Διεκόπησαν λίγο μετά την έναρξη οι εργασίες του συνεδρίου «ΣΒΒΕ-Εurobank ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020», που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αίθουσα και πέταξε αμπούλες «βρώμας», με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της εκδήλωσης.
Φορώντας κουκούλες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι εργατοώρες με αίμα είναι βαμμένες, καιρός να δούμε τις τράπεζες καμένες» και «Αλήτες, λέρες εργατοπατέρες», οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στην αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς, αλλά αποχώρησαν πέντε λεπτά αργότερα. Σημειώνεται ότι αστυνομική δύναμη εμφανίστηκε στην αίθουσα μετά την αποχώρηση της ομάδας.
Νωρίτερα είχε μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ σημαντικότερο από το δημόσιο χρέος, καθώς «ακόμη κι αν οι δανειστές μας αποφάσιζαν να διαγράψουν το χρέος […] σε 20 χρόνια θα συσσωρεύαμε και πάλι χρέος ισόποσο του ΑΕΠ».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι μεν επιχειρηματίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη προέρχεται από την καινοτομία κι όχι από επιδοτήσεις και κρατικοδίατες δραστηριότητες, οι δε εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι οι συνθήκες της σύγχρονης οικονομίας απαιτούν ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ταυτόχρονη ασφάλεια των εργαζομένων, βάσει π.χ., του σκανδιναβικού προτύπου. «Στόχος όλων πρέπει να είναι η δημιουργία αντίστοιχου μοντέλου στην Ελλάδα κι όχι η στείρα αντιπαράθεση με αποτέλεσμα λουκέτα κι ανεργία», είπε.
Κάλεσε την πολιτεία να μεριμνήσει για ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο, σταθερό/αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, διαφάνεια, μείωση γραφειοκρατίας, απελευθέρωση αγορών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΒ είναι αντίθετος σε νομοθετικές παρεμβάσεις, που στρεβλώνουν τη λειτουργία της αγοράς, όπως οι πρόσφατες για την προστασία των δανειοληπτών, ενώ αντιτίθεται και στις επιδοτήσεις-κρατικές ενισχύσεις, καθώς «π.χ. η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός θα φέρει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα από τις επιδοτήσεις, που κατέληξαν στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της τελευταίας 40ετίας».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου