Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Απειλούν με αντίποινα οι Ταλιμπάν

Το μόνο που θα καταφέρουν οι 30.000 επιπλέον στρατιώτες που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι να ενισχύσουν την αντίσταση των εξεγερμένων στο Αφγανιστάν, προειδοποίησε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

"Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη νέα και επονείδιστη στρατηγική του για το Αφγανιστάν. Όμως η ελπίδα του να ελέγξει στρατιωτικά τη χώρα μας δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι 30.000 επιπλέον στρατιώτες το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αντίσταση", δήλωσε ο Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι Αμερικανοί θα υποχρεωθούν σε μια επονείδιστη αποχώρηση μόλις καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν το στόχο τους, όπως δεν είχαν μπορέσει και οι Ρώσοι πριν απ' αυτούς. Ο Ομπάμα θα δει να παρελαύνουν πολλά φέρετρα αμερικανών στρατιωτών σκοτωμένων στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες Τρίτη την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών στο όνομα του "ζωτικού εθνικού συμφέροντος" των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι "το Αφγανιστάν δεν έχει χαθεί", αλλά αναγνωρίζοντας ότι "οι Ταλιμπάν έχουν κερδίσει έδαφος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου