Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Η Κίνα έκλεισε τον μεγαλύτερο ιστότοπο εκπαίδευσης χάκερ στη χώρα

Η Κίνα έκλεισε τον μεγαλύτερο ιστότοπο εκπαίδευσης χάκερ στη χώρα.

Η Κίνα έκλεισε τον ιστότοπο που θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο εκπαίδευσης χάκερς στη χώρα και συνέλαβε τρία μέλη του, μεταδίδουν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιστοσελίδα Black Hawk Safety Net εκπαίδευε σε τεχνικές hacking και προμήθευε επικίνδυνα προγράμματα στα 12.000 μέλη του έναντι αμοιβής, τονίζει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Γουχάν Ίβνινγκ Νιουζ, επικαλούμενη την αστυνομία του Χουανγκγκάνγκ, ανατολικά της Γουχάν.

Ο ιστότοπος έκλεισε τον περασμένο Νοέμβριο και τρία από τα μέλη του συνελήφθησαν με την κατηγορία της εγκληματικής δραστηριότητας, τονίζει η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί οι πληροφορίες δημοσιεύονται σήμερα και τόσο αργά.

Οι δραστηριότητες hacking από την Κίνα έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον έπειτα από την απειλή, τον περασμένο μήνα, του παρόχου Google να εγκαταλείψει την Κίνα λόγω ενέργειας hacking που προερχόταν από τη χώρα αυτή και αφορούσε κλοπή πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Η Κίνα αρνήθηκε ανάμειξή της στο επεισόδιο αυτό και τόνισε πως δεν επικροτεί το hacking, μία δραστηριότητα ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου