Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Nέο σύστημα βαθμολόγησης στο WRC!

Έχουν πλάκα εκεί στη FIA. Αν τους πάρεις βέβαια στα σοβαρά σε στέλνουν κατευθείαν στο τρελοκομείο. Η F1, όπως ξέρουμε άλλαξε το σύστημα βαθμολογίας της πριν περίπου ένα μήνα με την αιτιολογία, ότι έπρεπε να παίρνουν βαθμούς και οι νέες ομάδες, που σίγουρα δεν έχουν τα φόντα των πιο παλιών και θα πρέπει κάπως να υποκινηθούν για να συνεχίσουν στην F1. Με μια αιφνίδια απόφασή της η FIA αποφάσισε να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα βαθμολογίας και στα ράλλυ. Ο λόγος που το κάνει είναι αδιανόητος, αψυχολόγητος, επιπόλαιος για να μην πω γελοίος.

Οι άνθρωποι, που το αποφάσισαν αυτό, δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα του WRC και πιστεύουν ότι είναι κάτι άλλο. Πρώτον στο πρωτάθλημα ράλλυ δυστυχώς έχουμε μόνο 2 κατασκευαστές και δεύτερο το σύνολο των οδηγών, που κάνουν όλο το πρωτάθλημα με το ζόρι συμπληρώνουν δεκάδα. Με άλλα λόγια στα ράλλυ είμαστε δεν είμαστε 10 -12 οδηγοί και θα βαθμολογούνται όλοι; Ο λόγος; Πώς θα ξεχωρίσουν οι καλοί από τους κακούς και τους μέτριους; Έτσι θα δυναμώσουν το πρωτάθλημα; Μα έτσι ξεφτιλίζουν την έννοια του «βαθμολογούμαι». Για του χρόνου, που περιμένουμε με την κατάργηση των WRC και την καθιέρωση των 1600 περισσότερους οδηγούς, ναι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, φέτος όμως;

Ιδού η νέα βαθμολογία, που θα εφαρμοστεί από το ράλλυ Σουηδίας, που ξεκινά αύριο.

Βαθμολογία
1ος : 25 βαθμοί
2ος : 18 βαθμοί
3ος : 15 βαθμοί
4ος : 12 βαθμοί
5ος : 10 βαθμοί
6ος : 8 βαθμοί
7ος : 6 βαθμοί
8ος : 4 βαθμοί
9ος : 2 βαθμοί
10ο : 1 βαθμός

Να μην ξεχάσω να δώσω πολλά φιλιά στην ομάδα της Ford και να τους πω να μην κουράζονται τα παιδιά γιατί από τώρα έχουν παραδώσει στη Citroen και τους δυο τίτλους. Χαλαρά παιδιά της Ford θα είσαστε σίγουρα δεύτεροι με 4 ασφάλτινους στους 13 φέτος και το νέο σύστημα βαθμολογίας έχει ξεκινήσει το πάρτυ στη Citroen και πίνουν στην υγειά σας! Το μόνο που θα σας σώσει είναι να αρχίσει να εγκαταλείπει ο Loeb.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου