Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις για πειρατεία σε βάρος της Nova

Μετά τον ιερέα από τη Ρόδο και δύο συντοπίτες του, άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης για οργανωμένη μορφή δορυφορικής πειρατείας σε βάρος της Nova!

Πρόκειται για δύο 33χρονους, έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έκαναν συστηματικά κλοπή του δορυφορικού σήματος του συνδρομητικού καναλιού. Άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Θεσσαλονίκη συνέλαβαν τον Έλληνα στο σπίτι του, όπου κατέσχεσαν ψηφιακό εξοπλισμό μέσω του οποίου φέρεται ότι μοίραζε τα "κλειδιά" αποκωδικοποίησης του δορυφορικού σήματος σε ένδεκα χρήστες του Ίντερνετ.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στα γραφεία εταιρείας, όπου εργάζεται ως τεχνικός. Εκεί βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης αποκωδικοποίησης δορυφορικού σήματος. Ανάλογος εξοπλισμός εντοπίστηκε και στο σπίτι του 33χρονου αλλοδαπού, όπου κατασχέθηκαν ακόμη κάρτες και συσκευές εγγραφής, σκληροί δίσκοι με παράνομα αρχεία παράκαμψης της προστασίας του δορυφορικού σήματος, ένας εγγραφέας καρτών αποκρυπτογράφησης και άλλα σύνεργα.

Οι δύο 33χρονοι παραπέμπονται στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου