Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο στη Βουλγαρία


Βυθισμένη στο χιόνι «ξύπνησε», σήμερα, η Βουλγαρία, με τον υδράργυρο να έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας, που αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Προβλήματα καταγράφονται στην κίνηση των οχημάτων ακόμη και στην πρωτεύουσα, Σόφια, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα πρόλαβαν να καθαρίσουν μόνο τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Οι τοπικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καθαριστούν έγκαιρα οι δρόμοι, προειδοποιώντας, ωστόσο, τους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού το οδόστρωμα είναι εξαιρετικά ολισθηρό. Προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη και οι πεζοί, καθώς πολλά από τα πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί ακόμη.

Η πόλη Ρούσε, στις όχθες του Δούναβη, είναι από τις περιοχές που δοκιμάζονται περισσότερο από την κακοκαιρία, με πληθώρα οχημάτων - αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία- να έχουν «κολλήσει» στο χιόνι.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στις περιοχές Σούμεν, Ντόμπριτς, Βάρνα και Μπουργκάς και οι αυτοκινητόδρομοι Αίμος και Τράκια έχουν παγώσει σε αρκετά τους σημεία.

Η Βουλγαρική Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εκδήλωση χιονοστιβάδων και γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται το σκι και κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα βουνού.

Στο καταφύγιο Αλέκο, το χιόνι έχει φτάσει τα 70 εκατοστά, το όρος Μουσάλα είναι καλυμμένο από σύννεφα και επικρατούν άνεμοι μεσαίας έντασης, ενώ το χιόνι έχει ήδη φτάσει τα 55 εκατοστά, όσα και στο Μπόροβετς. Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στο Μπάνσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου