Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι διακοπές στην Ελλάδα ιδιαίτερα φθηνές για τους Ελβετούς

Ελκυστική και φθηνή η Ελλάδα για τους Ελβετούς τουρίστες.

Η εφημερίδα «Βasler Ζeitung» (8/5), με τίτλο «Οι διακοπές στην Ελλάδα ιδιαίτερα φθηνές», δημοσιεύει συνέντευξη με τον Christoph Wydler, ειδικό σε θέματα τουρισμού στο Ινστιτούτο Τουριστικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, για το τουριστικό ρεύμα από την Ελβετία προς την Ελλάδα.

Ο κ. Wydler κρίνει ότι οι εικόνες στα ΜΜΕ με την κοινωνική αναταραχή και τις απεργίες στην Ελλάδα θα αποτρέψει τουρίστες να επισκεφθούν την Αθήνα, αλλά εκτιμά ότι δεν θα επηρεασθεί η κίνηση προς τα νησιά. Πιστεύει επίσης ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι φέτος φθηνότερες έως 30% και λόγω καλύτερων προσφορών από ταξιδιωτικά γραφεία και λόγω του ασθενούς ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου από το οποίο επωφελούνται οι Ελβετοί τουρίστες. Ο ίδιος συνιστά στους Ελβετούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά να διαθέτουν καλή ενημέρωση από τα ταξιδιωτικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας.

Επίσης, σημειώνει ότι δεν δικαιολογείται πανικός, ότι στη σημερινή συγκυρία ο τουριστικός κλάδος αποτελεί μια όλο και σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για την Ελλάδα κι αν κάποιος ακυρώσει τις διακοπές του στην Ελλάδα, συμβάλλει στην περαιτέρω εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι Ελβετοί τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους των διαδηλώσεων και να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά γραφεία σε περίπτωση προβλημάτων. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα κανείς Ελβετός δεν χρειάστηκε βοήθεια στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου