Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία

Για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, μίλησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο καθηγητής Γκρεγκ Κόνολι, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Στη συζήτηση, που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Τριχόπουλος, Παναγιώτης Μπεχράκης και Γιάννης Τούντας.

Στο τέλος της συζήτησης η υπουργός δήλωσε: «Το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς ‘ίσως’ , χωρίς ‘αλλά’, χωρίς ‘θα δούμε’. Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο. Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας. Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά. Το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει εκστρατεία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, με Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, γιατί σε αυτή ακριβώς την ηλικία των 13,14,15 χρονών μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου