Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το Boeing 787

Την παρθενική του δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε το αεροσκάφος 787 Dreamlinerτης Boeing. Η πτήση με αφετηρία και προορισμό αεροδρόμια της Πολιτείας της Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση δυόμισι ετών, εξαιτίας προβλημάτων στο σχεδιασμό και την κατασκευή.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει διαφημιστεί ως το «εξυπνότερο» όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου. Η καινοτομία του έγκειται εν μέρει στον ελαφρύ σχεδιασμό του: κατασκευασμένο από άνθρακα και τιτάνιο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και το κόστος συντήρησης.

Πρόκειται, όπως εκτιμούν ειδικοί του χώρου της αεροναυπηγικής για πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τον τομέα της αεροπλοΐας.

«Είναι ένα αεροσκάφος που αλλάζει ολόκληρη τη βάση της πτήσης, εξαιτίας του εξοπλισμού του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάουαρντ Γουίλντον, ειδικός της εταιρίας BGCPartners.

Ηδη έχουν γίνει 840 παραγγελίες από όλον τον κόσμο, αν και κάποιες έχουν ακυρωθεί λόγω των καθυστερήσεων.

Το 787 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2007. Είναι το πρώτο καινούριο αεροσκάφος της Boeing από το 1995. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στο εγχείρημα. Το Dreamliner θα περάσει εννέα μήνες συνεχών δοκιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου