Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δημιουργία αιολικού πάρκου από την Attica Ventures

Στη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW, επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Attica Ventures. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της πρώτης επένδυσης της Attica Ventures σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επένδυση αυτή αφορά τη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW - το οποίο θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Πελοποννήσου - σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, που έχει αναπτύξει και άλλα αιολικά πάρκα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρηματοδότηση του έργου η Attica Ventures συνεργάστηκε με την Attica Bank.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ανεμολογικά δεδομένα. Έχει λάβει το σύνολο των απαραίτητων αδειών - συμπεριλαμβανομένης της άδειας εγκατάστασης - και η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το αιολικό αυτό πάρκο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Στις δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι: «Από την αρχή των επενδύσεών μας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν επενδυτική προτεραιότητα. Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια και αρκετές προσπάθειες, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη μας επένδυση. Πέρα από τα πολύ καλά στοιχεία του έργου, σημαντικός παράγοντας της επίλογής μας αποτέλεσε η ολοκληρωμένη αδειοδοτική διαδικασία, μια διαδικασία που στο παρελθόν μας απέτρεψε να προχωρήσουμε σε αντιστοιχες επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου