Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Λεωφορείο "ντυμένο" με... γκαζόν κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αν κυκλοφορείτε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δείτε μπροστά σας έναν κινούμενο κήπο, μην εκπλαγείτε. Είναι ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που… ντύθηκε με γκαζόν!

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Καινοτομίας -Θεσσαλονίκη Πόλη του Μέλλοντος" που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τις 10 έως τις 16 Μαΐου.

Το λεωφορείο του ΟΑΣΘ -που υποστηρίζει τη δράση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.(ΔΕΘ) - ξεκινά το ιδιότροπο δρομολόγιό του από σήμερα και θα σταθμεύει κάθε μέρα σε διαφορετικό σημείο της πόλης. Εκεί, θα υποδέχεται τον κόσμο που επιθυμεί να ενημερώνεται (μέσα από το πληροφοριακό υλικό), για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, στην πράσινη ανάπτυξη και διάφορους άλλους τομείς.

Επιπλέον, μέσα στο πράσινο λεωφορείο θα υπάρχουν και κάποια εκθέματα, όπως ένα βραβευμένο- εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον 100% ξύλινο- ποδήλατο για μικρά παιδιά αλλά και συστήματα που υποδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

"Η δράση του πράσινου λεωφορείου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση το κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ενώ πρόσθεσε ότι "το φεστιβάλ καινοτομίας μπορεί να αποτελέσει μια νότα αισιοδοξίας μέσα σε αυτήν την περίοδο κρίσης που διανύουμε".

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, "η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βιομηχανία του μέλλοντος για τη Θεσσαλονίκη και γι αυτό απαιτείται η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των νέων".

Το 1ο φεστιβάλ καινοτομίας που αρχίζει την Πέμπτη με τη βράβευση προσωπικοτήτων που ξεχώρισαν στον τομέα αυτό, έχει ως θέμα του: "Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν". Στη διάρκειά του, οργανώνεται -μεταξύ άλλων- Εκθεση Καινοτόμων Προϊόντων και Εφαρμογών, από τις 13 έως τις 16 Μαΐου. Θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Δ΄ του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου