα
Ισλανδία
Μάλτα
Πορτογαλία
ΠΓΔΜ
Λευκορωσία
Βέλγιο
Πολωνία
Αλβανία

Β ημιτελικός (27 Μαΐου)

Α μέρος

Ελβετία
Λιθουανία
Σουηδία
Ουκρανία
Δανία
Αζερμπαϊτζάν
Ισραήλ
Αρμενία

Β μέρος
Γεωργία
Τουρκία
Ιρλανδία
Σλοβενία
Ολλανδία
Βουλγαρία
Κροατία
Κύπρος
Ρουμανία

Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ακριβή σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό.

Tο αφιέρωμα στον Michael Jackson από τα 52α βραβεία Grammy.

Το album των HIM στο MySpace!



To νέο album «Screamworks: Love in Theory and Practice» περιλαμβάνει τα τραγούδια.

1. In Venere Veritas
2. Scared to Death
3. Heartkiller
4. Dying Song
5. Disarm Me (With Your Loneliness)
6. Love, the Hardest Way
7. Katherine Wheel
8. In the Arms of Rain
9. Ode to Solitude
10. Shatter Me With Hope
11. Acoustic Funeral (For Love in Limbo)
12. Like St. Valentine
13. The Foreboding Sense of Impending Happine

http://www.myspace.com/heartagram

O Justin Timberlake είναι ο άντρας της χρονιάς!


Η θεατρική κοινότητα του Harvard το αποφάσισε και η επιτροπή των βραβείων Hasty Pudding Theatricals έκρινε ότι ο άντρας της χρονιάς δεν είναι άλλος από το Justin Timberlake!

"Είναι ένα από τους καλλιτέχνες της Pop κουλτούρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στο κοινό!", σχολίασε η θεατρική κοινότητα και ο Justin ήταν εκεί με μια ξανθιά περούκα για να παραλάβει το βραβείο του και να τους κάνει όλους να γελάσουν!

Η τούμπα της Beyonce στη Βραζιλία

Περικοπές θέσεων εργασίας στο δήμο του Άμστερνταμ

Ο δήμος του Άμστερνταμ θα περικόψει τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας ως το 2014.

Ο δήμος του Άμστερνταμ, της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, θα περικόψει τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας ως το 2014 για την εξοικονόμηση χρημάτων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

«Τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας» θα περικοπούν στο δήμο του Άμστερνταμ, ο οποίος απασχολεί 9.000 άτομα, σημείωσε ο εκπρόσωπος Χέρμπερτ Ράατ.

«Ο οριστικός αριθμός των περικοπών θα εξαρτηθεί από πολιτικές επιλογές» που θα γίνουν μετά τις δημοτικές εκλογές της 3ης Μαρτίου, προσέθεσε.

Ο δήμος του Άμστερνταμ, ο οποίος αντιμετωπίζει μείωση του τουρισμού και αύξηση της ανεργίας λόγω της οικονομικής κρίσης, «θα πρέπει να εξοικονομήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ ως το 2014» σε ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκρίνισε ο Ράατ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα αφορούν κυρίως τις θέσεις που θα εκκενωθούν λόγω των φυσικών συνταξιοδοτήσεων και οι οποίες δεν θα καλυφθούν στη συνέχεια, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και απολύσεις, κατέληξε.

Στους 255 οι νεκροί Βρετανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Ο αριθμός των βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στο Αφγανιστάν έφθασε τον αριθμό αυτών που σκοτώθηκαν στα Φόκλαντ το 1982.

Δύο ακόμη βρετανοί στρατιώτες έχασαν χθες την ζωή τους στο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των βρετανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην ασιατική χώρα έφθασε τον αριθμό των βρετανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη των νησιών Φόκλαντ πριν από 28 χρόνια.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκαν χθες κατά την διάρκεια περιπολίας τους κοντά στη πόλη Σαργκίν, στην επαρχία Χελμάντ.

Με τους δύο αυτούς θανάτους έφθασαν τους 255 οι βρετανοί στρατιωτικοί που έχασαν την ζωή τους στο Αφγανιστάν από το 2001 που άρχισε η σύγκρουση, αριθμός ισοδύναμος με τις απώλειες που υπέστησαν οι βρετανικές δυνάμεις το 1982 στις συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αργεντινής στον Νότιο Ατλαντικό που διήρκεσαν 74 ημέρες.

Οι τελευταίες αυτές απώλειες έγιναν γνωστές ενώ η αφγανική κυβέρνηση και η υπό νατοϊκή διοίκηση διεθνής δύναμη Isaf, ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μία μεγάλη επιχείρηση, με την κωδική ονομασία («Mushtarak» «μαζί» στη γλώσσα νταρί),στην περιοχή Μαρτζάχ της επαρχίας Χελμάντ, το κυριότερο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν.

Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί 61 ξένοι στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ενώ οι περισσότεροι-520-είχαν σκοτωθεί το 2009.Οι διεθνείς δυνάμεις κατά τα δύο τρίτα και πλέον αποτελούνται από αμερικανούς στρατιωτικούς, σύμφωνα, με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Η Βρετανία έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν περίπου 10.000 στρατιωτικούς και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη έπειτα από αυτή των ΗΠΑ. Σχεδόν όλοι οι βρετανοί στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Χελμάντ.

Κόβει 500 θέσεις ο Δήμος του Άμστερνταμ

Ο δήμος του Άμστερνταμ, πρωτεύουσας της Ολλανδίας, θα περικόψει τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας ως το 2014 για την εξοικονόμηση χρημάτων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

«Τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας» θα περικοπούν στον δήμο του Άμστερνταμ, ο οποίος απασχολεί 9.000 άτομα, σημείωσε ο εκπρόσωπος Χέρμπερτ Ράατ.

«Ο οριστικός αριθμός των περικοπών θα εξαρτηθεί από πολιτικές επιλογές» που θα γίνουν μετά τις δημοτικές εκλογές της 3ης Μαρτίου, προσέθεσε.

Ο δήμος του Άμστερνταμ, ο οποίος αντιμετωπίζει μείωση του τουρισμού και αύξηση της ανεργίας λόγω της οικονομικής κρίσης, «θα πρέπει να εξοικονομήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ ως το 2014» σε ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκρίνισε ο Ράατ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα αφορούν κυρίως τις θέσεις που θα εκκενωθούν λόγω των φυσικών συνταξιοδοτήσεων και οι οποίες δεν θα καλυφθούν στη συνέχεια, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και απολύσεις, κατέληξε.

Η ώρα του χαλκού στην ιατρική

Επιστημονική ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η Ώρα του Χαλκού», για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 17:00 με 19:00.

Σκοπός της ημερίδας αυτής, είναι η πληρέστερη ενημέρωση της επιστημονικής-ιατρικής κοινότητας καθώς και του ευρύτερου κοινού, για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού και το ρόλο του ως συμπληρωματικό μέτρο στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Στην ημερίδα θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες με τις εξής θεματικές ενότητες: ο Dr. Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Διευθυντής Εντατικής Θεραπείας του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ωνασείου, «Πολυανθεκτικά Βακτήρια, Εμπειρία 35 ετών», ο κ. Ευάγγελος Παπαδομιχελάκης, Παθολόγος – Εντατικολόγος, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ. Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΜΕΘ Αττικόν, «Διασπορά Παθογόνων Μικροοργανισμών στο Νοσοκομείο» και η Dr. Ελένη Γιαμαρέλου, καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγος, «Ο Xαλκός στις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις».

Την ημερίδα θα συντονίσουν ο κ. Απόστολος Αρμαγανίδης, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, η Dr. Ελένη Γιαμαρέλου, καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγος και ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κ. Νίκος Βεργόπουλος.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κ. Ευάγγελος Μουστάκας.

Προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή του νομάρχη στον υπουργό Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΚΕΠ.

Τα προβλήματα λειτουργίας στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης θέτει με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο νομάρχης επισημαίνει ότι τα δύο ΚΕΠ κατέχουν πρωτεύουσα θέση από πλευράς απόδοσης σε πανελλαδικό επίπεδο, ωστόσο μέσα στο Φεβρουάριο λήγουν οι συμβάσεις έντεκα εργαζομένων. Κατόπιν αυτού η Νομαρχία θα αναστείλει τη λειτουργία των δύο ΚΕΠ τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο του 2009 έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη λειτουργία δύο ακόμη παραρτημάτων ΚΕΠ, ωστόσο δεν εγκρίθηκαν μέχρι σήμερα οι συμβάσεις για τη στελέχωσή τους.

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στα δύο ΚΕΠ και να λειτουργήσουν τα δύο καινούργια.

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για εισαγωγή στα βρετανικά πανεπιστήμια

Αριθμός ρεκόρ φοιτητών έχουν κάνει αίτηση για να εισαχθούν στα βρετανικά πανεπιστήμια φέτος.

Η υπηρεσία αιτήσεων για τα πανεπιστήμια UCAS δήλωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός των αιτήσεων εισαγωγής είχε αυξηθεί κατά 22,9% σε σχέση με το 2009 φτάνοντας τις 570.556 αιτήσεις. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που παρουσιάζεται αύξηση.

Πλέον 2 εκατομμύρια φοιτητές, αριθμός ρεκόρ, σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια, 390.000 περισσότεροι από το 1997, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι αλλοδαποί και οι ώριμοι σπουδαστές αποτελούν μεγάλο ποσοστό των αιτούντων. Οι αιτήσεις από βρετανούς κατοίκους αυξήθηκαν κατά 22,1 %, ενώ αυτές από τους αλλοδαπούς - κυρίως από την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Κίνα και τη Λιθουανία - αυξήθηκαν κατά 28,7% φτάνοντας τις 71.105.

Αιματηρή ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου Προ-Πο στο Ηράκλειο

Αιματηρή ληστεία έγινε αργά χθες το βράδυ στην Αμμουδάρα, Ηρακλείου σε βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου Προ-Πο. Δύο άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον ιδιοκτήτη, περιμένοντας να κλείσει το πρακτορείο και να φύγει με τις εισπράξεις της ημέρας.

Στη συνέχεια τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν, αρπάζοντας του την τσάντα, η οποία περιείχε 5.500 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν στο πόδι και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

MARIA & JESUS FRANCESE









Σάκης Ρουβάς - Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για χάρη της Κάτιας

Για ένα 24ωρο βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Αφορμή του ταξιδιού τους ήταν η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη συμπρωτεύουσα Επικίνδυνες μαγειρικές, στην οποία πρωταγωνιστεί η Κάτια.

Όμως μαζί τους δεν είχαν τη μικρή Αναστασία την οποία άφησαν στην Αθήνα για να μην ταλαιπωρηθεί με το ταξίδι αστραπή. Το ζευγάρι έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το πρωί. Εκεί τους περίμενε ένα Porsche Panamera. Ο Σάκης κάθισε στη θέση του οδηγού, και οι δυο τους κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Les Lazaristes Domotel.

Δεν ξέρω πώς στη ζωή μου κατάφερα να σαγηνέψω τον Σάκη, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να είμαι πιο μοιραία γυναίκα» είπε η ίδια.Το ίδιο βράδυ το ζευγάρι παρακολούθησε μαζί για δεύτερη φορά την προβολή της ταινίας, που διοργάνωσε ο Star Fm στον πολυκινηματογράφο Odeon Πλατεία.

yupi

Βίκυ Καρανικόλα


Είναι ένας από τους πέντε (Άγγελους) της ομώνυμης ταινίας. Μπορείς να τη βρεις σε όλα τα περίπτερα-όχι τη Βίκυ, την ταινία. Όταν τη δεις, δεν την κάνεις για Ελληνίδα-όχι την ταινία, τη Βίκυ. Αλλά όταν της μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι είναι όχι απλώς βέρα πατριώτισσα αλλά και ένα από τα "Best of" εξαγώγιμα προϊόντα μας-και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Δεν σε κόβω για Ελληνίδα. Από πού είσαι;
Ο μπαμπάς μου είναι από τη Λαμία και η μαμά μου είναι μιγάδα από την Ισπανία και τις Φιλιππίνες. Το ξέρω ότι μοιάζω με Φιλιππινέζα, μου το λένε όλοι. Ευτυχώς, έχω βγει πιο ψηλή.

Με το μόντελινγκ πώς και ασχολήθηκες;
Αρχικά σπούδασα βοηθός χειρουργού στο «Μητέρα». Έκανα και την πρακτική μου εκεί, αλλά δεν είναι κάτι με το οποίο θέλω να ασχοληθώ ακόμα. Όλα τα μικρά κοριτσάκια όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν μοντέλα. Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ. Έτσι, πήγα στη σχολή της Κρίστι. Μου άρεσε ο χώρος, κι έτσι δήλωσα συμμετοχή και στα καλλιστεία του ΑΝΤ1.

Πώς ήταν η εμπειρία;
Ωραία, αν και δεν πήρα κάποιον τίτλο. Θέλω φέτος να δηλώσω συμμετοχή και στα καλλιστεία για τον τίτλο της Playmate.

Θεωρείς ότι με τη συμμετοχή σου στην ταινία Summer Angels είσαι κάτι σαν πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό;
Κάπως έτσι νιώθω. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε το καλοκαίρι. Είμαστε πέντε κοπέλες σε πέντε διαφορετικά νησιά που προβάλλουμε τον πολιτισμό της Ελλάδας, κι εγώ εκπροσωπώ την Κρήτη.

maxim

Kate Beckinsale

Εκτοξεύτηκε το Endeavour (vid)

Εκτοξεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (08/02) το διαστημικό λεωφορείο Endeavour, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραμείνει για 13 ημέρες.

Διαζύγια που...έγραψαν ιστορία

Δημήτρης Παπαμιχαήλ- Αλίκη Βουγιουκλάκη
Στις 5 Ιουλίου 1975 εκδίδεται το διαζύγιο του "παληκαριού" και της "νεράϊδας", επισήμως λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Αν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση είναι βέβαιο ότι τα μηχανάκια της τηλεθέασης θα είχαν χτυπήσει κόκκινο, όπως κόκκινο είχαν χτυπήσει οι κοσμικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών. Παντρεύτηκαν στις 18 Ιανουαρίου 1965, αλλά ο κινηματογράφος και ο κόσμος τους είχε παντρέψει πολλά χρόνια πριν. Ηταν η ελληνική εκδοχή του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Ελίζαμπεθ Τέϊλορ. Η τελετή του γάμου επανάληψη μιας από τις δεκάδες σκηνές στις οποίες πρωταγωνίστησαν, αλλά αυτή η ταινία δεν είχε happy end. Iσως επειδή, όπως σημειώνουν πολύ ειδήμονες του χώρου, ήταν ένας γάμος που γεννήθηκε στα κινηματογραγικά πλατό. Μια σημαντική λεπτομέρεια: Μπορεί να μην υπήρχε ιδιωτικη τηλεόραση, υπήρχε όμως η κάμερα του Φρέντυ Γερμανού που κατέγραψε τη γέννηση του Γιαννάκη Παπαμιχαήλ. Από τότε η κάμερα δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ.


Ανδρέας Παπανδρέου- Μαργαρίτα
Ενα διαζυγιο και ένας γάμος που σημάδεψαν ή μάλλον χρωμάτισαν τις πολιτικές εξελίξεις κατά την "περίοδο Κοσκωτά". Ανδρέας Παπανδρέου και Μαργαρίτα Τσαντ χωρίζουν το Μάιο του 1989 έπειτα από 38 χρόνια γάμου. Ωστόσο το διαζύγιο αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, παρόλο που πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να το "πιστέψουν", όχι τόσο από συμπάθεια για την αξιαγάπητη αμερικανίδα από το Ιλλινόις, όσο από αγωνία για αυτό που ερχόταν...κυριολεκτικά ουρανοκατέβατο. Λίγους μήνες πριν, στη σκάλα του αεροπλάνου, επιστρέφοντας απο Χερφιλντ, όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει το περίφημο νεύμα ( σε πανελληνια τηλεοπτική συνδεση) και καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη. Μια κίνηση που προκάλεσε σάλο, αλλά και μια κίνηση που όπως ειπώθηκε μπορεί να γίνει μόνο από μεγάλους ηγέτες. Δεκατέσσερα χρόνια μετά η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου λέει σε τηλεοπτική της συνεντευξη: «Ήταν το νεύμα στην Ιστορία; Ήταν ιστορικό νεύμα; Τι να πω». Είπαν άλλοι!

Τόλης Βοσκόπουλος - Τζούλια Παπαδημητρίου
Το "πρώτο" τηλεοπτικό διαζύγιο. Tο 1986 o Τόλης Βοσκόπουλος αρραβωνιάζεται τη Τζουλια Παπαδημητριου με "κουμπάρο" τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ακολουθεί ο γάμος, η γέννηση μιας κόρης, της Χαράς, και 9 χρόνια μετά, το 1995, ο επεισοδιακός χωρισμός. Οι περισσότεροι έλληνες γίνονται αυτόπτες μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους μέσω της ιδιωτικής τηλεόρασης που κάνει τα πρώτα της βήματα και ανακαλύπτει το life style made in Greece. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς του Τόλης και της Τζούλιας γίνονται μαλλιά κουβάρια ανταλλάσσοντας απιστευτες κατηγορίες. Και όμως, 15 χρόνια μετά το διαζύγιο, το σήριαλ συνεχίζεται με test DNA καθώς ο τραγουδιστής αμφισβητεί εάν η 20χρονη πλέον Χαρά είναι κόρη του. Το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βέβαια η τηλεόραση είναι παρούσα και εδώ. Τζούλια και Χαρά εμφανίζονται σε γνωστή μεσημβρινή εκπομπή, ενώ το μότο που κυριαρχεί είναι και αυτό τηλεπτικό: "Χαρα αγνοείται", ο τίτλος ενός πετυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ. Η "τηλεοπτική πραγματικότητα" στο "μεγαλείο" της. Το δρόμο που χάραξαν Τόλης και Τζούλια ακολούθησαν Κούγιας - Βατίδου, Μικρούτσικος- Ρουμπέση και πολλοί άλλοι "μικρότερης εμβέλειας", κυρίως από το χώρο της σόου μπιζ.

Mάικλ και Χουανίτα Τζόρνταν
: Ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ παντρεύτηκε τη Χουανίτα το 1989 και χώρισε το 2007. Για να γίνει πρώην κυρία Τζόρνταν η Χουανίτα έλαβε 150 εκατ. δολάρια.

Νηλ Ντάιμοντ και Μάρσια Μέρφυ: Ο τραγουδοποιός παντρέυτηκε τη γνωστή παραγωγό το 1969. Η Μάρσια έκανε αίτηση για διαζύγιο το 1994 και έλαβε 150 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes ο Ντάιμοντ σε μια κρίση… μεγαλείου δήλωσε ότι «άξιζε και την τελευταία δεκάρα».

Στήβεν Σπήλμπεργκ και Έιμι Ίρβινγκ: Ο σκηνοθέτης του "Ιντιάνα Τζόουνς" και το "Σαγόνια του Καρχαρία" υποχρεώθηκε να καταβάλει στην ηθοποιό σύζυγό του ...μόνο 100 εκ δολάρια. "Τα σαγόνια της Ιρβινγκ".

Χάρισον Φορντ και Μελίσσα Μάθισον: Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και χώρισε το 2004. Η Μελίσσα πήρε μετρητά 85 εκατ. δολλάρια, αλλά και μερίδιο από τα μελλοντικά κέρδη του Ιντιάνα Τζόουνς, που μάλλον πολυ θα ήθελε να γίνει "φυγάς"

Κέβιν Κόστνερ και Σίντυ Σίλβα: Ερωτευμένοι από τα χρόνια του κολλεγίου, παντρεύτηκαν το 1978 και έμειναν μαζί για 16 χρόνια. Για αυτά τα 16 χρόνια, η Σίντυ έλαβε 80 εκατ. δολλάρια.

Πωλ Μακάρτνεϋ και Χέδερ Μίλς: μετά το θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας, Λίντα, ο Πωλ Μακάρτνεϋ παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Χέδερ Μιλς. Στα τέσσερα χρόνια γάμου τους απέκτησαν μία κόρη. Για να πάρει διαζύγιο το "σκαθάρι" κατέβαλε 60 εκατ. δολάρια.

Τζέημς Κάμερον και Λίντα Xάμιλτον: Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του «Εξολοθρευτή». Παντρεύτηκαν το 1997 και χώρισαν 18 μήνες αργότερα, την εποχή που ο Κάμερον έκανε τη επιτυχία του «Τιτανικού». Το "ναυάγιο"του γάμου του στοίχισε μόνο 50 εκατ. δολάρια!

Μάικλ και Ντιάντρα Ντάγκλας: Ο υιός Ντάγκλας ήταν περίπου 30 ετών όταν παντρεύτηκε τη 19χρονη Ντιάντρα, την οποία γνώρισε στο πάρτυ της εκλογής του Τζίμυ Κάρτερ το 1977. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους που διήρκεσε 21 χρόνια ο Μάικλ έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Το κόστος του διαζυγίου τους έφτασε τα 45 εκατ. δολάρια.

Λάιονελ και Νταΐαν Ρίτσι: Το πρώτο διαζύγο με ...τιμοκατάλογο, καθώς υπολογίστηκαν οι ανάγκες της Νταϊάν στο lifestyle: Μηνιαίο κόστος ένδυσης 15.000 δολάρια, 5.000 δολάρια για προσωπικές υπηρεσίες, όπως μασάζ και μανικιούρ, αλλά και ετήσια έξοδα 20.000 δολαρίων για πλαστικές επεμβάσεις! Υπολογίζεται ότι έλαβε περίπου 20 εκατ. δολάρια.

Μικ Τζάγκερ και Τζέρυ Χωλ: Γνωρίστηκαν το 1977 αλλά πέρασαν της εκκλησιάς την πόρτα το 1990. Ο ροκ σταρ περνούσε όμως στη διάρκεια του γάμου του και άλλες "πόρτες" και υποχρεώθηκε να πληρώσει στη Τζέρυ 25 εκατ. δολάρια για να "τραγουδάει" με την ησυχία του.

nooz.gr

O Peter Hook ανοίγει καινούργιο club στο Manchester

Μετά την εποχή του Hacienda ο πρώην κιθαρίστας των Joy Division και New Order, Peter Hook επιστρέφει στη νυχτερινή ζωή του Manchester με ένα καινούργιο club που ονομάζεται FAC251.
Το όνομα του club ακολουθεί την αρίθμηση του καταλόγου της Factory Records, του Toni Wilson. O αριθμός 1 στο τέλος πάντοτε σήμαινε Factory Corporate, ο αριθμός 25 ήταν ο αριθμός καταλόγου για το “Closer” των Joy Division και ο αριθμός 250 ήταν το ‘Substance’ των Joy Division.



Το FAC251 στεγάζεται στο παλιό κτήριο της Factory Records και ένα πορτραίτο του Tony Wilson κρέμεται πάνω από την πόρτα.
Το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια, γνωστά ονόματα βρέθηκαν στη σκηνή του FAC251Ο, ο μπασίστας Mani (Primal Scream, Stone Roses), o Howard Marks, o Gary Briggs, ενώ ο Hook είχε την ευκαιρία να παίξει μαζί με την καινούργια του μπάντα, τους Light τραγούδια των New Order, των Joy Division και των Monaco.

The Light έπαιξαν τα εξής τραγούδια:

'Dark Starr'
'You Don't Know...'
'Dreams Never End'
'Ceremony'
'Sister + Brother'
'Shine'
'What Do You Want From Me'
'Atmosphere'
'Insight'
'Shadowplay'
'Pictures'
'Interzone'
'Warsaw'
'Transmission'
'Sunrise'
'Love Will Tear Us Apart'
'Blue Monday'

avopolis

To making of του καινούργιου video των Placebo για το single “Bright Lights”

Αθίγγανοι πήγαν να φουλάρουν βενζίνη στον Αμυγδαλεώνα και άδειασαν το ταμείο!

Στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, δύο άγνωστα άτομα, αθίγγανοι, άνδρας και γυναίκα, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό του οχήματός τους και με την μέθοδο της απασχόλησης απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 570,00 Ευρώ από υπάλληλο του πρατηρίου.

Πράξη καταγγέλθηκε την 04-02-2010 και ώρα 13.30΄ στον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων. Δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων.

kavala.net

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσουν από την Παρασκευή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς.

Συγκεκριμένα, θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

1. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από 16.00΄ έως 21.00΄ ώρα και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 13.00 ώρα, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

• Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

• Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

• Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).


2. Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 21.00΄ ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.


3. Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

• Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

• Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

• Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

• Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

• Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

• Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά το ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

• Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

zougla

H Scarlett σε ρόλο σχεδιάστριας.

H Scarlett Johansson, εκτός από κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της εταιρείας MANGO, σχεδίασε τη δική της τσάντα για την MANGO με απώτερο στόχο τα έσοδα της να ενισχύσουν τους σεισμοπαθείς της Αϊτής.

Η τσάντα θα διατίθεται αποκλειστικά σε 1390 καταστήματα της ισπανικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο, από το Μάρτιο του 2010.

Το σχέδιο πάνω στη τσάντα παρουσιάζει τον αρχαίο χάρτη της Αϊτής, πλαισιωμένο από το χειρόγραφο μήνυμα της γνωστής ηθοποιού “Supporting the people of Haiti” μαζί και με την υπογραφή της. Η τιμή της θα ανέρχεται στα 17€ και τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση της οργάνωσης INTERMÓN-OXFAM.

Σε δηλώσεις της η Scarlett Johansson ανέφερε ότι « Είμαι συγκινημένη που συνεργάζομαι με την MANGO για να προωθήσουμε το συνειδητό καταναλωτισμό με μέλημα μας την ενίσχυση της οργάνωσης INTERMÓN-OXFAM. Με την αγορά αυτή της τσάντας βοηθούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των σεισμοπαθών, με την παροχή βασικών αναγκών.»

sigmalive

H εταιρία Nokia ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περικοπή 285 θέσεων εργασίας

Στο εργοστάσιο Σάλο της Φιλανδίας απασχολούνται περίπου 2.200 υπάλληλοι. Η Nokia προτίθεται να βοηθήσει τους υπαλλήλους που θα χάσουν τη δουλειά τους με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και με ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Εξάλλου, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η απόφασή της αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ανακαίνισης του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Η Nokia είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Διαθέτει εργοστασιακές μονάδες παραγωγής στη Βραζιλία, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Ινδία, το Μεξικό, τη Ρουμανία και τη Νότια Κορέα.

Στις 17 Φεβρουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Αναβλήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος στο πρόσωπο της εισαγγελέως έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είχε δολοφονηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε παρούσα από την Κρήτη

Στο προσκήνιο βγαίνει και πάλι η Ντ. Μπακογιάννη, με την περιοδεία της στην Κρήτη, την ίδια ώρα που στη Ρηγίλλης επιχειρούν να βρουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους στους οποίους πρέπει να κινηθεί το κόμμα.

Αν και σε χαμηλούς τόνους, η κα Μπακογιάννη κατά την τριήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην Κρήτη, προκειμένου να ευχαριστήσει όσους την στήριξαν στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, στους οποίους και επανέλαβε τη συμφωνία της με τις βασικές αρχές του σχεδίου «Καλλικράτης», αλλά και να μιλήσει σε οπαδούς τους κόμματος.

Μάλιστα σε δήλωσή της για την οικονομική κατάσταση, τονίζοντας πως «η χώρα είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων», επέμεινε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεών μου θα εργαστώ γι’ αυτό».

imerisia

Πανελλήνιος διαγωνισμός επιχειρηματολογίας για μαθητές

Τριάντα πέντε σχολεία της Μακεδονίας στους προκριματικούς των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας.

Στο λόγο και τον αντίλογο θα διαγωνιστούν και φέτος μαθητές από σχολεία της χώρας, στους 9ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το υπουργείο Παιδείας, υπό την αιγίδα της Βουλής.

Συνολικά θα λάβουν μέρος 320 μαθητές από 64 Λύκεια από την Αττική, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ο προκριματικός αγώνας για την περιφέρεια της Μακεδονίας θα γίνει, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στο Μουσικό Σχολείο του δήμου Πυλαίας. Σε αυτούς θα συμμετάσχουν 175 μαθητές από 35 σχολεία και θα προκριθούν τελικά 6 σχολεία.

Ο τελικός αγώνας θα γίνει στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Μαρτίου, οπότε οι νικητές θα βραβευτούν από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Για την προετοιμασία των μαθητών που συμμετέχουν στους αγώνες (πέντε από κάθε σχολείο) πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από τους κριτές των αγώνων, προκειμένου να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του λόγου και του αντίλογου.

Στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας είναι η προώθηση και η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης στους νέους, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, ενώ διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους, να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.

Η Καρίνα Φλόρες































Χάιμε Έντμοντσον